• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Uzamış sarılık 3 aya kadar devam edebilir demişti bana doktor. Aşağıdan yukarıya doğru azalması lazım. En son gözlerde kalmıştı bizim.
Yüzünde daha fazla var ama sanki genel olarak tüm vücudunda var gibi geliyor bi eller ve ayaklar böyle beyaz ama ara ara çoğalmış gibi geliyor. Hiç bir tahlil yapmadı. Yemesi kilosu gayet güzel gidiyor o yüzden mi acaba

Bende aynı iki aylık olacak bir hafta sonra geçmedi en son şekerli su verdim iki gün üst üste teni açıldı gözlerinde varla yok arası vardı o bile bir tık daha gitti iki gün ara verdim şuan yine az çık var bakalım bugün verdim vermeye devam edecem gitmesi için. Şekeri Sudan sonra bi damla normal su verdim susatır şeker diye
Nasıl yaptın peki ölçüsü nasıl bende yapıcam olmazsa çünkü geçmiyor bir türlü

Nasıl yaptın peki ölçüsü nasıl bende yapıcam olmazsa çünkü geçmiyor bir türlü
Çok az suya çay kaşığını şekere batırdım kaşık ıslak olsun şeker kalıyor ya kaşıkta o yeter karıştır bi iki çay kaşığı ver. Hatta günde üç sefer yapan var ben fırsat bulamıyorum anca bi kere veriyorum. Sonra arkasından bi iki çay kaşığı su ver şeker onu susatır diye. Su mutlaka kaynamış olsun yani ılık vereceksin de bebeğe, musluk suyu olmasın demek istedim hazır su veya kaynamış su olsun.

Yüzünde daha fazla var ama sanki genel olarak tüm vücudunda var gibi geliyor bi eller ve ayaklar böyle beyaz ama ara ara çoğalmış gibi geliyor. Hiç bir tahlil yapmadı. Yemesi kilosu gayet güzel gidiyor o yüzden mi acaba
Bizimde öyle vardı vucütta gelip gidiyor ara ara şuan tek gözde var

Çok grç
Sen bakma canım ben de o sarılık olduğu dönemde iki gün şekerli su vermiştim çay kaşığı ondan sonra düşmüştü sarılığı eskilerin bir bildiği vardır diye düşünüyorum bak benim kız öksürük başladı 5 gün boyunca antibiyotik aldı sürekli vücut sıvısı için serum takılı kaldı onlar daha mı yararlı sence antibiyotik bize bile nasıl etkiler gösterirken küçük bedenine dayadılar antibiyotiği günde 3 öğün iki farklı antibiyotik daha da devam dediler 3 gün daha iğne vurulsun ben vurdurmadım yeter dedim emiyor sonuçta iyi olacaktır çok şükür iyiye gidiyor sen annesin iç güdülerine güven
Çok geçmiş olsun bebişe 🥺 çok haklısın ne varsa eskiler de var. Kendi tedavilerini kendileri bulmuş

Kızlar burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz her gün yapıyormusunuz bebeğimin burnu tıkanıyor ama ben beceremiyorum sanırım serum fizyolojik damlatıyorum ama gelmiyor aspiratörle de çekemiyorum burnu çok küçük aspiratör burnunu çekiyor
Canım ben sprey kullanıyorum yumuşuyor daha sonra kendiliğinden öne doğru geliyor peçete ya da kulak çubuğuyla alıyorum.

Kızlar burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz her gün yapıyormusunuz bebeğimin burnu tıkanıyor ama ben beceremiyorum sanırım serum fizyolojik damlatıyorum ama gelmiyor aspiratörle de çekemiyorum burnu çok küçük aspiratör burnunu çekiyor
Serum fizyolojiği nebülazatörle veriyorum burnundaki sümükleri baya yumuşatıyor sonra aspiratörle çekiyorum ama şu babyvac aspiratör var onu çok övüyorlar ondan almayı düşünüyorum birde bazen çeşmeyi açıyorum suyla burnunu sıka sıka çıkartıyorum sümükleri

Kızlar selammmmm.. bugün 2 aylık olduk şükür 🙏🏼 ama yarın verem aşısı ile bcg ve kpa 13 aşıları var. 2 gündür de çok huysuz benim kız zaten.. aşılarda ne yaptınız? Beni korkutuyor vereceği reaksiyonlar 🙄🥴🥺
Bizde hafif ateş yaptı 37.2 gibi bir ateşdi öyle çok huysuz olmadı verem aşı yeride şişmedi iltihaplanmadı sıkıntısız geçti ama işte 2 gün sonra öksürük başladı bağışıklık düştü muhtemel hastalık kaptı iyi korumak lazım misafir kabul etmeyin bir süre

Canım ben sprey kullanıyorum yumuşuyor daha sonra kendiliğinden öne doğru geliyor peçete ya da kulak çubuğuyla alıyorum.
Sprey adı nedir. Bende sf kullanıyorum damlatıyor çıkmıyor pek birşey arada öne gelirse alıyorum ama hırlıyor artık tıkanmış diye

