Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 76 40,9%
  • erkek

OY: 98 52,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    186
Bende sepetini düzenledim dolaba kaldırıcam bez pamuk falan dizdim erken mi acaba herşeyi yapmaya başladım daha hastane çantası hazır değil ama ütü falan halloldu bir tek çantayı hazırlaması kaldı birde biberon emzik kaynatılacak onlar var onları da 2 haftaya yaparım herhalde 35 oldum bugün son 5 hafta
İmkanım varsa yapmanı tavsiye ederim. Bende 32. Hafta gibi bitirdim iyiki o kadar erken yapmışım diyorum. Şuan 37 e girdim bugün son on gündür karnım çok sık taş gibi olmaya başladı hep öyle olup geçiyordu bu sefer kesintisiz böyle taş gibi sanki karpuz var kucağımda. Ee biraz çalışsam sırtım belim kalçam yürüyemedim bile. Bugün evi sildim süpürdüm şuan yürümekte zorluk çekiyorum kalçan ağrıyor basamıyorum bebek alttan çok ittiriyor canımı yakıyor. Zor yani bu haftalar

Merhaba herkes iyidir umarım. Bugün doktor kontrolüm vardı 38+0 kilo 2900 karın cevresi hala 3 hafta geride. 38+5 te doğumu başlatacağız artık. Ben çok istediğim için suni sancı ile başlayıp duruma gore sezeryana donecegiz. Önceki gebeliklerinde suni sancı ile doğum yapan varsa önerir misiniz? Yoksa direkt sezeryana mi karar vermeliyim? Kafam çok karışık karar veremiyorum 😐
Benim ilk bebeğim suni sancıyla doğdu. 36+5 de doktor kontrolümde doktor 4 cm açıklığın var demişti. Ama sancım ağrım yoktu baktı kendi sancım gelmeyecekti bana suni sancı verdi. Yani ilk başta çok hissetmedim ama açıklık 6-7 olduktan sonra zaten dayanılmaz oluyor. Geçen ay yengem doğum yaptı 3 cm açıkla kendi sancısıyla başladı doğumu ama normal sancıları açıklığı arttırmayınca doktor suni sancı vermiş 5 cm filan olunca dayanamadım epidural istedim dedi. Doğal sancı tabiki daha iyidir sonuçta vücudun kendi tepkisi ama normal doğumu denemedim dememek için suni sancıyl deneyebilirsin.

Benim ilk bebeğim suni sancıyla doğdu. 36+5 de doktor kontrolümde doktor 4 cm açıklığın var demişti. Ama sancım ağrım yoktu baktı kendi sancım gelmeyecekti bana suni sancı verdi. Yani ilk başta çok hissetmedim ama açıklık 6-7 olduktan sonra zaten dayanılmaz oluyor. Geçen ay yengem doğum yaptı 3 cm açıkla kendi sancısıyla başladı doğumu ama normal sancıları açıklığı arttırmayınca doktor suni sancı vermiş 5 cm filan olunca dayanamadım epidural istedim dedi. Doğal sancı tabiki daha iyidir sonuçta vücudun kendi tepkisi ama normal doğumu denemedim dememek için suni sancıyl deneyebilirsin.
Yüksek ihtimalle deneyeceğim ama benim ne sancım ne açıklığım yok. Sıfırdan suni ile başlayacağım yani bakalım inşallah güzel ilerler 🙏

Orangegreysky Orangegreysky canım benim doktorum bu haftalar çok önemli sancı olduğu an ve düzenli ise hemen ara beni dedi. Özellikle sancın asla bir saati falan bulmasın, hastaneye yönlendirir NST çektirir.

Doktoruna haber verdin mi canım? Yanlış yönlendirmeyelim seni şimdi, belki acı eşiğin çok yüksektir.

Orangegreysky Orangegreysky canım benim doktorum bu haftalar çok önemli sancı olduğu an ve düzenli ise hemen ara beni dedi. Özellikle sancın asla bir saati falan bulmasın, hastaneye yönlendirir NST çektirir.
Yok haber vermedim henüz bi sakinliyim az su içiyim devam ederse ben gider hastaneye nst'ye girerim canolar

Cnm ya senim sut hemen gelmismiydi benim hala sütüm gelmedi belli bi takdi varmi bunun ya nasil getircem ben 😁 valla cocuk mamaya aliscak bu gidisle emdiryorum ama sut yok
Canım hastanedeyken ağız sütü hariç benimde sütüm yoktu ertesi günde eve çıktığımda sıcak duş aldım gecesinde sütüm gelmeye başladı ertesi gün giyselerime taşıyordu 2 gün içinde geldi yani benim 2 günde mama takviyesi yaptık şırıngayla

soundoffreedom soundoffreedom evi süpürüp sildin mi? 🙄 ben ev işi yapmıyorum bir haftadır evi eşime devrettim. Ev işini yasakladı doktor hatta gerekmedikçe çok çıkma yürüme dedi. Eşim ev işini yapma yapma diyor gerçi sonra kendi de yapmıyor ev darmadağın oluyor 😃 biz daha bebek gelmeden salmıs olduk. Sonra kendi bir gayret yapıyor ama yavaş yavaş.. içim şişiyor kaynanası gibi başında oturup yorum yapmak istemiyorum ama 😂 bebekten sonra ne olacagız bilmiyorum

perocuk35 perocuk35 canım hastanedeki doğum ücretinin içinde mi fotoğraf ve süsleme? 🙄 bende özel sağlıkta yapacagım ama süslemeye bugün 16 bin dediler 😂 fotoğraf çekimi için 4 bin. Süsleme için kendim tüm malzemeleri aldım ve neredeyse her şeyi 4000 e getirdim 😃

