• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki kocam kart bilgilerini vermiyor

Ben anne olmak istiyorum eş hayatimda olur yada olmaz ama cocugum olsun isterim tabi
. Hemsireyim eşim istedigi icin ciktim tekrar girip cocuguma kendim de bakabilirim eşe bagimsiz istiyorum yani cocugu 🙏
Çocuk bile bile babasız büyümek hatta daha kötüsü sevgisiz bir evde doğmak ister miydi?

Bir erkek karısını nasıl 5 kuruşsuz bırakır, bi şey olsa rica minnet para mı isteyeceksiniz insanlardan. Bu nasıl adam? ve böyle bi adamdan çocuk yapmak isteme motivasyonunuz ne tam olarak.
Çalışmadığınız için böyle diye düşünmeyin bu başka bir seviye, bir adam karısı çalışsın çalışmasın bazı şeyleri düşünür ödemesini vs.
Bana dedi bu ay kartlarini odemeyelim para sende kalsin harca dedi. Yani kartlarimi odesin diye bile yalvariyorum onu da gereksiz buluyor para kpnsunda cok degisik bir adam para yonetimini pek bilmez. Evde hicbir seyi eksik etmez dolabi doldurur evin ihtiyaclarini alir su elektrik kiraz duzenli odenir. Ama ben para isteyince ne kadarina ihtiyacim varsa o kadwrini veriyor hemsireydim ciktim kendi istrmiyordu diye

Eşiniz paranın nereye gittiğini biliyordur. Belki ailesine, belki başka bir şeye gitmiş para. Sizin bakmanizi istememe sebebi belli yani. Para istiyorsan ne ayrıca, 2 aydır çalışmıyorsaniz eşiniz bilir paranız var mı yok mu. Size söyletmeden eline para geçincende gönderir. Bu adama güvenip çocuk yapıp, evde durmayın. Daha birbirinize karşı şeffaf, düşünceli değilsiniz.

Niye böyle bir evlilik yaptınız göndermiyor para göindermeyecek muhtemelen .Ne yapacaksınız

Yani kart bilgisini geçtim de e devlet şifresini bile bilirim kocamın. Bankaları fır döndürürüm yeri gelince. İş için üç günlüğüne şehir dışına giderken bile ihtiyacımdan fazla para kart vs bırakır mutlaka. Evlilik böyle bir şey değil mi zaten ben mi yanlış biliyorum. Eşinizden şüphe duyun mümkünse gizlediği bir şey var gibi.
Ne olabilir ki mesela kart bilgilerini vermedi diyelim napabilirim bu durumda

1.000 tl birakti giderken kendinde suan var ama benim.ihtiyacim.yok diye göndermiyor varmis zaten niye istiyorsun diyor
Adam göndermek istemiyor iste. Belki de hiçbir şey yok, ailenizin yanında ondan ekstra para istemeyin diye bahane buluyor. Neye ihtiyacı var ki diye düşünüyordur.
Siz bu adam güvenip işten çıkmışsınız üstüne birde çocuk yaparsanız, ufak paralar için dil dökmeye devam edersiniz. Yapacak bir şey yok.

Bence çok tuhaf, haklısınız, koca diye düşündüğümüz insan een başta karısını böyle zor durumda bırakmamalı. Ben parasız kaldığınızı anlamamıştım. Bir kere zaten gideli 4 gün olmuş hemen parasız kalmışsınız demekki en baştan düzgün miktar bırakmamış. Eşinize çok şey söylenir de eşiniz olduğu için bir şey demek istemiyorum

Ama günümüz erkekleri böyle, kadınlar olarak çalışıp kimseye muhtaç kalmamak harici bir şey öneremiyorum size. Tabi çocuk bakımı çocuğun yükü böyle şeyler varsa hayatınızda, çalışamayacak durumdaysanız o farklı.

