Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kendini suçlayıp üzüleceğim bir durum yok çiçeğim doktora gitmeyip kendi kendine bu kararı alsan neyse. Aylardır kontroldesin sorun sende değil bu uyarıları yapmayan doktorunda. Muhakkak yüzyüze görüşme sağla doktorunla canını sıkma vardır bi hayır. Sağlıkla huzurla gelsinler de doğum şeklinin çok da bi farkı yok bence. Sen ve bebeğin çok sağlıklı olun yeter gerisi teferruat. Stres olup kendini de bebeğini de üzme, vaktinde sağlıkla kolaylıkla gelecek inşallah. Bir muayene olup öyle karar ver

Ben bu dediğine katılıyorum ve bu kadar kontrole rağmen maalesef doğru düzgün test yapılmıyor, değerler takip edilmiyor bizim ülkemizde.

Kuzum benim net konuşmuş doktor yine bir doktordan daha görüş alabilirsin bence gidip keşke kendi doktorun şeker konusuna az daha düşseydi. Kendini suçlama biz doktor değiliz denilene göre hareket ediyoruz neticede. Normal değil sezeryan olsun bebek ve sen sağlıklı ol önemli olan o. Sezeryanın zorlukları aşılmıycak zorluklar değil zaten hemen toparlayan çok fazla kişi de var. Tek önemli olan sizin sağlığınızbebişte sağlıklı biraz tombiş olur ekstra bir şey çıkmasın sağlıkla gelsin sen sağlıklı ol tek önemli olan bu. Sezeryan son an da bile had sezeryan yapıyoruz denebilen bir şey birde normal diye gidip sancıyla sezeryana da girebiliriz

canım çökmesin moralin
sezaryen konusuna girmiyorum bile, ne olursa olsun, sağlıkla doğsun bebeğin. onun dışında hiçbir şeyin önemi yok. en fazla ne olur? çok ağrın sızın olur belki. evet belki bikaç gün iki büklüm gezersin/gezeriz. e nolmuş? ilk gülümsediği gün 1 dakikasını bile hatırlamayacağımız şeylerin stresini yapmayalım.
şeker konusunda da sonrası için dikkat edersin. şeker hastalığı zor görünen ama dikkat ettiğinde de kendi kendini tedavi eden bir hastalık. ki gayet bilinçli olacaksın bundan sonrası için.
mama işini vs zaten doktorlar yönlendireceklerdir. sütün de inşallah gayet iyi olur sonrasında

Benimki de 5.3 kendi doktorum da sağlık ocağı doktoru da iyi gayet demişti :/
Bana tiroid gibi bu da, sınıra yaklaşmaması gerekir demişlerdi. 5in üstünü görmeyelim dediler hep, ama benim doktorum da şekerden şüphelendiği için sıkı tutmuş olabilir

üzme de kendini şekeri en çok tetikleyen şeylerden biri üzüntü stres. bu arada kahvaltıda yemeyip diğer öğünlerde yesen daha iyi sabah şeker daha hız yükseliyor.
Doğru söylüyorsun canım. Sabah 1 dilim yiyorum ya onu yemeden bir şeyler yemek direkt bulantı yapar bende. Yumurta peynir falan yiyemem hiç Ama bu sabah 113
Çıktı mesela bu şekilde. Genelde de 110-120 çıkıyor bu beslenme şekliyle. En azından diyetle kontrol altına alınabiliyor diyorum

o kadar iyi anlıyorum ki seni. ben de 7. hafta çok hastalanmıştım. parol kullanmaya “ateş ilaçtan daha zararlı bebek için” cümlesi ile ikna olmuştum. yoksa ölsem de ilaç kullanmasam modundaydım.

geriden gelmesinin de muhtemelen hiç ama hiç ilgisi yok ilaçla. sonrasında toparlamıştır da bebeğin belki. ama işte gel anlat bize…

Bana tiroid gibi bu da, sınıra yaklaşmaması gerekir demişlerdi. 5in üstünü görmeyelim dediler hep, ama benim doktorum da şekerden şüphelendiği için sıkı tutmuş olabilir
Benim doktor bende kilo alımı olmadığı için şekerden şüphelenmiyor hiç ya. Yani bebek önde evet ama şekerden olsa sen de kilo alırdın diyor hep. O yüzden emin olamıyorum ben de ama yüklemede çıktı şeker :/ ekmek sevmem diyetisyen ye dedi diye zorla yiyorum tam buğday 1-2 dilim günde. Az önce döner söyledik yarısını yedim yemedim zaten yiyemiyorum o yüzden bebonun önde gidişi şekerden mi emin değilim ben de

Canımm çok teşekkür ederim yorumun için. Çok doğru ve pozitif şeyler yazmışsın Elimden geleni yapacağım. İlk panik halini atlattım şükür. Şimdi daha iyiyim yazarken çok üzgündüm başta Elimden geldiğince her şeye dikkat edeceğim artık. Sağlıklı olalım gerisinin önemi yok

Kiloyu bana da dedi ikisi de. Kendin kilo almış sayılmazsın dedi toplamda 10 almama rağmen. Aslında bence de şeker olsa biz şişerdik ya davul gibi. İş yerinde iki arkadaş var ikisi de 25-30 kilo almışlar gebeliklerinde küçücük doğmuş bebekleri. Bunlarda nasıl şeker çıkmamış da bize dikkat et diyorlar aklım almıyor.

