Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Bebişleri doğurcaz sonra kendimiz yeniden doğcaz bende zayıflayıp dolabımı yenileme hayalleri kuruyorum. Belki saçta da bir yenilik dur bakalımbaşaracağız o zamanda yaptıklarımızı atarız buraya
bende de hafiften o hayaller başladı
bi de garip mi gelir size bilmiyorum ama en çok bebeğim için istiyorum o eski kadın olmayı çünkü kendinden geçmiş bir anne görsün istemiyorum çocuğum.

Sağlıkla gelsinler inşallah yateyzemin ikizleri 2009da 31+0 da doğdular şimdi koca genç kızlar birazcık küvezde kaldılar sadece birisi 170i geçti daha da uzar gibi. Riskli haftaları atlattıktan sonra doğsa da birazcık destekle hemen toparlayıp büyüyorlar

Doktorun diyorsa, sen de istiyorsan doğar, her doktorun tavrı farklı bu konuda. Annelerimiz ne koca kafalı bebekler dogurdular, içeride kalan olmadı
Ya ben de öyle diyorum ama ne bileyim bi terslik olursa diye de korkuyorum. Arkadaşımın annesi kadın doğumcu o da diyor ki eskiden kadınlar doğuruyordu ama ileride idrar tutamama sorunları çok yaşarlardı, bilinçsizce doğrulduğu için. Korkuyorum bunları duyunca da

Yok yok normal dedi, erkek bebeklerin kafası zaten büyük olurmuş biraz bir de ileriden gidince otomatik kafa da ileri atıyor bence bi sorun olacağını sanmıyorum hiç
Benimkide koca kafalı 30. Haftada gitmiştim kafa 34 hafta çıktı doktor normal gayet dedi iri bi çocuk olacak genetik olarakta biz uzunuz eşimle onla alakalı dedi şekere bağlı değil dedi

Ya ben de vajinal doğumu çok çok istiyorum ama perinotolog bu konuda şey demişti, evet eskiden normal doğum fazlaydı ama anne-bebek ölümleri de öyleydi. Evrimsel süreçte kemik yapımız vs değiştiği için sezaryen o yüzden de daha uygun olmaya başladı demişti. Çok mantıklı aslında, koşullar uygunsa anne de istiyorsa normal doğum şahane tabi ama bazen de şartlar uygun olmuyor, o yüzden sezaryen şahane bir ameliyat haline geliyor. Benim annem 2 gün sancı çekmiş, 6 cm açıklıkla normal doğuma almışlar, makadına kadar yırtılmış 2 kez ameliyat olmuş sonrasında. Ben doğum kanalında sıkıştığım için kakamı yemişim günlerce antibiyotik kullanmışım mesela, annem seni görünce hepsi geçti diyor ama yıllarca oturup kalkarken ve ilişkide canı çok yanmış. İstanbulda güzel bir özel hastaneyi seçmiş bir de güvenli olsun diye, keşke sezaryen olsaymış mesela

Benim kardeşim de doğduğunda 3 aylık şapkalar denk geliyordu. Yenidoğanlar küçük geliyordu. Annem gayet de 36 yaşında pıt diye doğurdu. İdrar sorunu da olmadı valla hiç. Pozitif örnekler de çok. İdrar sorununu normal doğurmayan kuzenim de yaşadı yani biraz vücuduna göre ama hepsinin çözümü var şimdiden tüm ihtimalleri düşünüp korkmaya gerek yok pozitifi düşünelim her şey pozitif olsun

Ay hiç takma onları ya, bana da aynı cümleyi kurdu ve şey dedi, kafasıyla ilgili bir şey dediler mi sana ndjdjd yani hamile kadına böyle sorulur mu Allah aşkına sonra da diyor ki yani sorun değil de büyük sadece
Ben de sezaryene yakın değildim aslında ama bazen de acaba daha mı rahat diyorum açıkçası. Annenin yaşadığı şeyi birebir iş arkadaşım yaşadı, çocuğu 4 yaşında hala bazen acıyor diyor yırtılan yer. Gerçekten en önemlisi ısrarcı olmamak sanırım ya, doktor en ufak bir risk görse ben korkarım heralde hemen yatarım ameliyat masasına

Zaten benim eşimin de kafası küçük değil bence genetik tamamen ndjdnd ama çevre de çok etkiliyor neredeyse herkese sezaryen şuan ve çok rahat geçirenleri görünce de bi kafam karışmıyor değil en güzeli en kolayı olacak hepimiz için eminim ben, hiç şüphem yok

E şimdi bilinçli şekilde dogurmamiz için doktorlar ve hastaneler var zaten. Hastanede bir dolu ebeyle ve doktorla doğurmak evde ya da tarlada tek başına dogurmakla aynı şey olmasın bir zahmet

Anneannem kıyameti koparmış hastanede sezaryene alın kızım mahvoldu diye, doğum kanalına indi bebek alamayız demiş doktor. Halbuki bebeğin saçı görünürken bile sezaryen yapılabilirmiş aslında, doktor hatası işte. Benim tüp bebek doktorum direkt sezaryen dedi ben kabul etmedim doktoru değiştirdim mesela, elbette -allah korusun- bir risk varsa, sezaryen daha iyi olacaksa öyle olsun. Kim ister hem kendisini hem evladını riske atmak. Ama sırf tüp bebek olduğu için sezaryen olmak da istemiyorum, bir yandan doğal yolla oluşan bir gebelikten farkı yok diyorsun bir yandan da riske atmayalım zor elde edilmiş bir bebek diyorsun bu benim şahsi görüşüm tabi sezaryen isteyen onu tercih etmeli. 37.haftada çatı muayenesiyle karar vereceğiz dedi şu anki doktorum, heyecanla bekliyorum ben de. Ama sezaryen daha az riskli dedikleri için endişem yok değil tabi, insanın aklında yer ediyor.

Kafa büyüklüğü normal doğum için merak ediyorsan geçen okudum bebeğin kafatasındaki kemikler bi süre kıkırdak gibi oluyormuş sertleşmiyor ki doğum yapılabilsin. Yani kafası büyük olsa da yumuşak şekil de kayar geçer diye düşünüyorum. Bide en kötü zate kesi atarlar. Benim bebekte iri biraz zaten kilosu ucu ucuna kurtarır normal için belki de hiç yapamayız iri oldukları için

Gönlünden geçen hangisi ise kolaylıkla o olur umarım ya çok garip böyle söylenince işte riske atmayalım falan insan bi acaba diyor ama risk her şeyde var sonuçta. Bana da doktorum zorlayıcı sebep yoksa neden sezaryen yapalım dedi ama varsa da asla tereddüt etmeyiz dedi, ben de öyle düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…