Ben de bakiyorum ara ara. Iyi oluyor deneyimliler sonucta bizden . Bi de onlarda ekimde basladi dogurmaya:)Ben güne kasım anneleriyle başlıyorum ya artık bişiler öğrenir miyim diye
Bana da oluyor anacim . Bide ustune yattigim kolum degil de yatmadigim kolum enteresan bir sekilde. Hatta yok gibi oluyor oyle bir uzvum. Hemen masaj yapiyorum digeriyle kapatip aciyorum zamanla geciyor. Korkma.Gece Allahım ölüyor muyum diye uyandım. Sağ tarafıma yatarken sol kolum aşırı derecede şişmiş ve uyuşmuş olarak uyandım. Böyle elim patlayacak gibiydi. Hala bi tuhaf karıncalı sanki. Onun korkusuna rahat uyuyamadım bu sefer de sürekli bi yerlerim şişiyor uyuşuyor gibi hissettirdi. Ekstra anlık ödemler sıkıntı diyorlar ama var mı bilgisi olan
sag ol canim benimo kadar asi da oldum istemedigim ot yine basimda bitti, hep boyle olur zaten
Bende 5 numara miyopumGünooo, yeni bişi kafama taktım mdfkfk miyopum ben 4 numara, gözlük lens vs almıyolarmış ameliyathaneye genelde. Beboyu göremicem ilk doğunca şimdi diye üzülmeye başladım sabahın köründe
Gecmiş olsun canım gözünüz aydın. Evet ameliyat zor bir olay, ben asırı korkuyordum hem sezeryandan hem sonraki agrılardan, ben de cok zorlandım ama 4 gün falan sürdü cok sükür zorlu kısım hepsi gececek oyle oyle teskin et kendini. Hiç gecmeyecek sanıyorsun ama geciyor. Bnm oglan da 3830 51 cm dogdu 3500 a düşmüştü 2 günde kilosu hastaneden cıktıgımızda. 4 günlükken de kontrole gttik kiloyu kırumuş almamış da vermemiş de rengine falan baktı doktor emmesi iyi diyince bir sorun yok tahlil istemiyorum emzirmeye devam dedi. Siz de en kısa sürede sıkıntısız atlatın inşİnanılmaz zor bir gün oldu benim için. Bebek iyi ama benim için çok zor oldu. Kimseyi etkilemek istemem ama isteyen olursa biraz toplayınca yazarım detayları.
3850 gr 51cm doğdu ama çiş yaptı doğduğunda 100 gram falan gitmiş orada.
Hadi o bir ayı bekliyorum arkadaşlarEn geç 1 aya buradaki herkes sütten, gazdan falan konuşacak. Bi tur da buna ağlıcam
Ayaklarımı bastığımda falan uyuşmalarına şişmelerine alışmıştım da gece böyle uyanınca bi anda şok geçirdim. Var ye hep ablam yüzünden resmen her şeyde acil doğuma gitcem sanıyorum djdjdjdBana da oluyor anacim . Bide ustune yattigim kolum degil de yatmadigim kolum enteresan bir sekilde. Hatta yok gibi oluyor oyle bir uzvum. Hemen masaj yapiyorum digeriyle kapatip aciyorum zamanla geciyor. Korkma.
Ya ne güzel tarif ettinKavuştukkinşallah nasıl gidiyor annelik kalbimin bambaşka odacıkları varmış sevgiden patlayabilir
Hadi gözünüz aydın canım. Ya yasarken bi panik oluyorsun korkuyorsun ama cıkınca insan birsey yokmuş ki ya neymiş ki falan oluyor dimiKızlar bizim doğum oldu çok şükür oğlumda bende iyiyiz… Doğumu size anlatmam lazım çünkü biraz enteresan oldubiliyorsunuz kulupte doğumdan en çok korkan bendim. Spinal mi genel anestezi mi diye haftalarca düşündüm sorguladım yok ya ben yapamam dedim ve genel anesteziye karar verdim. Sabaha kadar asla uyuyamadım, sabah doğuma alındım. Ameliyathanede doktor ve ekibi gel seni spinal yapalım bak rahat edersin diye çok ısrar ettiler. Ben basladım ağlamaya çocuk gibi yok istemiyorum falan… sen bebeğini düşün narkoz geçmesin hem emzirmen kolay olur dediler. Doktorumda arkadaşımız olunca güvendim ve dedim ki tamam ama sizin için endişe ediyorum çünkü benim panik atağım var başta uyardım aslında. Neyse belden iğne yapıldı ama hissetmedim bile. Sinek ısırığı bile denmez. Aşırı kolay, zaten bir anda ayakların uyuşuyor, öyle kesilme sarsılma vs hissetmiyorsun. Sadece bebeğe kavuşmanın heyecanı oluyor. Bebeği alsınlar sonra narkoz verirler gerekirse diye düşündüm. Doktor arkadaş bebeği alırken bana dedi ki bebeğe kordon dolanmış iki kat… ama korkma falan