İlkinde menenjit daha hortlamamıştı gündemde yoktu o yüzden yaptırmamıştım. Ama rotavirüs yaptırdım hatta agzına kendim sıkmıştım eczanedeD derya32 Canım sen hem tecrübelisin, hem de en azından bana göre işin daha çok içindesin. Çocuklarına rota virüs, menenjit gibi aşıları yaptırıyor musun? İlkinde yaptırdım ben ama arada bakış açısı ya da belki tıbbi olarak değişiklikler oldu mu bilmiyorum. Böyle birini görünce mesleğiyle ilgili darlayan bir insan olmak istemiyorum ama sordum gitti
Yok kız ne darlaması hepimiz burda bilgi ve tecrübelerimizi paylasıyorumD derya32 Canım sen hem tecrübelisin, hem de en azından bana göre işin daha çok içindesin. Çocuklarına rota virüs, menenjit gibi aşıları yaptırıyor musun? İlkinde yaptırdım ben ama arada bakış açısı ya da belki tıbbi olarak değişiklikler oldu mu bilmiyorum. Böyle birini görünce mesleğiyle ilgili darlayan bir insan olmak istemiyorum ama sordum gitti
Ay ne güzel böyle hayatta hep güzellikleri görüp herseyi takdir etmen burcun ne cok merak ettimArayan böyle arasın işte, sabah sabah bayıldımBak bir insanın pozitifligi önce sana, sonra da bize geçti. Oh çok şükür güzel başladık güne, haftaya, aya. Böyle de misler gibi devam etsin
Tamam o zaman bu ikisini yine yaptırırım ben. Yaptıracağın başka özel aşı var mı böyle? Ayyy şimdi aklıma geldi, sordukça soruyor gibi oluyorum ama d vitamini ve demir mi kullanıyorduk? Onları ne marka kullanacaksın? Süt artırmak için çay, damla falan da kullanıyor musun? Sen bildiğin her şeyi anlat ben dinliyorumİlkinde menenjit daha hortlamamıştı gündemde yoktu o yüzden yaptırmamıştım. Ama rotavirüs yaptırdım hatta agzına kendim sıkmıştım eczanedeikincisine 1 yasına girince ilk doz menenjit yaptırdım sonra devamı. Rotayı da yaptırmıştım. Rotavirüs beni korkutuyor acıkcası el kadar bebek kaparsa ishal ve su kaybı yogunlugundan hastanelere düşeribişir diye önlem amaçlı yaptırıyorum tavsiye ediyorum . Öyle agır geciren bebek hastalarım oldu cünkü
Çok teşekkür ederimAy ne güzel böyle hayatta hep güzellikleri görüp herseyi takdir etmen burcun ne cok merak ettim
Ay yok ya, benim hemen hemen bütün arkadaşlarım sezaryen oldu ve hiçbiri de çok şikayetçi olacak şeyler söylemedi, klasik biraz acıyor ameliyat sonrası vs gibi ama o kadarı da normal bence. Ben de şuan için normal doğum gibi düşünüyorum ama açıkçası sezaryenden de çok çok rahat olacağını sanmıyorum yırtılma, kesik falan olursa. Hiç olumsuz düşünme ya 1-2 güne ayağa kalkarız benceKiz yeminle kesicem hepinizizaten korkuyorum bi de siz surekli sezeryan soyle kotu boyle kotu, yok koturum oluyo yok bilmem ne aaaaa yeter ama valla brakicam okumayi he. Herkesin hikayesi baskadir benim arkadasim da buyuk skinti yasamamis he evet 10 gun surmus iyilesmesi ama bunlar hayatin getirdikleri.ben de miyom ameliyati oldum 3 yerimden deldiler beni 1 hafta surdu iyilesmek ama dedigim gibi yasiyorum yani cekilen unutuluyor bi sekilde , Tum normal dogumlar da ksursuz degildir heralde. Yani sezeryani kendi istegiyle yapacak insanlari da yadirgamamak lazim. Herkesin secimi kendine . Ohhh valla sistim tasikardi olucam heee .
