Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 72 40,9%
  • erkek

OY: 92 52,3%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
yok kuzum hep esimin bk yemeleri diyecegimde agzimi bozmak istemiyorum. yok mamayla destekleyelim sanki beslenemiyor gibi zayif kaldi gibi derken derken mamaya baslatti.. zaten ek gidaya da gecmistik 10 aylikkende memeyi kesti cocugum sonra ek gida ve hipp devam etti 2 yasina kadar.. sebep cok bilmis babasi diyelim
Anladım canım, demek ki çok bilmiş babaları çok da dinlememek gerekiyor 🥹 Bizimki de çocuk aç kalsa, memelerim parçalansa bile mama verme emzir diyecekmiş gibi bir modda ama hiç ona göre hareket etmeyeceğim. Şartlar ne gerektiriyorsa o. Tabi ki önceliğim sürekli emzirmek olacak 🙏 Sen de şimdiki bebeğinde dikkate almazsın diğerinde emmeyi bıraktı erkenden bu sefer vermeyeceğim dersin. Zaten neden süt varken ve çocuk emerken daha çok kilo alsın diye kasılır ki 😕

Ben gidip hastane çevresinde gezerim evde duramam galiba 😂😂😂
Kız benim de evim hastaneye çok uzak yaa bir saat yani trafik saatinde gidersek, normal zamanda da yine sürer 40-45 dk. Ben sürsem yarım saate de giderim de eşim doğursam bile hızlı araba kullanamaz 😠

Anladım canım, demek ki çok bilmiş babaları çok da dinlememek gerekiyor 🥹 Bizimki de çocuk aç kalsa, memelerim parçalansa bile mama verme emzir diyecekmiş gibi bir modda ama hiç ona göre hareket etmeyeceğim. Şartlar ne gerektiriyorsa o. Tabi ki önceliğim sürekli emzirmek olacak 🙏 Sen de şimdiki bebeğinde dikkate almazsın diğerinde emmeyi bıraktı erkenden bu sefer vermeyeceğim dersin. Zaten neden süt varken ve çocuk emerken daha çok kilo alsın diye kasılır ki 😕
simdi kendiai diyor ben hata yaptim hic baslatmasak da olurmus diye ama ilk babalik heyecaniyla cok dusundu surekli arastiriyordu yani baksan anne benim ama herseyi didik didik eden kendiydi kiyafetinden bebek arabasina beslenmesinden bez temizligine. ben bez actirmadi ya bk kaliyor ben daha iyi temizlerin bana birak diye 😄 yani ona oyle geliyordu ben de gayet temizliyordum yani
cok dusunuyordu cok, kendi gibi asiri dusunen biriyle yapamazdi allahtan ben rahatimdir bildigin gibi yap derim cekilirim, isime de oylesi geldi belki bilmiyorum.. al bezini degistir o zaman, al uyut yedir icir napayim yani. anneden daha cok anne olmak istiyorsan al sana ortam. yavas yavas dengeyi buldu zamanla su an daha ortak ilerliyoruz
o ilk babalik heyecaniyla sanirim atladi herseye. bir memesi eksikti canim o da olsa emzirirdi herhalde 😂

Son düzenleme:
Kasım annesinin Dün gece 1 de suyu gelmiş 2.30 da doğurmuş bende suyum gelse hemen gitmem diyordum galiba hemen gidicem
Su gelince gitmek gerekiyor, sadece doğum bekleniyorsa sancıların bir kısmını evde geçirebilirsiniz diyor doktorlar. 39-40.haftalarda bile su gelince enfeksiyon riskine karşı hastaneye gelin diyorlar.

