Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 72 40,9%
  • erkek

OY: 92 52,3%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Bu marka değilde başka marka kullanıyorum ben canım baya kolaylık oluyor bana acısız cımbız diyor ama muhtemelen kökünden almıyor ama öyle sertte çıkmıyor bende kıllar 10 gün götürüyor beni
Benim hamilelikte çok azaldı bıyıklarım ama yine de kuaföre git gel zor oluyor. Bende bi tane var o da çekiştiriyor tam almıyor çok yakıyor canı, bakayım canım belki kullanan vardır bundan çok da pahalı değilmiş zaten

Gebelikte hazır market mantısı tükettiniz mi. Canım çok istiyorda cesaret edemedim yemeye. Zaten arada cips çikolata vs sağlıklı şeyler yiyorum ama böyle et içerikli hazır şeyleri yememeye özen gösteriyorum

Gebelikte hazır market mantısı tükettiniz mi. Canım çok istiyorda cesaret edemedim yemeye. Zaten arada cips çikolata vs sağlıklı şeyler yiyorum ama böyle et içerikli hazır şeyleri yememeye özen gösteriyorum
Ben market mantısı değilde böyle ev yemeklerini yapan bir yer var kadınlar çalışıyor hep orda kilo işi almıştım mantı ordan o zaman tabi 3 aylıkmıydım neydim baya oldu

Maşallah, Allah hepsinin güzel günlerini göstersin 🙏🏻

Peki çocukların arasında yaş farkı varken emzirme işini nasıl yaptın? Yani aynı evin içindesiniz nihayetinde, nereye kadar saklayabilirsin. Bir yandan da kocaman çocukların yanında emzirmek tuhaf hissettiriyor mu? 😀 Yoksa bu da yaşanmadan önce kafaya takılan ama yaşanırken salınan bir durum mu? 😂 Bu emzirme işini D derya32 sana da soruyorum canım, senin de büyük 10 yaşındaydı herhalde değil mi? Bu konuda ne düşünüyorsun?
Emzireken meme direkt beslenme organı gibi oluyor sanırım ya. Teyzemin oğlu var 19 yaşında yanında emziriyor hani üstünü kapatıyo memenin ama sonuçta açıp emziriyor

Ben market mantısı değilde böyle ev yemeklerini yapan bir yer var kadınlar çalışıyor hep orda kilo işi almıştım mantı ordan o zaman tabi 3 aylıkmıydım neydim baya oldu
Bende o aylar da canım bi çekiyordu baya aşeriyordum galiba sonra bi evde yapan abla buldum bana da çok yakın evi. Sonra düşündüm bi video görmüştüm o zaman hijyenle ilgili acaba yapan temiz insan mı nasıl yapıyor vs derken kendi kendimi tiksindirdim kaldı öyle 😅

Ben alıyorum bir sıkıntı yaşamadım, markettekilerin çoğu soya kıyması zaten.

Emzireken meme direkt beslenme organı gibi oluyor sanırım ya. Teyzemin oğlu var 19 yaşında yanında emziriyor hani üstünü kapatıyo memenin ama sonuçta açıp emziriyor
Tabii ki öyle oluyor yetişkinler için, o açıdan hiçbir sorun yok. 19 yaşındaki erkek de kendisi bakmak istemez annesinin memesine zaten 😂 Önemli olan geçiş yaşları diye düşünüyorum. Yaşayıp göreceğiz galiba 😊

