Sabah akşam yağlanmaya çalıştım. Nemli hissedersem günde 1 yağlandım. Ama bi vefat olayında acil şehir değiştirdim 15 gün kadar yağlanamadım. O sıra göbeğim ufaktan büyümeye başlamıştı. 11 kilo aldım toplamda doktora göre tamamen genetik kiloya bağlamadıHiç kaşınma yok bende anam, o yüzden olursa aniden olur sanırım anlayamıyorum yani. Krem vs sürüyor muydun peki? Gerçi genetik diyolla, anam da çok çatlamış + çok kilo almış bana hamileyken. Kilo durumun nasıl peki? Onunla bağlantılı mı acaba
Üşümeyenler sıcaklamıyorsa sorun yok da sıcağa tahammül seviyesi düşükse hayat çok zor olabiliyorGiyinsen de eklem ağrısı çekiliyor bence çünkü giydiğin yetersiz kalıyor hepben de asla üşümeyenlere çok özenirim ya. Ama aydında da yazın yarım gün dışarı çıktım isilik dökmüştüm. Çok da terlerim. Garip bi vücudum var asla çözemediğim djdjdjd.
Mora çalan bir kırmızıÇatlaklar kırmızı mı görünüyor, beyaz mı?
Emaaan çatlayacaksak da çatlarız ya, nedir yani. Sağlıklı olalım/olsunlar yeter, elimizden geleni yapıyoruz olduğu kadar artık. Hayatsız instamomlardan değiliz en nihayetinde djkfdlSabah akşam yağlanmaya çalıştım. Nemli hissedersem günde 1 yağlandım. Ama bi vefat olayında acil şehir değiştirdim 15 gün kadar yağlanamadım. O sıra göbeğim ufaktan büyümeye başlamıştı. 11 kilo aldım toplamda doktora göre tamamen genetik kiloya bağlamadı
Sen benmişsin. Ama böyle yaşamak eziyet ya. Ben çocuk bana çekmesin rahat rahat giyinebilsin babası gibi, havale geçirip durmasın benim gibi falan diyorumO kişi benim ya, asla üşümüyorum yani. Kaloriferden nefret ediyorum hiç açmak istemiyorum, eşim de inanılmaz üşüyor. Yorgandan da nefret ediyorum katlanamıyorum devamlı ayaklarım açık uyuyorum. Eskişehir’e geldik çok soğuk olur diye sevindim dün 19 dereceydi sıcaktan sinirlerim bozuldu yemin ederim otele gelip donumla öyle bi uyumuşum ki hiçbir şey hatırlamıyorum ajfksksk İsmail Türüt gibi de terliyorum bu arada. Standart bi insan olsaydım keşke, çocukken de böyleymişim umarım kızım da bana çeker şimdiden kalorifer açıkken evde nasıl oturacağım onu düşünüyorum
+1 kere +1 ya. Bir de böyle kalın pijamalarla polarla yatan insanlar var ya baktıkça pişik oluyorum yemin ederim. Eşim yeni evliyken bana pofuduk şeyler alıyordu hep, hepsini incecik pijamalarla değiştiriyordum ajfksk o klimalı ortamda montla üşüyenleri gerçekten ben de anlamıyorum. Veya kalorifer açıkken uyuyanları vs, arkadaşımızın evinde kaldık yerden ısıtmalıydı 3-4 gün burnumun tıkanıklığı boğazımın kuruluğu hiç geçmedi. Çok sağlıksız bence, biraz da alışmakla alakalı galiba. Ben asla atlet giymem mesela, Eskişehir’e geleceğiz diye evde deli gibi atlet aradım gerçekten yokmuş, annem üstündekini verdi yıkadım bavula koydum ajfksks her şeyi geçtim bebeğime bile zıbın almamışım, sadece takımları ve tulumları var hepsi de incecikÜşümeyenler sıcaklamıyorsa sorun yok da sıcağa tahammül seviyesi düşükse hayat çok zor olabiliyorBir ara işe servisle gidiyordum mesela. İnsanlara bakıyorum binen oturuyor üstünde montuyla aynı şekilde de iniyor. Ben o daracık alanda önce montu çıkar, sonra ceketi Çıkar kolları kıvır falan kucağımda dağ gibi yük oluyordu, ona rağmen sıcaktan nefes alamıyordum, inerken de hepsini giymeye çalışıyordum her gün her gün sabah akşam sinirlerimi bozuyordu uyarıp duruyordum servis şoförünü kapatır mısınız ısıtıcıları diye. Kapatıyordu 5 dk sonra ben yeni yeni normale dönmeye başlarken montlulardan biri donduğunu iddia edip geri açtırıyordu. Allahım diyordum bu nasıl olabilir Yani üşüyen kalın malın giyiniyor bir çözüm buluyor da sıcaklayan insanın soyunmasının bir limiti olduğu için eziyet oluyor Bizimkiyle şimdiden pazarlık yapıyorum ben kurban bayramında ailenin yanına falan gitmem gerekirse kendi aileme de gitmem ama ben o sıcakta bir de çocukla gezemem bir yerlerde diyorum o da saçmalama bayramda da gitmezsek ne zaman görüşeceğiz diyor Anlaşamıyoruz
