Yok kuzum ben anlattım gayet doğru anladın. Bu tamamen benim arkadaşımın, ailesinin ve doktorunun topuekün işbilmezliği. Özellikle sordum gece doğan bebeğe akşam üzerine kadar, eve gelip duş alana kadar hiçbir şey vermediniz mi dedim. Mama vermediler mi o çocuğa dedim. Biz zaten almamıştık mama, biberon vs hastaneden de vermediler dedi. Nasıl dayandı o çocuk şekeri düşmedi mi dedim. Hep uyudu zaten dedi. E uyur tabi şekeri düşen bebek napsın, mutfağa geçip kendine mama mı hazırlasın.. biriniz de bu çocuk bu kadar açlığa nasıl dayanır diye sorgulamadı mı o kadar insansınız falan diye çıkıştım hatta elalemin çocuğuna
Ya işte doktorun yanlış yönlendirmesinin kurbanı olduk, Bebek de sarılık oldu sonra zaten fototerapi falan aldı dedi. Olmayacak çocuğu göz göre göre sarılık yapmışlar senin anlayacağın.. Hala da birçok konuda yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Hep yastıkla uyuturlar, üstünü örterler, yazın bile şapkasız çorapsız tulumsuz tutmadı çocuğu ki çok sıcak bir yerde yaşıyorlar, emzik kabul etsin diye sürekli hurma değdirip verdi, hurma veriyorum diye su verdi, formül mamalara güvenmiyorum dedi anam babam usülü pirinç unu maması yaptı verdi süt yetmiyor deyip, doktor zorla kestirdi mamayı, burnunu bir kere bile aspire etmemişler o kadar söylememe rağmen, en son hastaneye götürdüklerinde doktordan fırça yediler bebeğin burnunu temizlemek için buraya mı getirdiniz, aspire edemediniz mi bu kadar tıkalı hale gelene kadar falan diye.. Bu arkadaşım öğretmen üstelik, eşi de öyle. Yani eğitimsiz insanlar değiller, bilgiye erişimleri var. Ama ne gebelikte açtı baktı araştırdı bunları, ne de gebelik sonrası sağlıklı bir süreç yürütüyor maalesef. Bir bebek nasıl yetiştirilmemeli’nin en güzel örneği bana göre. Kınamak asla istemiyorum ama aklım vicdanım da kabul etmiyor birçok şeyi..
S secondchance 16 saat hikayesini anlatan bendim canım yani ve maalesef böyle..