Amin inslh cnm hepimiz sag saglim kucamiza allalim inslh sen kacinci haftadasin senin neden sezaryan olcak kacinci haftada dogum olcak kuzumAnladım kuzum sağlıkla gelsinlerde biz artık bekliyoruzbenimde kontorlüm cuma günü doktorun nöbet listesini buldum çarşamba ve cuma günü ameliyathane günleri ikisinden birinde alır diyorum ben ama bakalım hayırlısı ne ise o olsun
Ama acıkmıyorum ki ya diyetisyenin listesine uymaya çalıştım tabağın yarısı kaldı mesela, 5 yk sebze koyup 3 yiyebiliyodumAz yiyorsun sanki sen ya. Yediğinin hepsi bebeğine gidiyor sana bişey kalmıyor resmen. Doğumdan sonra da kilo vereceğini düşünürsek doktor güçten düşmeni istemiyor olabilir. Bir kaç arkadaşım son aylarda baya zorla yemek yiyorlardı kilo alabilmek için. Yalnız değilsin merak etme onlarda da sorun olmadı doğumdan sonra herşey yolunda gitti. Biraz daha mı öğün sayını artırsan acaba çok mu aç kalıyorsun? Arkadaş sürekli kıymalı makarna yerdi hem et hem karbonhidrat olsun çift dengeli kilo alımı olsun diye şekerini artırmıcaksa belki deneyebilirsin öyle şeyler
Yok ya şekerin hiç kiloyla alakası yokmuşBenimki de bebek önde olunca şekerden olduğunu düşünmüyorum öyle olsa sen de kilo alırdın diyor ama sonra diyo ki bu haftalarda kilo almanı beklerim niye almıyorsun
Benim vitaminler aşırı iştahımı açtı gibi hissediyorum sende neden işe yaramadı ki djdjd yine yiyorsun şükür bebeğin alıyor ya çok da kafana takmamaya çalış kilo almak zor bişey çünkü. Max 6 saat aç kalma durumuna uyuyorsun işte aslında. Ben nerdeyse 2 öğün yiyorum ama nasıl oluyorsa haftada 1 kilo alıyorum. Doktor da bana alma artık diyor durduramıyorum kilo almamıAma acıkmıyorum ki ya diyetisyenin listesine uymaya çalıştım tabağın yarısı kaldı mesela, 5 yk sebze koyup 3 yiyebiliyodumsabah 9da kahvaltı yaptım şimdi birazdan yemek yicem anca acıktım çünkü. Ara öğün pek yapamıyorum belki kalorili kuru yemiş falan eklerim
Yerden olanlar diyorum kesinlikle gece uyumadan kendi seçip getirmesi hangi kitap istediğini ya da oyun oynarken kitaplara da istedikleri gibi bakıyorlar. Evet dağınıklık ama çocuk odası zaten en toplu hali bir ay daha duracak bir daha toplu olmayacak kesin bilgi. YayalımBenim kitaplığım hem çalışma odasında hem de hiç yer yokşimdi düşününce taa tepeye raflı kitaplık yaptırmak da mantıklı gelmedi olmadı yerden olanlardan alayım ya dağınık mağınık idare edicem hdjjd
Son zamanlarda acıkmaya başladım ya bu arada ara ara geliyor bi kdkgBenim vitaminler aşırı iştahımı açtı gibi hissediyorum sende neden işe yaramadı ki djdjd yine yiyorsun şükür bebeğin alıyor ya çok da kafana takmamaya çalış kilo almak zor bişey çünkü. Max 6 saat aç kalma durumuna uyuyorsun işte aslında. Ben nerdeyse 2 öğün yiyorum ama nasıl oluyorsa haftada 1 kilo alıyorum. Doktor da bana alma artık diyor durduramıyorum kilo almamı
Evet evet zaten o yüzden önermişler, kendileri seçip ilgilensin diyeYerden olanlar diyorum kesinlikle gece uyumadan kendi seçip getirmesi hangi kitap istediğini ya da oyun oynarken kitaplara da istedikleri gibi bakıyorlar. Evet dağınıklık ama çocuk odası zaten en toplu hali bir ay daha duracak bir daha toplu olmayacak kesin bilgi. Yayalımnerden bildiğimi sormayın
Ben ilk yürümeyi korsesiz yaptım . Oda üç beş adım zaten . Sonra hemen korse aldırdılar . Evde vardı ama acil çıkınca hepsi kaldı evde. Bu aldığımız çok güzeldi . Bence kancalı olanlar hiç kullanışlı değil özellikle ameliyat acın varsa . Benim aldığımın tek kenarı sadece cırtlı . Çok pratik . Canımı yakıyor takarken ama yürürken büyük avantaj . Doğuracak arkadaşlara da tavsiyedir . Kesinlikle korse kullansınlar . Zaten yürürken karnında bi dağ varmış gibi hissediyorsun . O hissi azaltıyor korseDeneyimli sezaryen anneleri size bir sorum olacak . Doktoruma sormayı unuttum . Korse ne zaman kullanmaya başladınız ? Bi de külot korse mi kullandınız yoksa böyle çıtlı çıtlı olanlar var ondan mı ?
