Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Ay inanmayacaksın ama birkaç saattir aklımdasın son görülmene bile baktım nerde bu kadın diye 🤣 sabah erkenden yazardın bakıyorum bir şey yok valla allah korusun bi ara doğurdun sandım djfkdkd az kaldı yavrum azzzzzz, yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin güzel kızını kucağına alınca unutacaksın hepsini 🥰 negzelsin bu arada.
Kız benim de aklımdan çok geçti bu Perocuk. Yine nerelerde nelerle uğraşıyor acaba demiştim 😂

Ben direk pijamalarimin üstüne montumu giyiyorum 😂ev hastaneye çok yakın arabayla 8 dk felan yürüme 15 dk eve gelince hemen banyo yaptığım için cikartmiyorum hemen kirliye atıyorum sonra bebeğimi yikiyolar hemen hooppp miss misss emziriyorum rahat rahat zaten herkes ayakta oluyo kimi evi topluyo kimi onu bunu yapiyo bende anın tadını çıkartıyorum😂
Bizde göbek bağını düşmeden bebek yıkanmaz hatta bir kaç doktor da önermiyor. ( öneren de var) tabi ☺

Kiz yeminle kesicem hepinizi 🤣 zaten korkuyorum bi de siz surekli sezeryan soyle kotu boyle kotu, yok koturum oluyo yok bilmem ne aaaaa yeter ama 🥹 valla brakicam okumayi he. Herkesin hikayesi baskadir benim arkadasim da buyuk skinti yasamamis he evet 10 gun surmus iyilesmesi ama bunlar hayatin getirdikleri.ben de miyom ameliyati oldum 3 yerimden deldiler beni 1 hafta surdu iyilesmek ama dedigim gibi yasiyorum yani cekilen unutuluyor bi sekilde , Tum normal dogumlar da ksursuz degildir heralde. Yani sezeryani kendi istegiyle yapacak insanlari da yadirgamamak lazim. Herkesin secimi kendine . Ohhh valla sistim 🤣 tasikardi olucam heee . 😋
Ay bi konu vardı burda kız normal beklerken sezaryene alınmaya karar verilmişti. Altında o kadar pozitif hikayeler vardı ki ben girip girip orayı okuyorum dngn mük bi topic oldu bulunca atayım size de owlll owlll kayısı kompostosunu hazır eyleyin ama siz şimdiden

Dün eşimin kuzeninin nişanı vardı kızlar hazır dekor bulmuşken hamile çekimi yaptılar bana durduk yere 😂 Haftasonu yine bomba gibiydi benim. Yine tabi ki endokrine gittik ve gece insulini ekledi. Artmaya devam edecek doguma kadar dedi. Yıldım alarm kur ölç yemek hesapla insülin yap çok yoruldum ya.
Ayyy ne güzel en azından birkaç kare foton olmuş olacak. Biz bu gidişle bişeyler çekemeden doğurcaz shsjjs
Senin şeker hala mı yüksek çıkıyor o kadar dikkate ve insüline rağmen yavrum yaaa 😕

Bu da doktora bağlı biliyor musun 😄 ben hemen yikandim şu geçirmez bant yapıştırıp. Yan odamdaki başka doktorun hastasiydi mesela ona 3 gün sonra demişler yine su geçirmez bantla demişler. Ama kesin olan şu ki yıkanmak çok iyi geliyor. Hem bedene hem psikolojine. Bir de ben de bebeğin yikanmamasindan yanayım. Bebeğin etrafındaki katman onun bağışıklığı için çok faydalı. Ve duyup duyabileceğiniz en güzel koku🥲🥲 yıkandıktan sonra yine mis o ayrı ama ilk hali bir başka 🫠
Zaten sezaryende iki gece hastanede tutuyorlar sanırım, eve üçüncü gün gelmiş oluyoruz, yapılabilir bence de banyo ya. Ben de bekleyebileceğimi çok sanmıyorum zira 🥹 Bebek konusunda da göbek bağını bekleriz canım, öncesinde eşim mümkün değil yıkatmaz annem de illa ki yıkayalım der ama doktor yıkama dedi deriz artık 😂

Kızlar ilk aylarda cildim süperdi ama son 1 aydır epey bozuldu, fısır fısır yanaklarım falan çenemde de sivilceler çıktı. Makyajla falan çok uyudum hamilelikte ama bu kadar yapmaz ye düşünüyorum :KK43: aynı durumu yaşayan var mı? Napacağuk bunlara, ergenliğimden beri ilk kez böyleyim 🙄