Yavrum canını sıkma ve bir doktordan daha fikir al bence, bana böyle derse başka bir doktora da sorarım mutlaka. Benim kuzenimin bebeğine çok iri diyip durdular 3.5 kilo doğdu, cihazlar birebir olmuyor. Benim kız da şişkoymuş 🥲
Bir yandan düşünüyorum aynısını bir yandan da şansını zorlama diyorum kendi kendime 😕 Ama yine de devlette mi görünsem bir de iki hafta sonra. Hem 36da bi görsünler bakalım ne diyecekler 😕 Modum düştü düşmesine valla, 3,5 falan olsa doğurursun da 4ü geçerse gereksiz bir risk olur dedi. Sancın bile gelse normal doğurtmayız, o durumda da plansız sezaryen olur dedi.
Senin haftan daha geride protein diyeti yap bence yoksa sana da aynılarını derler bak. Ekmek hamur işi yeme, meyve sadece 1 tane falan ye, üzüm portakal mandalina yeme, makarna pilav yeme, öğünlerden sonra yürü şekerin hep düşük seyretsin dedi.
Tokluk 2 saat 117 gelmiş, ona da iyi senin şekerden kaynaklı büyümüyor bebek endişe etme dedi. Bazı kadınların rahmi müsait olur bebek rahat büyür, hızlı büyür. Bir daha doğur yine iri olur muhtemelen dedi

Elin yetişkin kadınının psikolojisi beni zerre ilgilendirmiyor ki 😂 Ama ergenlik öncesi çocuklar etkilenir mi, derdim o. 5 yaşındaki için sorun yok bence, o kadar beden algısı falan düşünecek yaşta değil o ama büyükler nasıl etkilenecekler bilmiyorum. Önce doğuran söylesin 😂
Ay benim kafa bi dünya hiç aklıma bile gelmedi kötü etkilenebilme ihtimali☺️ bir araştırayım ben bunu. Ama pratikte cok zor gibi duruyor yanında emzirmemek, süreç içersinde deneyimleyerek görücez sanırım

Bir yandan düşünüyorum aynısını bir yandan da şansını zorlama diyorum kendi kendime 😕 Ama yine de devlette mi görünsem bir de iki hafta sonra. Hem 36da bi görsünler bakalım ne diyecekler 😕 Modum düştü düşmesine valla, 3,5 falan olsa doğurursun da 4ü geçerse gereksiz bir risk olur dedi. Sancın bile gelse normal doğurtmayız, o durumda da plansız sezaryen olur dedi.
Senin haftan daha geride protein diyeti yap bence yoksa sana da aynılarını derler bak. Ekmek hamur işi yeme, meyve sadece 1 tane falan ye, üzüm portakal mandalina yeme, makarna pilav yeme, öğünlerden sonra yürü şekerin hep düşük seyretsin dedi.
Tokluk 2 saat 117 gelmiş, ona da iyi senin şekerden kaynaklı büyümüyor bebek endişe etme dedi. Bazı kadınların rahmi müsait olur bebek rahat büyür, hızlı büyür. Bir daha doğur yine iri olur muhtemelen dedi
Doğum seçeneğini konuşmadık ama devletin ultrasonu benim beboyu daha önde ölçtü. Seninkini de önden ölçerse iyice modun düşmesin anam bi de ters etki yapıp

Ay benim kafa bi dünya hiç aklıma bile gelmedi kötü etkilenebilme ihtimali☺️ bir araştırayım ben bunu. Ama pratikte cok zor gibi duruyor yanında emzirmemek, süreç içersinde deneyimleyerek görücez sanırım
Pratikte zor değil imkansız geliyor bana 😀 bir iki günlük bir olay değil sonuçta, hangi birine o kadar dikkat edelim. Dediğin gibi herhalde yaşayarak göreceğiz, inşallah hem küçükler hem büyükler için sağlıkla ilerler tüm bu süreçler 🙏🏻

Ultrason kağıdında 4 hafta önde görünüyor, benim de canım sıkıldı allah affetsin sorma. Çocuk kuru ekmek labne peynirle nasıl bu kadar şüşko oldu anlamadım ya sjfksjd sinirlerim bozuldu.
Yavrum ben hala kusuyorum, yediğim şeyler hala az. Ne ekmek yiyorum ne meyve:KK43: bi kahvaltı, akşam yemeği o kadar. Akşam 7 gibi yemeği bitirip diğer gün 11-12de kahvaltı yapıyorum. Şekerim de iyi çıktı. Eşim 4.700 doğmuş, ben 3.800, muhtemelen genetik.

