Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 76 40,9%
  • erkek

OY: 98 52,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    186
Canım ben eğitimlerden ufak ufak notlar kaydetmiştim telefonuma şöyle bir şey yazmışım.

‘Sarılık var mı yok mu ? Yukardan aşağıya yükselir aşağıdan yukarıya düşer. Soyup camın önüne elini cildine bastır, bastırdığında sarı görüntü oluyorsa sarılık arttığını gösterir. Karından göğüsten aşağıya iniyorsa sıkıntı olabilir, yüz sarı olabilir daha sık beslenmeli kaka rengi açılmalı bacaktan aşağıya indiyse doktora haber verilmeli.’
Evet yüzünde belirgin sarılık var ama vücutta dediğin gibi öyle belirginlik yok süt yetmiyor korkusuyla mama da veriyoruz ama süt daha cazip geliyor olmalı ki mamayı reddediyor sürekli atıyor ağzından yarım saatte bir emziriyorum göğüslerde artık süt birikmiyor sürekli emdiği için sürekli sıvı alıyorum ama illaki belli bir süre istiyor birikmesi için kaka da günde 3/4 kez yapıyor rengi sarı buda aslında doyduğuna işaret değil midir

Ya var ya sabah cocukları ugurlarken apt nasıl mayalı poğaca kokuyor nasıl kokuyor tatlı tatlı dedim kim yaptı bunu böyle sabahın köründe baya canım cekmişti ev poğacası kendim üşendim annemden de en son el acması pırasalı börek istemiştim kadın bir de diyetteydi yaptı isteyemedim utandım. Sen diyosun 3er tepsiii ooo beybi beybi demek istiyorum😂
Apartman kokunca benim de çok canım çekiyor 🥲 bugün yapan kişi senin doğumuna da getirir inşallah 🙏🏻🤍

Evet yüzünde belirgin sarılık var ama vücutta dediğin gibi öyle belirginlik yok süt yetmiyor korkusuyla mama da veriyoruz ama süt daha cazip geliyor olmalı ki mamayı reddediyor sürekli atıyor ağzından yarım saatte bir emziriyorum göğüslerde artık süt birikmiyor sürekli emdiği için sürekli sıvı alıyorum ama illaki belli bir süre istiyor birikmesi için kaka da günde 3/4 kez yapıyor rengi sarı buda aslında doyduğuna işaret değil midir
A maşallah haberler çok iyi 🧿 sen meme boş, süt birikmemis hissedersin ama bebek emdikçe ona süt gider, onu hiç merak etme 🤍

Evet doyuyor demektir cisli bez ssyisi gunde4 5 bez değiştirecek kadar oluyorsa. Biraz dolu dolu cisli bez yani

Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ama eğitimlerde söylenenlere göre sadece yüzünde var diyorsun bu iyi en azından aşağıya iniyorsa sıkıntı dediler. Kaka’dan ziyada çişli bez sayısı önemli diye söylediler birde günde en az 5-6 bez idrar olmalı doyup doymaması için dışkı günde 3 kez normal demişti Osman Gönülal önce mekonyumlu oluyormuş sonra yeşil sonra sarıya dönüyormuş. Sen yine de doktorunuz ile irtibatta kal. Emdikçe inşallah sarılığı da azalacaktır 🙏

Hiçbir şey yapmadığımda daha kötü hissediyorum. Baygınlık ve uyku hali geliyor üstüme yemeklerden sonra şekerden mi nedir anlamıyorum. Hareket etmek iyi geliyor. Ama tabi 15 dakika iş yapıp yarım saat dinleniyorum öyle öyle yapabiliyorum.
o sekilde ben de yemek yapiyorum hafif ev isleri oluyor ama asiri yavasim artik. Izne de cikmadim tamamen evden calismaya dondum aylardir, is yerininde isleri oluyor ama gitgide azaldi sonlara yaklasinca kimse sunu yap da demiyor artik biraz bosluga dustum acikcasi.

Evet ilk çocuk benim de israrim o yüzden zaten, ikinci olur mu olmaz mı o bile meçhul sonuçta. Deneyeceğim her şeyi teşekkürler 🤍
ilkini vajinal doguranlar 2. yi daha kolay doguruyor diye duydum herkesten.. ilki sezaryendi benim ona ragmen 2.yi vajinal deneyecegim belki kolay olmayacak ama bakicaz surece artik.. 3. dusundugumden de degil aslinda sadece cabuk toparlanmak istiyorum bu sefer..