baban gibiydi esim de evlendigimizde ben koc burcuyum balikla birebir zit. melankoliye vaktim olmayacak kadar doludur hayattim bossa da kendim doldururum birseylerle.. esimle birbirimizi tamamladik biz aslinda cocuk oldu falan ferken zaman bulamiyor bir de bana fenalik geliyor hic girme o sulara diyorum tamam diyip kendine geliyor hemen 😂 bir de canim hafif duzeyde de olsa antidepresan kullaniyor o da iyi geldi. sigarayi birakti cunku kac sene oldu, icki de cok icmez ama balik burclarinin bagimliliga yatkin yapisi var aslinda bu melankolik ozelliklerini bastirmak icin. Esim bu konuda kendini sinirlayinca antidepresan onlarin yerini aldi.
karakteri de sakindir cok, neselidir de aslinda, cunku mutlu evinde isinde bizimle ama melankolik bir yapisi da vardir cabuk demoralize olur olaylar karsisinda
Yaaa bazı dediklerini çok benzettim bak babama, bağımlılık yatkınlıkları da var demek. Bu açıdan bakmamıştım hiç. Babam sigara bağımlılığı olan biri değil ama alkole karşı zaafı var yani onu rahatlattığına inanır hep her gün değilse bile birkaç günde bir alkol alarak rahatladığını düşünür. Ama asıl o hali offff o kadar romantik, o kadar aşırı sevgi dolu oluyor ki doğrusu hiçbirimiz hoşlanmıyoruz 😂 zaten sevgisini çok rahat belli eden biridir ama alkol aldığında sürekli bir sarılma, sırnaşma. Ben zaten temas hiç seven biri değilim annem de benim gibi. En küçük kardeşim sever biraz hemen onu atarız üzerine 😆 Bir de babam aşırı derece film izleme düşkünüdür. Yani en az bir film izlemediği gün yoktur diyebilirim. Böyle bizler gibi hususi film aramaz tv’de denk gelenleri bile izler. Hep de gerilim korku filmi tarzı filmler izler. Onların da psikolojisini bozduğunu düşünüyoruz. Çünkü sonrasında uçan kuştan şüphe duymaya başlar 😂Babamı antidepresana ikna edemeyiz yaa keşke içse de şüpheci bir yanı da vardır, neden içiyorum diye sorgular durur herkesi tek tek. Keşke içse de biraz kaygılarından, melankoliden uzaklaşsa aslında. Ama sanmıyorum kabul edeceğini. Psikiyatriye gitmeyi bile kabul etmeyecektir. Oysa doktora gitmeyi ilaç içmeyi de çok sever.

simdi kendiai diyor ben hata yaptim hic baslatmasak da olurmus diye ama ilk babalik heyecaniyla cok dusundu surekli arastiriyordu yani baksan anne benim ama herseyi didik didik eden kendiydi kiyafetinden bebek arabasina beslenmesinden bez temizligine. ben bez actirmadi ya bk kaliyor ben daha iyi temizlerin bana birak diye 😄 yani ona oyle geliyordu ben de gayet temizliyordum yani
cok dusunuyordu cok, kendi gibi asiri dusunen biriyle yapamazdi allahtan ben rahatimdir bildigin gibi yap derim cekilirim, isime de oylesi geldi belki bilmiyorum.. al bezini degistir o zaman, al uyut yedir icir napayim yani. anneden daha cok anne olmak istiyorsan al sana ortam. yavas yavas dengeyi buldu zamanla su an daha ortak ilerliyoruz
o ilk babalik heyecaniyla sanirim atladi herseye. bir memesi eksikti canim o da olsa emzirirdi herhalde 😂
Ahahahahha 😂 Senin karakter yapını anneme de çok benzettim. O da bakar karşı tarafın değişip düzeleceği yok akışına bırakabilir denge bulunana kadar 😀 Bir bakıma krizi fırsata çevirmişsin çok da iyi olmuş. Bence bu kez öyle her şeyine müdahale etmeye çalışmayacaktır. Bir de zaten ilgilenmekle sorumlu olduğunuz bir çocuk daha var, odak da sadece tek bir bebekte olamayacak. Önceki tecrübeler, çıkarılan dersler derken daha rahat edeceksiniz inşallah 🙏 🥰 Eşimi de aşırı merak ediyorum nasıl olacak acaba babalığı 🥹 Akşamları eğitici videolar izliyoruz artık. Bugün bir ebe diyor ki süt gelmesinin birinci püf noktası emzirmek, ikincisi annenin dengeli beslenmesi ve sürekli dinlenmesi. Anne çok uykusuzsa bir günü iki saatlik üç saatlik uykuyla geçirmeye direniyorsa ve sütü gelmiyorsa gelmedikçe stres yapıyorsa tüm bunlar kısır döngüye sokar falan diyordu. Dinlerken hemen şey dedi. Ben seni hep dinlendireceğim akşamları. Hadi sen yat hadi sen duş al hadi sen odaya geçip biraz uzan diyeceğim falan dedi 🥹 inşallah sürdürülebilir bir ilgi alaka ortamı oluşturabilir ben de rahat ederim biraz o geldiğinde 🥹