Yok canım estagfurullah ne demek helal olsun tabiTamam o zaman bu ikisini yine yaptırırım ben. Yaptıracağın başka özel aşı var mı böyle? Ayyy şimdi aklıma geldi, sordukça soruyor gibi oluyorum ama d vitamini ve demir mi kullanıyorduk? Onları ne marka kullanacaksın? Süt artırmak için çay, damla falan da kullanıyor musun? Sen bildiğin her şeyi anlat ben dinliyorum
Hakkını helal et nolur, böyle ücretsiz danışmanlık alıyor gibi hissediyorum kendimi ama son dakikada evde yenidoğan bebekle bunları düşünüp ayarlamak daha zor oluyor haliyle. Sen ne dersen şimdiden alıp koyayım ben
Yazan parmaklarına sağlık, çok teşekkürlerYok canım estagfurullah ne demek helal olsun tabibaşka özel ası aklıma gelmedi su an bunlar vardı sadece.
D vitamini 15 günlükken başlıyoruz oceanın 400 ıu olanı iyidir. Demir biraz daha sonra 3-4 ay civarı başlanıyor genelde sidefer ya da ocean microfer damla güzel onda da katkısız.
Süt arttırıcı daha önce kullanmadım ama benim doktorumun onerilerini iliştiriyorum suraya
Ben bartholin kist ameliyatı olmuştum bana önce belden iğne yaptılar birazdan ayaklarında uyuşma hissedeceksin dediler iğneden sonrada koldan sedasyon verdiler ameliyat sürecinde tedirgin olup tansiyonum yükselmemesi için. Ameliyattan çıkıp odaya gittiğimde sonda da takılı haldeydi muhtemelen ameliyat bitimi hemen taktılarYok yok bana dediğim gibi sedasyon + lokal anestezi verdiler canım bundan eminim. Çünkü ameliyat öncesi uzun uzun anlattılar her şeyi imza attırdılar. Burun ameliyatı olduğumda uyanmak zor olmuştu falan diye bahsettim ben onlar da bana bu genel anestezi değil. Önce seni uyutacağız derin sedasyon yöntemiyle, sen olan biteni duymayacaksın, acı hissetmemen için de lokal anestezi vereceğiz demişti. Lokal anesteziyi nasıl ne şekilde verdiklerini bilemiyorum ama almak için imza attığıma eminim.
eşim de seni yemeğe boğucam merak etme diyo ldkflkj işin güzel tarafı da var ama 1,5 ayda sadece 100 gr. aldımGecer gecer sen hiç merak etme. Çok zor sürecin ama Hastane yatagında gömecegin yiyecekleri düşün surda ne kaldı az daha dayan
Herkesin doğumu kendine özel . Vajinal de olsan bazısı fırt diye doğuruyor , bazısı zorlanıyor . Sezaryen de öyle bence . Benim iki ablam da zorunlu oldu . Ve ikisininde çocuk sayısı 2 . Yani hem doğum yaptılar hem bebek hem çocuk vardı evde iyiydiler . Ben kendiminkini anlatmayı düşünmüyorum çünkü ikiz sezaryeni tabiki daha bi başka . Ama süreci nasıl rahat atlatırsın bence ona bakmak lazım . Ben biliyordum bi gün önceden alınacağımı sancılarım artmıştı o günden beri sıvı beslendim . Armut mandalina çok yedim . Ameliyata girmede bağırsaklarımı boşalttım . Çünkü epidural oluyorsun tabiki bir uyuşukluk oluyor o ara bağırsak sancısı çekmek istemedim . Ameliyattan sonra bugüne kadar ilik sulu çorba , ıspanak , lifli meyve bolca kayısı kompostosu içtim . Hiç ıkınmadan dikişlerimi zorlamadan hallettim .Kiz yeminle kesicem hepinizizaten korkuyorum bi de siz surekli sezeryan soyle kotu boyle kotu, yok koturum oluyo yok bilmem ne aaaaa yeter ama valla brakicam okumayi he. Herkesin hikayesi baskadir benim arkadasim da buyuk skinti yasamamis he evet 10 gun surmus iyilesmesi ama bunlar hayatin getirdikleri.ben de miyom ameliyati oldum 3 yerimden deldiler beni 1 hafta surdu iyilesmek ama dedigim gibi yasiyorum yani cekilen unutuluyor bi sekilde , Tum normal dogumlar da ksursuz degildir heralde. Yani sezeryani kendi istegiyle yapacak insanlari da yadirgamamak lazim. Herkesin secimi kendine . Ohhh valla sistim tasikardi olucam heee .
