Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Bu doktora bi muayene olacağım canım. O da ölçsün biçsin tartsın bi. Adam da telefonda benim ifadelerim üzerine konuştu sonuçta. Şu an daha iyiyim, sakinleştim biraz daha. İlk konuşurken gerçekten elim ayağım boşalmıştı da. İri bebek doğuran sayısız kadın var belki hepsi de şeker yüzünden tiroid yüzünden öyle doğurdular ama kim bildi? Benim kardeşim de onlardan biri işte. Tabi bu saatten sonra yine de diretmem artık normal olsun diye. Ne derlerse o. Erken doğacak olursa zaten normal doğabilir. Ama prematüre olsun da istemem her anne gibi. Hayırlısı olsun bir gidip görünelim bakalım şu tahlilleri yaptırıp ne diyecek…

Öyle yapacağım ki zaten 4 gündür dikkat ediyordum canım. Ekmek bir dilim kahvaltıda yiyordum başka yemiyordum. Pirinç makarna tatlı vs tüketmedim. Elimden geleni yapacağım artık. Şu an odaklandığım tek şey sağlık. Doğumundan falan geçtim artık ya bebek iyi olsun ben iyi olayım nasıl doğarsa doğsun ne yapayım..

Kesinlikle. Cumartesi bu doktora muayene olacağım tahlilleri tetkikleri yaptırıp gideceğim. Telefonda dediği gibi derse normal doğum diye diretmen çok sağlıksız bir durum, o zaman direkt sezaryen günü alır geçerim kendi doktorumdan. Erken gelirse de plansız sezaryen olur yapacak bir şey yok. Bunca ay katlandık her zorluğa, onlar iyi olsun diye. Bu saatten sonra da önemli olan sağlıklı olmaları. Ve tabi bizim de.

İnşallah canım inşallah Bu forumda da bakındım şöyle bir son 5-6 hafta diyetiyle işleri iyiye çeviren de çok olmuş. Sen de çok kilo almamışsın ben de almadım. Ben de şu an hala +10 kilodayım. Buna çok iyi dedi. Başlangıç kilon fazla olup 90a falan çıksaydın 34ü bile göremezdin bu şekerle dedi. Çok şükür ki orada şansımız yaver gitmiş. Geçmiş bitti gitti dediğin gibi, önümüzde bir 3-4 belki 5 haftamız var o süreçte elimizden geleni yaparak inşallah olumlu gelişmeler kaydederiz

Ben 80 şekeri açlıkta bile görmüyordum da. Doktorum ilk 1 saat şekerini hiç önemsemiyordu ya. Önemli olan kendi kendine düşüyor mu ikinci saatte düşüyor öyleyse sorun yok diyordu. Bu doktor da ikinci saat düşmesini anlamlı bulduğunu söyledi ama ilk saat için de yüksek bu değerler dedi. Bu durumda senin bebek neden iri? Yani sadece genetik faktör bir ay öne atar mıymış bebeği? Doğum şekli konusunda çok haklısın. Sonradan daha çok sıkıntı yaşayacaksam ve bebeğin de yaşama ihtimali varsa ne yapayım normal doğumu yani.. Önemli olan ikimizin de sağlığı bu saatten sonra. Ben yine de diyetle kontrol altına alınabilen bir şekerim olduğu için çok olumsuz görmüyorum tabloyu. 4 gündür 110-120 tokluk çıkıyor bu benim için olabileceğin en iyisi zaten daha fazlası olmazdı. Bu şekilde kalan zamanı geçirirsek inşallah her şey daha iyi olur

Diyabetik tatlılar çok mantıklı aslında. En azından bir dilim yiyerek biraz tatlı krizini şeker düşmesini önlemek adına. Ben organik ekmek aldım hafta sonu şu vakumlu poşette satılan dolapta saklananlardan. Ekşi sert bir ekmek. Kahvaltıda bir dilim ondan yiyorum. Ama ekmek yemezsem yumurta falan asla yiyemem midem bulanır direkt. Keza peynir falan da. Öğlen yemeği yemiyorum. Akşam da ekmeksiz yiyorum. Pilav olarak bulgur yapıyorum. Pirinç patates makarna tüketmiyorum falan.
Valla şu çocuğu sağlıkla bir kucağımıza alalım da inşallah ben bundan sonra yeniden hamile kalırsam aile hekimi ile götürcem bu süreci Peşin peşin şeker tiroid takibiyle başlayıp diyetle sürdürüp 3 ayda bir ultrason yeterli. Çok girdik de ne oldu yani..

haklısın
ya plastik şişeden su içmemek içim susuz kaldığımı bilirim. bazı şeyler abartmamak lazım

Ya onun da referans üst sınırı 5.6ymış. 5.7 ve üstü prediyabet sayılıyormuş. Şimdi baktım tekrardan. Benimki de 5.4 gelmiş. Doktorum ona da iyi demişti Ben bir daha bu yola girersem bu işi çok sıkı tutarım da bundan sonra sadece birkaç haftam kaldı. İnşallah diyetle en azından 37 yi görürüz prematüre olmaz. 3.5-4 kg arasında 39 haftada doğsa falan ne mutlu bana..

Benimki de 5.3 kendi doktorum da sağlık ocağı doktoru da iyi gayet demişti :/

üzme de kendini şekeri en çok tetikleyen şeylerden biri üzüntü stres. bu arada kahvaltıda yemeyip diğer öğünlerde yesen daha iyi sabah şeker daha hız yükseliyor.

canım bana 2 kaşık pilav verdi yasemin ya da basmati. muhtemelen patatesten oldu. Bulgur yasak değil o da 2 kaşık yenebilir.

ilaç almamak için.
saçma, biliyorum. doktorlar asla vermezler zaten bi sorun yaratacak olsa ama dayanamadığım noktada alırım diye düşünüyorum hep
Bende senin gibiyim hastalık döneminde direndim ilaç almadan iyileşeyim diye alacağım ilaçda parol yani en masum ama doğal geçireyim dedim vücudum tolere edemedi hastalığı mecbur kaldım tek içtiğim ilaç o oldu mide yanmasında zaten sürekli süt ile durdurdum bazen sütte işe yaramıyordu yoğurda ekmek banıyordum geçsin diye sırf ilaç içmemek için ki ben o hastalık döneminde ilaç kullandım hastalığı bir haftada atlattım 2 hafta sonra kontrole gittim bebekde bir hafta geriden geldiğini öğrendim ondandır ekstra korkuyorum benim vücudum demekki böyle tepki veriyor diye

Tabi öyle diyetle kontrol altına alabiliyorsan bence de sorun yok, gebelik şekeri zaten çok yaygın.
Benim bebo tam iri mi değil mi bilmiyorum tabi doktorun dediğine göre evet öyle ama son haftalarda gelişim yavaşlıyor diyorlar belki de tam haftasında olacak. Bir de ölçümlere %100 güvenmiyorum ki doktorlar da tahmini söylüypr zaten %30 oynama olabiliyormuş. İri dedikleri bebekler genelde daha zayıf doğuyorlar, biraz ona güveniyorjm açıkçası. İriyse de genetik faktördür bizim kızınki, dediğim gibi babası şu an tüp mideli zaten o taraf komple öyle. Ben de 3800 doğmuşum fena değil aslında. Biraz ona bağlıyorum. Şeker ve beslenme sıkıntım yok çünkü, aksine gebelikten önce daha iştahlıydım. Naçizane fikrim bir doktordan daha tavsiye alman olur bu durumda, bakarsın daha farklı şeyler söyler muayene edip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…