Açık açık konuşun bence, bakalım açıklaması ne olacak
1.000 tl birakti 300 e yakin ailemin yanina gelmek icin yola gitti zaten. Askere gidecegi zaman maasi daha yatmamisti yeni yatti ama simdi de paran varmis zaten neden istiyorsun diyor kart bilgisini de israrla vermiyor. Bugun tekrar isteyecegim yok derse is bulir calisirim burda. Normalde hemsireyim ama esim istemiyor diye ciktim

Geleceğin işareti bu tavırlar şimdi gülüp geçilir belki ilerisi parlak değil askerden gelsin para benim lafını çok duyacaksınız çok harciyorsun lafinida para da göremeyeceksiniz bence şimdiden alışın diyorum ben bana öyle geldi

Çocuk bile bile babasız büyümek hatta daha kötüsü sevgisiz bir evde doğmak ister miydi?
Evimiz sevgi dolu esim her konuda iyi ve merhametlidir evimiz dolu dolap dolu ne istersem alir ama konu para istemeye gelince hesap soruyor ne eksig8n var ne kadar tutar ona gore veriyor fazla para cebimde dursun istemiyor. Simdi askerde paraya ihtiyacim oldu banka bilgilerini vermiyor kendime para atmak istiyprum ama o ben hallecegim bir sekilde diyor hani aslimda sorun para degil banka bilgilerine erismemi istemiyor buda benu ickillendirdi

Paraya ihtiyacim var ve o suan askerde bir yerden gelen maasi vardi bakmak istedim yatmis mi diye bana 3 bin tl gorunuyor dedi gelen para esnek hesaba gitmis olabilir ben sadece 3 bin tl gorebiliyorum dedi kendi bankasinin atmsi olmadigi icin esnek hesabi goremiyormus. Ben de kart bilgilerini ver bakiyim dedim yok ben burdan birinden rica eder bakarim bir sekilde dedi yani ihtiyacim yoksa para bile gondermiyor bana ailesine gondermis olabilir o yuzden bana vermiyordur diye dusunuyorum. Yada baska bisey bilmiyorum kac gundur istiyorum hep musait degilim diyor oysaki 5 ten sonra rahat yani bedelli yapiyor cunku. Yani bu konu nedense beni cok rahatsiz etti israrla istesem tartisacak biliyorum sizce ne yapilir bu durumda

Siz calisiyor musunuz? Yok degilse ailesinin bile kizim napiyorsun bir ihtiyacin var mi diye aramasi lazim. Calissaniz bile aramasi lazim tek basinasiniz sonucta..

Aileye gonderse de aslanlar gibi cikip soylesin bunda utanilcak bisey yok insanin kok ailesine tabii ki destek olmasi normal ancak birbirinizden haberiniz olmasi kaydiyla.

Bence esinize sorabilirdiniz "hayirdir birbirimizden gizlimiz mi var? " Diye. Paraya ihtiyaciniz oldugunu bile bile yapmasi cok cok yanlis.

Bana dedi bu ay kartlarini odemeyelim para sende kalsin harca dedi. Yani kartlarimi odesin diye bile yalvariyorum onu da gereksiz buluyor para kpnsunda cok degisik bir adam para yonetimini pek bilmez. Evde hicbir seyi eksik etmez dolabi doldurur evin ihtiyaclarini alir su elektrik kiraz duzenli odenir. Ama ben para isteyince ne kadarina ihtiyacim varsa o kadwrini veriyor hemsireydim ciktim kendi istrmiyordu diye
Kız bak vallahi bu resmen benim eski kocam. Evde 3 buzdolabı olsa dolar taşardı öyle çok tşaırdı eve. Tek derdi benim çalışmamdı yalvarırdı ne olur işi bırak diye. Aslında ben biraz salağımdır bu konularda o bırak dedi diye bırakırdım yani. Ama inat ettim herhalde bırakmadım. 5 sene hergün resmen yalvardı. En son bi baktım adam benim dışımda herkesle evliymiş 😃 geldi bana senin bana ihtiyacın yok ki kendi kendine bakabiliyorsun dedi ayrıldık. Eşin böyledir demiyorum ama Lütfen herşeyin altını kurcala kendini harcama.

