Kendini suçlayıp üzüleceğim bir durum yok çiçeğim doktora gitmeyip kendi kendine bu kararı alsan neyse. Aylardır kontroldesin sorun sende değil bu uyarıları yapmayan doktorunda. Muhakkak yüzyüze görüşme sağla doktorunla canını sıkma vardır bi hayır. Sağlıkla huzurla gelsinler de doğum şeklinin çok da bi farkı yok bence. Sen ve bebeğin çok sağlıklı olun yeter gerisi teferruat. Stres olup kendini de bebeğini de üzme, vaktinde sağlıkla kolaylıkla gelecek inşallah. Bir muayene olup öyle karar verKızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Size bahsetmiştim iş yerinde bir arkadaşım da hamile, doktoru da kendi amcası falan diye. Ben arkadaşıma bebeğin biraz önde gittiğinden kilosunun fazla olduğundan bahsetmiştim işte. Amcana sorar mısın doğum şekli ile ilgili o ne önerir, muayene olalım mı falan demiştim. Neyse konuşmuş sağ olsun. Doktor da beni arasın telefonda konuşalım demiş. Aradım 20 dk konuştuk telefonda.
Bebek 34 hafta 3200 gram geldi dedim. Hashimoton, hipotiroidin var mıydı dedi evet dedim. Polikistik over durumun var mıydı dedi. Ultrason bulgusu olarak vardı ama semptomları yoktu dedim. H1a1c kaçtı dedi 5,5 sanırım bunu tam hatırlayamadım. Ailenden akrabalarında şeker tiroid rahatsızlığı var mı, var. Resmen gebelik şekerin varmış başından beri dedi. Tokluk kaç çıkıyordu dedi. Dikkat etmediğimde 150-160 ilk saat sonradan da 130-110 falan öyle gidiyordu dedim. Ama mesela 3-4 gündür dikkat ediyordum 120 falan çıkıyordu ilk saat. Ki benim doktorum aman dikkat et falan hiç demiyordu gebelikte şeker 150yi görür önemli olan sonradan düşmesi diyordu. Bebeği biraz da şeker büyütmüş dedi. Benim takip ettiğim gebe olsaydın 35-36dan sonra çok sıkı takip ederdim senin durumunu dedi. Bu saatten sonra eğer rahim yapın müsaitse yani panço balon gibiyse (bu ne bilmiyorum) 39 haftaya kadar gidersin 4,5 kilo doğurursun, rahim yapın müsait değilse 15 güne kalmaz doğurursun bebek 3,5 kiloya ulaşınca dedi. Normal doğum diye diretmen hiç akıl mantık işi değil, bebeğimi sağ doğurayım demek varken dedi. Ki bu doktor herkesi normal doğurtmaya çalışan biriymiş. Hele ki 38 haftayı geçer de bebek iyice büyürse ve sen normal dersen paramparça olursun, bir daha çiş falan tutamazsın, bebeğe de ne olur bilinmez dediSonraki gebeliklerinde daha erken aylarda şekerin çıkacak ve 50 yaşına gelmeden de diyabetli olursun muhtemelen dedi Çok açık sözlüydü, gerçekten korktum ve üzüldüm ama o da bana bunları demese rahat rahat devam ediyorduk yani. 34 haftadan sonra diyete bile ben kendi isteğimle başladım yine doktorum demedi yani aman sıkı diyet yap diye. Of gerçekten geçmişe dönüp bakıyorum. Kızartma, ekmek, çikolata falan yediklerim aklıma geldikçe kendime kızıyorum Artık normal doğum hayali gerçekten kurmayacağım. Varsın sezaryen olsun sağ ve sağlıklı doğsun da. Mama falan da alacağım hatta çok hızlı şekeri düşer doğumdan sonra sarılığı başlar, diğer bebekler kadar az sütle doymaz dedi. Mental olarak çöktüğüm gün bugündür
Ben bu dediğine katılıyorum ve bu kadar kontrole rağmen maalesef doğru düzgün test yapılmıyor, değerler takip edilmiyor bizim ülkemizde.Diyabetik tatlılar çok mantıklı aslında. En azından bir dilim yiyerek biraz tatlı krizini şeker düşmesini önlemek adına. Ben organik ekmek aldım hafta sonu şu vakumlu poşette satılan dolapta saklananlardan. Ekşi sert bir ekmek. Kahvaltıda bir dilim ondan yiyorum. Ama ekmek yemezsem yumurta falan asla yiyemem midem bulanır direkt. Keza peynir falan da. Öğlen yemeği yemiyorum. Akşam da ekmeksiz yiyorum. Pilav olarak bulgur yapıyorum. Pirinç patates makarna tüketmiyorum falan.