Uiyyy tahmin edebildimMora çalan bir kırmızıne anlamı var ne demek oluyor
Okurken titredim ve kombiyi açtırdım eşime ahahahaaÜşümeyenler sıcaklamıyorsa sorun yok da sıcağa tahammül seviyesi düşükse hayat çok zor olabiliyorBir ara işe servisle gidiyordum mesela. İnsanlara bakıyorum binen oturuyor üstünde montuyla aynı şekilde de iniyor. Ben o daracık alanda önce montu çıkar, sonra ceketi Çıkar kolları kıvır falan kucağımda dağ gibi yük oluyordu, ona rağmen sıcaktan nefes alamıyordum, inerken de hepsini giymeye çalışıyordum her gün her gün sabah akşam sinirlerimi bozuyordu uyarıp duruyordum servis şoförünü kapatır mısınız ısıtıcıları diye. Kapatıyordu 5 dk sonra ben yeni yeni normale dönmeye başlarken montlulardan biri donduğunu iddia edip geri açtırıyordu. Allahım diyordum bu nasıl olabilir Yani üşüyen kalın malın giyiniyor bir çözüm buluyor da sıcaklayan insanın soyunmasının bir limiti olduğu için eziyet oluyor Bizimkiyle şimdiden pazarlık yapıyorum ben kurban bayramında ailenin yanına falan gitmem gerekirse kendi aileme de gitmem ama ben o sıcakta bir de çocukla gezemem bir yerlerde diyorum o da saçmalama bayramda da gitmezsek ne zaman görüşeceğiz diyor Anlaşamıyoruz
Gerçekten eziyet ama insanlar da çok gereksiz üşüyor bence ya, fjdkdjskdjsjsjs konu ne zaman kv gelecek diyordum çok güldüm şu an. Benimki de bizim evde donuyor, kendisi evde deli gibi sigara içtiği için camlar hep açık kalorifer de 7/24 50de yanıyor bizim evde montuyla oturuyor ben de asla yakmıyorum gelmesin üşüyorsaSen benmişsin. Ama böyle yaşamak eziyet ya. Ben çocuk bana çekmesin rahat rahat giyinebilsin babası gibi, havale geçirip durmasın benim gibi falan diyorumAma sıcak ortamda giyinik halde ve üşüdüğünü söyleyen insan da gıcığıma gidiyor bkz. Kv’m Öğlen balkon kapısını açtım eşim de diyor kalorifer açık olmaz öyle açarsan çok yakar. Termometreye bir baktım içerisi 27 derece. Yani dünya sağlık örgütü ideali 21-22 derken, hadi Türk tip 23-24 olsunda 27 nedir mübarekler. Hava sıcak belli ki işte niye açıyorsunuz erkenden bu kaloriferleri
Burda birisi bi krem söyledi internette yorumları baya iyi onun değişik bir yapısı var. Bittikten sonra olmadı lierac alırım. Zaten bu gidişe fazla dayanmıcakUiyyy tahmin edebildimLierac kullanıyor musun? Onun oluşan çatlakları bile giderdiğini söylemişti çok arkadaşım. Sen ondan alıp bol bol sürsen mi? Doğumdan sonra da devam edersin bir süre? Çabuk emiliyor zaten üstünden de sarı kantaron falan sürsen mesela bence hem daha fazla çatlamanı önler hem de oluşan çatlakları azaltır sanki
Ay benim eşim tarafı işte+1 kere +1 ya. Bir de böyle kalın pijamalarla polarla yatan insanlar var ya baktıkça pişik oluyorum yemin ederim. Eşim yeni evliyken bana pofuduk şeyler alıyordu hep, hepsini incecik pijamalarla değiştiriyordum ajfksk o klimalı ortamda montla üşüyenleri gerçekten ben de anlamıyorum. Veya kalorifer açıkken uyuyanları vs, arkadaşımızın evinde kaldık yerden ısıtmalıydı 3-4 gün burnumun tıkanıklığı boğazımın kuruluğu hiç geçmedi. Çok sağlıksız bence, biraz da alışmakla alakalı galiba. Ben asla atlet giymem mesela, Eskişehir’e geleceğiz diye evde deli gibi atlet aradım gerçekten yokmuş, annem üstündekini verdi yıkadım bavula koydum ajfksks her şeyi geçtim bebeğime bile zıbın almamışım, sadece takımları ve tulumları var hepsi de incecik
