Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Bende de hiç öne olmuyor hep sağımdan sağımdan 😅
Bu soruyu daha önce sordum sanırım ama emin olamadım. Bunu yapan bebek değil di mi? Rahim kendini kasıyor bırakıyor? Yani organ yapıyor bebekten bağımsız? Çok garip birimizi önden birimizi yandan kasması ay

Bu soruyu daha önce sordum sanırım ama emin olamadım. Bunu yapan bebek değil di mi? Rahim kendini kasıyor bırakıyor? Yani organ yapıyor bebekten bağımsız? Çok garip birimizi önden birimizi yandan kasması ay
Hiç bilmiyorum ben valla cevabı kimde varsa ben de merak ediyorum

işte ben de onları düşünerek sormuştum. belki normal şartlarda oluyordur.
Bence oluyordur. Dedim ya üç dört gün önce influencer çift öyle doğurdu 😂 8inde kontrole gittiler bu son kontrol 23üne bebeğimiz geliyor dediler 9u gece sancılandı gitti doğdu bebek 😂

Bence de oluyodur ya az önce Ekim analarına bi baktım da işte gün verilmiş öne çekilmiş ya da gün verilmesine rağmen bugün doğurdum erken geldi falan demiş. Ama riske atmak istemiyo doktorlar bence yoksa yapılmayacak bi şey değildir. Doğum kanalına girse de sezaryen oluyo mu mesela ben onu bilmiyorum

Hiç bilmiyorum ben valla cevabı kimde varsa ben de merak ediyorum
Bebek yaptığında o baygınlık hissi gibi dediğimiz şey olmuyor sanırım. Ama rahmin her hareketi de sancı olmuyor. İlk girdiğim nst te o sertleşmeyi sancıdan saymadı mesela harekete de denk geldi ama ikinci kez girdiğimde nur topu gibi 75lik sancım oldu 😅 bir tane olunca önemsemediler. outoffit outoffit

Bence de oluyodur ya az önce Ekim analarına bi baktım da işte gün verilmiş öne çekilmiş ya da gün verilmesine rağmen bugün doğurdum erken geldi falan demiş. Ama riske atmak istemiyo doktorlar bence yoksa yapılmayacak bi şey değildir. Doğum kanalına girse de sezaryen oluyo mu mesela ben onu bilmiyorum
Oluyor evet ama genelde hiçbir doktorun istediği bir durum değil. Çünkü bu sefer bebeği aşağıdan ellerini sokup itiyorlar kafayı kurtarmak için yukarıdan çekiyorlar falan. Anneye de bebeğe de doktora da fazladan zorluk. Ama bebek rotasyon yapıp ilerleyemezse o şekilde kalırsa uzun bir süre strese girerse falan hemen sezaryene alıyorlarmış. Hatta o pozisyonda doğumhaneden ameliyathaneye taşınıyorlar.

Bebek yaptığında o baygınlık hissi gibi dediğimiz şey olmuyor sanırım. Ama rahmin her hareketi de sancı olmuyor. İlk girdiğim nst te o sertleşmeyi sancıdan saymadı mesela harekete de denk geldi ama ikinci kez girdiğimde nur topu gibi 75lik sancım oldu 😅 bir tane olunca önemsemediler. outoffit outoffit
Evet bebek yapınca bence de öyle olmuyor ve anlık oluyor süre olarak daha kısa yani. Ama rahim kendini kastığında 30 sn- 40 sn kalıyor bence o pozisyonda bir. Ben bunları nst’de her hissetmemde sancı oranı artıyordu mesela ama dediğim gibi 30-35lere kadar gördüm. Herhalde 120-130 görenler üçgen, dikdörtgen, kare bütün şekilleri görüyorlardır karınlarında 🤣🤣

Benim arkadaşım 9 cm açıklık ve dk da sancıyla sezaryene girdi 🫠 kuyruk sokumu kemigi tersmis vajinal doğum anne için de bebek için de çok çok travmatik olurmuş diye cesaret edemediler. Tok olduğu için de anestezi sorun olmasın diye bekliyorlardı. O sırada çok hızlı ilerledi süreç.

Bana da daha mantıklı geliyor işte. Vücut doğal oksitosin salgılar, rahim kendini kasmaya başlar, ne bileyim süt akışı hızlanır, bebek çıkmaya çalışır falan. Yine sezaryen olsun olması gerekiyorsa tamam ama gelişini kendi belirlemiş gibi olur sanki o zaman ☺️

Sütün daha kolay gelmesi için falan da oyle olması iyiymiş. Zaten sancı ve acıklık oyle birden hemen artmıyor
Doktor da öyle diyor. Hatta şu meşhur ünlülerin doktoru var ya Furkanbilmemne o işte😅 mantıklı aslında söylediği şey, bu şekilde sanki sadece çıkışı rahimden değil de karından oluyormuş gibi oluyor geri kalan her şey aynı. Ama o zamana kadar kaç doktor bekler bilmiyorum🥲

Bugün instada bi doktor gördüm de sezaryen yapacaksak bile sancıları açılmayı beklemek daha iyi diyor. Sancı vs olunca hormonlar daha etkin oluyormuş sanırım, ama bilemedim mazoşistlik mi olur o da🥲
Bilimsel olarak kasılmaların ve bebeğin zamanında gelmesinin faydası çok oluyormuş. Bayağı bir şeyler okumuştum bu konuda, komplikasyonlar veya planlı sezaryen gereken durumlar dışında sütün gelmesi, bebeğin gelişimi açısından doğum başladıktan sonra sezaryene alınmalıymış. Ben vajinal doğum istiyorum ama sezaryen olursa da -aksilik olmadığı takdirde- doğumun kendiliğinden başlamasını tercih edeceğim.

X