Kızlar hepinize iyi akşamlar 💖 sürekli takip ediyorum ama pek yazamadım. Size bisey danışmak istiyorum benim 3 gündür karnım sertleşiyor taş gibi oluyor daha az oluyordu ama artık bugün saatte 1 olmaya falan başladı bugün 3 4 kere toplanma oldu 8 9 kere de sertleşme oldu böyle karnım taş gibi oluyor bi anda doktoruma yazdım yarın gel bakalım dedi şuan 33+2 sizce doğumla ilgili olabilir mi ya da siz yaşıyor musunuz böyle bi durum
Evet bende de sürekli oluyor. Saatte birden daha fazla bile olabilir. Şu an 34+3teyiz ama iki haftadır oluyordu zaten. Onlar kasılmaymış. Nst’ye bağlanınca gördüm o anlarda sancı değeri artıyor. Ama 40ları görmedi benimki 33-35te kaldı ve düzensiz. Doktor da gayet normal dedi normal kasılmalarmış yani bu haftada. Sen de bir görün nst ile bakılsın canım en azından kafan rahat etsin.

Kızlar ilk aylarda cildim süperdi ama son 1 aydır epey bozuldu, fısır fısır yanaklarım falan çenemde de sivilceler çıktı. Makyajla falan çok uyudum hamilelikte ama bu kadar yapmaz ye düşünüyorum :KK43: aynı durumu yaşayan var mı? Napacağuk bunlara, ergenliğimden beri ilk kez böyleyim 🙄
Bence geçer doğumdan sonra. Serum peeling vs yapma derim. Sabah akşam soğuk suyla yıka, makyajla da uyuma :)

Kil maskem var onu yapıyorum arada, normalde makyajla hiç uyumam da Prilam sağ olsun baygın gibi yatıyorum uykum gelince. Umarım geçer
Sen hala kullanıyor musun prilam kız??? Ayy en beter senin bulantılar çıktı herhalde. Ara ara bırakmayı deniyor musun? Bence maske falan da yapma hormon dengen değiştiği için faydası olmayabilir aksine tahriş de edebilir her şey. Sürekli soğuk suyla yıkamak yağlanmayı azaltır, rahatlatır diye düşünüyorum. Yediklerine de dikkat et kuruyemiş falan yiyorsan çiğ olarak tüketmeye çalış. Bu aralar farklı bir şeyler yemeye başladıysan o da tetiklemiş olabilir.

Elim varıp alamadım valla canım kaldı 😁 içime hiç bişey de sinmedi amaan
İçine sinmediyse boşver arkadaşım. İllaki bulursun bişey daha zaman var☺️

Kiz yeminle kesicem hepinizi 🤣 zaten korkuyorum bi de siz surekli sezeryan soyle kotu boyle kotu, yok koturum oluyo yok bilmem ne aaaaa yeter ama 🥹 valla brakicam okumayi he. Herkesin hikayesi baskadir benim arkadasim da buyuk skinti yasamamis he evet 10 gun surmus iyilesmesi ama bunlar hayatin getirdikleri.ben de miyom ameliyati oldum 3 yerimden deldiler beni 1 hafta surdu iyilesmek ama dedigim gibi yasiyorum yani cekilen unutuluyor bi sekilde , Tum normal dogumlar da ksursuz degildir heralde. Yani sezeryani kendi istegiyle yapacak insanlari da yadirgamamak lazim. Herkesin secimi kendine . Ohhh valla sistim 🤣 tasikardi olucam heee . 😋
Hiç takılma, korkma arkadaşım. En son doğum yapan arkadaşım baştan beri sezeryan istiyordu, sezeryan oldu doğumu. Çok iyi çok rahat olduğunu söylüyor. Hatta 10.gün işyeriyle ilgili bi organizasyon vardı kalktı ona geldi eşiyle çocuğuyla çok şaşırmıştım😄 ben tabi korkumdan herkes perperişan olacak sanıyorum ya 😄😄
Benim de muhtemelen sezeryan olacak yapacak bişey yok. Sağ salim evlatlarımızı kucağımıza alalım da. 🙏🙏

