• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ağustos Ayı Transfer Olacakların Paylaşım Alanı 🧿

Benim doktorumun bana söylediği 2 li taramanın yüzde 60 üçlü taramanın yüzde 40 doğruluk payı olduğu..fetal dna yüzde 99..kızkardeslerim hep fetal dna yaptırdılar, benim pgd olmasına rağmen düşünmüyor değilim
Aynen canım bana da böyle dedi ama ben kalbimi de bozmuyorum yani fetal dna da bi hastalık çıkacağını düşündüğüm için yaptırmıyorum içim rahat etsin diye yaptırıyorum.

Canim benim bildigim ikiz gebeliklerde cok onerilmiyor iki bebegin dnasini ayiramiyorlar galiba nerde okuduysam ikiz gebeliklerde onerilmez diyor
Benim doktorumda tam tersine ikiz gebelikte ikili üçlü tarama yerine kesin sonuç için fetal DNA testini önerdi. Ben araştırdığımda çoğu yerde de bu şekilde yazıyordu.

Yani benim araştırmalarım bu yönde.Gelen sonuçlar başka testlerle doğrulanlanmalı falan yazıyordu. Tanı koyulan hastalıkların tedavileri yok. Sonuç Down sendromu geldi diyelim aldırma gibi bi yola asla başvurmam. O yüzden kendi adıma test yaptırmayı düşünmüyorum ne kendimi ne bebeğimi strese sokmak istemiyorum.
Katılıyorum size. Hatta ben ikili üçlü tarama vs de yaptırmayacağım. Kendilerini riske atmamak için hemen hemen her gebeye down sendromlu diyorlar. Bebek doğuyor hiç bir şeyi yok. Ne gelirse Allahtan kabulümüz. Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin. :)

Kızlar dün itibariyle iğneleri bıraktım son hormon ilacımı da içtim. :) Şuan 16.haftaya kadar progestan fitil, 30.haftaya kadar coraspin ve vitaminler kaldı. Vücut gerçekten hormonlardan sonra rahatlıyor. Sizlerin de inşallah en kısa zamanda biter ilaçlarınız ve daha rahat bir hamilelik geçirirsiniz :))

Kızlar dün itibariyle iğneleri bıraktım son hormon ilacımı da içtim. :) Şuan 16.haftaya kadar progestan fitil, 30.haftaya kadar coraspin ve vitaminler kaldı. Vücut gerçekten hormonlardan sonra rahatlıyor. Sizlerin de inşallah en kısa zamanda biter ilaçlarınız ve daha rahat bir hamilelik geçirirsiniz :))
Kaçıncı haftanızdasınız.Maşallah bu arada 🧿

Kac haftalık oldunuz bende 2 hapı bıraktım iğneye devam ediyoruz

Katılıyorum size. Hatta ben ikili üçlü tarama vs de yaptırmayacağım. Kendilerini riske atmamak için hemen hemen her gebeye down sendromlu diyorlar. Bebek doğuyor hiç bir şeyi yok. Ne gelirse Allahtan kabulümüz. Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin. :)
Aynı düşüncedeyiz :) amin inşallah 🤲🏻
Çok sevindim sizin adınıza 🌹

Kızlar ben bugün yeni doktorla kontrollerime başladım. Bende kan pıhtılaşması var diğer doktorlarım bana doğuma kadar kan sulandırıcı iğne kullanacaksın demişti. Bu doktor 12. Haftadan sonra coraspin ile sadece devam edicez dedi. Bu şekilde iğneyi bırakacak olan var mı aranızda

Kızlar merhaba, 7+6 dayım bugün. 1 hafta önce 2 gün boyunca sabahın köründe mide yanması ve bulantı ile uyandım ondan sonra 2 gün boyunca hiç bulantı vs olmadı. Sonraki gün kontrolüm vardı kalp atışı dinledim tekrardan. Ertesi gün yine sabah bulantım oldu kusmam hiç yok bulantı da öyle 5 10 dk da geçen bir şey şiddetli değil ve ondan sonra 2 gündür yine hiç bulantım yok. Bulantı olunca her şey yolunda gibi hissediyorum bulantı olmayınca huzursuz oluyorum. Sizde durumlar nasıl bulantısı olmayan var mı ? Bulantısı olanlar her gün oluyor mu düzenli olarak ?

