- 9 Nisan 2024
- 234
- 203
- 18
- 37
Eşim konuşmuş beni mahcup ediyorsunuz demiş. Ama kadın aynı. Huyu böyle artık o yüzden eşime hiç açmıyorum üzülüyoe kadın adına o da utanıyor. Yazık onun bi suçu yok. Benim için herşeyin en güzelini yapar o yüzden sallamamaya çalışıyorum artık napiyimTerbiyesiz kadın ya bazı şeyleri kendi onurun için yapma yani karşındakine saygın sevgin yoksa da. Eşin ne diyor bu durumlara resmen evlat ayırıyor
Ikınma refleksi mi azalıyormuş bir şey demişler ama inan tam da hatırlamıyorum.Hiii o zaman bilemiyorum bana direkt kendileri yaptı ben teklif etmeden. Yapmaları gerek aslında niye yapmiyorlar ki ilginç.
Epiduralde ıkınma refleksi gidiyor aslında benim bildiğim o yüzden süreci biraz uzatıyor demişti doktorum. Vardır bir bildikleri belki de azaltıyordur bilemedim.Ikınma refleksi mi azalıyormuş bir şey demişler ama inan tam da hatırlamıyorum.
Ben de bir lokal bir genel anestezi almıştım ama ikisinde de uyandığımda anestezi etkisi geçmişti. Uyurken de olmamış çok şükür öyle bir şey. Hatta genel anestezi altında sonda bile takılmamıştı 3 saatlik bir ameliyatta. Yalnız rahim ameliyatından uyandığımda doğum sancısı çekiyormuşum meğer beni tuvalete götürün ben altıma yapacağım diye bağırıyordum sedyeden kalkmaya çalışmıştım gözümü açar açmaz. Onlar olmaz deyip yatırıyorlardı ben sersemliği atlatınca doğrulmaya çalışıyordum buraya yapamam iyiyim nolur beni tuvalete götürünValla ben cok defa anestezi aldim hic altima yapmadim yani kesin yapacaksin diye bisey yok bence
Kendisi de bu yollardan geçmiş, doğum yapmış insanların doğurur doğurmaz bir kadının başına gitmek istemelerini ben hiçbir zaman anlayamayacağım galibaMesai sonrası gelmezler sanmıyorum ya 6dan önce gelip giderler. Akşam trafiği hepsinin çoluğu çocuğu derken zor olur akşam saatleri. Yoksa bizce de o iyi olurdu da
Şu an senin evre en mis gibi olan ya doğumu ve sonraki ilk haftayı atlatmış olmakAy kızlar bişi diyim mi hamileliği zerre özlememişim. Duşa giriyorum bornozumun onu kavusuyor birbirine ne güzelyaşasın hareket kabiliyeti ayrıca
Bilakis o kadar normalleştiriyorlar ki. Bir tanesi şey demişti hatta önüm sıra ben doğum yaptığımda kimse gelmeseydi çok bozulurdum. Biz yatana kadar oda hiç hoş kalmamıştı sevdiğim herkes geldi beni ve bebeği gördü. Kendimi çok şanslı hissettim falan dedi. Bir şey demek istemedim, en azından kısa dururlar dedim. Hısım akraba değil allahtan onlar gitmek de bilmezdi belki.Kendisi de bu yollardan geçmiş, doğum yapmış insanların doğurur doğurmaz bir kadının başına gitmek istemelerini ben hiçbir zaman anlayamayacağım galiba
ay gözün aydın kaç kilo doğurdun nasılsınız iyi misinizKızlar ben dogurdumçok güzel bir duygu RAbbim hepinize sağlıkla nasip etsin
Ayyy gözün aydın canım. Sağlıkla büyüsün inşallah küçük kızKızlar ben dogurdumçok güzel bir duygu RAbbim hepinize sağlıkla nasip etsin
Canım ayni gün etkisi pat diye gelmiyor zaten . Ben deneyinledigim için birebir yaşadığım gibi aksettim size bence deneyin. 2 3 gün önceden başlayın içmeye .Bu benim fikrim benim deneyimimNeyse topic amacına gelirsek sjfkkf şu bestlak damlayı doğumdan önce az az kullanmaya başlasak bi etkisi olur mu canolar ya illa doğumdan sonra mı kullanalım?GAden yazmıştı dün bir yorumlara baktım da hep doğum sonrası kullanılmış önden emin olamadım
Hayırlı evlat olsun sağlık huzurla büyüt inşallah Allah kolaylık versinay gözün aydın kaç kilo doğurdun nasılsınız iyi misiniz
Bu bahsettiğim arkadaş epidural almıştı evet onu nst ile yönlendirdiler doğum sırasında. Şimdi ıkın şimdi dur falan diye. Hissetmiyordu o hiç. Dolayısıyla altına kaçırıp kaçırmadığına dair de bir fikri yokEpiduralde ıkınma refleksi gidiyor aslında benim bildiğim o yüzden süreci biraz uzatıyor demişti doktorum. Vardır bir bildikleri belki de azaltıyordur bilemedim.
