Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 76 40,9%
  • erkek

OY: 98 52,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    186
Hanımlar sancılarını takip eden ve bunu doktora soran var mı? Biraz stresli bi gün geçirdim/geçiriyorum, son birkaç saattir 2-3 dakika arayla sancı giriyor. Yarın muayene günüm normalde şimdiden doktora yazmaya gerek var mı sabah gidicem nasılsa diye salmalı mıyım
Yaz canım doktoruna bilgisi olsun. En kötü yakın bi hastanede sadece nst çektirirsin.

ay ben tam olarak bu nedenle 37’de yürüyüş sadece, 38’de de hareketlere başlayacağım

bugün de (35+3) nefes egzersizlerime başladım. ama doğum için değil, rahatlamak ve bebeğe daha çok oksijen gönderebilmek için.
Ne kadar özenli bir annesin 😍🧿

Ben ilk hamileliğimde yürüyüş dışında bir şey yapmadım, zaten en az 40. haftada 4 kg üstü bir bebek doğurmak istiyordum 😂😂 Gençlik işte 😂 38+5'te doğurdum. Şimdi 38 olunca da yalnızca daha çok yürüyebilirim diye düşünüyorum, kısmam en azından.

kızlar beyaz gürültü cihazı aldınız mı bebeğiniz için?
çok ikilemde kaldım. bazı doktorlar iyi derken bazıları önermiyor.

bi de bazıları bebeğin gelişimi için iyi derken bazıları anne-babanın uykusu için iyi demeye getiriyor. bilemedim.

aldıysanız marka tavsiyeniz var mı bir de?
Kullanan herkes budizz diyor. Kızımda kullanmıştık belirli aydan sonra kapattık. Kapatınca resmen uyuyamadım bir süre kızım alıştı ben alışamadım. Çok faydasını görmüştüm. Şimdi almadım ama uyku sorunu olursa alırım diye düşündüm.
Merhaba herkes iyidir umarım. Bugün doktor kontrolüm vardı 38+0 kilo 2900 karın cevresi hala 3 hafta geride. 38+5 te doğumu başlatacağız artık. Ben çok istediğim için suni sancı ile başlayıp duruma gore sezeryana donecegiz. Önceki gebeliklerinde suni sancı ile doğum yapan varsa önerir misiniz? Yoksa direkt sezeryana mi karar vermeliyim? Kafam çok karışık karar veremiyorum 😐
Suni sancı ile yaptım doğum normal sancıyı bilmiyorum ama ilk beş saati epiduralsizdi son iki saat epiduralli devam etti hiç sorun yaşamadım ikisinde de ben diğer gün doğururum artık diye düşünüyordum. Açılma 10 cm olmuş diye doğuma aldılar direk. Sıkıntısız geçti sürecim sadece hep nst bağlıydı. Şimdiki aklım olsa sürekli yatmak yerine yürümek isterdim. Benden öyle bir talep gelmediği için çıkarmamış onlarda😂 ben ne bileyim her yıl doğurmuyorum onların bağlı olması gerekir diye düşündüm 😂 sizin de sorunsuz geçsin inşallah süreciniz🙏🏻
Kızlar hello, biberon işini naptınız? Ben bi tane avent aldım yenidoğana uygun, belki full emziririm gerek kalmaz diye başka almadım ama iyi mi yaptım bilemiyorum. Alsam mı sizce bir tane daha? Comotomo deneyeyim diyorum da hiç indirime girmiyor namussuz
Comotomo aldım meme reddini en aza indiriyor diye. Kullanır mıyım bilmiyorum ama evde bulunduruyorum sadece. Bu arada doktor kontrolünde tavrına takılma hiç belki o da kötü gün geçiriyor. Bir kontrolüm beş dakika sürmemişti bile 3 ayda bir gittiğimiz 20. Haftalarda olan bir kontroldü o heyecanla gidip 3-4 dakikada öylesine bakınca sinir olmuştum. Sonra normale döndü. Demek ki gününde değildi diye düşündüm sonradan. Ama ben olmasam ekip var zaten kısmında bence netleştir. Sonuçta en çok onun için özele gidiyoruz en çok. Belirsizlik kimsenin seveceği bir şey değil en azından kendisi olmadığında kimin olacağını öğrenirsin.