Bizde hafif ateş yaptı 37.2 gibi bir ateşdi öyle çok huysuz olmadı verem aşı yeride şişmedi iltihaplanmadı sıkıntısız geçti ama işte 2 gün sonra öksürük başladı bağışıklık düştü muhtemel hastalık kaptı iyi korumak lazım misafir kabul etmeyin bir süre
Bilgi için çok teşekkür ederim. Çok endişeliyim valla 5 gündür kakasını da yapmadı hem onun sancısı hem de aşı ağrı yaparsa diye içten içe ana yüreği dedikleri endişe kapladı beni.. yarın ne kıyafet giydirsem de daha az canı yanar diye düşünen ben 🤷🏼‍♀️🙈🥺 Kasım forumdaki yorumları okudum ettim. Önce benim sakin olmam lazım ama gözünden yaş akinca içim gidiyor 🥺

Kızlar selammmmm.. bugün 2 aylık olduk şükür 🙏🏼 ama yarın verem aşısı ile bcg ve kpa 13 aşıları var. 2 gündür de çok huysuz benim kız zaten.. aşılarda ne yaptınız? Beni korkutuyor vereceği reaksiyonlar 🙄🥴🥺
Bizde 6 gün sonra iki aylık olacağız hepatit onda fazla huzursuzluk yapmadı ateşte yapmadı bunu bilmiyorum umarım sorunsuz geçer

Bizde 6 gün sonra iki aylık olacağız hepatit onda fazla huzursuzluk yapmadı ateşte yapmadı bunu bilmiyorum umarım sorunsuz geçer
İlki bende de güzeldi ama yarın 3 aşı olunca bakalım yaşayarak öğreneceğiz sağlık ocağında ki hemşire 1 gün önce yika demişti. Verem aşısıni sağlık ocağında yaptırıp bir gün önce yıkayın denilen oldu mu?

İlki bende de güzeldi ama yarın 3 aşı olunca bakalım yaşayarak öğreneceğiz sağlık ocağında ki hemşire 1 gün önce yika demişti. Verem aşısıni sağlık ocağında yaptırıp bir gün önce yıkayın denilen oldu mu?
Aynen bizede dendi 3 gün boyunca yıkanmayacak çünkü o yüzden yıkayın deniyor korkma canım baktın huzursuzlanıyor verirsin calpol rahatlatır o an ağlayınca evet canın yanıyor ama işte mecbur hemşire her aşıdan sonra kucağıma aldırıp sakinleştirtdi sonradan uyudu

Beni daha aramadılar belki söylerler. Üç aşı aynı anda mı karma olarak tek bi iğne mi?

Beni daha aramadılar belki söylerler. Üç aşı aynı anda mı karma olarak tek bi iğne mi?
Benim bildiğim 3 aşı olacak kol ve bacaktan ben öyle anladım 🙄 yarın netleşir sağlık ocağında veremi yaptırıp diğer ikisini doğum yaptığım hastanede ki Dr yapacak hem kontrolü olacak

Benim bildiğim 3 aşı olacak kol ve bacaktan ben öyle anladım 🙄 yarın netleşir sağlık ocağında veremi yaptırıp diğer ikisini doğum yaptığım hastanede ki Dr yapacak hem kontrolü olacak
Anladım kötüymüş ya üç aşı birden. İlaç vermeye korkuyoruz aşılar üst üste çocuğun bedenine girecek nasıl olacak karışır kan da üçü saçmalık yani bari bir gün arayla olsa

Anladım kötüymüş ya üç aşı birden. İlaç vermeye korkuyoruz aşılar üst üste çocuğun bedenine girecek nasıl olacak karışır kan da üçü saçmalık yani bari bir gün arayla olsa
Verem aşısını sağlık ocağında olduk şimdi hastaneye diğer aşılar için gidiyoruz. Korktuğum gibi ağlama krizine girmedi şükür 🙏🏼 bugün yada yarın ateşi çıkabilir dedi 37-37.5 geçmez dedi. Geçerse de başka bir durum vardır dedi. Ateşi çıkarsa da carpol verin günde 3 defa çay kaşığı ile. Buarada şükür formül mamayı günde 2 öğüne düşürüp emzirmeye başlamıştım. (Normalde 6-7 öğün formül mama veriyordum.) Hastanede ki en son kilosuna göre (4.850) sağlık ocağında 5.235 çıktı hastane ile sağlık ocağı farklı çıkabiliyor artmış azalmamis bunun içinde tedirgindim. Boyumuz normal e göre kısa 56.5 cm çıktı.
Şaka maka 2 ay lik oldu kızım 🙏🏼 geçen bir söze denk geldim çok hoşuma gitti " Annelikte günler uzun aylar kısa "demişti çok doğru gerçekten. Biraz gergin ve endişeli olunca sizinle paylaşmak istedim güzel anneler 🤗

Hepatit zaten ateş yada huysuzluk yapmıyor da karma aşı da oluyor ama her bebek bir değil kolayca atlatır hepsi İnşaallah

Back