Bu doktora bi muayene olacağım canım. O da ölçsün biçsin tartsın bi. Adam da telefonda benim ifadelerim üzerine konuştu sonuçta. Şu an daha iyiyim, sakinleştim biraz daha. İlk konuşurken gerçekten elim ayağım boşalmıştı da. İri bebek doğuran sayısız kadın var belki hepsi de şeker yüzünden tiroid yüzünden öyle doğurdular ama kim bildi? Benim kardeşim de onlardan biri işte. Tabi bu saatten sonra yine de diretmem artık normal olsun diye. Ne derlerse o. Erken doğacak olursa zaten normal doğabilir. Ama prematüre olsun da istemem her anne gibi. Hayırlısı olsun bir gidip görünelim bakalım şu tahlilleri yaptırıp ne diyecek…canim genelde bir kac doktora fikir sormakta fayda var aklin karismissa. alaninda iyi bir doktor varsa bir de sonuclari ona goster. bak anneme senin cocugun olmaz demis doktorlar ben tedaviyle olmusum ama oyle negatiflermis ki umudunu kaybetmis sonra dogal yolla gebe kalmis ben dogmusum ardindan kardesim.
haksiz demiyorum konustugun doktor mutlaka gerceklik payi vardir ama sen istersen bir fikir daha al icin rahat etsin cok negatif tablo cizmis cunku..
benim kardesim de 4 bucuk kilo dogmus annem diyor ne kesik attilar ne birsey normal dogurmus
burda arkadasim ayni sekilde dogurdu 38 haftada geldi bebek buyuktu bastan beri. gelsin diye akapunktur hamilelik masaji herseyi denedi.
korkma olur mu sen istedigin dogum seklini sec tabiki ama cok karamsar konusmus sana baska fikirlerde al bence
Öyle yapacağım ki zaten 4 gündür dikkat ediyordum canım. Ekmek bir dilim kahvaltıda yiyordum başka yemiyordum. Pirinç makarna tatlı vs tüketmedim. Elimden geleni yapacağım artık. Şu an odaklandığım tek şey sağlık. Doğumundan falan geçtim artık ya bebek iyi olsun ben iyi olayım nasıl doğarsa doğsun ne yapayım..üzülme yavrum bebek sağlıkla dünyaya gelsin de doğuma çok takılma artık. bundan sonrası için için rahat edecekse bi diyetisyene git istersen. istersen kendin ekmek makarna bulgur pilav beyaz un şekerden uzak durup diyet yap. hiç kaçamak yapmazsan düzene girer belki
Kesinlikle. Cumartesi bu doktora muayene olacağım tahlilleri tetkikleri yaptırıp gideceğim. Telefonda dediği gibi derse normal doğum diye diretmen çok sağlıksız bir durum, o zaman direkt sezaryen günü alır geçerim kendi doktorumdan. Erken gelirse de plansız sezaryen olur yapacak bir şey yok. Bunca ay katlandık her zorluğa, onlar iyi olsun diye. Bu saatten sonra da önemli olan sağlıklı olmaları. Ve tabi bizim de.Ben sarılığı başlamayan bebek görmedim kuzum. Billuribin sebebiyle zaten az çok her bebekte oluyor, ha şekeri olan bizlerde daha uzun sürer bilemiyorum o kadarını ama şekeri olmayanda sarılık olmayacak diye bi şey yok, hiç onu dert etme boşuna, hallolabilir bi şey o. İkiniz de sağlıklı olun da gerisi hep düzelebilir bi şey bence, bi de normal/sezaryen seçeneğini erkenden halletmen kendi psikolojin için de iyi oldu öyle düşün
İnşallah canım inşallahAh kuzum benzer durumu yaşıyoruz su an. Benimde senin gibi şeker yüklemesi temiz çıktı. Ama brnşm şeker yüksek ilerliyordu. Kendi kendime dikkat ediyordum. Ciğer geliştirciden sonra iyice yükselmeye başladı. 2 haftadır dikkat ediyorum ama yine de 150-160 lari görüyorum. Benim bebek önde değil hatta birazcık geride ama işte şekerle sarılık riski falan olduğu için panik yapıyorum. Sen gibi herşye dönüp bakınca yediğim kızartmalar tatlılar çikolatalar aklıma geldikçe kızıyorum. Zayıf hamile kaldım 47 kg ile çok hızlı kilo aldım. 26.haftada 57 kg idim suyum fazla diye yediklerime dikkat ettim. Şimdi 35 de 60ım su fazla diye dikkat etmesem kaça çıkardım bilmiyorum. Ama dikkat etmiş halim bile kötüydü. Artık geriye dönüp bakmamız bişey ifade etmiyor. Biz bebeklerimiz için ilerisine bakıcaz doğana kadar ne yapabiliriz diye bakıcaz. Tek kalıcı bi sağlık sorunları olmasın sarılık da çözülür. Olumlu yanlarını düşünelim. Hiç fark da etmeyebilirdik allah korusun. Şimdi önümüzde süre var dikkat ederek beneklerin insülin direncini değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Doğumca da bi problem yaşamayız inşallah