Ay bilmiyorum ben o psikolojiye giremedim ya. 1 hafta baya aklım buna takıldı. İlk görünce ağladım kendime gelemedim artık hiç bişey eskisi gibi değil diye. Sanırım büyümüş olmak o sorumluluğu hissetmiş olmak elimden bişey gelememesi böyle garip duygulara girdim. Çok şükür hepimiz sağlıklıyız ama göbeğim eskisi gibi değilEmaaan çatlayacaksak da çatlarız ya, nedir yani. Sağlıklı olalım/olsunlar yeter, elimizden geleni yapıyoruz olduğu kadar artık. Hayatsız instamomlardan değiliz en nihayetinde djkfdl
Offff o sütten gaz geçme olayı da boşmuş ya, max %10 etkiliyormuş bilimsel olarak. 2 aylık hamileyken Haziran ayında bebek gazlı olur diye çorap verdiler bana da, şok oldum. Yani yok kaloriferle uyumak zaten sağlıksız, uyurken de üstünün ince olması gerekiyor mevsime göre battaniye/yorgan/pike kullanmak lazım işte. Merkezi sistem veya yerden ısıtmalı evde ben asla oturamam mesela, eşime söylemiştim evlenirken ben kesinlikle bedava verilse oturmam diye yerin sıcak olması nedir ya buz gibi olmalı sjfksksk bebeğin de yattığı odanın kaloriferini kapatın diyor uzmanlar tek tesellim o, aynı odada yatarken en azından yatak odasını kapatacağız diyorum. Bizim ev ufak çok sıcak oluyor ısınıyor hemenAy benim eşim tarafı işteGeçen sene görümcem tam bu zamanlar 8 aylıkken bize gelmişlerdi. Gece yatarken polar pijama üstüne de polar boğazlı üstle yattı hep. Saçları açık. Bizim salon zaten çok sıcak oluyor tüm gün her açıdan Güneşlendiği için. Ay bir de karnı burnunda ya nasıl dayanır insan öyle kalın giyinmeye. Çok üşüsem bile üstümü örtmeyi yeğlerim yani kalın giyinip uyumaya çalışmaktansa. Atlet ben de asla giyemiyorum. Emzirme atleti aldım doğumdan sonrası için, belin açık olursa sütün de gazlı olur bilmem ne dediler diye. Ama kesin atletin üzerine bir şey giymeden dolanırım bu kez de evin içinde
Haklısın ben görsem ben de üzülür kafama takardım, çok kilo alırım diye düşünmüştüm ama beklentimin çok altında aldım şu zamana kadar, onu bile kafama takıyorum mesela. Halbuki kilo dediğin nedir yani birkaç ay dikkat etsen gider, üzerimizdeki baskı da fazla, kadınız yaAy bilmiyorum ben o psikolojiye giremedim ya. 1 hafta baya aklım buna takıldı. İlk görünce ağladım kendime gelemedim artık hiç bişey eskisi gibi değil diye. Sanırım büyümüş olmak o sorumluluğu hissetmiş olmak elimden bişey gelememesi böyle garip duygulara girdim. Çok şükür hepimiz sağlıklıyız ama göbeğim eskisi gibi değil
Ahahahha kumral yaGerçekten eziyet ama insanlar da çok gereksiz üşüyor bence ya, fjdkdjskdjsjsjs konu ne zaman kv gelecek diyordum çok güldüm şu an. Benimki de bizim evde donuyor, kendisi evde deli gibi sigara içtiği için camlar hep açık kalorifer de 7/24 50de yanıyor bizim evde montuyla oturuyor ben de asla yakmıyorum gelmesin üşüyorsa1.5 aydır falan görüşmüyoruz hayat kalitem arttı yemin ederim gençleştim resmen bu kadar mı fark eder sjfksksms