30+1’deyim 7 kilo aldım canım, bana çakma bi kilo gibi geliyor 38 beden pantolon giyiyorum şu an düşük belli, hamile pantolonu bile değil. 2 senedir 38dim zaten 🤷‍♀️ nereme aldım onu da anlamadım göbeğim ve memelerim dışında fark yok ama evlendikten sonra +10 kilo almıştım onun etkisi herhalde. Tüp bebek sürecinde de hiç almadım. Hamilelikte 25-30 kilo alan ben pek kilolu değilim diye kıskanan kuzenim “Cnm ylnz klonun tmamı son 1.5 ay alınıooo” diyor djckdjdk bilmiyorum ama birden alınacağını düşünmüyorum ben. Bu aylarda haftada yarım kilo alınması normalmiş. Öyle olursa 4-5 kilo alırım gibi.
Ben 15 kilo almışımdır belki bir süredir tartılmadım. Normalde de kiloluyum. Ama hamilelikte aldığım kilolar göbek harici yok gibi kolum bacağım aynı ödemim de yok pek yüzüm ayağım falan şişmedi ama çokta kilo aldım anlamadım. Doğurunca gider umarın🥲

Hayirli aksamlar kizlar ya sizde her ayaga kalkdinizda yada yurudunuzda surekli tuvalet ihtiyaciniz var gibi yada geliyor mu 🤦‍♀️
Gelmez olur mu resmen iki bacağımın arasına iniyor sanki bebek ayağa kalktığım anda 🥹 Hatta akşam ocakta yemek var, eşime dedim ki hadi nolur sen bak yemeğe ben kımıldarsam bir de tuvalete gitmek zorunda kalırım 😆 Onu gönderdim. Şu an yine aynı durumdayım 😅

Gelmez olur mu resmen iki bacağımın arasına iniyor sanki bebek ayağa kalktığım anda 🥹 Hatta akşam ocakta yemek var, eşime dedim ki hadi nolur sen bak yemeğe ben kımıldarsam bir de tuvalete gitmek zorunda kalırım 😆 Onu gönderdim. Şu an yine aynı durumdayım 😅
Ya bende ayni durumdayim ayaga kalkmaya korkuyorum😄 lavaboya gitmekden bir hal oldum bazen lavabodan tm kalkiyorum sanki birdaha varmis gibi his oluyor bida otiryorum offfff bu his cok kotu 🤣

Kız benim de evim hastaneye çok uzak yaa bir saat yani trafik saatinde gidersek, normal zamanda da yine sürer 40-45 dk. Ben sürsem yarım saate de giderim de eşim doğursam bile hızlı araba kullanamaz 😠
Ay güldüm 😂😂😂 ben gündüz doğum yapsam maganda diye haberlere çıkarız istanbul trafiğinde 😂