çokkk katı geliyordu süt şimdi yumuşamış akışkan olmuş sanırım düzelecekCanım gelicek sertleşmeye başlamış diyosun sagmaya devam et komposto iç ve bol.su yanında şişe.olsun mutlaka
Var mı bi markası falan cano nerden aldınızBen ilk yürümeyi korsesiz yaptım . Oda üç beş adım zaten . Sonra hemen korse aldırdılar . Evde vardı ama acil çıkınca hepsi kaldı evde. Bu aldığımız çok güzeldi . Bence kancalı olanlar hiç kullanışlı değil özellikle ameliyat acın varsa . Benim aldığımın tek kenarı sadece cırtlı . Çok pratik . Canımı yakıyor takarken ama yürürken büyük avantaj . Doğuracak arkadaşlara da tavsiyedir . Kesinlikle korse kullansınlar . Zaten yürürken karnında bi dağ varmış gibi hissediyorsun . O hissi azaltıyor korse
Aynen öyle canım benimçokkk katı geliyordu süt şimdi yumuşamış akışkan olmuş sanırım düzelecek
Bu korse ayarlamalı ağrı acı eşiği e göre sikabilirsin benimde doktorda bundan al.dedi ayağa kalkarken takilcak canimVar mı bi markası falan cano nerden aldınız
İnsallah zamanında gelir bebito dayansın azıcık35+4deyim cnm yarin randevum var bakalim ne diycek rahim agzinda incelme var bende kısalma sancim vardi 31 haftadan beri 34 de 1 gece hastanede yatmisdim ciger gelisdirici yapildi bakalim nezmn gelirse beklersede 38de alcak doktorum kuzum bende normal biberon almisdim saglik ocagindan cikinca bende kaşık biberon ve normal silikon kaşık ve hipp mama aldım katdım nolur nolmaz diye bakalim
Bakayım canım üstte de owli önermişler bundan alayım mademBu korse ayarlamalı ağrı acı eşiği e göre sikabilirsin benimde doktorda bundan al.dedi ayağa kalkarken takilcak canim
Evet kıloyla alakası yok cıdden bende de çıkmıştı şeker şuan 57 kıloyum toplamda 8 kılı aldım öyle abur cuburda yemem ama işte çıkıyor malesef bır ara baya yemedım şekerden dolayı bu sefer bebegın karnı küçük kalmış dedı üç hafta dayandım yemeye kaşar muz ne buldumsa ıkı kılı almışım üç haftada 700 gram almıştı bebekYok ya şekerin hiç kiloyla alakası yokmuş27. Haftasında 20 kilo alan günde 3 paket canga yiyen arkadaşımda dün şeker çıkmadı, ben 5 kilo falan almıştım yüklemede bende yüksek çıkmıştı
Ya çünkü dediğim gibi arkadaşım yeni bir şeyler öğrenme konusunda istekli olmadı gebelik döneminde. Her şeyi annesine güvendi ona bıraktı. Annesi de tamamen geleneksel yöntemlerle yönlendiriyor o da her dediğine tamam diyor. İtiraz et çocuk senin çocuğun dediğimde ya bu sefer bir şey olursa herkes beni suçlayacak diyor. Mesela burnunu aspire et diyorum yanlış bir şey yaparsam herkes benden bilir diyor. O zaman doğrusunu öğren yani ayrıca ne demek herkes beni sorumlu tutar. Zaten bebekten sorumlu olan en başta anne baba değil midir?Yazdıklarını şok ile okuyorum benim etrafımda da var sorumsuz anneler bu bebekleri hep derim allah koruyor o sayede yaşıyorlar yoksa ne olurdu halleri. Öğretmen olmasına ekstra şasırdım zaten demek okumak okula gitmek eğitimli olacağın anlamına gelmiyor. Şasırdığım annesi kaynanası görümcesi kimse mi yok yani uyaracak. Prinç unu süt konusun da eskiden annelerimiz mama bulamayınca yoksulluk felan mecbur verirmiş tabi yenidogan döneminde değil sanırım. Ama öteki söylediklerin şoktayım yani. Bide ikisi meslek sahibi olup bi mama alamamaları tuhaf Allah yardım etsin korusun o bebekleri
Valla ben kimse yok yanimda hastaneden alcak kuzum ya ben mecbur herseyi ince ayrintisina kadar aldim katdim annem kalcak yanimda oda buranin yabancisi oldu icin pek oyle gitdip alip gelip halledebilcek degil eşim olsa o kosdururda oda olmuycak dogumda mecbur aldim katdim artik inslh gerek olmaz ama olursada olmazsada hazirda dursun artik hepsiİnsallah zamanında gelir bebito dayansın azıcıkbende Philips bıberon ve ebebekten kaşık bıberon aldım mama almıycam sımdılık hastane de gerek olursa alırız muhtemelen sütüm gelır mı gelmez mi bılemıyorum bekleyip görecez artık