Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

  • kız

    OY: 69 41,3%
  • erkek

    OY: 88 52,7%
  • ikiz kız

    OY: 2 1,2%
  • ikiz erkek

    OY: 2 1,2%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 4 2,4%
  • üçüz / çoğul

    OY: 2 1,2%

  • Ankete Katılan
    167
turkiye sartlarinda iyi para yazilimcilari elinde tutamiyor yoksa ulke benim cogu tanidigim gitti yurtdisina yazilimci olanlar
 
erken dogum konusa konusa erkenden dogurmasak bari :) bazen icimden gecmiyor degil plesanta yukari cikmis olsun bebek dogum pozisyonu alsa ben 37-38 gibi dogursam diye
artik baya zorluyor beni yurumek, nefes nefese kaliyorum ayri bir de belim karnim agrimaya basliyor.
 
Maaş iyi ama o kadar düzensiz çalışma koşulları da çok yorucu gerçekten haklısın canım. Benim de primim çok düşük yatıyor ve emeklilikte dediğin gibi olacak o da sinirime dokunuyor. Kendi meslek kodum üzerinden bile istihdam edilmiyorum çünkü o zaman çok maaş ödemek zorunda kalacaklar büro işçisi olarak görünüyorum. Of hepsi hepsi sinir ediyor beni.
 
Ben de öyle olucam 4 aylık ücretli izin süreci bitince Ama kim için ne için? Çocuk için yani. Yoksa çalışıyorduk işte bunca senedir. Yapacak bir şey yok o yüzden biraz da biz sürelim evin, ev hanımlığının keyfini Maaş konusunda da eşim de dedi istemiyorsan bir daha dönme oraya çok hakkını yiyorlar çalışmak istersen o günkü şartlara göre bakarız dedi. Ben de dedim valla zoruma gidiyor dönesim yok. Artık kendi işimi yapmak istiyorum ya yani kendime bir iş yeri açmak falan. İzin sürecinde düşünücem tüm bunları artık ben de..
 
Bu maaş beni de çok düşündürürdü ne yalan söyleyeyim Benim için gerçekten vazgeçilemez hiçbir şey yok ortada
 
Kızlar sizin de yorulunca veya gün sonu bebek göbek deliğinizle kasık arasına altına toplanmış gibi oluyor mu? Ve sert? Bu kasılma değil dimi? Ben hala evime yerleşmeye çalıştığım için yoruluyorum. Böyle aşağı doğru birşey çekiyor gibi oluyor. Bi de bebek tabi artık 2 kiloya yakın belki ondandır mı?
 
Bir defa eşinin seni desteklemesi çok önemli ve çok güzel Ben doğum sonrası ücretsiz izne ayrıldığımda artık kendi param yok, tabiri caizse koca parasına bakicam, harçlık mi alıcam falan diye kafama takıyordum. Şimdi işle bağımı alakasız bir zamanda kesince zerre bunları düşünmedim, hissetmedim. Bir defa koca parası diye bir şey yok, her şey ortak, hayat içinde hepimiz çılgınca emek veriyoruz. Bu ev hanımlığı fikri ve hissi biraz da bize yetişirken asla olmamamız gereken bir şey olarak empoze edilmiş. Eski iş yerimden birisiyle yolda karşılaştım geçen, ay hiç ev hanımı gibi görünmüyorsun diyor bana. Algı bu yani. Çalışmayınca şalvar giyip mi gezeyim? İnan işe giderken güzel kıyafetlerimi bile giymek istemiyordum saçma sapan tiplerin yanında güzel ya da özenli olmak bile içimden gelmiyordu. Şimdi günlük giyiyorum o kıyafetleri. Yeniden çalışmak da istiyorum, ondan vazgeçmiş değilim ama toplumun beklentisini karşılamak zorunda da değilim, benim kendi hayatımdan beklentilerim çok daha önemli.

İnşallah tüm bu süreçler hepimiz için gönlümüze göre, kalp ferahlığıyla ilerler
 
Ben başından beri 2 sene kendim bakmak istiyorum diyordum, neyse ki şartlarda sıkıntı olmadı. Çalışırsan da senin maaşın bakıcıya gidecek ve yine sen bakmamış olacaksın, o yüzden bir kaybın olmaz bence.
 
Ben çok korkuyorum kendi paramı kazanmamaktan. Eşimle asla düzelemedi bu konuda aramız. Çocuk olduktan sonra para umrumda olmaz diyorum belki ama Allah da beni kimseye muhtaç etmesin diyorum hep.
 
Ay Allah razı olsun magnezyum içip taptım yapabildiğim kadar. Biraz hafifletti gerçekten akşamları yapayım ben bunları
Düzenli yapabilsek belki ağrımız az olacak ben bi eve dönüp düzene giremedim hep orda burda geçiyor hamileliğim. Yürüyüş asla yapamıyorum öyle bir ağırlık yapıyor ki taşa dönüyor karnım direk. Adım atamıyorum resmen. O işi nasıl çözeceğim bilmiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…