Babam da öyle işte melankoliden besleniyor. Yani hep şansının kötü olduğuna inanır, en kötü şeylerin onu bulacağını düşünür, kendi iç dünyasında karamsarlık yapar yapar sonra onu gerçek sanar falan. Ah babacım çok eziyet eder kendine 🥹🥲 Yine kardeşlerim alıştırmış bir süredir olumlama falan yapmaya başlamış. Düşünse bile söylemiyormuş artık olumsuz cümleleri 😂 Benim annem de çok realist, soğukkanlı biridir. Hiç benzemezler. Aynı duygusal dizi film karşısında babam çaktırmamaya çalışarak için için ağlar mesela annem yüz ifadesi değişmeden izler 😂😂😂
Babanı anlattın ya benim eşim öyle oda balık burcu bir işe girişsek hemen derki olmayacak ben hissediyorum dedim şu ağzını hayra aç hemen olumsuzluk yüklüyorsun olacağı varsada senin yüzünden olmayacak diye bana hep foto paylaşma nazar değer diyor sen kendini buna inandırırsan zaten o enerjiyi üzerimize çekersin diyorum çok uyarıyorum ama yinede o dilini tutamıyor bazen, diyorum ya hayır konuş ya da sus sen bilince ödül vermiyorlar sana diye ama işte anlayana 😬

Ben 15 kilo almışımdır belki bir süredir tartılmadım. Normalde de kiloluyum. Ama hamilelikte aldığım kilolar göbek harici yok gibi kolum bacağım aynı ödemim de yok pek yüzüm ayağım falan şişmedi ama çokta kilo aldım anlamadım. Doğurunca gider umarın🥲
Ben de senin gibiyim, bir de hala iştahsızım ve kusuyorum aslında 3-4 kg falan almam lazımdı, hamile değilken daha çok yiyordum çünkü. Bebo için kan akışı bile 3 kilo artıyormuş, e memintolar da çok büyüdü benim suyu muyu derken alıyoruz aslında.

Hayirli aksamlar kizlar ya sizde her ayaga kalkdinizda yada yurudunuzda surekli tuvalet ihtiyaciniz var gibi yada geliyor mu 🤦‍♀️
Benim direkt idrar yolları yumurtalık vs ağrıyor sanki üç gün tutmuş gibi 😂 hemen anlıyorum lavaboya koşuyorum. Sürekli de kaçırma yaşıyorum 🫣

su gelince 24 saat içinde doğum sonuca ulaşmalı diye biliyorum, yanlış bilgi değilse.

inşallah güzel güzel , zamanında sancımız başlar da gideriz
Bende öyle duydum hatta bir yengemin geldi 6 7 saat sonra doğum oldu geçen ay kuzenimin suyu geldi hastanede kontrollüydü süreç 30 saat geçti öyle doğum oldu bu arada bunlar sezeryana döndü doğumlar açılma olmadı suni sancı da verdiler ama nasip yani beybiler öyle geldi. Ama 1 saatte maşallah yani çok muazzam bir doğum süre olarak 🧿

Ya bende ayni durumdayim ayaga kalkmaya korkuyorum😄 lavaboya gitmekden bir hal oldum bazen lavabodan tm kalkiyorum sanki birdaha varmis gibi his oluyor bida otiryorum offfff bu his cok kotu 🤣
Ahahaha kesinlikle aynı 😅 Ben bazen yeniden oturuyorum ve yeniden az da olsa yapabiliyorum. Yani bu nasıl olabiliyor aradan geçen 1 dakikada yeni idrar mı üretildi de indi hemen mesaneye, yoksa zaten hiçbirinde tam olarak boşalmıyor mu diyorum 😅 İdrar tahlili vermek de zulüm gibi mesela. Çıkacak olan birkaç damla onu da tutturabilirsek of hepsi rezillik 🤣🤣

Ay güldüm 😂😂😂 ben gündüz doğum yapsam maganda diye haberlere çıkarız istanbul trafiğinde 😂
Ben de diyorum şimdiden, evden çıkma saatini sakin saatleri seçeceğiz 😂 Geceden sancı geldiyse sabah 6-7 gibi gidelim, sabah geldiyse akşam 7-8 gibi gidelim yani en kötü saatleri seçmeyelim falan diyorum ama bunlar hep lafta plan tabi 😅 O gün geldiğinde göreceğiz neyin nasıl olduğunu 😂

X