Doğum yaklaşınca sıklaşan sancı olsa bize soracak ikilemde olur muydu diye düşünüyorum. Sancı yükselmiş olacağı için hemen gitmek istemez miydi? Arkandan konuşmuş gibi oldum ama 😀 Orangegreysky Orangegreysky
Ya evet simdi düşününce kendimle karşılastırdım aralıklı ve cok düzensizdi hafifken. Sıklıgı arttıgında artık dayanılmayacak seviyedeydi. O yüzden stres temelli olması muhtemel ama doktor bilse iyi olur yine de bence

Geçmedi canım maalesef pek geçecek gibi de değil :/
stres de tetiklerdir bekle sabahi bence sakin olmaya calis uzan dinlen guzel sakin bir muzik ac kendine esin evdeyse masaj yapsin rahatlarsin dus al su da iyi gelir. hafif isikta ya da mum isiginda otur kafani bedenini rahatlat, pamuk gibi oluyorum ben boyle yapinca sancim da olsa geciyor. dogum sancisi eminim napsan gecmeyecek turdendir onu anlarsin zaten hemen gidersiniz saat kac olursa olsub

Kızlar doğum odası süslemesi vs yapmayan ya da organizasyon firması ile anlaşmamış olanlara öneri ile geldim. Bugün hastanenin organizasyon firması 12 den başladı 20 ye kadar çıktı 😃 ben ek e koyduklarımı 3700 e falan aldım. Aklınızda olsun. Düşünürseniz linkleri iletirim.
50 li çikolata kutusu
Yastık kılıfı
Kapı süsü
Ayıcık süs (10 adet)
Balonlar
Balon tutacagı
100 cm büyük ayı
Peçetelik
Ayıcıklı kürdan vs hepsi

Eklentiler

• IMG_2832.jpeg
    IMG_2832.jpeg
    115 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_2833.jpeg
    IMG_2833.jpeg
    97,6 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_2834.png
    IMG_2834.png
    322,9 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_2835.png
    IMG_2835.png
    233,5 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_2836.jpeg
    IMG_2836.jpeg
    62 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_2837.jpeg
    IMG_2837.jpeg
    63,3 KB · Görüntüleme: 28
stres de tetiklerdir bekle sabahi bence sakin olmaya calis uzan dinlen guzel sakin bir muzik ac kendine esin evdeyse masaj yapsin rahatlarsin dus al su da iyi gelir. hafif isikta ya da mum isiginda otur kafani bedenini rahatlat, pamuk gibi oluyorum ben boyle yapinca sancim da olsa geciyor. dogum sancisi eminim napsan gecmeyecek turdendir onu anlarsin zaten hemen gidersiniz saat kac olursa olsub
Gircem canım duşa, pamuk gibi olacak psikolojim yok asla ama az bi rahatlayabilsem şu sancılar geçene kadar yetecek, en kötü uyuyayım biraz

Canım hastanedeyken ağız sütü hariç benimde sütüm yoktu ertesi günde eve çıktığımda sıcak duş aldım gecesinde sütüm gelmeye başladı ertesi gün giyselerime taşıyordu 2 gün içinde geldi yani benim 2 günde mama takviyesi yaptık şırıngayla
Sagol cnm inslh benimkide gelir suan bende hic yok bizde mama veriyoruz gercekden tetbir amacli herkes katmali cantasina mama

DUN BENDE SANCILANDIM NST DE BENIMDE DUMDUZ CIKTI VALAH DOKTORADA YALAN DAN NAZ YAPYRMUSUZ GBI GELCEK DYE AMMA TEDIRGIN OLDUM . SNARDAN DEDIM AMA AGRIM VAR . NASIL OLUYOR BENIMDE PLESANTA PRIVEA ASAGIDA BENM NET SEZERYAN . BIRDE CALSYRM BEN BUTUN GUN SANDALYE TEPESINDE SANIRIM ALTA SIKISYR AGRI YAPYR SANIRIM YALANCI SANCILAR DEDI DKTR :) . BIZIMDE ARALIK 14 DOGUM VERDI . NORMLDE ARALIK SONUYDU AMA BEKLEMICEK . GERCI 37 HAFTADA OLUYRM AMA . DAHA ERKEN GE-ELMZSE BEBISIMIZ BAKALM .
İkinci doğum olduğu için ilki normal olduğu için bir deneyelim aşağıda da olsa konum itibari ile kanama olursa geçeriz sezaryene dedim bakalım sizin için de hayırlısı olsun🙏🏻

X