yok kız ben de 2 kilo aldım toplamda yemezsen şeker olsa da almıyorsun yaniBenim doktor bende kilo alımı olmadığı için şekerden şüphelenmiyor hiç ya. Yani bebek önde evet ama şekerden olsa sen de kilo alırdın diyor hep. O yüzden emin olamıyorum ben de ama yüklemede çıktı şeker :/ ekmek sevmem diyetisyen ye dedi diye zorla yiyorum tam buğday 1-2 dilim günde. Az önce döner söyledik yarısını yedim yemedim zaten yiyemiyorum o yüzden bebonun önde gidişi şekerden mi emin değilim ben de
Ya evet çok şükür ben dikkat edince bu şekilde çıkıyor. Ama mesela bazı günler aç oluyordum çok aç oluyordum yani 2 3 dilim yiyordum ekmek. Ya da işte patates kızartmışsam ondan yemişsem veya az da olsa çikolata yemişsem o günler direkt 150 160 çıkıyordu. Bu şekilde de kendimi doymuş gibi hissetmiyorum ya da belki tatmin olmuyorum bilemem ama ne yapalım mecburen. Sen sabahları insülin kullandığın halde mi bu şekilde çıkıyor?senin bayaa iyi çıkıyor valla benim ekmeksiz 150yi gördü dün. bugün yulaflı omlet yedim 120ydi ama bazı günler hiç toparlanmıyor artık
Tabi 37 - 38 bulsa gayet iyi. İnşallah güzel olumlu sonuçlar alırsın.Evet canım ben üç haftaya razıyım zaten37’yi görsek sonrası bir şekilde toparlanır diye düşünüyorum. Daha erken de olsa toparlanır inşallah ama yine de gelişim açısından bir yere kadar içeride kalması daha iyi gibi. Şu son tetkikleri yaptırıp bir muayene olayım bakalım ne diyecek inşallah muayene bulguları daha olumlu çıkar kötümser tablo biraz da olsa değişir
Kendi doktorun da bence bu durumların farkındadır. Ama sana söyleyip çok erken dönemlerde canını sıkmak istememiş olabilir . Sonuçta arkadaşının amcası ile tek bir görüşme yaptın o da hepsini tek seferde söyledi . Ben sanmıyorum tehlikeli bir durumda hiç bir doktor doğumun seçimini anneye bıraksın . prestij meselesi var kendi açısından bile . Tahlillerine bakmamış , takibini yapmamış bilemedim . Sarılık işi zaten hep öyle . Bunlar bilinmeyen şeyler değil zaten doktorun zamanı gelince söyleyecektir sana. Abur cubur bi hastanede alelade bir doktora gittiğini düşünmüyorum ben . Kendi doktoruna sor ama bunları şimdiden yıpratma kendini .Kızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Size bahsetmiştim iş yerinde bir arkadaşım da hamile, doktoru da kendi amcası falan diye. Ben arkadaşıma bebeğin biraz önde gittiğinden kilosunun fazla olduğundan bahsetmiştim işte. Amcana sorar mısın doğum şekli ile ilgili o ne önerir, muayene olalım mı falan demiştim. Neyse konuşmuş sağ olsun. Doktor da beni arasın telefonda konuşalım demiş. Aradım 20 dk konuştuk telefonda.
