Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 72 40,9%
  • erkek

OY: 92 52,3%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Ay bi doktor var instagramda yusuf olgac diye o her türlü dogurtuyor normal ikizmiş tersmiş kiloluymuş maşallahı var. Omega içiyor musun bana doktor iri diye daha 16. Haftada kestirmişti
Yok ben de 12 haftadan sonra kullanmadım hiç bulantılarım da çok olduğu için. Helal olsun o doktora yaa bunlar kolaycı mı acaba biraz 🤔

burda bir arkadasimin o sekildeydi 38. haftasinin basinda bebis kendiliginden geldi sureci hizlandurmak icin hamile masajina ve akapunktura gitti bir de acili yedi surekli
Ayyy ne güzel hikaye 😍 Hayırlısıyla darısı başımıza olsun inşallah 🙏 🌸 38i görmesine de mutlu olurum kendi kendine gelmesine de 😍 Ben de biraz sebze ağırlıklı besleneceğim karbonhidrat diyeti yapacağım 🙏 Acıyı severim zaten faydası oluyorsa yiyeyim 😅

Kızlar konulardan alakasız ama şu üründen kullanan var mı? Baya indirime girmiş. İple almayı beceremiyorum ağda yaptırıyorum o da her zaman olmuyor
Canım bende vardı bi ara kullandım ama cok kalınlastırdı çenemin altını alıyordum baya kötü oldu sonra lazere gittim cok iyiydi şimdi gidemediğim için bi kaç kez ağda ile çektim gene mahvettim yani kısaca kalınlaştırıyor 🤣

Allah yardımcın olur kuzucum. Benim bu yaz iki komşum da doğum yaptı ikisinin de kızı oldu sezaryenle. Birinin annesi son 3 ay kaldı baktı, diğerinin son hafta kayınvalidesi gelebildi annesi hastaydı. Kv’de de çok canlı kanlı değildi de en azından yemek yapar diğer çocuğu yedirir içirir diye çağırdı. İnan bak ikisinin sezaryenden döndüğü gün annesi yanında olan arkadaşım bildiğin kötürüm gibiydi, iki üç kişinin desteğiyle zor adımlıyordu. Diğer arkadaşım elinde torbalarla tek başına merdiven çıktı. Allah dağına göre kar yağdırıyor her zaman içini ferah tut. Sezaryen bile olsan belki daha hastaneden çıkana kadar toparlanacaksındır. Ben de öyle düşünmeye çalışıyorum artık. İlk 1-2 gün zorlanırım sonra iyi olurum ayaklanırım falan diye düşünerek kendimi motive etmeye çalışıyorum.
Çok doğru söyledin Allah dağına göre kar verir. İşte insanın şansı kısmeti normal yapıp fazla yırtık yaşayıp uzun yatan da var sezeryan olup hemen ayaklananda var. Bu kadar normal istiyoruz ama belki de normal bize iyi gelmeyecek. Sezeryan olmak daha sağlıklı bizim için. Rabbim hayırlı olanı versin. Bize doğumdan sonra evladımıza bakabilme gücü versin.

Ben de vallahi çok yemiyorumdur ya çoğu hamile kadın bizim kat kat fazlamızı yiyordur. 25-30 kilo alıp 2,5 kg doğuranlar napıyor ne çaba gösteriyor sanki. Durum yapısal tamamen. Yiyor içiyor ama çocuğa kilo olmuyor, biz de yemesek de çocuklara yarıyor. Şey dermişim su içsem çocuğuma yarıyor 😂 Son 2 haftadır +10 kilodayım hiç almamışım mesela. Hatta çocuk almasına rağmen tartıda değişmediğine göre vermişim bile biraz ama yok yani napalım. Tavsiyelere uyarız. Bu saatten sonra sadece en azından 37-38 haftayı görsün istiuorım
Ben de 2 ayda 1 kilo aldım hanımefendi almış 🥲 görür ya hep iri diyorlar bilmiyorum bana çok inandırıcı gelmiyor