Valla şu çocuğu sağlıkla bir kucağımıza alalım da inşallah ben bundan sonra yeniden hamile kalırsam aile hekimi ile götürcem bu süreciPeşin peşin şeker tiroid takibiyle başlayıp diyetle sürdürüp 3 ayda bir ultrason yeterli. Çok girdik de ne oldu yani..
Kuzum benim net konuşmuş doktor yine bir doktordan daha görüş alabilirsin bence gidip keşke kendi doktorun şeker konusuna az daha düşseydi. Kendini suçlama biz doktor değiliz denilene göre hareket ediyoruz neticede. Normal değil sezeryan olsun bebek ve sen sağlıklı ol önemli olan o. Sezeryanın zorlukları aşılmıycak zorluklar değil zaten hemen toparlayan çok fazla kişi de var. Tek önemli olan sizin sağlığınızKızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Size bahsetmiştim iş yerinde bir arkadaşım da hamile, doktoru da kendi amcası falan diye. Ben arkadaşıma bebeğin biraz önde gittiğinden kilosunun fazla olduğundan bahsetmiştim işte. Amcana sorar mısın doğum şekli ile ilgili o ne önerir, muayene olalım mı falan demiştim. Neyse konuşmuş sağ olsun. Doktor da beni arasın telefonda konuşalım demiş. Aradım 20 dk konuştuk telefonda.
Bebek 34 hafta 3200 gram geldi dedim. Hashimoton, hipotiroidin var mıydı dedi evet dedim. Polikistik over durumun var mıydı dedi. Ultrason bulgusu olarak vardı ama semptomları yoktu dedim. H1a1c kaçtı dedi 5,5 sanırım bunu tam hatırlayamadım. Ailenden akrabalarında şeker tiroid rahatsızlığı var mı, var. Resmen gebelik şekerin varmış başından beri dedi. Tokluk kaç çıkıyordu dedi. Dikkat etmediğimde 150-160 ilk saat sonradan da 130-110 falan öyle gidiyordu dedim. Ama mesela 3-4 gündür dikkat ediyordum 120 falan çıkıyordu ilk saat. Ki benim doktorum aman dikkat et falan hiç demiyordu gebelikte şeker 150yi görür önemli olan sonradan düşmesi diyordu. Bebeği biraz da şeker büyütmüş dedi. Benim takip ettiğim gebe olsaydın 35-36dan sonra çok sıkı takip ederdim senin durumunu dedi. Bu saatten sonra eğer rahim yapın müsaitse yani panço balon gibiyse (bu ne bilmiyorum) 39 haftaya kadar gidersin 4,5 kilo doğurursun, rahim yapın müsait değilse 15 güne kalmaz doğurursun bebek 3,5 kiloya ulaşınca dedi. Normal doğum diye diretmen hiç akıl mantık işi değil, bebeğimi sağ doğurayım demek varken dedi. Ki bu doktor herkesi normal doğurtmaya çalışan biriymiş. Hele ki 38 haftayı geçer de bebek iyice büyürse ve sen normal dersen paramparça olursun, bir daha çiş falan tutamazsın, bebeğe de ne olur bilinmez dediSonraki gebeliklerinde daha erken aylarda şekerin çıkacak ve 50 yaşına gelmeden de diyabetli olursun muhtemelen dedi Çok açık sözlüydü, gerçekten korktum ve üzüldüm ama o da bana bunları demese rahat rahat devam ediyorduk yani. 34 haftadan sonra diyete bile ben kendi isteğimle başladım yine doktorum demedi yani aman sıkı diyet yap diye. Of gerçekten geçmişe dönüp bakıyorum. Kızartma, ekmek, çikolata falan yediklerim aklıma geldikçe kendime kızıyorum Artık normal doğum hayali gerçekten kurmayacağım. Varsın sezaryen olsun sağ ve sağlıklı doğsun da. Mama falan da alacağım hatta çok hızlı şekeri düşer doğumdan sonra sarılığı başlar, diğer bebekler kadar az sütle doymaz dedi. Mental olarak çöktüğüm gün bugündür
canım çökmesin moralinKızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Ya onun da referans üst sınırı 5.6ymış. 5.7 ve üstü prediyabet sayılıyormuş. Şimdi baktım tekrardan. Benimki de 5.4 gelmiş. Doktorum ona da iyi demiştiBen bir daha bu yola girersem bu işi çok sıkı tutarım da bundan sonra sadece birkaç haftam kaldı. İnşallah diyetle en azından 37 yi görürüz prematüre olmaz. 3.5-4 kg arasında 39 haftada doğsa falan ne mutlu bana..
