Aile hekimliği ile poliklinik hekimliğini kıyaslayınca aile hekimleri çalışmıyor gibi bir şey. Elbette maddi olarak karşılığı da o oranda değişiyor elbet. Ama bu onların işi, kapıda karnı burnunda hamile bir kadın kontrol için geldiyse işi gereği alttan alması gereken kişi o doktor bence. İş hayatım boyunca, işim gereği kimleri alttan aldığımı bilsen şaşırır kalırsın o kadar sabırlı bir insan haline geldim ki. Hal böyle olunca anlayış konusunda biraz da hakkımız olan, vergisini parasını ödediğimiz, maaşımızdan primi kesilen hizmetleri alırken de bizler de anlayış bekliyoruz. Hanfendiye, daha 2 hafta önce kan almışız senden bir de kendi aile hekimin izinli konu hakkında bilgili değilim eğer zamanın varsa onun gelmesini bekleyelim mi gibi bir yaklaşımı olsaydı eminim Şuan bu konuları konuşuyor olmazdık.
Kan laboratuvar testlerinin maddi külfeti, devlete ait bazı yapıların elektrik-aydınlatma ihtiyacının yanında esamesi okunacak kadar bile değil, hâl böyle olunca; tabiri caizse kan benim damar benim düşüncesiyle yaklaşmakta biraz haklı olduğumuzu düşünüyorum.
Özelde çalışma şartları çok zor evet, devlette nazaran çok kolay aksini iddia edemez kimse ; e kolay çalışma şartlarında veya zor şartlarda da, boğazımızdan geçen paranın helal lokma olması için göstermemiz gereken hassasiyet artıyor zannımca.
Diyeceğim o ki, gebeyiz biz doktorlar bizi alttan alsın