2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızlar herkese selam evet normal doğum yaptım 4.30 da yatış verildi 2 cm açıklık vardı ama o 3 haftadır vardı suyum gelmiş ama ben anlamadım. Süreç hızlı ilerlerdi diyebiliriz ilk doğuma göre 2 4 7 derken doktor gelmeden 10 cm açıklık oldu bile sabah 09.41de doğum bitti o süreci yazmam uygun olmaz hayla doğum yapmayan arkadaşlarımı etkilemek istemem. Dün doğumdan hemen sonra çok iyiydim zaten normal doğum olunca yeme içme vs yasak yoktu. Tek takviye şu olabilir 9 ay bir kere bile spor yapmadım egzersizde yapmadım ama hastanede 2 saat duşta pilates topuyla zıpladım duşta sıcak su tuttu ebe ve hemşireler biraz rahatlattı özelde doğum yapıcaklar bunu kesinlikle yapsın. Meme bakımı konusunda ben krem gümüş kapak pedler aldım ama daha 2 günüm bir işe yaramadı o konuda çok dertliyim inşallah çabuk geçer zor emziriyorum şuan. Mama aldım açıkcası süt kaşığı ile verdim çok faydasını gördüm 3 saat en azından bebeğim rahat uyudu sürekli vermicem ama sarılık vs sürecini hızlıca sorunsuz atlatmak istiyorum mamayı çocuk doktoru ver dedi bu arada tavsiye ile başladım öyle süt konusunda gelse bile yetmiye bilir yetiyor mu bilmiyorum hepinizi tanımadan seviyorum allah doğum yapıcaklara yardım etsin yapanlara da sağlıklı sıhhatli hayat diliyorum ❤

Çok çok geçmiş olsun, sağlıkla kucağına almana çok sevindim. Umarım sen de hemencecik toparlanırsın neden bu kadar zor oldu ya

Çok geçmiş olsun canımm, en kısa zamanda toparlarsın inşallah Bebiş de tahmin ettiğin aralıkta olmuş bak değmiş sezaryen olduğuna galiba Maşallah size Ben dinlemek isterim anlatırsan özelden, hatta yarınki kontrolümden önce anlatırsan minnettar olurum neden zordu ?

sezaryen veya vajinal dogum yapan arkadaslar sureci anlatabilirsiniz aslinda kendi adima ben etkilenmem bilgilenmek iyi olabilir bizler icin. sezaryen deneyimim var ama vajinal dogum surecini merak ediyorum yapmamiz veya yapmamamiz gerken seyler varsa soyleyebilirsiniz.
bugun benim alt tarafi vajinal sivima bakildi amniyotik sivi mi yoksa normal akintimi diye onda bile oyle kasmisim ki bacaklarimi, doktor boyle nasil dogurcaksin kendini serbest birak rahat nefes al bebek cikamaz dedi

Canımmm maşallah çok sevindim hem atlatmış olmana hem vajinal doğum yapabilmiş olmana. Allah sağlık sıhhatle büyütmeyi de nasip etsin. Tavsiyelerin için de çok teşekkürler Valla anlatırsan dinlemek isterim özelden açıkçası doğuma kadar olan kısımları da Ben iyi hikayeler kadar zorlukları güçlükleri de dinlemek istiyorum buradaki bazı arkadaşlarımın aksine. Ama onları ürkütmemek için özelden yazmanı rica edebilirim Bebeğin kaç kilo oldu, kaç haftalıktı bugün?

ben de dinlemek isterim. ne acidan zordu? benim de ilki sezaryen kendi acimdan zorlandim ama ben de biraz korkak biriyim hastane sureclerinde belki ondan olabilir

Çok sevindim hızlıca olmasına, darısı başımıza her şey çok güzel olur umarım bebişinle senin için. Süreç nasıl geçti, normal doğum isteyen biri olarak dinlemek isterim ben.

Canım ilk konu ile ilgili olarak buradan yazılması konusunda uyarıda bulunmuştuk. Çünkü korktuğunu belirten arkadaşlar olmuştu. Ama herkese de tek tek özelden yazamazlar onlar için de yorucu. İsterseniz üste kocaman bir HASSAS İÇERİK ibaresi düşelim L lokumcumm S Sm357 ve lütfen korkma ihtimali olan arkadaşlar okuyup uyarıda bulunmasınlar çünkü bizler de bilmek istiyoruz merak ediyoruz

Isteyen istedigi gibi yazabilir arkadaslar ben kendi adima etkilemiyorum dedigim seyi yanlis anlamissin. Biri deneyim paylasiyor ama bu sakiz gibi sayfalarca uzuyor , cesit cesit korku hikayeleri yoksa ben zaten atlayip geciyorum ama takdir edersiniz ki bu sayfalarca devam ettiginde yeto kivamina gelebiliyoruz boyle uzadiginda haber verin bi 5-10 sayfa okumayalim

Ben de sadece hayali korku hikayelerini sevmiyorum, yani vay efendim sezaryen olunca ölüyomuşsun diye duydum diye kulaktan dolma bilgilerle yorumlar canımı sıkıyor. Ama herkesin deneyimi kendine özel, herkesin deneyimini dinlemek isterim. İyi ya da kötü hayırlı olsun canımlar L lokumcumm S Sm357

Yok hayır sadece senin için söylemedim canım başka uyarıda bulunanlar da olmuştu o zaman da böyle bir karar almıştık. Yani dediğim gibi Hassas İçerik uyarısı yapalım bundan sonra. Çünkü bilmek dinlemek isteyenler de haklı. Burası böyle bir platform. Sadece hayırlı olsun, inşallah, maşallah demek için burada değiliz bana sorarsan da.