Ben 80 şekeri açlıkta bile görmüyordum da. Doktorum ilk 1 saat şekerini hiç önemsemiyordu ya. Önemli olan kendi kendine düşüyor mu ikinci saatte düşüyor öyleyse sorun yok diyordu. Bu doktor da ikinci saat düşmesini anlamlı bulduğunu söyledi ama ilk saat için de yüksek bu değerler dedi. Bu durumda senin bebek neden iri? Yani sadece genetik faktör bir ay öne atar mıymış bebeği? Doğum şekli konusunda çok haklısın. Sonradan daha çok sıkıntı yaşayacaksam ve bebeğin de yaşama ihtimali varsa ne yapayım normal doğumu yani.. Önemli olan ikimizin de sağlığı bu saatten sonra. Ben yine de diyetle kontrol altına alınabilen bir şekerim olduğu için çok olumsuz görmüyorum tabloyu. 4 gündür 110-120 tokluk çıkıyor bu benim için olabileceğin en iyisi zaten daha fazlası olmazdı. Bu şekilde kalan zamanı geçirirsek inşallah her şey daha iyi olurYavrum senin şekerin sürpriz değildi ki, o değerlerle zaten gebelik şekeri tanısı alıyorsun. Ben bu konularda doktoru sorgulayan laf söyleyen biri değilimdir ama değerlerin çok bariz gebelik şekeriydi yahu. Benim tokluk şekerim 78 çıktı, doktor takip edeceğiz bir anormallik varsa 120yi geçmemesi gerekiyor dedi düşün. Ki en düşük değer 70ti zaten, eşim iri olduğu için ekstra dikkat ediyor mesela. Bence sen doktor konusunu bir daha düşünmelisin.
Sezaryen/normal hiç takılma yeter ki sağlıklı olsun, ben de vajinal istiyorum ama bebek ve ben iyi olacaksam yani, altıma işedikten sonra normal doğursam ne doğurmasam ne yani. Benim annemi zorla normal doğum yaptırmışlar neler yaşadı anlatmıştım burda kadın 2 kez ameliyat oldu yırtıkları için. Diyet önemli bence sıkı bir diyet yaparsın artık bu saatten sonra gelse de küveze girmez zaten.
Diyabetik tatlılar çok mantıklı aslında. En azından bir dilim yiyerek biraz tatlı krizini şeker düşmesini önlemek adına. Ben organik ekmek aldım hafta sonu şu vakumlu poşette satılan dolapta saklananlardan. Ekşi sert bir ekmek. Kahvaltıda bir dilim ondan yiyorum. Ama ekmek yemezsem yumurta falan asla yiyemem midem bulanır direkt. Keza peynir falan da. Öğlen yemeği yemiyorum. Akşam da ekmeksiz yiyorum. Pilav olarak bulgur yapıyorum. Pirinç patates makarna tüketmiyorum falan.Benim doktor daha ilk gün suratıma çarptı bu gerçekleri o yüzden baya tırstım şekerdensıkma canını canım hiç kacamaksız gidersin bundan sonra sabah kahvaltıda asla ekmek yememeni öneririm kendi tecrübelerimden çünkü öğlen yenen bir dilim ekmekle sabahki çok farkediyor ekmeksiz ettiğim kahvaltılarda şekerim 1 birim bile oynamıyor ama ekmek yersem 150-160 görüyorum bol bol çiğ kuruyemiş ve tatlı krizlerinde koskanın diyabetik helvasını tavsiye ederim bi şekilde geçecek bu günler hayırlısıyla dogurucaz hepimiz hiç sıkma canını sağlıkla dogsunlarda
ilaç almamak için.Neden almıyorsun ki
haklısınGaviscon Rennie falan güvenli ilaçlar canım gebelik süresince. Üstelik biraz düzenli kullanınca uzun süreli rahatlama da sağlayabilir. Bence ilaç bile değil asitlik düzenleyici gibi bunlar. Eziyet etme kendine ihtiyacın olduğunda, bence
o kadar yapmış, doğuma da giriverse işte keşke:)Bırak doğuma girmek istemiyorsa da girmesin, göreceğini görmüş bu adam
Ya onun da referans üst sınırı 5.6ymış. 5.7 ve üstü prediyabet sayılıyormuş. Şimdi baktım tekrardan. Benimki de 5.4 gelmiş. Doktorum ona da iyi demiştiDoktorun yönlendirmesi sıkıntılı olmuş bence, sen nerden bileceksin ki. Ama hba1c değerin yüksekmiş mesela bildiğim kadarıyla 3 aylık şeker ortalaması o, yani bu süreçte aslında şekerin çok düşük seyretmemiş demek ki. 140 üstünü görmeyeceğiz dedi bana doktorum, 120 üstünü bile görmedim ben ama ona rağmen bugün benim de bebek ileride diye karbonhidratı komple, sadece protein ve sebze dedi. Sen de dikkat edersen bir şey olmaz inşallah, sarılık zaten sık görülen bir şey. Bebek de şeker düşmesini de kontrol altına alıyorlar hazırlıklı olunca
Benimki de 5.3 kendi doktorum da sağlık ocağı doktoru da iyi gayet demişti :/Ya onun da referans üst sınırı 5.6ymış. 5.7 ve üstü prediyabet sayılıyormuş. Şimdi baktım tekrardan. Benimki de 5.4 gelmiş. Doktorum ona da iyi demiştiBen bir daha bu yola girersem bu işi çok sıkı tutarım da bundan sonra sadece birkaç haftam kaldı. İnşallah diyetle en azından 37 yi görürüz prematüre olmaz. 3.5-4 kg arasında 39 haftada doğsa falan ne mutlu bana..