Bana tiroid gibi bu da, sınıra yaklaşmaması gerekir demişlerdi. 5in üstünü görmeyelim dediler hep, ama benim doktorum da şekerden şüphelendiği için sıkı tutmuş olabilirBenimki de 5.3 kendi doktorum da sağlık ocağı doktoru da iyi gayet demişti :/
Doğru söylüyorsun canım. Sabah 1 dilim yiyorum ya onu yemeden bir şeyler yemek direkt bulantı yapar bende. Yumurta peynir falan yiyemem hiçüzme de kendini şekeri en çok tetikleyen şeylerden biri üzüntü stres. bu arada kahvaltıda yemeyip diğer öğünlerde yesen daha iyi sabah şeker daha hız yükseliyor.
o kadar iyi anlıyorum ki seni. ben de 7. hafta çok hastalanmıştım. parol kullanmaya “ateş ilaçtan daha zararlı bebek için” cümlesi ile ikna olmuştum. yoksa ölsem de ilaç kullanmasam modundaydım.Bende senin gibiyim hastalık döneminde direndim ilaç almadan iyileşeyim diye alacağım ilaçda parol yani en masum ama doğal geçireyim dedim vücudum tolere edemedi hastalığı mecbur kaldım tek içtiğim ilaç o oldu mide yanmasında zaten sürekli süt ile durdurdum bazen sütte işe yaramıyordu yoğurda ekmek banıyordum geçsin diye sırf ilaç içmemek için ki ben o hastalık döneminde ilaç kullandım hastalığı bir haftada atlattım 2 hafta sonra kontrole gittim bebekde bir hafta geriden geldiğini öğrendim ondandır ekstra korkuyorum benim vücudum demekki böyle tepki veriyor diye
Benim doktor bende kilo alımı olmadığı için şekerden şüphelenmiyor hiç ya. Yani bebek önde evet ama şekerden olsa sen de kilo alırdın diyor hep. O yüzden emin olamıyorum ben de ama yüklemede çıktı şeker :/ ekmek sevmem diyetisyen ye dedi diye zorla yiyorum tam buğday 1-2 dilim günde. Az önce döner söyledik yarısını yedim yemedim zaten yiyemiyorum o yüzden bebonun önde gidişi şekerden mi emin değilim ben deBana tiroid gibi bu da, sınıra yaklaşmaması gerekir demişlerdi. 5in üstünü görmeyelim dediler hep, ama benim doktorum da şekerden şüphelendiği için sıkı tutmuş olabilir
Canımm çok teşekkür ederim yorumun için. Çok doğru ve pozitif şeyler yazmışsıncanım çökmesin moralin
sezaryen konusuna girmiyorum bile, ne olursa olsun, sağlıkla doğsun bebeğin. onun dışında hiçbir şeyin önemi yok. en fazla ne olur? çok ağrın sızın olur belki. evet belki bikaç gün iki büklüm gezersin/gezeriz. e nolmuş? ilk gülümsediği gün 1 dakikasını bile hatırlamayacağımız şeylerin stresini yapmayalım.