Bende sepetini düzenledim dolaba kaldırıcam bez pamuk falan dizdim erken mi acaba herşeyi yapmaya başladım daha hastane çantası hazır değil ama ütü falan halloldu bir tek çantayı hazırlaması kaldı birde biberon emzik kaynatılacak onlar var onları da 2 haftaya yaparım herhalde 35 oldum bugün son 5 hafta

Doğum yaklaşınca sıklaşan sancı olsa bize soracak ikilemde olur muydu diye düşünüyorum. Sancı yükselmiş olacağı için hemen gitmek istemez miydi? Arkandan konuşmuş gibi oldum ama 😀 Orangegreysky Orangegreysky
Hastanedeki sancı gibi şu an, onda da erken olmasa doktor beklemezdim dediydi. Ben öyle hiç hastaneye koştur koştur gidecek bi sancı hissetmedim ondan emin olamadım 🥹 stresten olduğu kesin o ayrı da bakalım bi

Hastanedeki sancı gibi şu an, onda da erken olmasa doktor beklemezdim dediydi. Ben öyle hiç hastaneye koştur koştur gidecek bi sancı hissetmedim ondan emin olamadım 🥹 stresten olduğu kesin o ayrı da bakalım bi
Doktoruna yaz ama sanmıyorum ki doğum sancısı olsun bu. Onun geniş aralıktan sık aralığa doğru ilerlemesi bekleniyor. Böyle pat diye son ana gelmiş gibi 2-3 dakika aralıkla olmaz bence. Doktorun ne diyecek bakalım, belki nst ister, için rahatlar canım.

Doktoruna yaz ama sanmıyorum ki doğum sancısı olsun bu. Onun geniş aralıktan sık aralığa doğru ilerlemesi bekleniyor. Böyle pat diye son ana gelmiş gibi 2-3 dakika aralıkla olmaz bence. Doktorun ne diyecek bakalım, belki nst ister, için rahatlar canım.
Su da içeyim biraz az içtim bugün galiba. Ama sabah da böyle olursa doktor yatıracak ona dertleniyorum dün falan iyiydim ya tüh

Kullanan herkes budizz diyor. Kızımda kullanmıştık belirli aydan sonra kapattık. Kapatınca resmen uyuyamadım bir süre kızım alıştı ben alışamadım. Çok faydasını görmüştüm. Şimdi almadım ama uyku sorunu olursa alırım diye düşündüm.

Suni sancı ile yaptım doğum normal sancıyı bilmiyorum ama ilk beş saati epiduralsizdi son iki saat epiduralli devam etti hiç sorun yaşamadım ikisinde de ben diğer gün doğururum artık diye düşünüyordum. Açılma 10 cm olmuş diye doğuma aldılar direk. Sıkıntısız geçti sürecim sadece hep nst bağlıydı. Şimdiki aklım olsa sürekli yatmak yerine yürümek isterdim. Benden öyle bir talep gelmediği için çıkarmamış onlarda😂 ben ne bileyim her yıl doğurmuyorum onların bağlı olması gerekir diye düşündüm 😂 sizin de sorunsuz geçsin inşallah süreciniz🙏🏻

Comotomo aldım meme reddini en aza indiriyor diye. Kullanır mıyım bilmiyorum ama evde bulunduruyorum sadece. Bu arada doktor kontrolünde tavrına takılma hiç belki o da kötü gün geçiriyor. Bir kontrolüm beş dakika sürmemişti bile 3 ayda bir gittiğimiz 20. Haftalarda olan bir kontroldü o heyecanla gidip 3-4 dakikada öylesine bakınca sinir olmuştum. Sonra normale döndü. Demek ki gününde değildi diye düşündüm sonradan. Ama ben olmasam ekip var zaten kısmında bence netleştir. Sonuçta en çok onun için özele gidiyoruz en çok. Belirsizlik kimsenin seveceği bir şey değil en azından kendisi olmadığında kimin olacağını öğrenirsin.
Haklısın ya, iyi geldi söylediklerin. Ben de günümde değildim galiba tadım kaçtı o yüzden. Bakalım 3 hafta sonra belli olur