Ben kilo aldım ya 9 kilo aldım şuana kadar açlık tokluk baktık kaç sefer hep düşük çıktı, yüklemede de 2 birim yüksek çıkmıştı şeker çok sinsi bir şey ya ben de ondan emin olamıyorum, ama hep bi korkuyorum yani. Genelde bence de kilo aldırıyor şeker, yani varsa bile çok sık yükselmiyordur sen de. Erkek bebekler önde oluyor onu anladım ben, biraz da genetikse sanırım bizim duruma dönüyor iş. Neyse ki az kaldı inşallah bir kaç hafta daha atlatırız kolaylıkla

13 kilo aldim ben toplamda nereye aldim bilmiyorum beni goren kilo almamissin diyor bebegi olcuyorlar oyle kilolu bebek falan demedi hic doktor. nerde bu kilolar bilmiyorum az da degil 13

Sanırım bazı insanlar gerçekten tolere edebiliyorlar ya. Kolesterol gibi sanırım. Kuzenim en fazla 55 kilo olmuştur aynı yaştayız, hep kolesterolü yüksek çıkar benim 70 75 aralığında bile düşük kolesterollüyümdür. Belki de biz de şekeri tolere edemiyoruzdur, ben öyle düşünüyorum artık

Valla anlamadım anam ben de, eltim de bi gebeliğinde 25 birinde 30a yakın almıştı bebek gayet de 2.5 falan doğmuş şeker yükleme yaptırdı mı bilmiyorum ama her sabah 1 tam ekmek yiyorum diyodu patatesin yağına ekmek banıyomuş kızartıp kızartıp. Ben daha hamile kaldığım kilodayım aldım sayılıyo muyum bilmiyorum ama bi şey yesem de yemesem de ayrı suçluluk hissediyorum canım sıkılıyor

Eğer ki bu doktor doğru tanı koymuşsa sana sıkma canını senin takipli olduğum doktorun hatası bu sen nerden bilebilirdin ki. Sonuçta biz kendimizi anlayabilsek doktora gitmezdik di mi. Hem bu görüştüğün doktor demiş üç haftaya doğurursun. Seninle aramızda birgün var bence cuma günü 35.haftaya giriyorsun zaten üç haftaya 38 hafta oluyorsun yani erken doğum olmuyor ki gayet zamanında sayılıyor

Bu doktora bir muayene olayım sonra bir de devlette iyi bir doktor tavsiyesi aldım ona da gitme düşüncem var canım. Şu an en çok da bebeği başka bir doktor görsün ve başka bir cihaz ölçsün diye gitmek istiyorum aslında.
Daha evvel başka bir doktora muayene olmuştum ilk o zaman suyu fazla kilosu önde falan demişlerdi rahatsızlanıp da gittiğimde. Demeseler hiç bilmeyecektik mesela. Gelişimi umarım bizimkinin de biraz yavaşlar normal seyrinde ilerlesin bunu benim doktorum da söylemişti biz gidişata göre tahmin yapıyoruz ama beklenenin altında da olabilir demişti. Ha benim diyetime rağmen kilo almamama rağmen bebek hala aynı hızla gelişmeye devam ederse ona da artık benim yapabileceğim bir şey yok.

Hey maşallah. Yanarım yanarım da şöyle canımız’ın istediği gibi yiyip içemedik ona rağmen bunlar da biz uğraşıyoruz ona yanarım sen bu durumda kilo bile vermişsin ne alması. Doktor bana kilo almış sayılmazsın dediğine göre sen vermiş sayılırsın

Katılıyorum canım. Ben kendimde hissediyordum zaten 140’ı geçince kötü oluyordum demek ki 140’a kadar tolere ediyor vücudum diyordum. Annem de her zaman zayıftır mesela ama kolestrolü hep yüksek çıkar benimki de yüksek değilse bile düşük de değil. Bu arkadaşlar 25 30 kg’da alsa ona göre insülin salımı yapıp düşürürmüş şekeri vücutları. Biz alsak da almasak da düşürememişiz

senin bayaa iyi çıkıyor valla benim ekmeksiz 150yi gördü dün. bugün yulaflı omlet yedim 120ydi ama bazı günler hiç toparlanmıyor artık

Evet canım ben üç haftaya razıyım zaten 37’yi görsek sonrası bir şekilde toparlanır diye düşünüyorum. Daha erken de olsa toparlanır inşallah ama yine de gelişim açısından bir yere kadar içeride kalması daha iyi gibi. Şu son tetkikleri yaptırıp bir muayene olayım bakalım ne diyecek inşallah muayene bulguları daha olumlu çıkar kötümser tablo biraz da olsa değişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…