Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 72 40,9%
  • erkek

OY: 92 52,3%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Anammm maşallah gıızzz 😍😍😍 tospik tospik pufur pufur mayalı poaça gibi doğacak. benimkini çok merak ediyorum. Pazartesi kontrol var. İnşallah doğuma kadar 3 kiloyu geçebiliriz 🙏🏼🙏🏼 31. Haftada 1700dü. Azcık daha tospikleşsin benimki de inşallah🙏🏼
Ah amin canım Allah gönlüne göre versin 🥰 Geçersiniz 3 kiloyu merak etme çok var daha, çok ideal bir kiloda da doğar inşallah 🥰
Çantasını hazırlıyorum can havliyle 😂 0-1 ay bir şey koymuyorum ya direkt 1-3 ay zıbınlar tulumlar falan. Küçük olup da çıplak kalmasın da büyük olsun gerekirse diyorum. Belki de tam olur zaten 🥲 Tek duam 1-2 hafta kalasıya kadar bekleyip, sağlıkla kolaylıkla gelmesi kuzucum artık. Çok erken doğmasın, gelişimi tamamlansın, sezaryenmiş normalmiş geçtim artık 🥲

Fakülteye bir kere kontrole gittiğimde decavit vermişti ama ilaç kafam kadar olunca içemedim yani boğazımdan geçmiyordu ondan elenatel 2 içiyorum şimdi kan sulandırıcıyıda geçen haftaya kadar içiyordum 34 de bırak demişti doktor ondan bıraktım ama balık yağını günde bir içiyorum onu günde ikiye mi çıkarsam bende
Sorma, çok büyük gerçekten Decavit ben de zorlanıyorum. Balık yağı da aynı, bir de 2 tane olunca 🙄 ben bundan kullanıyorum, 2 tane alınıyormuş. Veya mide bulantısı mı iyi geliyor acaba, 2-3 tane de Prilam içiyorum hala 😂

Eklentiler

• IMG_5629.jpeg
    IMG_5629.jpeg
    120,3 KB · Görüntüleme: 7
53 kilo insanı da zorbalamazsın artık ya.
ben kilolu hamile kalmıştım, şekerden falan çekindi, yaşım da var haliyle. baktığında haklı.
ama ne kilo aldım ne şekerim var işte. bebeğim de belki onla alakalı değil minnak olması, genetik belki de. ama işte insanın psikolojisi bi garip oluyor baştan böyle yaklaşınca
Aynen ben de öyleyim, kilolu hamile kaldım o yüzden uyardı beni de. Ben 8-9 kilo civarı aldım ama zaten yiyince kilo alıyorum ben🥲 minnak olması değil de sağlıklı olması önemli ya, düzenli kilo alıyorsa gelişimi iyiyse bebek 3 kilo da olur 4 kilo da. Hepsi büyüyor bi şekilde, ben 48cm 2400 doğmuşum şimdi maşallahım var😅 ama bütün kardeşlerim öyle hepimiz ufak doğmuşuz bizim genetik sanırım

Ah amin canım Allah gönlüne göre versin 🥰 Geçersiniz 3 kiloyu merak etme çok var daha, çok ideal bir kiloda da doğar inşallah 🥰
Çantasını hazırlıyorum can havliyle 😂 0-1 ay bir şey koymuyorum ya direkt 1-3 ay zıbınlar tulumlar falan. Küçük olup da çıplak kalmasın da büyük olsun gerekirse diyorum. Belki de tam olur zaten 🥲 Tek duam 1-2 hafta kalasıya kadar bekleyip, sağlıkla kolaylıkla gelmesi kuzucum artık. Çok erken doğmasın, gelişimi tamamlansın, sezaryenmiş normalmiş geçtim artık 🥲
O değilde sana diyorduk ya bir numara al bez diye şuan direk 2 numaradan başlayabilir cidden 😅 erken doğum riskin yok şükür emin ol zamanında gelecek sağlıklı şekilde o geleceği zamanı bilir

Biz seninle aynı gidiyoruz bende yarın gideceğim doktora bakalım bana ne diyecek çok merak ediyorum. Kafasına ne dedi peki sanki o da önden gidiyordu yanlış mı hatırlıyorum. 37’de normal doğum yapan bir sürü kişi var bu arada belli olmaz.
Sen de yaz canım ben de merak ettim. Yok kafası ile ilgili bir şey demedi kilosu önden gidiyor dedi sadece. Kafası büyük diye eskiden demişlerdi de sonra yorum yapmadı. Kafa büyüklüğü de genetik bence biraz. Eşimle benim de çok küçük değil sanki 😂