dedi. Sen misin bunu diyen. Bende onca sakinleştiriciye rağmen panik başladı, bebek çıktı ama benim kafama takıldı, tam nefes alamıyor vs dediler. Çocuk doktoru orda muayene ederken ben basladım ağlamaya… anesteziciden doktora çocuk doktoruna herkese nasıl bebek dedim aldığım hiç bir cevaba inanmadım. Ağladım zırladım kustum… kahvede oturan dayılar gibi herkese sorular sordum. Anestezisicinin elini tutmalar olay bir doğumdu, bu hastane böyle spinal yaşamadı dediler. Ameliyat kolaydı. Asla korkulacak şekilde değil ama benim kendimi çok panik etmem bir de bebeğe bisey olacak korkusu perişan etti. Kızlar doğumdan korkanlar için söylüyorum asla gözünüzde büyütmeyin, bebeği aldığınızda acı kalmıyor diyorlardı haklılarmıs. Bu muhteşem bir duygu. Ağrı kesicilerden dolayı ağrıyı hissetmiyorsunuz bile… kafamızda büyütmemiz bizi stres yapıyor sadece. Kucağınıza alıp kokusunu hissettiğinizde bakıp bakıp inanamıyorsunuz. Hepinize çok dua ediyorum, çok güzel geçecek inanın bana ve asla korkmayın. En çok korkan ben bile bunu diyorsam sadece güzel geçmesine odaklanın. Çok şükür oğluşum iyi bende iyiyim. bizi merak etmeyin. Sizleri seviyorum
Sezeryan için mi 9 günün kaldı. Genel olarak doğum için mi 9 gün. Benim de dokuz günüm var sanki hiç doğurmayacak gibiyim fazla mo yatıyorum hareketsizim bilmiyorum nadir çok az sancı yoklayıp geçiyor artık bugünden itibaren yürüyüşe ve egzersize başlayacağımBu minik minik gelen regli sancilari sanirim yalanci sancilar cunku cok uzun surmuyor ama tuvalete gidince afedersiniz oturunca asiri bir baski oluyor sanki cocuk cikacak gibi bu da cati agrisi sanirim . Kaldi 9 gunum heyecanimi anlatamam
Doktorum sadece iyi diyor bana nst için. Dün kağıtta normal de çok az yükseklik olan çizgiler dün çoğu yüksek yüksek dağ gibi çıktı. Hangisi sancı hangisi kalp atışı bilmiyorum bende altta ki düzdü neredeyse. Üstte ki çizgiler böyle çıktı dedim herhalde doktorum birazdan sancı var diyecek demedi birşeyBen adet sancılarım var deyince doktor zaten nst'de de sancı çıktı dedi. Sancı bence de onlar. Ben de perşembe gün alıcam çok heyecanlı
Fark ediyor mu bilmiyorum bende üsttekiler kalp alttakiler sancı canım. Ama sancılarda da dağ gibi çıkmasından ziyade düzenli olarak öyle çıkmasını önemsiyor doktorlar, artık son haftalarımızdayız sancıların birkaç kere 100'e vurması normalDoktorum sadece iyi diyor bana nst için. Dün kağıtta normal de çok az yükseklik olan çizgiler dün çoğu yüksek yüksek dağ gibi çıktı. Hangisi sancı hangisi kalp atışı bilmiyorum bende altta ki düzdü neredeyse. Üstte ki çizgiler böyle çıktı dedim herhalde doktorum birazdan sancı var diyecek demedi birşey
En önemli yeri burasıGi, ramti, gir vio dino yoai, seyai coit varei eain Mach gtih, uprodan,
Agzının içine getiriyorlar bebeyi zaten canım merak etme başka koycak yer yok onun kapalı ya.Görmem için direkt gözümün 1.5 cm önüne getirmeleri lazım orda tutarlar mı bi süre dlfkf
O zaman hiç sancı çıkmadı bende alttaki sancı ise. Bu iyi birşey değil aslında çok az vaktim kaldı zorlanacak gibiyim sanırım. Doktorum bol bol yürü dedi yapamadım. Başlayacağım artıkFark ediyor mu bilmiyorum bende üsttekiler kalp alttakiler sancı canım. Ama sancılarda da dağ gibi çıkmasından ziyade düzenli olarak öyle çıkmasını önemsiyor doktorlar, artık son haftalarımızdayız sancıların birkaç kere 100'e vurması normal
Bağdaş kur bağdaşO zaman hiç sancı çıkmadı bende alttaki sancı ise. Bu iyi birşey değil aslında çok az vaktim kaldı zorlanacak gibiyim sanırım. Doktorum bol bol yürü dedi yapamadım. Başlayacağım artık
Onu da yapacağım deneyeceğim bakalımBağdaş kur bağdaşbana ebe kızmıştı rahim ağzı mı ne açılıyomuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?