Çok doğru söyledin Allah dağına göre kar verir. İşte insanın şansı kısmeti normal yapıp fazla yırtık yaşayıp uzun yatan da var sezeryan olup hemen ayaklananda var. Bu kadar normal istiyoruz ama belki de normal bize iyi gelmeyecek. Sezeryan olmak daha sağlıklı bizim için. Rabbim hayırlı olanı versin. Bize doğumdan sonra evladımıza bakabilme gücü versin.
Her işte biz o an göremesek bile bir hayır olduğuna inanıyorum ben. Yani saçma sapan uç durumlardan bahsetmiyorum elbette ama bir dileğimiz var ve her şey zıttı yönde gerçekleşiyorsa Allah bir şeyden koruyor diye düşünmeyi tercih edip, peşini bırakmaya çalışıyorum. Senin sıkıntını anlıyorum, ilk çocukta insanın kendine çok güveni olmuyor, bakacak kimsesi olmazsa ortada kalırmış gibi bir his geliyor ama zihnimiz bizi yanıltıyor emin ol. Eşin vardır diye tahmin ediyorum yani kendi kendine bölünmedin sonuçta 😀 Diyelim ki sezaryen oldu, şu an en az babalık izni 5 gün herhalde. O 5 günde sen kendin bebeğini alıp koyacak hale zaten gelirsin, o güne kadar da eşin yardımcı olur. Gencecik bir kardeşin de varmış bak o da çok güzel. Endişeler içinde kaybolup yaşadığın ve yaşayacağın güzellikleri unutman en başta kendine haksızlık olur. İnsan sonradan bakınca aslında o kadar negatif değilmiş, keşke biraz daha iyi yanına odaklanıp keyfini çıkarsaydım diyor. Şu an senin, bizim yerimizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki 🥲 her şey gönlünce olsun inşallah 🙏🏻❤️

Kızlar doktor kontrolündeyim. 34+0’dayız. Tosbik 3.200 kg olmuş. Benim için normal doğum hayal oldu. 37 haftaya geldiğinde 4 kiloya ulaşır. Kendiliğinden gelmeye kalkışmazsa 39a kadar bekler sezaryenle alırız dedi. 4,5 kilo civarında 😕
Yeniden şekerime hemogramıma bakacak şimdi. Nst’ye bağladı şu an. Soracağım her şeyi unuttum bunları duyunca.

Biz seninle aynı gidiyoruz bende yarın gideceğim doktora bakalım bana ne diyecek çok merak ediyorum. Kafasına ne dedi peki sanki o da önden gidiyordu yanlış mı hatırlıyorum. 37’de normal doğum yapan bir sürü kişi var bu arada belli olmaz.

Her işte biz o an göremesek bile bir hayır olduğuna inanıyorum ben. Yani saçma sapan uç durumlardan bahsetmiyorum elbette ama bir dileğimiz var ve her şey zıttı yönde gerçekleşiyorsa Allah bir şeyden koruyor diye düşünmeyi tercih edip, peşini bırakmaya çalışıyorum. Senin sıkıntını anlıyorum, ilk çocukta insanın kendine çok güveni olmuyor, bakacak kimsesi olmazsa ortada kalırmış gibi bir his geliyor ama zihnimiz bizi yanıltıyor emin ol. Eşin vardır diye tahmin ediyorum yani kendi kendine bölünmedin sonuçta 😀 Diyelim ki sezaryen oldu, şu an en az babalık izni 5 gün herhalde. O 5 günde sen kendin bebeğini alıp koyacak hale zaten gelirsin, o güne kadar da eşin yardımcı olur. Gencecik bir kardeşin de varmış bak o da çok güzel. Endişeler içinde kaybolup yaşadığın ve yaşayacağın güzellikleri unutman en başta kendine haksızlık olur. İnsan sonradan bakınca aslında o kadar negatif değilmiş, keşke biraz daha iyi yanına odaklanıp keyfini çıkarsaydım diyor. Şu an senin, bizim yerimizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki 🥲 her şey gönlünce olsun inşallah 🙏🏻❤️
Amin inşallah çok teşekkür ederim içim biraz olsun daha rahat etti🙏💞. Eşim yanımda evet bide zor olan gece gün içinde öteki ablam var teyzelerim annem illa ki ilk günler uğrarlar öyle böyle geçer. Bende çoktan ayaklanmış olurum diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun bebek için o sağlıklı olsun da. Önemli olan o

valla benim doktor beni epey zorbaladı, kilo alma çok diye baştan😂
korkumdan gıdım gıdım gittim. gerçi bence gayet de güzel ve sağlıklı yedim ama bebeğim biraz küçüktü son kontrolde. gerçi halen normal diyorlar, iki doktora takip oldum, ikisi de
Ay bu zorbalayan doktorlara sinir oluyorum🥲 yani zaten hepimizin malumu çok kilo almak iyi değil ama 10 15 kilo normal gayet. Benim arkadaşımı böyle zorbaladı doktor, kız korkudan hiçbir şey yemedi 53 kilo olmasına rağmen 6-7 kilo ancak aldı, bebek 34. Haftada kaldı 2700 zar zor doğdu🥲

