Benim annem de mama verelim sarılık olmasın şekerli su verelim sarılık olmasın diyeceklerden biri olabilir ben de ısrarla emzirmeye çalışacağım. İnşallah şans bizden yana olur ilk 6 ay sadece anne sütü ile götürebiliriz süreciKesinlikle, psikolojiyi sağlam tutup sakince devam etmek lazım. Kayınvalide de olsa anne de olsa karşı çıkmak lazım yoksa gerçekten zorlaşır her şey
parol almıştım ben sadece o da işe yaramadı pek. Yani en son persembe günü baya zorlayınca agrı bir korktum ne zaman iyileşicem diye. Cumadan itibaren mucizevi birsekilde epey azaldı agrılar. 4 gün agrı sezaryanı düşününce iyi sanırım bayaVallahi ben de anlamadımSen nasıl oldun canım bu arada? Hafifledi mi ağrıların? Ağrı kesici eve çıkınca da alabiliyor musunuz ya da aldın mı?
Kız o ne sudan ucuz?? Benim doktor da koru dıcek gibi, hala hangi hastanede doğurucam söylemedi. Bakarız deyip duruyorEvit cano
Aynen öyle, biz burda kv lere diyoruz ama kendi annelerimizi de bilmiyoruz şimdi. Benim sütüm çoktu senin az, bebek aç kalıyor vs diyebilirler. Kendi annene karşı çıkmak daha zor çünkü iyiniyetinden de şüphe edemiyorsun. İnşallah bu konuda sorun yaşamayız, yaşasak bile çabucak hallolur her şey. Lohusalık zor psikoloji ama insanlar daha zorBenim annem de mama verelim sarılık olmasın şekerli su verelim sarılık olmasın diyeceklerden biri olabilir ben de ısrarla emzirmeye çalışacağım. İnşallah şans bizden yana olur ilk 6 ay sadece anne sütü ile götürebiliriz süreci
Sarılık olmaması için pekmezli su için diyorlar, zaten sütten bebeğe gidiyormuş. Sanırım şekerli bişiler gerekiyormuş. Bi hemşire arkadaşım söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum.Benim annem de mama verelim sarılık olmasın şekerli su verelim sarılık olmasın diyeceklerden biri olabilir ben de ısrarla emzirmeye çalışacağım. İnşallah şans bizden yana olur ilk 6 ay sadece anne sütü ile götürebiliriz süreci
Ay parol demeseler bariparol almıştım ben sadece o da işe yaramadı pek. Yani en son persembe günü baya zorlayınca agrı bir korktum ne zaman iyileşicem diye. Cumadan itibaren mucizevi birsekilde epey azaldı agrılar. 4 gün agrı sezaryanı düşününce iyi sanırım bayacuma kontrolde doktor cok agrı varsa voltaren sr ya da cataflam da kullanabilirsin demişti bu arada aklınızda olsun. Ama cumadan sonra ihtiyacım kalmadı bnm.
En son 1.5 ay önce gittim sordum kuşum, benimki de dış doktor ona ayrı paket aldım zaten mayısta bu 13 bin dediğim sadece hastaneye vereceğim ücret. 1.5 ayda hadi 15 olsun ama güncel fiyat sayılırKız o ne sudan ucuz?? Benim doktor da koru dıcek gibi, hala hangi hastanede doğurucam söylemedi. Bakarız deyip duruyorGazi'nin doktoru ama koruda da doğum olabilir her an. Hangi ayda anlaştınız bu fiyata? Koruda doğuracak olursam aklımda olsun, fazla vermeyeyim. Bu sadece hastane parası demi? Doktor parası yok heralde içinde?
Ben zaten biraz şekerli yer içerim orası kesin yetti gayrı canımaSarılık olmaması için pekmezli su için diyorlar, zaten sütten bebeğe gidiyormuş. Sanırım şekerli bişiler gerekiyormuş. Bi hemşire arkadaşım söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum.
canim evin ideal isisi 21-22 deniyor cocuk icin fazlasi hasta etmesin dikkat edinDoğurmayan anneler vaktiniz varken bol bol banyo yapın keselenin , sonra vaktiniz olmayacak çünküçocuk üşümesin diye kombi gavur gibi çalışıyor . Balık gibi kokmama az kaldı kendi prenses gibi yatıyor
Desteklemek gerekmiyo mu anam zatiBen zaten biraz şekerli yer içerim orası kesin yetti gayrı canımaHatta şu aralar bile ufaktan yemeye içmeye başladım. Ama sütten önceki dönem için diyorum canım hani diyelim 2 gün 3 gün inmedi süt ya da az geliyor o arada mamayla sürekli destekleme konusunda annecim birazcık itekler arkadan
Azıcık azıcık. BakDesteklemek gerekmiyo mu anam zati
Ay bilmiyorum ben o hastanede kalması riskini falan alamam galiba ya, birazcıkla kalmayıp sırf ben mama vermeyeyim inadım sebebiyle hastaneye yatışı yapılırsa vicdan azabından uyuyamam galibaAzıcık azıcık. BakGAden yazmış ya ilk çocuğunda yaptığıyla ikinci de yaptığını. İkincide emmesi konusunda ısrarcı davranmış sarılık olması riskini de göze alarak. Ki olmuş da birazcık. Ama ilk çocuğu hep mama ve meme birlikte götürmüş baştan öyle alışınca. Onu diyorum bebiş. Biraz aç da kalsalar çaresizlikten memeye sarılıp arz talep dengesini oluşturmaları gerekiyor sanırım. Tabi ana yüreğimiz ne kadar el verir bilmem
İlk dogumda antibiyotik +majezik ikinci dogumda antibiyotik +arveles kullanmistim paket bitene kadar doktorum onları yazmıştı.. parol vs ne ise yarar ki..parol almıştım ben sadece o da işe yaramadı pek. Yani en son persembe günü baya zorlayınca agrı bir korktum ne zaman iyileşicem diye. Cumadan itibaren mucizevi birsekilde epey azaldı agrılar. 4 gün agrı sezaryanı düşününce iyi sanırım bayacuma kontrolde doktor cok agrı varsa voltaren sr ya da cataflam da kullanabilirsin demişti bu arada aklınızda olsun. Ama cumadan sonra ihtiyacım kalmadı bnm.