Oda çok sağlıklı bi hareket değil ya daha dün birinin yorumumu gördüm diyor ki bebek kafası büyük irş olmasına rağmen beni normale zorladılar çok yırtılmam oldu kesi atılmasına rağmen onuncu gün halen toparlanmamış tekrar dikişe gidicek miş. Tabi bu kadar naısl oldu kesiye rağmen bilmiyorum ama bence tehlikeli. Sezeryan olunca da karından kocaman kesiliyoruz yani nerden dikişim olsun tercihi bize kalıyor galiba alttan mı üsten mi 😂
Ya benim 2.si hem 4 kg hem de makat gelişti dogum sonrası o doktora mesaj atmıştım instadan normal dogurabilirdin bir sıkıntı olmazdı falan demişti. Bilmiyorum baya işinin ehli bir doktor gibi duruyor ama ben makat geliş bebegi normal dogurmaya cesaret edemezdim bir sey olsa ömür boyu üzüntü vicdan azabı

Maşallah, Allah hepsinin güzel günlerini göstersin 🙏🏻

Peki çocukların arasında yaş farkı varken emzirme işini nasıl yaptın? Yani aynı evin içindesiniz nihayetinde, nereye kadar saklayabilirsin. Bir yandan da kocaman çocukların yanında emzirmek tuhaf hissettiriyor mu? 😀 Yoksa bu da yaşanmadan önce kafaya takılan ama yaşanırken salınan bir durum mu? 😂 Bu emzirme işini D derya32 sana da soruyorum canım, senin de büyük 10 yaşındaydı herhalde değil mi? Bu konuda ne düşünüyorsun?
Kızda sorun yok oglum berberlik yapiyo kalfa sabah gidip akşam geliyo haftada 1 gün okula gidiyo dikkat ettiğim sadece oğlumun yanında altlarını temizlemiyorum oda hemen cikiyo zaten anliyo yani alışık 😅

Masallahhh Allah sağlık versin hepsine💗senin araları varmış baya korkulacak sıkıntılar çıkmamıştır. Benim.yaslar yakin olunca korku basıyor ara ara😅
Evet evet bide benim gorumceler babanne cevrde küçük kızım da sürekli halalarina gider gezdiriyolar evde durmuyo bile çok fazla gezip gezip geliyo sagolsunlar onlarda çok düşkün hep bir aradayız zaten biz bakilmasinda sorun yok benim sadece maddiyat zorluyo beni araç almıştık onun borcu hastane parası evdeki çocukların masrafı felan tek eşim calisiyo hiç birinin önemi yok yeterki sagliklarina bişey olmasın para bulunur bı sekilde

Ya benim 2.si hem 4 kg hem de makat gelişti dogum sonrası o doktora mesaj atmıştım instadan normal dogurabilirdin bir sıkıntı olmazdı falan demişti. Bilmiyorum baya işinin ehli bir doktor gibi duruyor ama ben makat geliş bebegi normal dogurmaya cesaret edemezdim bir sey olsa ömür boyu üzüntü vicdan azabı
Kimseyi etkilemek gibi olmasında bilmiyorum eğer ki vakti gelince o bebek baş aşağı dönüyorsa Allah öyle yaratmış ise bizi vardır bir bildiği öteki türlü bebek için tehlikeli olabilir yada anne de çok ciddi yırtıklar olabilir. Düşünsene iki ayak alttan önce sağ sonra solu nasıl çıkaracak bu doktorlar hiç aklıma yatmıyor. Kilo açısından ise yine belki olabilir dört kilo onun da yine riski anneye bence yırtık fazla olur. Doktoruma sordum dört kilo olursa tehlikeli mi, değil ama annede fazla yırtık oluyor zorlanıyor pek tercih etmiyoruz demişti

Son düzenleme:
X