Kızlar merhaba, 7+6 dayım bugün. 1 hafta önce 2 gün boyunca sabahın köründe mide yanması ve bulantı ile uyandım ondan sonra 2 gün boyunca hiç bulantı vs olmadı. Sonraki gün kontrolüm vardı kalp atışı dinledim tekrardan. Ertesi gün yine sabah bulantım oldu kusmam hiç yok bulantı da öyle 5 10 dk da geçen bir şey şiddetli değil ve ondan sonra 2 gündür yine hiç bulantım yok. Bulantı olunca her şey yolunda gibi hissediyorum bulantı olmayınca huzursuz oluyorum. Sizde durumlar nasıl bulantısı olmayan var mı ? Bulantısı olanlar her gün oluyor mu düzenli olarak ?
Benim her gün var..özellikle yemek yedikten sonra o yediğim yemek aklıma gelince bile bulanıyor. 2 gün önce gece bulantıyla uyandım ama daha olmadı..benim kızkardeşlerim de kötüydü galiba ben de öyle olucam ama kusmuyorum inşallah da kusmam..Ben 7.haftadayım bu arada

Benim her gün var..özellikle yemek yedikten sonra o yediğim yemek aklıma gelince bile bulanıyor. 2 gün önce gece bulantıyla uyandım ama daha olmadı..benim kızkardeşlerim de kötüydü galiba ben de öyle olucam ama kusmuyorum inşallah da kusmam..Ben 7.haftadayım bu arada
Kimisi bulantıdan şikayetçi kimisi de benim gibi bulantı olmayınca evham yapıyor :D Ama psikolojik olarak bulantım varken her şey yolundaymış gibi geliyor bulantı olmayınca acaba bebeğe bir şey mi oldu diye düşünmeden edemiyorum. İnsanın bir de geçmişte kaybı olunca hepten pimpirikli oluyor sanırım.

Merhaba canım bende de belirtiler gitti iyice bi açlık geliyor aniden bazen. İnsan öyle olunca tedirgin oluyor ama bence artık vücut hamileliğe alışıyor. Endişe etmesek çok güzel olacak ama elde değil. Ben de 8+5 deyim

Merhaba canım bende de belirtiler gitti iyice bi açlık geliyor aniden bazen. İnsan öyle olunca tedirgin oluyor ama bence artık vücut hamileliğe alışıyor. Endişe etmesek çok güzel olacak ama elde değil. Ben de 8+5 deyim
Canım vücut hormonlara adapte olunca yavaş yavaş belirtiler geçiyormuş onu biliyorum da benim topladan 2 3 gün oldu bulantım bir daha da olması saçma geldi biraz ondan tedirgin oldum açıkçası. Benim de iştahım çok açık yiyorum valla güzel güzel.

Benim doktorumda tam tersine ikiz gebelikte ikili üçlü tarama yerine kesin sonuç için fetal DNA testini önerdi. Ben araştırdığımda çoğu yerde de bu şekilde yazıyordu.
Herkes kendi doktorunu dinlesin o zaman canim. Benim bildigim bu sekilde ama benimki ikiz degil diye uzerine dusup cok arastirmadim.

İnşallah🥹iğneler giderek zorluyor ve daha 5 haftam var🤦‍♀️ilaçları birden mi bıraktırıyorlar kademeli olarak mı
Estrofem ve prednolü 10.hafta bıraktık. duphaston ve progestan iğneyi 12.haftada bıraktık. İğneyi kalçadan vuruluyordum. Çok ağrı yapmaya başlayınca son üç haftayı karından vurdum. Gerçekten gün sayıyordum artık :110: İnşallah bir an önce geçer zaman sizde bırakırsınız :) Siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz ne zaman bırakacakmışsınız doktorunuz bir şey söyledi mi?

Back