Bebek 34 hafta 3200 gram geldi dedim. Hashimoton, hipotiroidin var mıydı dedi evet dedim. Polikistik over durumun var mıydı dedi. Ultrason bulgusu olarak vardı ama semptomları yoktu dedim. H1a1c kaçtı dedi 5,5 sanırım bunu tam hatırlayamadım. Ailenden akrabalarında şeker tiroid rahatsızlığı var mı, var. Resmen gebelik şekerin varmış başından beri dedi. Tokluk kaç çıkıyordu dedi. Dikkat etmediğimde 150-160 ilk saat sonradan da 130-110 falan öyle gidiyordu dedim. Ama mesela 3-4 gündür dikkat ediyordum 120 falan çıkıyordu ilk saat. Ki benim doktorum aman dikkat et falan hiç demiyordu gebelikte şeker 150yi görür önemli olan sonradan düşmesi diyordu. Bebeği biraz da şeker büyütmüş dedi. Benim takip ettiğim gebe olsaydın 35-36dan sonra çok sıkı takip ederdim senin durumunu dedi. Bu saatten sonra eğer rahim yapın müsaitse yani panço balon gibiyse (bu ne bilmiyorum) 39 haftaya kadar gidersin 4,5 kilo doğurursun, rahim yapın müsait değilse 15 güne kalmaz doğurursun bebek 3,5 kiloya ulaşınca dedi. Normal doğum diye diretmen hiç akıl mantık işi değil, bebeğimi sağ doğurayım demek varken dedi. Ki bu doktor herkesi normal doğurtmaya çalışan biriymiş. Hele ki 38 haftayı geçer de bebek iyice büyürse ve sen normal dersen paramparça olursun, bir daha çiş falan tutamazsın, bebeğe de ne olur bilinmez dediSonraki gebeliklerinde daha erken aylarda şekerin çıkacak ve 50 yaşına gelmeden de diyabetli olursun muhtemelen dedi Çok açık sözlüydü, gerçekten korktum ve üzüldüm ama o da bana bunları demese rahat rahat devam ediyorduk yani. 34 haftadan sonra diyete bile ben kendi isteğimle başladım yine doktorum demedi yani aman sıkı diyet yap diye. Of gerçekten geçmişe dönüp bakıyorum. Kızartma, ekmek, çikolata falan yediklerim aklıma geldikçe kendime kızıyorum Artık normal doğum hayali gerçekten kurmayacağım. Varsın sezaryen olsun sağ ve sağlıklı doğsun da. Mama falan da alacağım hatta çok hızlı şekeri düşer doğumdan sonra sarılığı başlar, diğer bebekler kadar az sütle doymaz dedi. Mental olarak çöktüğüm gün bugündür
bana gece de insülin verdilerYa evet çok şükür ben dikkat edince bu şekilde çıkıyor. Ama mesela bazı günler aç oluyordum çok aç oluyordum yani 2 3 dilim yiyordum ekmek. Ya da işte patates kızartmışsam ondan yemişsem veya az da olsa çikolata yemişsem o günler direkt 150 160 çıkıyordu. Bu şekilde de kendimi doymuş gibi hissetmiyorum ya da belki tatmin olmuyorum bilemem ama ne yapalım mecburen. Sen sabahları insülin kullandığın halde mi bu şekilde çıkıyor?
Offffff yavrum ne çektin sen de şu şekerden ya. Kaçıncı haftadasın şu an, sen planlı sezaryen istiyordun sanki ne kadar kaldı? Valla adresini ver sana tatlı göndericem doğumda ya ahfksjsjsbana gece de insülin verdilergece yatmadan uzun süreli insülin vuruyorum sabah uyandığımda 110du bugün. yani bazen napsam olmuyor. patates kızartması çikolata falan yediğimi hayal bile edemiyorum artık. geçen cumartesi nişana gittik yiyecek bi şey yoktu. söylemesi ayıp 2 sarma 2 mercimek köfte çeyrek poğaça yarım kurabiye yedim 170 çıktı. hayatımda böyle şey görmedim valla
Bugün kendime doğum sonrası için tatlıcı bulmuş olmamOffffff yavrum ne çektin sen de şu şekerden ya. Kaçıncı haftadasın şu an, sen planlı sezaryen istiyordun sanki ne kadar kaldı? Valla adresini ver sana tatlı göndericem doğumda ya ahfksjsjs
Konuşacağım canım. Şu diğer doktora muayene olduktan sonra. Bilmiyorum belki de bugünkü fazladan çok korkuttu. Yani evet ciddiye alınmayacak bir konu değil ama o kadar korkutucu bir tablo da olmayabilir diyorum şimdi. Benim kendi doktorum da başından beri bebeğin ileride gittiğinin bilincindeydi ama korkutucu hiçbir cümle kurmadı. Hatta en son iki saatlik tokluk şekerimi ölçtürdü ve yine dedi ki gebelik şekerin yok sadece bebeği hızlı büyütüyorsun. Rahim yapın buna müsait. Hızlı büyüyen bebeğin daha erken gelmek istemesi de normal biz 39 desek de o 36-37de bile gelmek isteyebilir dedi. Daha yavaş büyümesi için de diyet dışında yapabileceğim bir şey yok. Bakalım bundan sonraki kontrollerde nasıl çıkacak…Kendi doktorun da bence bu durumların farkındadır. Ama sana söyleyip çok erken dönemlerde canını sıkmak istememiş olabilir . Sonuçta arkadaşının amcası ile tek bir görüşme yaptın o da hepsini tek seferde söyledi . Ben sanmıyorum tehlikeli bir durumda hiç bir doktor doğumun seçimini anneye bıraksın . prestij meselesi var kendi açısından bile . Tahlillerine bakmamış , takibini yapmamış bilemedim . Sarılık işi zaten hep öyle . Bunlar bilinmeyen şeyler değil zaten doktorun zamanı gelince söyleyecektir sana. Abur cubur bi hastanede alelade bir doktora gittiğini düşünmüyorum ben . Kendi doktoruna sor ama bunları şimdiden yıpratma kendini .