doktor ne diyor bu duruma? mamayi reddederler evet benim ilk cocugumda sarilik olmadi ama cook hafif gecirdi mamayla destekle istersen demisti rutin kontrolde cocuk hemsiresi ama reddetti almadi biberon bizde israr etmedik emzirdim ben de sutum oyle cok yogunda degildi bence ama gecti cabucak. saginca cok cikmiyordu sanki bebek emdikten sonra sagmaya basliyordum ben ustune 40mm anca cikiyordu ama bebek doyuyordu

o sekilde ben de yemek yapiyorum hafif ev isleri oluyor ama asiri yavasim artik. Izne de cikmadim tamamen evden calismaya dondum aylardir, is yerininde isleri oluyor ama gitgide azaldi sonlara yaklasinca kimse sunu yap da demiyor artik biraz bosluga dustum acikcasi.
Ne güzel işte yüklenmesinler sana daha iyi :) Annen gelecek zaten yemek temizlik işlerini eşinle hallederler. Sen kendine vakit ayır en güzeli ☺️

ilkini vajinal doguranlar 2. yi daha kolay doguruyor diye duydum herkesten.. ilki sezaryendi benim ona ragmen 2.yi vajinal deneyecegim belki kolay olmayacak ama bakicaz surece artik.. 3. dusundugumden de degil aslinda sadece cabuk toparlanmak istiyorum bu sefer..
Evet doktorum da öyle dedi, yaşadığım yerde ssvd yapan doktorlar var ama ilk seferde denemek istiyorum normali. Bakalım hayırlısı olur inşallah.

Evet doktorum da öyle dedi, yaşadığım yerde ssvd yapan doktorlar var ama ilk seferde denemek istiyorum normali. Bakalım hayırlısı olur inşallah.
Ssvd yi gectim, dogum sonrası hemen toparlanmak için bile denemeye deger. Gerci ben normal dogum sevdalısı olup da yapamayangillerden oldugum için cok objektif olamıyorum😂😂

Ssvd yi gectim, dogum sonrası hemen toparlanmak için bile denemeye deger. Gerci ben normal dogum sevdalısı olup da yapamayangillerden oldugum için cok objektif olamıyorum😂😂
Tabi ki o kısım zaten büyük artı, ben de sizin gibiyim sanırım çok istekliyim ama inşallah sonumuz benzemez diyeyim 😁

valla soyle karbonhidrata dusesim var kendimi zor tutuyorum yine yapiyorum birseyler ben de elimde degil ama kontrollu
Sabah açlık şekerim üst üste yüksek çıkınca bu hafta hepten kestim karbonhidratı, sebzelerden ne alıyorsam o. Ben de C cewriye gibi yapıp buzluğa atıyorum ama şu an zaman az kaldığı için önceki kadar çok karbonhidrat yoksunluğu çekmiyorum 😀

Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ama eğitimlerde söylenenlere göre sadece yüzünde var diyorsun bu iyi en azından aşağıya iniyorsa sıkıntı dediler. Kaka’dan ziyada çişli bez sayısı önemli diye söylediler birde günde en az 5-6 bez idrar olmalı doyup doymaması için dışkı günde 3 kez normal demişti Osman Gönülal önce mekonyumlu oluyormuş sonra yeşil sonra sarıya dönüyormuş. Sen yine de doktorunuz ile irtibatta kal. Emdikçe inşallah sarılığı da azalacaktır 🙏
Her bezi açtığımda çiş genelde oluyır hatta birkaç kere kaza yaşadık altını açtığım an baya çiş yapıyor bunu 3 gündür yaptığı için muhtemel anca işe yarayacak umarım cumartesi günü seviyesi düşmüş olur tedaviye gerek kalmaz🙏

doktor ne diyor bu duruma? mamayi reddederler evet benim ilk cocugumda sarilik olmadi ama cook hafif gecirdi mamayla destekle istersen demisti rutin kontrolde cocuk hemsiresi ama reddetti almadi biberon bizde israr etmedik emzirdim ben de sutum oyle cok yogunda degildi bence ama gecti cabucak. saginca cok cikmiyordu sanki bebek emdikten sonra sagmaya basliyordum ben ustune 40mm anca cikiyordu ama bebek doyuyordu
Lıkır lıkır içme sesi geliyor aslında emerken sadece uykuya geçtiğinde o ses kesiliyor emzik gibi kullanmaya başlıyor işte göğüsler öyle sert olmayınca insan endişe ediyor acaba sütüm yetiyor mu diye

Kızlar hello, biberon işini naptınız? Ben bi tane avent aldım yenidoğana uygun, belki full emziririm gerek kalmaz diye başka almadım ama iyi mi yaptım bilemiyorum. Alsam mı sizce bir tane daha? Comotomo deneyeyim diyorum da hiç indirime girmiyor namussuz

Kızlar hello, biberon işini naptınız? Ben bi tane avent aldım yenidoğana uygun, belki full emziririm gerek kalmaz diye başka almadım ama iyi mi yaptım bilemiyorum. Alsam mı sizce bir tane daha? Comotomo deneyeyim diyorum da hiç indirime girmiyor namussuz
Bence alma, lazım olursa her zaman alma imkanın var nasılsa. Ben bir tane biberonla idare etmiştim kızımda ki 15-20günlükten sonra işe gidiyordum kısa kısa da olsa sürekli kullanılmıştı yani.

X