İnşallah canım inşallahAynen öyle, biz burda kv lere diyoruz ama kendi annelerimizi de bilmiyoruz şimdi. Benim sütüm çoktu senin az, bebek aç kalıyor vs diyebilirler. Kendi annene karşı çıkmak daha zor çünkü iyiniyetinden de şüphe edemiyorsun. İnşallah bu konuda sorun yaşamayız, yaşasak bile çabucak hallolur her şey. Lohusalık zor psikoloji ama insanlar daha zor
Valla bakalım ne yapacağız ya. Az önce bir makalenin azıcık bir bölümüne denk geldim. TR’de ilk 6 ay sadece anne sütü konusunda annelerin %60ı hemen hemen ilk ay uyuyormuş, 4. aya kadar %35lerde bir kısmı, 5-6. aylarda %14’ü. Yani iyi başlayıp kötü devam ediyormuşuz genelde. %40lık bir bölümü de ilk aydan itibaren mama ile devam edenlerden. Rakamlar üzücü. Anne sütü mucizevi bir içecek. Umarım ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi başarabilenlerden oluruzAy bilmiyorum ben o hastanede kalması riskini falan alamam galiba ya, birazcıkla kalmayıp sırf ben mama vermeyeyim inadım sebebiyle hastaneye yatışı yapılırsa vicdan azabından uyuyamam galibaha tabii ki inatla meme de vermek lazım o ayrı da aç da kalmasın kıyamisu anamız ağladı 9 ay akfkf
Majezik adet dönemlerinde de şifa bulabildiğim tek ağrı kesiciydi eminim direkt keser kullansam. Ancak süte geçmiyor mudur?İlk dogumda antibiyotik +majezik ikinci dogumda antibiyotik +arveles kullanmistim paket bitene kadar doktorum onları yazmıştı.. parol vs ne ise yarar ki..
Teşekkürler canım hepimizin inşallahİyiki doğdun kuzucumbebeğinle nice nice senelere
Sezaryan dikişini mi diyorsun hiç oyle yara gibi bir görüntü yok ki? Bir dikiş hattı var ip gözüküyor kendi kendine eriyem iple dikiyorlar zaten o hat simdilik kırmızı gibi sadece. Herhangi birsey sürmeye gerek yok yani kafanda nasıl bir sey canlandı bilmiyorum da korkutucu diilAy parol demeseler bariOndan ben de pek yarar görmemişimdir ama uzun süredir ilaç kullanmadığımız için görür müyüm bilmem çok şükür bence de 4 gün gayet iyi Canım fucicort falan da sürülür mü sence ameliyat yerine çabuk iyileşmesi için? Kortizon içerikli ama hızlı iyileştirmez mi?
Ben de çok az emmişim, babaannemlerle birlikte yaşıyormuşuz o dönem bana sürekli şekerli su, pirinç unu vs vermiş. Annem de daha 19 yaşındaymış hiçbir şeye karşı çıkamamış. Benim de kv ile çocuk büyütme nefretim burdan geliyor jdjd annem sütün gelir diyor ama kendisi hep normal doğum yapmış, sezaryen kültürü hiç yok. Gelmezse sarılık falan olmasın diye mama ver der muhtemelen. 3-4 gün şırıngayla kaşık biberonla idare edip, memeyi boş da olsa emzirmek lazım sanırım. Şu sancı gelince sezaryen olayı o yüzden çok mantıklı geliyor bana ya. Ama kolay kolay doktorlar da o kadar beklemez gibi. Hele bizimkiler gibi tosunları hiç beklemezlerİnşallah canım inşallahBenim annem üçümüzü de emzirememiş sorduğumuzda emmediniz diyor. Direkt inek sütü + pirinç unu maması başlamış emziremeyince Üzücü Bilmiyorum kendi ısrarcı olmamış bilmiyorum etrafı doğru yönlendirmemiş. Her ikisi de olmuş olabilir. O yüzden biraz kolaycı gibi, beni de buna teşvik edebilir bebek çok ağlarsa durmazsa doymazsa falan. Kv’m olsa emzirmem konusunda daha ısrarcı olurdu mesela ondan eminim. Ben her defasında her ikisine de hakkını teslim ediyorum ya adil bir insanımdır yani shsjjs Annecim hayır diye diye yapacağım artık bir şeyler. Aile hekimine gider oradaki ebelerden destek alırız gerekirse. Yaparız bir şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?