3 yıl bitti, denk getirdin 🤣 of benimseyemiyorum ben ya, çok farklılar hiç ortak noktamız yok. Kötüler dersem çarpılırım ama ne bileyim ya çok çok farklılar işte. Eşim de onlarla doğru dürüst bağ kurmadığı için o da bana bu konuda destek olamadı, ne dersem diyeyim boş ver onlar dengesiz görüşme gitsin dedi hep, o da aralarındaki kopukluktan kaynaklı işte.
Eşin aslında iyi de yapıyor ya ama sen biraz daha toparlayıcı bişey olsun konu sana gelmesin istiyorsun. Erkeklere de güven olmaz söylerler analarına. Dağa taşa söyle ama kocaya söyleme boşver 🤣 erkekler de bağ kursa dert kurmasa ayrı dert gerçekten boşvercen en az seviyede muhatap olacaksın falan öyle böyle bi denge kurulcak bu saatten sonra. Bir daha rest çekmek yemez diyim sana. Korkarlar iyice kopup gidecekler torunu göremicez diye. Nolursa olsun sen kötü olmada zaten çocuk olduktan sonra daha az umrumuzda olacak diye düşünüyorum. Ben kvlerden geliyom şimdi sarı tülbent işlemiş neden bebek sarılık olmasın diye 😁 dedim hani hurafe bunlar ama sereriz çok güzel olmuş elinize sağlık falan ama asla sermem 🤣 alırken de övüyom hep fkfkrk yemeğimi böreğimi de elime verdi gönderdi aman diğer şeylerini de ben görmüyorum yemek boyu 3 kere salata ye demesini ve 2 kere su ister misin demesini mesela takmıyorum artık 😁 kb sofrada olsaydı 3 kere de salata ye diye o söyleyecekti mesela. Ağzımı açıp gösterme isteği çok gelirdi bana ama şimdi tamam diyom🤣🤣🤣

AY BENİM BENİM BENİM. Ağlamak istiyorum ben artık. Hamileliğin başından beri çıldırıcam sivilceden yağ bezeleri gibi minik minik şeylerden. Çenemde başladı alnıma dağıldı şimdi yanaklarıma yükseliyor delirmek üzereyim ben. Beyaz tenli olunca suratım kıpkırmızı duruyor bi de asla bişey süremiyorum korkuma da. Doğumdan sonra o da düzelecek diye bir umut bekliyorum şuan

ya benim cati agrisi mi acilmasi mi oluyor bu anlamiyorum cok aciyor kemigim. artik koltuktan kalkarken yattigim yerden kalkarken bile aciyor. tam olarak vajina kemigi aslinda orasi mi oluyor cati. Ilkinde boylr seyler yasamayinca hic deneyimim de yok bu ne bicim aci boyle sanki ikiye ayriliyor kemigim

Bende geciyorum okumadan ama baktim ki git gide muhabbet uzuyor sayfalarca. Gerildim cok gerek yok bence bu kadarina diye dusunuyorum acikcasi.
bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldıktan bir süre sonra hiçbirinin çok önemi kalmayacak inşallah, ağrı-sızı-vajinal-sezaryen-ameliyat-epidural vs vs
tek düşünmemiz gereken bu bence💙

Ya evet verniks tabakası ne kadar kalırsa okadar iyi ama saçları çok yapışık oluyo kan oluyo o yüzden ben bikere yıkıyorum iyice göbeği kuruluyorum
Göbek bağı için temizleme kiti bile satılıyor ama bizde yıkamazlar enfeksiyon kapan bebek oldu daha önce sonra kimse yıkamadı bekliyorlar 🙏🏻

Göbek bağı için temizleme kiti bile satılıyor ama bizde yıkamazlar enfeksiyon kapan bebek oldu daha önce sonra kimse yıkamadı bekliyorlar 🙏🏻
canim yikiyorlar benim ilk dogumumda bana bile sormadan bir baktim bebegi yikiyorlardi 3 gun hastanede kaldim orda dogum paketinin icinde, hemen alip yikiyorlar ben ne oluyor diyene kadar hadi foto cek ilk banyosunu kacirma falan yapti hemsireler, burda yikaniyor kisacasi

Sen hala kullanıyor musun prilam kız??? Ayy en beter senin bulantılar çıktı herhalde. Ara ara bırakmayı deniyor musun? Bence maske falan da yapma hormon dengen değiştiği için faydası olmayabilir aksine tahriş de edebilir her şey. Sürekli soğuk suyla yıkamak yağlanmayı azaltır, rahatlatır diye düşünüyorum. Yediklerine de dikkat et kuruyemiş falan yiyorsan çiğ olarak tüketmeye çalış. Bu aralar farklı bir şeyler yemeye başladıysan o da tetiklemiş olabilir.
Kullanıyorum tabi, bırakmayı birkaç ay önce denedim 3 gün yemek yiyemedim serumluk oldum ama 1 tablete düşürmeyi deniyorum arada, 2-3 tablet alıyorum normalde 1 tablet denemelerin perperişan bitiyor 🥲 doğuma kadar devam edeceğim muhtemelen, bugün 2 tablet aldım midem ağzımda uyuyamıyorum kusacağım tahminimce. Minnoş da değil ejderha gibi kusmaya devam ediyorum 😂 of hep aynı şeyleri yiyorumm aslında kuru kuru, hormonlardan bence.

X