Tabii ki öyle oluyor yetişkinler için, o açıdan hiçbir sorun yok. 19 yaşındaki erkek de kendisi bakmak istemez annesinin memesine zaten 😂 Önemli olan geçiş yaşları diye düşünüyorum. Yaşayıp göreceğiz galiba 😊
Doğru o açıdan düşünmedim ergenlikte merak uyandırabilir psikolojiler etkilenmesin miniklernn

Ay bu zorbalayan doktorlara sinir oluyorum🥲 yani zaten hepimizin malumu çok kilo almak iyi değil ama 10 15 kilo normal gayet. Benim arkadaşımı böyle zorbaladı doktor, kız korkudan hiçbir şey yemedi 53 kilo olmasına rağmen 6-7 kilo ancak aldı, bebek 34. Haftada kaldı 2700 zar zor doğdu🥲
53 kilo insanı da zorbalamazsın artık ya.
ben kilolu hamile kalmıştım, şekerden falan çekindi, yaşım da var haliyle. baktığında haklı.
ama ne kilo aldım ne şekerim var işte. bebeğim de belki onla alakalı değil minnak olması, genetik belki de. ama işte insanın psikolojisi bi garip oluyor baştan böyle yaklaşınca

Kızlar doktor kontrolündeyim. 34+0’dayız. Tosbik 3.200 kg olmuş. Benim için normal doğum hayal oldu. 37 haftaya geldiğinde 4 kiloya ulaşır. Kendiliğinden gelmeye kalkışmazsa 39a kadar bekler sezaryenle alırız dedi. 4,5 kilo civarında 😕
Yeniden şekerime hemogramıma bakacak şimdi. Nst’ye bağladı şu an. Soracağım her şeyi unuttum bunları duyunca.
Anammm maşallah gıızzz 😍😍😍 tospik tospik pufur pufur mayalı poaça gibi doğacak. benimkini çok merak ediyorum. Pazartesi kontrol var. İnşallah doğuma kadar 3 kiloyu geçebiliriz 🙏🏼🙏🏼 31. Haftada 1700dü. Azcık daha tospikleşsin benimki de inşallah🙏🏼

Ben de 2 ayda 1 kilo aldım hanımefendi almış 🥲 görür ya hep iri diyorlar bilmiyorum bana çok inandırıcı gelmiyor
Farklı vitamin mi kullanıyon kız ne kullanıyon söyle bende kullancam hayır yani o kadar yedim ki hayatımda görmediğim şey gıdım çıktı yüzüm şişti davul gibi oldu pazartesi kontroldede normal kilo artışı olmadıysa artık daha ne yapayım ben balık yağı da kullanıyorum omegalı multide

Farklı vitamin mi kullanıyon kız ne kullanıyon söyle bende kullancam hayır yani o kadar yedim ki hayatımda görmediğim şey gıdım çıktı yüzüm şişti davul gibi oldu pazartesi kontroldede normal kilo artışı olmadıysa artık daha ne yapayım ben balık yağı da kullanıyorum omegalı multide
Yavrum Decavit kullanıyorum 3.aydan beri, 2.5 aydır da 2 doz omega 3 kullanıyorum o mu fazla geldi acaba 😂 kan sulandırıcı plesenta akışını hızlandırıyormuş ekstra onu kullanıyorum çok hızlandırdı herhalde shfksjdk

Yavrum Decavit kullanıyorum 3.aydan beri, 2.5 aydır da 2 doz omega 3 kullanıyorum o mu fazla geldi acaba 😂 kan sulandırıcı plesenta akışını hızlandırıyormuş ekstra onu kullanıyorum çok hızlandırdı herhalde shfksjdk
Fakülteye bir kere kontrole gittiğimde decavit vermişti ama ilaç kafam kadar olunca içemedim yani boğazımdan geçmiyordu ondan elenatel 2 içiyorum şimdi kan sulandırıcıyıda geçen haftaya kadar içiyordum 34 de bırak demişti doktor ondan bıraktım ama balık yağını günde bir içiyorum onu günde ikiye mi çıkarsam bende

Anammm maşallah gıızzz 😍😍😍 tospik tospik pufur pufur mayalı poaça gibi doğacak. benimkini çok merak ediyorum. Pazartesi kontrol var. İnşallah doğuma kadar 3 kiloyu geçebiliriz 🙏🏼🙏🏼 31. Haftada 1700dü. Azcık daha tospikleşsin benimki de inşallah🙏🏼
Seninle hemen hemen aynı çıkmış kilolar pazartesi 33 mü olacak bakalım kaç oldu seninki

X