Sorma, çok büyük gerçekten Decavit ben de zorlanıyorum. Balık yağı da aynı, bir de 2 tane olunca 🙄 ben bundan kullanıyorum, 2 tane alınıyormuş. Veya mide bulantısı mı iyi geliyor acaba, 2-3 tane de Prilam içiyorum hala 😂
Bak mantıklı prilam yapıyor olabilir sende 😅 balık yağı ocean kullanıyordum aslında multidede omega olunca ben günde bir kullanayım dedim ama normali günde iki yazıyormuş üstünde yarından itibaren öyle kullanalım bakalım

Kızlar doktor kontrolündeyim. 34+0’dayız. Tosbik 3.200 kg olmuş. Benim için normal doğum hayal oldu. 37 haftaya geldiğinde 4 kiloya ulaşır. Kendiliğinden gelmeye kalkışmazsa 39a kadar bekler sezaryenle alırız dedi. 4,5 kilo civarında 😕
Yeniden şekerime hemogramıma bakacak şimdi. Nst’ye bağladı şu an. Soracağım her şeyi unuttum bunları duyunca.
Hiç öyle düşünme yanılma payı çok doğum zamanı tekrar ölçerler. Bir doktora daha sorarsın için rahat etmezse. Kızıma 4.5 kilo demişti doktor. Sonra başka bir arkadaşını çağırdı ölçtüler biçtiler falan derken 4200 falan dediler 4 doğdu normalle. 4.5 kilo olsa almayacaktı ama iş ciddiye binince gerçeğe yakın değerlere daha çok bakıyorlar bu haftalar sadece öylesine bakıyorlar milimetrik değerler zaten

O değilde sana diyorduk ya bir numara al bez diye şuan direk 2 numaradan başlayabilir cidden 😅 erken doğum riskin yok şükür emin ol zamanında gelecek sağlıklı şekilde o geleceği zamanı bilir
Ahahhahah aynen sizin gazınızla almıştım 😂 Ama ben bezler arasında gerçekten çok da fark göremedim biri olursa ikisi de olur biri olmazsa ikisi de olmaz sanki 3 numaradan başlarmışız 😂😂 Aynen öyle canım, hayırlısı olsun, gelişimini tamamlayıp gelsin de ileride zayıflatırız dermişim 😂

Hiç öyle düşünme yanılma payı çok doğum zamanı tekrar ölçerler. Bir doktora daha sorarsın için rahat etmezse. Kızıma 4.5 kilo demişti doktor. Sonra başka bir arkadaşını çağırdı ölçtüler biçtiler falan derken 4200 falan dediler 4 doğdu normalle. 4.5 kilo olsa almayacaktı ama iş ciddiye binince gerçeğe yakın değerlere daha çok bakıyorlar bu haftalar sadece öylesine bakıyorlar milimetrik değerler zaten
Aaaa 4 kiloda normal mi doğdu 😍 Çok iyi örnek benim için, belki de hala nasip olur doğru diyorsun ve yanılmış da olabilirler. Şu 2-3 haftayı bir atlatalım da inşallah biraz daha zaman geçsin soracağım başka doktora da canım 🙏

Ya çünkü benim bebekte iri korkuyorum sezeryana kalırım diye. Ha ucunda ölüm yok ama 18 yaşında bi kardeşim var onunla idare edecem bakacak kimse yok bana ondan istemiyorum sezeryan. Kv hasta şimdiden söyleniyor klasik kv biliyorsunuz sizlerde de vardır 😅 hatta bakmamak için annenin evine git diyordu orda rahat edersin git kal ayaklanınca gel diyordu. Annem de hasta oda kv den beter gerçek hasta yani ben doğurunca öyle böyle sezeryan olmuşum artık mecbur kv bi şekil de bakacak bursa önemli olan bebek zaten anne kalkamıyor bebeğin gazını o çıkartması lazım o masaj yağ yapıp uyutması lazım vs. Kişiden kişiye değişiyor tabi kalkma durumu kimi diyor hemen bi kaç saatte kalktım kimi diyor kalkamadım. Biraz şans yada bedenle alakalı. Umarım çabuk kalkar bebeğime bakabilirim tek isteğim ve duam bu
canim korkma biz esimle ikimizdik kimse gelemedi pandemi zamaniydi, biz aileleri cocuk 6 aylik olunca gorduk ilk sehayat yasagi kalkar kalmaz. ben de sezaryan oldum ve iyilesme sureci zaman aldi dogru ama vahim degil bu kadar ese cok is dusuyor yemegini yapacak evde bir hafta kadar, sen cok yataktan egilip kalkmayacaksin cocugu sana getirir memeye tutar uyutur. sen de uc bes gune daha iyi oliyorsun evin icinde adim adim yurursin. esin 1 hafta izin alsin babalik izni yillik izin ne alabilirse. hickimse gelmese de bir sorun olmaz sezaryan olsan dahi