şeker konusunda da sonrası için dikkat edersin. şeker hastalığı zor görünen ama dikkat ettiğinde de kendi kendini tedavi eden bir hastalık. ki gayet bilinçli olacaksın bundan sonrası için.
mama işini vs zaten doktorlar yönlendireceklerdir. sütün de inşallah gayet iyi olur sonrasında
Kiloyu bana da dedi ikisi de. Kendin kilo almış sayılmazsın dedi toplamda 10 almama rağmen. Aslında bence de şeker olsa biz şişerdik ya davul gibi. İş yerinde iki arkadaş var ikisi de 25-30 kilo almışlar gebeliklerinde küçücük doğmuş bebekleri. Bunlarda nasıl şeker çıkmamış da bize dikkat et diyorlar aklım almıyor.Benim doktor bende kilo alımı olmadığı için şekerden şüphelenmiyor hiç ya. Yani bebek önde evet ama şekerden olsa sen de kilo alırdın diyor hep. O yüzden emin olamıyorum ben de ama yüklemede çıktı şeker :/ ekmek sevmem diyetisyen ye dedi diye zorla yiyorum tam buğday 1-2 dilim günde. Az önce döner söyledik yarısını yedim yemedim zaten yiyemiyorum o yüzden bebonun önde gidişi şekerden mi emin değilim ben de
Ben kilo aldım ya 9 kilo aldım şuana kadarBenim doktor bende kilo alımı olmadığı için şekerden şüphelenmiyor hiç ya. Yani bebek önde evet ama şekerden olsa sen de kilo alırdın diyor hep. O yüzden emin olamıyorum ben de ama yüklemede çıktı şeker :/ ekmek sevmem diyetisyen ye dedi diye zorla yiyorum tam buğday 1-2 dilim günde. Az önce döner söyledik yarısını yedim yemedim zaten yiyemiyorum o yüzden bebonun önde gidişi şekerden mi emin değilim ben de
Sanırım bazı insanlar gerçekten tolere edebiliyorlar ya. Kolesterol gibi sanırım. Kuzenim en fazla 55 kilo olmuştur aynı yaştayız, hep kolesterolü yüksek çıkar benim 70 75 aralığında bile düşük kolesterollüyümdür. Belki de biz de şekeri tolere edemiyoruzdur, ben öyle düşünüyorum artıkKiloyu bana da dedi ikisi de. Kendin kilo almış sayılmazsın dedi toplamda 10 almama rağmen. Aslında bence de şeker olsa biz şişerdik ya davul gibi. İş yerinde iki arkadaş var ikisi de 25-30 kilo almışlar gebeliklerinde küçücük doğmuş bebekleri. Bunlarda nasıl şeker çıkmamış da bize dikkat et diyorlar aklım almıyor.
Valla anlamadım anam ben de, eltim de bi gebeliğinde 25 birinde 30a yakın almıştı bebek gayet de 2.5 falan doğmuş şeker yükleme yaptırdı mı bilmiyorum ama her sabah 1 tam ekmek yiyorum diyodu patatesin yağına ekmek banıyomuş kızartıp kızartıp. Ben daha hamile kaldığım kilodayım aldım sayılıyo muyum bilmiyorum ama bi şey yesem de yemesem de ayrı suçluluk hissediyorum canım sıkılıyorKiloyu bana da dedi ikisi de. Kendin kilo almış sayılmazsın dedi toplamda 10 almama rağmen. Aslında bence de şeker olsa biz şişerdik ya davul gibi. İş yerinde iki arkadaş var ikisi de 25-30 kilo almışlar gebeliklerinde küçücük doğmuş bebekleri. Bunlarda nasıl şeker çıkmamış da bize dikkat et diyorlar aklım almıyor.
Eğer ki bu doktor doğru tanı koymuşsa sana sıkma canını senin takipli olduğum doktorun hatası bu sen nerden bilebilirdin ki. Sonuçta biz kendimizi anlayabilsek doktora gitmezdik di mi. Hem bu görüştüğün doktor demiş üç haftaya doğurursun. Seninle aramızda birgün var bence cuma günü 35.haftaya giriyorsun zaten üç haftaya 38 hafta oluyorsun yani erken doğum olmuyor ki gayet zamanında sayılıyorYa onun da referans üst sınırı 5.6ymış. 5.7 ve üstü prediyabet sayılıyormuş. Şimdi baktım tekrardan. Benimki de 5.4 gelmiş. Doktorum ona da iyi demiştiBen bir daha bu yola girersem bu işi çok sıkı tutarım da bundan sonra sadece birkaç haftam kaldı. İnşallah diyetle en azından 37 yi görürüz prematüre olmaz. 3.5-4 kg arasında 39 haftada doğsa falan ne mutlu bana..