Bestlak damla ne için? Süt gelmesi için mi? Ben almamıştım yarın alıp kullanmaya başlayayım mı o zaman doğum cuma olacaksa?Canım ayni gün etkisi pat diye gelmiyor zaten . Ben deneyinledigim için birebir yaşadığım gibi aksettim size bence deneyin. 2 3 gün önceden başlayın içmeye .Bu benim fikrim benim deneyimim.ürünün ise yararliligi konusunda yorum da okuyun derim daha içinize sinecektir...ve eczaneden alın.
Eşin duruma alışır da sen her anı arayacaksın hamilelik prenseslikmis diyeceksin özel hissettiğin çok güzel zamanlardandir hamilelikYiaaaa deme öyle ağlarımEşim de birkaç gündür ayrılamıyor göbekten, ama çıkacak ama bitecek diye diye Ama insan bedensel özgürlüğü de arıyor artık 9 ayın sonunda ya Neyse yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık 39 haftada doktorun da önerisi ile alınması bana vicdan azabı hissettirmez, kendi isteğimle daha erken alınsın desem belki hissederdim de şu an sıkıntı yok
Pardon ama çüş yani, bir de yenidoğan bebeği kucaklarına alıp öpecekler miymişBilakis o kadar normalleştiriyorlar ki. Bir tanesi şey demişti hatta önüm sıra ben doğum yaptığımda kimse gelmeseydi çok bozulurdum. Biz yatana kadar oda hiç hoş kalmamıştı sevdiğim herkes geldi beni ve bebeği gördü. Kendimi çok şanslı hissettim falan dedi. Bir şey demek istemedim, en azından kısa dururlar dedim. Hısım akraba değil allahtan onlar gitmek de bilmezdi belki.
Bir de eşim bir keresinde bebek konusunda uyarmıştı arkadaşlarımı. Yenidoğan bebek kucağa alınmaz öpülmez falan diye. Bir Arkadaşım da benim çocuğum hasta doğduğu halde herkes almıştı kucağına şapur şupur da öpmüştü hiçbir şey olmadı valla dedi. Eşim de ben mi öptüm canım, benim çocuğumu da öpmeyiverin yani dediBenimle hala dalga geçiyorlar hastaneye geleceğiz ama sana ya da bebeğe yaklaşmayız, işte evine eşin yokken geliriz falan diye. Keyifleri bilir. Nedir zaten başkasının çocuğunu kucaklayıp öpme merakı. Ben kimsenin yenidoğan çocuğunu kırk günden önce görmeye gitmedim, kendisi teklif etmediyse kucağıma almadım, öpmeyi zaten söylemiyorum bile. Artık biraz da bunlar normalleştirilmeli.
Süt arttırıcı arttırmayı destekleyici diyebilirim..bol su ve bol emzirmeye desteklersen çok işine yarar sonra yavaş yavaş bırakırsın hersey duzene girip sütünden emin olduğundaBestlak damla ne için? Süt gelmesi için mi? Ben almamıştım yarın alıp kullanmaya başlayayım mı o zaman doğum cuma olacaksa?
Bence sıcagı sıcagına gelseler daha iyi gibi. Akşama hem agrı oluyor hem yorgunluk uyku bastırıyor daha zor gelmişti banaİş arkadaşlarım hastane ziyaretine gelmek istiyorlar. Çok durmazlar ve kadınlar gelir muhtemelen sadece. 7-8 kişi. Sizce ameliyattan çıktıktan kısa bir süre hala ağrıyı ve bacakları hissetmiyorken gelmeleri mi daha uygun olur? Yoksa akşama doğru kendime geldikten, yürüdükten sonrası falan mı kızlar? Doğum öğleden önce olursa kaç gibi gelmelerini istemek mantıklı? Hastanede gelip görmeleri daha iyi çok kısa dururlar diğer türlü evde ağırlamamı bekleyebilirler onda uzun otururlar. Bebek varken istemiyorum o kadar uzun uzun kalabalıkta kalmasını.
Ya ilişki dinamikleri çok farklı şimdi sana şunu yap dememiz olmaz belki de eşinle alakalı ama ben olsam gel barışalım falan demezdim aksine bekle o hatasını anlasın. Bir de saygıyı öğretmek ne demek? Ben 3 senedir böyle yapıyorum ya da öyle yapamam demenin neresi saygısızca? Asıl bence kendisi kadınlar arasındaki konulara özellikle söz konusu ev işleriyse dahil olmamayı öğrenmeli. Annenle aramıza bu kadar girersen bana saygıyı öğretemez bilakis aramızı açarsın diyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?