Aaaa 4 kiloda normal mi doğdu 😍 Çok iyi örnek benim için, belki de hala nasip olur doğru diyorsun ve yanılmış da olabilirler. Şu 2-3 haftayı bir atlatalım da inşallah biraz daha zaman geçsin soracağım başka doktora da canım 🙏
canim benim kardesimi annem 4 bucuk kilo vajinal dogurdu hem de kolay bir dogum olmus suni sancinda vermemisler. catim uygundu diyor acilmasi da iyi olmus. baksan ben gibi zayif biri annem de yapili da degil oyle. ama cocugu icinde iyi buyutmus demekki 😅
ayni sekilde sana bahsettigim arkadasimda 4 bucuk kilo dogurdu daha yeni hemen sancisi suyu geldi hop bir kac saat icinde dogdu cocuk onemli olan catin acilman sanirim

Aa ben onu hiç düşünmedim bak. 10.5 yasında kızım ergenlige girmek üzere merdeyse diğer kızım 5 yasında olacak tam dogdugunda ufaklık. Bebek erkek oldugu için altını yanlarında almam ama emziririm bence ya yani gayet dogal bir sey sonuçta ufak kızım zaten bana yapışık bebek gelince hiç ayrılmaz dibimden ötekisi genelde odasında takılıyor. Kocaman kadınların yanında emziriyorsun, kocaman cocugun yanında da emzirilir bence😂 belki kendisi rahatsız olur mu kzımın ama bilemedim onu simdi muhtemelen o da alısır zamanla
altini da alsan ne olacak kardesler sonucta sana baya yardimci olur buyuk kizin. onceden hep oyleymis buyuk kucugu bakarmis hep

canim korkma biz esimle ikimizdik kimse gelemedi pandemi zamaniydi, biz aileleri cocuk 6 aylik olunca gorduk ilk sehayat yasagi kalkar kalmaz. ben de sezaryan oldum ve iyilesme sureci zaman aldi dogru ama vahim degil bu kadar ese cok is dusuyor yemegini yapacak evde bir hafta kadar, sen cok yataktan egilip kalkmayacaksin cocugu sana getirir memeye tutar uyutur. sen de uc bes gune daha iyi oliyorsun evin icinde adim adim yurursin. esin 1 hafta izin alsin babalik izni yillik izin ne alabilirse. hickimse gelmese de bir sorun olmaz sezaryan olsan dahi
Tabi eşimle kız kardeşimle kv ile ablam annem hepsi illa ki gelecek ama hep yanımda olamayacaklar üç beş saat yani kendim kalksam daha iyi olur tabi ama bebek sağlıklı olsunda gerisi çözülür artık

Kızlar selaam kaç günlerdir giremedim yoğundum😩 özledim sizi😍 inşallah hepiniz iyisinizdir 🥰 bana yeni bi güncelleme geldi bugün mide yanmasıııı. Neden olabilir yaşayan var mı ?
Ahhh geçmiş olsun. bayadır var bende 😑 çok fena bişey. Bir de o kadar ilerlediki asit kusuyorum sürekli. Dün kontrolüm vardı. Doktorum bi ilaç verdi sabah aç karnına al dedi. Mide yanması olsa da olmasa da her gün alacakmışım. Bugün kesti hemen yanmayı.
Nedenine gelince bebişler büyüdükçe mideye baskı yapıyormuş. Normal dedi benim doktor. Gerçi o herşeye normal diyor 😄😄

Tabi eşimle kız kardeşimle kv ile ablam annem hepsi illa ki gelecek ama hep yanımda olamayacaklar üç beş saat yani kendim kalksam daha iyi olur tabi ama bebek sağlıklı olsunda gerisi çözülür artık
evet canim en onemlisi esin ama seninle evde kalacak olan o gece kalkar bebegi memene verir uyutur sen cok yorulmazsin sezaryen olursan.. ilk agrilairn oluyor ama geciyor bir haftaya.

Bence kanala girmeden suni vermezler. Kanala girmesi gerekiyor ki suni ile hızlandırılsın.
Evet düşününce mantığa yatmıyor planlı normal doğum. En kötü ihtimalle beden doğuma hazır değil diye anne uzun saatler yıpranır sanırım. Dediğin gibi açılma yok kanala inme yok nişan gelmemiş olur vs

X