Ay yok yokmuş sende maşallah valla bilemedim ben de simdi calışmadıgım yerden cıktı😂 bir kere normal dogurdum onda da hiç ağrı toplanma kasılma yasamadıgım için sabaha karşı adet sancısı gibi sancı başlayınca 39+4 te heh tamam artık doguruyorum demiştim. Su an okuduklarım gördüklerim duyduklarım kafamı karıştırıyor😀
belden agri diyorlar seninki kasik agrisimiydi karninda agridi mi suyun geldi mi cok sordum ama siralama nasil oldu

Teşekkür ediyorum içim baya rahatladi yazdıklarınızı okuyunca. Peki suni sancıdan önce acilmaniz su gelmesi vs olmuş muydu? Yoksa süreç direkt suni sancı ile mi başladı?

Şimdi Almanya'da çalışan bir kadın dogumcu ile görüştüm. Doktorumun direkt sezeryana yönlendirmeyip suni sancı ile deneme şansı vermesine şaşırdı. Türkiye'de normalde hemen sezeryana yonlendirirler tebrik ederim doktoru dedi. Bu tarz uzun süreli gelişim geriliklerinde biz de doğumu başlatıyoruz, bebegin içerde kalması daha tehlikeli çünkü dedi. Suni sancı ile başlamak sorun teşkil etmez hastane ortamında takipte olunacağı için dedi. Olur da ileride birilerinin başına gelirse diye buraya yazmak istedim. Bizdeki karın çevresi geriliği 37. Haftada bir anda oldu, öncesinde bu kadar büyük fark hiç olmamıştı. Sadece 1 kere 9 gün gerilik olmuştu o da sonraki kontrolde düzelmişti.

Su da içeyim biraz az içtim bugün galiba. Ama sabah da böyle olursa doktor yatıracak ona dertleniyorum dün falan iyiydim ya tüh
Suyunu iç, dinlenmeye çalış canım. Doktor da olmayan sancıya yatırmaz kuzum, nstde bakar, bu alakasız bir şey git eve dinlen der. Yine iyisin, bir şey yok muhtemelen, tedbir olsun diye yaz diyoruz 🤍

Kızlar alakasız olacak ama biraz çocuk doktoru için araştırma yapan var mı?
Bu konuyu çok önemsediğim için evet yaptım ve birini buldum. Arkadaşımın çocuklarının 15-16 yıllık doktoruymuş, yani tavsiye üzerine oldu. Önceden ayarlanmazsa 4. 5. Gün gibi yapılan muayene için doğum yapılan hastane oradaki bir çocuk doktoruna randevu oluşturuyor ve insan yeni doğum yapma koşturmacasında olduğundan başka birini arayıp bulmuyor.

Suyunu iç, dinlenmeye çalış canım. Doktor da olmayan sancıya yatırmaz kuzum, nstde bakar, bu alakasız bir şey git eve dinlen der. Yine iyisin, bir şey yok muhtemelen, tedbir olsun diye yaz diyoruz 🤍
Kız var sancı işte jdfk bundan daha azını hissediyodum geçen hafta ona rağmen düzenli ve 100 üstüydü hep

Ben böyle olunca takip ediyorum geçiyor mu sağ sol yapınca azalıyor mu. Rahme vuruyor mu sancı alttan vuruyor mu adet ağrısı gibi mi takip et iki saat kendini geçmezse git. İki gün evvel çok şiddetli ağrı yaşadım kıpırdayamadım doğum sancısı gibiydi ama sadece sağ tarafta ve çay tabağı kadar bölgedeydi sancı o yüzden bekledim bir saat sonra yavaşça geçti

X