Ay bak bu güzel işte. Tüm övgüleri toplıcan dogum sonrası. Hiiç yeni dogum yapmış gibi değilsin ne kadar fitsin falan der insanlar. Bana böyle dediklerinde cok seviniyodumeşim de seni yemeğe boğucam merak etme diyo ldkflkj işin güzel tarafı da var ama 1,5 ayda sadece 100 gr. aldımdiyetisyen bebek bütün besini alıyor diyor hayret etti kadın artık bu hafta. Doğurduğumda hamile kaldığım kilodan 6 kilo falan düşük olacak kilom.
Aynen canim , benim arkadaslarimdan normal dogumda skinti yasayan insanlarda var ama gerek yok cok kotu senaryolara hepimiz etkileniyoruz valla gece ruyamda dogurup duruyorumAy yok ya, benim hemen hemen bütün arkadaşlarım sezaryen oldu ve hiçbiri de çok şikayetçi olacak şeyler söylemedi, klasik biraz acıyor ameliyat sonrası vs gibi ama o kadarı da normal bence. Ben de şuan için normal doğum gibi düşünüyorum ama açıkçası sezaryenden de çok çok rahat olacağını sanmıyorum yırtılma, kesik falan olursa. Hiç olumsuz düşünme ya 1-2 güne ayağa kalkarız bence
Direk ss aldim valla bunlar guzel bilgiler canim cok tesekkurler , en kisa zamanda bebeklerinle iyiles ve hayata donHerkesin doğumu kendine özel . Vajinal de olsan bazısı fırt diye doğuruyor , bazısı zorlanıyor . Sezaryen de öyle bence . Benim iki ablam da zorunlu oldu . Ve ikisininde çocuk sayısı 2 . Yani hem doğum yaptılar hem bebek hem çocuk vardı evde iyiydiler . Ben kendiminkini anlatmayı düşünmüyorum çünkü ikiz sezaryeni tabiki daha bi başka . Ama süreci nasıl rahat atlatırsın bence ona bakmak lazım . Ben biliyordum bi gün önceden alınacağımı sancılarım artmıştı o günden beri sıvı beslendim . Armut mandalina çok yedim . Ameliyata girmede bağırsaklarımı boşalttım . Çünkü epidural oluyorsun tabiki bir uyuşukluk oluyor o ara bağırsak sancısı çekmek istemedim . Ameliyattan sonra bugüne kadar ilik sulu çorba , ıspanak , lifli meyve bolca kayısı kompostosu içtim . Hiç ıkınmadan dikişlerimi zorlamadan hallettim .