Canım benim hiç bir şey ikinizin sağlığından daha önemli deil doğum şekli ne olursa olsun yeterki sağlıkla kucağınıza alın içini ferah tut benceKızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Size bahsetmiştim iş yerinde bir arkadaşım da hamile, doktoru da kendi amcası falan diye. Ben arkadaşıma bebeğin biraz önde gittiğinden kilosunun fazla olduğundan bahsetmiştim işte. Amcana sorar mısın doğum şekli ile ilgili o ne önerir, muayene olalım mı falan demiştim. Neyse konuşmuş sağ olsun. Doktor da beni arasın telefonda konuşalım demiş. Aradım 20 dk konuştuk telefonda.
Bebek 34 hafta 3200 gram geldi dedim. Hashimoton, hipotiroidin var mıydı dedi evet dedim. Polikistik over durumun var mıydı dedi. Ultrason bulgusu olarak vardı ama semptomları yoktu dedim. H1a1c kaçtı dedi 5,5 sanırım bunu tam hatırlayamadım. Ailenden akrabalarında şeker tiroid rahatsızlığı var mı, var. Resmen gebelik şekerin varmış başından beri dedi. Tokluk kaç çıkıyordu dedi. Dikkat etmediğimde 150-160 ilk saat sonradan da 130-110 falan öyle gidiyordu dedim. Ama mesela 3-4 gündür dikkat ediyordum 120 falan çıkıyordu ilk saat. Ki benim doktorum aman dikkat et falan hiç demiyordu gebelikte şeker 150yi görür önemli olan sonradan düşmesi diyordu. Bebeği biraz da şeker büyütmüş dedi. Benim takip ettiğim gebe olsaydın 35-36dan sonra çok sıkı takip ederdim senin durumunu dedi. Bu saatten sonra eğer rahim yapın müsaitse yani panço balon gibiyse (bu ne bilmiyorum) 39 haftaya kadar gidersin 4,5 kilo doğurursun, rahim yapın müsait değilse 15 güne kalmaz doğurursun bebek 3,5 kiloya ulaşınca dedi. Normal doğum diye diretmen hiç akıl mantık işi değil, bebeğimi sağ doğurayım demek varken dedi. Ki bu doktor herkesi normal doğurtmaya çalışan biriymiş. Hele ki 38 haftayı geçer de bebek iyice büyürse ve sen normal dersen paramparça olursun, bir daha çiş falan tutamazsın, bebeğe de ne olur bilinmez dediSonraki gebeliklerinde daha erken aylarda şekerin çıkacak ve 50 yaşına gelmeden de diyabetli olursun muhtemelen dedi Çok açık sözlüydü, gerçekten korktum ve üzüldüm ama o da bana bunları demese rahat rahat devam ediyorduk yani. 34 haftadan sonra diyete bile ben kendi isteğimle başladım yine doktorum demedi yani aman sıkı diyet yap diye. Of gerçekten geçmişe dönüp bakıyorum. Kızartma, ekmek, çikolata falan yediklerim aklıma geldikçe kendime kızıyorum Artık normal doğum hayali gerçekten kurmayacağım. Varsın sezaryen olsun sağ ve sağlıklı doğsun da. Mama falan da alacağım hatta çok hızlı şekeri düşer doğumdan sonra sarılığı başlar, diğer bebekler kadar az sütle doymaz dedi. Mental olarak çöktüğüm gün bugündür
Oyyyybana gece de insülin verdilergece yatmadan uzun süreli insülin vuruyorum sabah uyandığımda 110du bugün. yani bazen napsam olmuyor. patates kızartması çikolata falan yediğimi hayal bile edemiyorum artık. geçen cumartesi nişana gittik yiyecek bi şey yoktu. söylemesi ayıp 2 sarma 2 mercimek köfte çeyrek poğaça yarım kurabiye yedim 170 çıktı. hayatımda böyle şey görmedim valla
Evet canım çok haklısn, inşallah sağlıkla gelir sağlıklı oluruzCanım benim hiç bir şey ikinizin sağlığından daha önemli deil doğum şekli ne olursa olsun yeterki sağlıkla kucağınıza alın içini ferah tut bence
İnşallah canımTabi 37 - 38 bulsa gayet iyi. İnşallah güzel olumlu sonuçlar alırsın.