Benim annem de seninki gibi, boşuna sevmiyoruz demek kiAhahahha kumral yaYaşlıların üşümesi de itici sanki menopozlu insan yanar ya üşümez O yüzden de kv’min üşümesine sinir oluyorum sanırım benim annem hep yanar mesela. Biz ailecek yangınlı. Bizim ev ikinci katta zaten iki katlı bina, çatıda da böyle plastik bir malzeme kullanmışlar apartman koridorunun üzerinde. Yazın onun etkisi ile bizim kata çıktığın anda seraya girmiş gibi hissediyorsun. Abartısız 45-50 dereceye ulaşıyor apartman koridorunun sıcaklığı tamam mı? Ben ve tüm ailem için nefretlik yani yazın o koridor. Her çıkan ah, of, nefes alamıyorum, ay ölücem bu ne falan diyor her defasında Kayınvalidem ne dedi dersin yazın geldiğinde, benim en sevdiğim yer de bu koridor, sıccaccık dedi böyle vurgulaya vurgulaya bir de. Sinirim tepeme çıktı. Sana buraya bir sandalye koyalım da sen burada otur bari bazen, kemiklerin ısınır dedim Dışarısı 30-35 derece o tatmin etmemiş kadını 45 derecelik koridora övgü yağdırıyor gel de aklından şüphe etme Seninki doğuma kadar böyle devam edecek etmesine belli inşallah doğumdan sonra da çok yüz bulmaz da düşer yakanızdan iyice bebiş
Aslında ben de senin gibi düşünüyorum sadece kendi konforum için giyeyim de emzirmek kolay olsun diye düşünmüştüm belki de giymem çok. Bizim iş yerinde de bir kadın var 40 yaşında falan hani öyle yaşlı biri de değil. O da der der yelek giymek, çorap giymek der. Neymiş kendisinin iyileşmesi çok kolay olmuş doğum sonrası, bebeklerinde de gaz problemi olmamış hiç ama kim ki bu söze itibar etmemiş hasta olup durmuş, bebekler de gazlı olmuş. Mevsim fark etmezmiş giymek gerekirmiş. Yani hadi ben aralıkta doğum yapacağım nasipse, ev de serin bir ev olduğu için velev ki giydim diyelim, yazın doğum yaparsam da giymeliyim onu mu demek istiyorsunuz dedim. Evet lohusa kadın üşür çünkü hissetmese bile üşütür diyor. Bu nasıl mantık ya. Bir kere gaz en çok da yediklerinle içtiklerinle alakalı bir durum yani, bebeğin de kendi dinamikleri var neticede insan evladı bu, hangisi neye yatkın olacak bilmiyoruz. Ama yok neymiş yelek ve çorapmış bu işin sırrı. İnsanlar kendini soğuğun bir öcü olduğuna nasıl de ikna etmişler hayret edersinOffff o sütten gaz geçme olayı da boşmuş ya, max %10 etkiliyormuş bilimsel olarak. 2 aylık hamileyken Haziran ayında bebek gazlı olur diye çorap verdiler bana da, şok oldum. Yani yok kaloriferle uyumak zaten sağlıksız, uyurken de üstünün ince olması gerekiyor mevsime göre battaniye/yorgan/pike kullanmak lazım işte. Merkezi sistem veya yerden ısıtmalı evde ben asla oturamam mesela, eşime söylemiştim evlenirken ben kesinlikle bedava verilse oturmam diye yerin sıcak olması nedir ya buz gibi olmalı sjfksksk bebeğin de yattığı odanın kaloriferini kapatın diyor uzmanlar tek tesellim o, aynı odada yatarken en azından yatak odasını kapatacağız diyorum. Bizim ev ufak çok sıcak oluyor ısınıyor hemen
İşte sıcaktan beyinleri sulanıyor hayatım. Evin ısısını az düşürseler belki daha tutarlı olacaklarBenim annem de seninki gibi, boşuna sevmiyoruz demek kiya garip bir haldeyiz şu an, bende epeydir instagramda kısıtlıydı hiçbir şeyimi göremiyordu bi bakayım diye kaldırdım anında hikayelerimi beğendi çok şaşırdım. Ee hani silmiştin kraliçe ne oldu mesela? Sonra da dedim ya geçenlerde evde temizliğe gelen kadın varken çok kötü kustum, kadını tanıyor kv, kadın senin gelin çok kötü kustu vs diye söylemiş geçenlerde sabahın köründe beni arıyor yavrum iyi misin nasıl oldun bebek kıpır kıpır mı falan diyor. Hiçbir şey anlamadım normal davrandım ben de. Muhtemelen benim hakkımda eşime söylediklerini eşimin bana söyleyeceğini tahmin etmiyor -seni dolduruyor sildin onu vs demişti- siniri de geçti normale dönmeye çalışıyor şu an. Hiçbir şey anlamıyorum yani.