Normal doğum yapan arkadaş aşırı kanama geçirdi tansiyonu sıfıra düştü hatta arkadaşım derki doktorun şey dediğini duydum hastayı kaybedicez acele edin dediğini kaç litre kan takviyesi yapmışlardı kızılaydan alıp eşi anlatıyor bebek sağlıklı çıktı eşim yok ortada kaç saat içerde onunla uğraşmışlar ölümden döndü kız yani olacak olan normalde de oluyor o yüzden biraz akışa bırakmak lazım böyle şeyleri doktor ne diyorsa o acıya her türlü katlanacaz sağlıklı olalım yeterkiKiz yeminle kesicem hepinizizaten korkuyorum bi de siz surekli sezeryan soyle kotu boyle kotu, yok koturum oluyo yok bilmem ne aaaaa yeter ama valla brakicam okumayi he. Herkesin hikayesi baskadir benim arkadasim da buyuk skinti yasamamis he evet 10 gun surmus iyilesmesi ama bunlar hayatin getirdikleri.ben de miyom ameliyati oldum 3 yerimden deldiler beni 1 hafta surdu iyilesmek ama dedigim gibi yasiyorum yani cekilen unutuluyor bi sekilde , Tum normal dogumlar da ksursuz degildir heralde. Yani sezeryani kendi istegiyle yapacak insanlari da yadirgamamak lazim. Herkesin secimi kendine . Ohhh valla sistim tasikardi olucam heee .
Her ikisini de bal gibi geçiren insanlar olduğu gibi, her ikisini biraz daha zorlu geciren insanlar da var muhakkak. Öte yandan doğum şekli bir araç. İçinde kalan, doğurmayan yok herhalde, olmasın da zatenAynen canim , benim arkadaslarimdan normal dogumda skinti yasayan insanlarda var ama gerek yok cok kotu senaryolara hepimiz etkileniyoruz valla gece ruyamda dogurup duruyorumyurumek onemliymis sezeryanda ilk cok kolay olmuyormus ama arkadasim dedi ki hep hareket et mutlaka evde de hep yatma elinden geldigince hareket et dedi. Insallah hepimizin dogumu ne sekilde olursa olsun su gibi gecsin
Hastaneden çıktın mı peki? Sağlıkla en kısa sürede kavuşursun umarımiyileşmeye çalışıyorum ikiz olunca biraz daha zaman alıyor sadece . Bebişler için de süreç içindeyiz daha çok yeni bugünüme binlerce şükrediyorum . Ama gördüm bebeklerimi , Allah herkesin yavrusunu anasına babasına bağışlasın şu hevesciklerimizle yaptığımız her şeyiiii bebeklerimizle yaşayalım inşallah , değişik bir mucize . Benden mi çıktı diyosun :)
Aynen bana da öyle geliyor. Kuzenim de çok çekti bulantıdan, doğurur doğurmaz geçti demişti. Doğumdan önceki gece de içerim ben+1, hatta doğuma giderken de içmeyi düşünüyorum. Kafamda şu soru var. Eğer doğumdan sonra içmezsem, ertesi gün kusma krizi gelir mi? Hastaneye Yanımda prilam da götüreyim misonsuza kadar kullanacağım gibi geliyor
Inan bende cok ugrastim bu cocuga sahip olmak icin ne kayiplar yasadim , esim hep soyler baskasi olsa deli cikardi ya da vazgecerdi . Ama kendimi bildim bileli o kadar istedim ki kziim geldi en vazgectigim zamanda cok sukur bin sukurHer ikisini de bal gibi geçiren insanlar olduğu gibi, her ikisini biraz daha zorlu geciren insanlar da var muhakkak. Öte yandan doğum şekli bir araç. İçinde kalan, doğurmayan yok herhalde, olmasın da zatenBebeği olması için varını yoğunu harcayan, yıllarını veren, sağlıklarından vazgeçmeye razı nice insanlar var. Biz hepimiz çok şükür ki çok şanslıyız, Allah bize nasip kısmet etti. İnşallah hepimiz sağlıkla, kolaylıkla, kalbimizden geçen doğumlarla yavrularımızı kucağımıza alacağız
Psikolojik iyilik haline sahip çıkışın çok hoşuma gitti, ne güzel negatif de olsa etkilendiğinin farkına varmışsın ve kendini, bebeğini korumak istiyorsun. Ben de bundan sonra yazarken daha dikkatli olacağım
Aynen bana da öyle geliyor. Kuzenim de çok çekti bulantıdan, doğurur doğurmaz geçti demişti. Doğumdan önceki gece de içerim ben