34 bitti benim bugün şükürler olsun. 39 bitince alırız dedi erken gelmezse. benim her ay bir öncekini arattı yaa bu hamilelikte. bi daha bebek planlamadığım için çocuğum her riski yaşattı banaOffffff yavrum ne çektin sen de şu şekerden ya. Kaçıncı haftadasın şu an, sen planlı sezaryen istiyordun sanki ne kadar kaldı? Valla adresini ver sana tatlı göndericem doğumda ya ahfksjsjs
Benim doktorum gidişata göre olmazsa multivitamin keseriz demişti, doktorun da söyler belki bu şekilde. Bir de bana sebze ağırlıklı beslen dedi, protein de iyi büyüttüğü için muhtemelen. Şu şokun, stresin bir geçsin zaten sen de kendine bir yol çizersin muhakkak. Çok şükür sen ve bebeğin iyisiniz, gerisi hallolurOyyyyİnşallah doğumla beraber hepsi geride kalır da hem insülin kullanmak zorunda kalmazsın hem de dilediğin gibi yer içersin kuzum Ben tatile gittiğimizde 24. Hafta civarı her gün patates ekmek çikolata her şeyi yiyordum kahvaltıda, şeker yüklemesi yaptırıp gitmiştik ve doktor yine değerler iyi demişti o zaman da. Sabahları benim de hem 150-160 çıktı. O 10 gün herhalde en rahat serbest davrandığım gündü. Sonra bir daha öyle yapmadım tabi. İş yerinde yine daha dengeli düzenli beslendim. Ama kalan sürem her ne kadarsa doğuma kadar artık sıfır kaçamak. Yavaş büyüsün bebikom biraz
hızlı büyümesi konusunda kendine çok yüklenme bak benim şekerim de felaket benim bebom gününde. biraz da genetik ve diğer faktörler oluyor sanırım.Oyyyyİnşallah doğumla beraber hepsi geride kalır da hem insülin kullanmak zorunda kalmazsın hem de dilediğin gibi yer içersin kuzum Ben tatile gittiğimizde 24. Hafta civarı her gün patates ekmek çikolata her şeyi yiyordum kahvaltıda, şeker yüklemesi yaptırıp gitmiştik ve doktor yine değerler iyi demişti o zaman da. Sabahları benim de hem 150-160 çıktı. O 10 gün herhalde en rahat serbest davrandığım gündü. Sonra bir daha öyle yapmadım tabi. İş yerinde yine daha dengeli düzenli beslendim. Ama kalan sürem her ne kadarsa doğuma kadar artık sıfır kaçamak. Yavaş büyüsün bebikom biraz
1 aralık benim doğumgünüm bu minnoş kız yüzünden bu sene pastasız bir doğumgünü kutlayacak olmam rezaleti dlkfjldjfBugün kendime doğum sonrası için tatlıcı bulmuş olmamDoğum dönüşü gitsek nasıl olur diye bile düşündüm Yakında abur cubur alışverişine de çıkacağım perocuk35 Az kaldı canım #direnpero
Her şey hazır mı?bugün ilk kez nst’ye girdim. şükür her şey iyiydi. her hafta girecekmişim artık. 33+1 idi bugün.
bi yandan da zaman geçmek bilmiyor…
Aa onu unutmuşum, doğru ben de öyle kutladım1 aralık benim doğumgünüm bu minnoş kız yüzünden bu sene pastasız bir doğumgünü kutlayacak olmam rezaleti dlkfjldjf
ay bi bok olduğu yok şekersiz hayatta da slkdfls her yerim ödem mutsuzum ve enerjim çok çabuk bitiyorAa onu unutmuşum, doğru ben de öyle kutladımKarşıma şekersiz 21 günde sizi ne muhteşemlikler bekliyor tarzında gönderiler çıkınca aşırı sinir olmaya başladım. Neredeyse 1 yıl oldu benim ve hiç öyle uçma kaçma olmadı canımın çekmesi de küp şeker seviyesinde