+1. Boydan boya dikiş olacak, şöyle olacak böyle olacak cümleleri geriyor beni. Veya hiç doğum yapmamış birinin diğer arkadaşlara “bence normal doğum denemelisin” gibi cümleleri de ayrı rahatsız ediyor. Uzadıkça uzuyor bir de sakız gibi. Olumsuzluklar da olacak elbette, ben rezalet ötesi bir doğumun ürünüyüm mesela, başımda doğumdan sonra iki kez ameliyat olmak zorunda kalan annem gibi bir örnek varken dahi korkmuyorum. Ama deneyim olmadan yapılan yorumlardan sıkılıyorum. Çatı muayenesi vs gibi konularda da bana abartı gelmişti yorumlar, ona istinaden yazmıştım zaten. Herkesin deneyimi farklı, sezaryen/normal konularından herkes sıkıldı galiba.

Tam 38 haftalık doğdu 2950 50 cmdi 2850 gibi hasteneden çıktık sarılık minik yani şuan için sorun yok ama çarşamba randevumuz var aşıları da olduk etkilenmezsen paylaşırım tabi şunu biliyoruz her beden her acı eşiği çok farklı sonuçta

Hayırlı olsun ❤❤

Oh maşallah minik kuzuya Öyle kuzum Ben de kendi adıma acı eşiğinin yüksek olduğunu düşünen biri değilim açıkçası çok çabuk hissediyorum her şeyi Her iki türlüsünde de canım çok yanmış gibi hissederim bence yani Ama mecbur yapıcaz bir şeyler. Anlattığından etkilenmem ama olduğu gibi anlatabilirsin her şeyi. Ben bilmediğim şeyden daha çok korkanlardanım Senin doğum 1 Aralıkta mı olmuştu 2 Aralıkta mı?

Selam herkese bence her doğum kişiye özel ağrı eşiği bebeğin duruşu doğum süreci. Herkes deneyimini paylaşabilir tabi ama arkadaşımdan duydum görümcem böyle dedi kısmı beni zorluyor açıkçası. Mesela iki gün önce yine yazılmış epiduralde kasılma hissedilmiyormuş arkadaşım dedi diye oysa ben birebir yazmıştım. alıp kasılmayı ıkınmayı nst olmadan hissettiğimi bir arkadaş da yazmıştı o da hissettiğini. Bunu okuyan epidural almayayım diyebilir ama ağrı eşiği düşükse bence kesinlikle almalı süreç uzasa da o an ağrı hissetmemeli tercih edebilir. Ya da hiç sezaryen olmayan ben birinin kitle alınıyor sonuçta oradan kaç kat kesiliyor demesinden etkilenmediğimi düşünsem bile etkileniyorum ister istemez. Oysa ki onu yazan kişi Dr daha önce sezaryen olmamış. Sadece dışarıdan gördüğü kadarıyla yorum yapıyor. O yüzden tabi ki kendi başımıza gelen olumlu olumsuz hikayeleri paylaşalım ki biz de öğrenelim. Geçen Kumraladamavituna1 yazmıştı hemoroid normal doğuma engel oluyor mu va diye sonrasında ağrı olduğunu yazdım mesela keşke bunu ben ilk doğumumda bilseydim o ağrının 6 saat boyunca dikişlerden geldiğini düşünüp beklemezdim. Krem sürdüğüm an geçen bir ağrıydı çünkü. Boşuna çekmişim. Her doğum kendine özel olduğu için istersek 2 istersek 4 doğum yapalım yaşayacağımız tecrübeler bambaşka olacak. 2 gün boyunca yine okudum öyle olunca bu kadar uzun yazıyorum kusura bakmayın

Ben de kesinlikle katılıyorum. Burada karşı olunan tavır kendi desteklediğini diğer durumu abartılı bir şekilde kötüleyerek anlatanlar. İki renk var, kırmızı ve mavi. Ben mavi seviyorsam mavinin güzelliklerinin bana daha çok hitap ettiğinden bahsederek de fikrimi savunabilirim, illa kırmızı b.ka benziyor o yüzden maviyi seviyorum şeklinde bir savunma geliştirmeme gerek yok. Yoksa bir acı yaşandıysa bile insana dair ve muhakkak geçecek, dünyanın sonu olmayacak, burada herkes birbirine destek de oluyor. Yeter ki başka insanların seçimlerine ya da şartlarına alttan alta saldirilmasin

1 aralık

Ayrıca hastaneye arkadaşları geleceği için tek mutlu olan ben miyim ya Belki de kucaklarına vs almayacaklarını bildiğimden ama baya bu kısım ne halde olduğumdan bağımsız iyi hissettiriyor. Sanırım sorun ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…