Bu doktora bir muayene olayım sonra bir de devlette iyi bir doktor tavsiyesi aldım ona da gitme düşüncem var canım. Şu an en çok da bebeği başka bir doktor görsün ve başka bir cihaz ölçsün diye gitmek istiyorum aslında.Tabi öyle diyetle kontrol altına alabiliyorsan bence de sorun yok, gebelik şekeri zaten çok yaygın.
Benim bebo tam iri mi değil mi bilmiyorum tabi doktorun dediğine göre evet öyle ama son haftalarda gelişim yavaşlıyor diyorlar belki de tam haftasında olacak. Bir de ölçümlere %100 güvenmiyorum ki doktorlar da tahmini söylüypr zaten %30 oynama olabiliyormuş. İri dedikleri bebekler genelde daha zayıf doğuyorlar, biraz ona güveniyorjm açıkçası. İriyse de genetik faktördür bizim kızınki, dediğim gibi babası şu an tüp mideli zaten o taraf komple öyle. Ben de 3800 doğmuşum fena değil aslında. Biraz ona bağlıyorum. Şeker ve beslenme sıkıntım yok çünkü, aksine gebelikten önce daha iştahlıydım. Naçizane fikrim bir doktordan daha tavsiye alman olur bu durumda, bakarsın daha farklı şeyler söyler muayene edip.
Hey maşallah. Yanarım yanarım da şöyle canımız’ın istediği gibi yiyip içemedik ona rağmen bunlar da biz uğraşıyoruz ona yanarımValla anlamadım anam ben de, eltim de bi gebeliğinde 25 birinde 30a yakın almıştı bebek gayet de 2.5 falan doğmuş şeker yükleme yaptırdı mı bilmiyorum ama her sabah 1 tam ekmek yiyorum diyodu patatesin yağına ekmek banıyomuş kızartıp kızartıp. Ben daha hamile kaldığım kilodayım aldım sayılıyo muyum bilmiyorum ama bi şey yesem de yemesem de ayrı suçluluk hissediyorum canım sıkılıyor
Katılıyorum canım. Ben kendimde hissediyordum zaten 140’ı geçince kötü oluyordum demek ki 140’a kadar tolere ediyor vücudum diyordum. Annem de her zaman zayıftır mesela ama kolestrolü hep yüksek çıkar benimki de yüksek değilse bile düşük de değil. Bu arkadaşlar 25 30 kg’da alsa ona göre insülin salımı yapıp düşürürmüş şekeri vücutları. Biz alsak da almasak da düşürememişizSanırım bazı insanlar gerçekten tolere edebiliyorlar ya. Kolesterol gibi sanırım. Kuzenim en fazla 55 kilo olmuştur aynı yaştayız, hep kolesterolü yüksek çıkar benim 70 75 aralığında bile düşük kolesterollüyümdür. Belki de biz de şekeri tolere edemiyoruzdur, ben öyle düşünüyorum artık
senin bayaa iyi çıkıyor valla benim ekmeksiz 150yi gördü dün. bugün yulaflı omlet yedim 120ydi ama bazı günler hiç toparlanmıyor artıkDoğru söylüyorsun canım. Sabah 1 dilim yiyorum ya onu yemeden bir şeyler yemek direkt bulantı yapar bende. Yumurta peynir falan yiyemem hiçAma bu sabah 113
Çıktı mesela bu şekilde. Genelde de 110-120 çıkıyor bu beslenme şekliyle. En azından diyetle kontrol altına alınabiliyor diyorum
Evet canım ben üç haftaya razıyım zatenEğer ki bu doktor doğru tanı koymuşsa sana sıkma canını senin takipli olduğum doktorun hatası bu sen nerden bilebilirdin ki. Sonuçta biz kendimizi anlayabilsek doktora gitmezdik di mi. Hem bu görüştüğün doktor demiş üç haftaya doğurursun. Seninle aramızda birgün var bence cuma günü 35.haftaya giriyorsun zaten üç haftaya 38 hafta oluyorsun yani erken doğum olmuyor ki gayet zamanında sayılıyor