üzme de kendini şekeri en çok tetikleyen şeylerden biri üzüntü stres. bu arada kahvaltıda yemeyip diğer öğünlerde yesen daha iyi sabah şeker daha hız yükseliyor.Öyle yapacağım ki zaten 4 gündür dikkat ediyordum canım. Ekmek bir dilim kahvaltıda yiyordum başka yemiyordum. Pirinç makarna tatlı vs tüketmedim. Elimden geleni yapacağım artık. Şu an odaklandığım tek şey sağlık. Doğumundan falan geçtim artık ya bebek iyi olsun ben iyi olayım nasıl doğarsa doğsun ne yapayım..
canım bana 2 kaşık pilav verdi yasemin ya da basmati. muhtemelen patatesten oldu. Bulgur yasak değil o da 2 kaşık yenebilir.Geçenlerde çok az tavuk 4 dilim falan patates 2 dolu kaşık pirinç yedim 1. Saat 156 çıktı şok oldum. Pirinç resmen fırlatıyor şekeri. Bi de bulgur da mı yasak ben pirinç yemiyorum diye bulgur yiyordum o da mı çok yükseltir
Bende senin gibiyim hastalık döneminde direndim ilaç almadan iyileşeyim diye alacağım ilaçda parol yani en masum ama doğal geçireyim dedim vücudum tolere edemedi hastalığı mecbur kaldım tek içtiğim ilaç o oldu mide yanmasında zaten sürekli süt ile durdurdum bazen sütte işe yaramıyordu yoğurda ekmek banıyordum geçsin diye sırf ilaç içmemek için ki ben o hastalık döneminde ilaç kullandım hastalığı bir haftada atlattım 2 hafta sonra kontrole gittim bebekde bir hafta geriden geldiğini öğrendim ondandır ekstra korkuyorum benim vücudum demekki böyle tepki veriyor diyeilaç almamak için.
saçma, biliyorum. doktorlar asla vermezler zaten bi sorun yaratacak olsa ama dayanamadığım noktada alırım diye düşünüyorum hep
Yok çok haklısın, o konuda benim de bakış açım seninle aynı. Doğumda doktor, ebeler yapman gerekenleri söylüyor evet ama iletişim kurduğun, birlikte o anı paylaştığın insan eşin oluyoro kadar yapmış, doğuma da giriverse işte keşke:)
Tabi öyle diyetle kontrol altına alabiliyorsan bence de sorun yok, gebelik şekeri zaten çok yaygın.Ben 80 şekeri açlıkta bile görmüyordum da. Doktorum ilk 1 saat şekerini hiç önemsemiyordu ya. Önemli olan kendi kendine düşüyor mu ikinci saatte düşüyor öyleyse sorun yok diyordu. Bu doktor da ikinci saat düşmesini anlamlı bulduğunu söyledi ama ilk saat için de yüksek bu değerler dedi. Bu durumda senin bebek neden iri? Yani sadece genetik faktör bir ay öne atar mıymış bebeği? Doğum şekli konusunda çok haklısın. Sonradan daha çok sıkıntı yaşayacaksam ve bebeğin de yaşama ihtimali varsa ne yapayım normal doğumu yani.. Önemli olan ikimizin de sağlığı bu saatten sonra. Ben yine de diyetle kontrol altına alınabilen bir şekerim olduğu için çok olumsuz görmüyorum tabloyu. 4 gündür 110-120 tokluk çıkıyor bu benim için olabileceğin en iyisi zaten daha fazlası olmazdı. Bu şekilde kalan zamanı geçirirsek inşallah her şey daha iyi olur
İçin nasıl rahat ediyorsa tabi :)ilaç almamak için.
saçma, biliyorum. doktorlar asla vermezler zaten bi sorun yaratacak olsa ama dayanamadığım noktada alırım diye düşünüyorum hep