Evimiz sevgi dolu esim her konuda iyi ve merhametlidir evimiz dolu dolap dolu ne istersem alir ama konu para istemeye gelince hesap soruyor ne eksig8n var ne kadar tutar ona gore veriyor fazla para cebimde dursun istemiyor. Simdi askerde paraya ihtiyacim oldu banka bilgilerini vermiyor kendime para atmak istiyprum ama o ben hallecegim bir sekilde diyor hani aslimda sorun para degil banka bilgilerine erismemi istemiyor buda benu ickillendirdi
Sorun para değil zaten
Bence sevginin temeli güvendir
İçinize kuşkular dolduran birinin sevgisinden şüphe ederim ki sevgisi gerçek olsa bile orada güven yoksa sevgi tek başına ayakta duramaz
Yani çok mu harcama yapıyorsunuz sağa sola para dağıtıyorsunuz diyeceğim ama eşiniz ailesine bakıyormuş onlara para gönderiyormuş onlarda da para yokmuş bilemiyorum

Geleceğin işareti bu tavırlar şimdi gülüp geçilir belki ilerisi parlak değil askerden gelsin para benim lafını çok duyacaksınız çok harciyorsun lafinida para da göremeyeceksiniz bence şimdiden alışın diyorum ben bana öyle geldi
Bosarim yapacak bisey yok hemsireydim ben o elin adamlari ile muhttap oluyorsun aklim kaliyor diyip cikardi isten kpssye hazirlanip devlete atanirim parasi da onun olur.

Şimdi anladınız mı sizi niye işten çıkardığını? Karın tokluğuna çalıştırmak gibi düşünün. Geliriniz paranız pulunuz olmasın istiyor. O ne derse o olacak, alınacağa verileceğe o karar verecek. Yazık o anne babanızın maddi manevi emeğine. Kızlarını büyütmüş okutmuşlar, meslek sahibi etmişler ama kaderi elin adamının iki dudağının arasında. Hiç ailenizden utanmıyor musunuz böyle para diye kıvranırken? Kocanız iyi falan değil, son derece sinsi ve kötü biri. Farzedin düştünüz bir yeriniz kırıldı, hastaneye gidiş dönüş paranız var sadece. Cebinize aileniz para koyacaksa bu haysiyetsiz adama ne gerek var? Bundan çocuk mu yapmayı düşünüyorsunuz?

Sorun para değil zaten
Bence sevginin temeli güvendir
İçinize kuşkular dolduran birinin sevgisinden şüphe ederim ki sevgisi gerçek olsa bile orada güven yoksa sevgi tek başına ayakta duramaz
Yani çok mu harcama yapıyorsunuz sağa sola para dağıtıyorsunuz diyeceğim ama eşiniz ailesine bakıyormuş onlara para gönderiyormuş onlarda da para yokmuş bilemiyorum
Kac aydir kendime sadece krem aldim o benim aylik 8 bin tl borcumu odedigi icin zaten maasimin yarisi sana gidiyor demisti sakayla. Belki ondan kısıyor bilemiyorum. Ailesi evlenirken tek kurus harcamadi bize bizde mecburen borc yaptik

Hemşire olup eş istemiyor diye calismayio beni bu hale getiren kocadan birşey beklemek.Kendinizi bu hale düşürmeyin.Babasina çekmiş de babası gibiymisde duzelirmiste hepsi hikâye.İnsan eşini varsa parasız bırakmaz uzakta parasız hiç bırakmaz bence.Bunlar hep geleceğin göstergesi işaret .Gerisi sizin hayatınız sizin evliliğiniz ben karışmam elbette

Kac aydir kendime sadece krem aldim o benim aylik 8 bin tl borcumu odedigi icin zaten maasimin yarisi sana gidiyor demisti sakayla. Belki ondan kısıyor bilemiyorum. Ailesi evlenirken tek kurus harcamadi bize bizde mecburen borc yaptik
Para lafı yapacak adam işten çık da demeyecek. Bu kadar.
Borç da evlilik içinmiş zaten. Ödeyemeyecekse, elin adamlarıyla muhatap oluyorsun diye kendi kendine erkeklik yapmayacakti.
Karısını aylardır hiçbir şey yaptırmadan evde oturtmakla kendini bir şey sanıyor herhalde.
Kocam iyi deyip durmussunuz ama gayet bencil, sizi kendi kafasına göre şekillendirmeye çalışan biri gibi duruyor siz yazdıkça.
Adam işten çıkın ve kendisine muhtaç olun diye uğraşıp başarılı olmuş.
Bende uzun süre çalışmadım.
Karısının çalışmamasıni normal gören, isteyen adam paranın lafını ettirmez, ettiren de art niyetlidir. Siz bi uykunuzdan uyanın.

Back