Şeye hastayım ya “sen hissetmezsin ama üşürsün” nasıl hissetmeyeyim lan? Duyu organlarımı da mı kaybediyorum doğurunca? İşte kadına yüklenen şeye bak, kendi vücudunun farkında değilsin bebeğin hiç olmazsın. Şu alt metinler beni bitiriyorAslında ben de senin gibi düşünüyorum sadece kendi konforum için giyeyim de emzirmek kolay olsun diye düşünmüştüm belki de giymem çok. Bizim iş yerinde de bir kadın var 40 yaşında falan hani öyle yaşlı biri de değil. O da der der yelek giymek, çorap giymek der. Neymiş kendisinin iyileşmesi çok kolay olmuş doğum sonrası, bebeklerinde de gaz problemi olmamış hiç ama kim ki bu söze itibar etmemiş hasta olup durmuş, bebekler de gazlı olmuş. Mevsim fark etmezmiş giymek gerekirmiş. Yani hadi ben aralıkta doğum yapacağım nasipse, ev de serin bir ev olduğu için velev ki giydim diyelim, yazın doğum yaparsam da giymeliyim onu mu demek istiyorsunuz dedim. Evet lohusa kadın üşür çünkü hissetmese bile üşütür diyor. Bu nasıl mantık ya. Bir kere gaz en çok da yediklerinle içtiklerinle alakalı bir durum yani, bebeğin de kendi dinamikleri var neticede insan evladı bu, hangisi neye yatkın olacak bilmiyoruz. Ama yok neymiş yelek ve çorapmış bu işin sırrı. İnsanlar kendini soğuğun bir öcü olduğuna nasıl de ikna etmişler hayret edersin
Burası yani bizim evler büyük canım ya görece ve etrafımız açıklık, şehrin dışında bir yer, zor ısınıyor baktığında, merkezi olmasa yakıtla baş edilmezdi. Salon sıcak ama odalar o kadar sıcak olmuyor, mutfakla banyonun kaloriferini iptal etmişler zaten ne mantıksaKoridorlarda da petek yok. Kışın genel olarak 22-23 derece civarında kalıyor gerçekten. Bir de ben çok havalandırırım evi yaz kış, o da sıcaklığı düşürüyor biraz. Görümcemlerin evi de zeminden ısıtmalıydı İstanbul’da. Geçen kış bebek görmeye gittiğimizde çatladım abartısız. Durup durup ayaklarımı suya falan tuttum
Annem beni doğurduğunda çok üşümüş. Diyor normalde yelek giymem yelekle geçirmiştim o kışı. Ben de hamileyken resmen içten içe donma normalde o kadar üşümememe rağmen. Sanırım bizim hormonlar garip işliyorAslında ben de senin gibi düşünüyorum sadece kendi konforum için giyeyim de emzirmek kolay olsun diye düşünmüştüm belki de giymem çok. Bizim iş yerinde de bir kadın var 40 yaşında falan hani öyle yaşlı biri de değil. O da der der yelek giymek, çorap giymek der. Neymiş kendisinin iyileşmesi çok kolay olmuş doğum sonrası, bebeklerinde de gaz problemi olmamış hiç ama kim ki bu söze itibar etmemiş hasta olup durmuş, bebekler de gazlı olmuş. Mevsim fark etmezmiş giymek gerekirmiş. Yani hadi ben aralıkta doğum yapacağım nasipse, ev de serin bir ev olduğu için velev ki giydim diyelim, yazın doğum yaparsam da giymeliyim onu mu demek istiyorsunuz dedim. Evet lohusa kadın üşür çünkü hissetmese bile üşütür diyor. Bu nasıl mantık ya. Bir kere gaz en çok da yediklerinle içtiklerinle alakalı bir durum yani, bebeğin de kendi dinamikleri var neticede insan evladı bu, hangisi neye yatkın olacak bilmiyoruz. Ama yok neymiş yelek ve çorapmış bu işin sırrı. İnsanlar kendini soğuğun bir öcü olduğuna nasıl de ikna etmişler hayret edersin
Burası yani bizim evler büyük canım ya görece ve etrafımız açıklık, şehrin dışında bir yer, zor ısınıyor baktığında, merkezi olmasa yakıtla baş edilmezdi. Salon sıcak ama odalar o kadar sıcak olmuyor, mutfakla banyonun kaloriferini iptal etmişler zaten ne mantıksaKoridorlarda da petek yok. Kışın genel olarak 22-23 derece civarında kalıyor gerçekten. Bir de ben çok havalandırırım evi yaz kış, o da sıcaklığı düşürüyor biraz. Görümcemlerin evi de zeminden ısıtmalıydı İstanbul’da. Geçen kış bebek görmeye gittiğimizde çatladım abartısız. Durup durup ayaklarımı suya falan tuttum