- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.854
- 32
-
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
Bugün için harcamalarım
119 lira market alışverişi , online market siparişi maalesef inanılmaz derecede fazla harcamaya sebep oluyor ama konforu da inanılmaz
35 lira oyun için ödeme.Maalesef özellikle son yıl oyun için inanılmaz paralar harcadım (Max aylık 400)
oyun için para harcamayı tamamen yasaklamak değil ama azaltmayı hedefliyorum.
oyun muhteşem bir kafa dağıtici bence , asiriya kacilmadiginda inanılmaz iyi geliyor.
hocam oyun gibi şeyler eğlenmekten ziyade kafayı uyuşturmak içindir olaya bu şekilde bakarsanız aslında bir miktarının gerçekten gerekli olduğunu en azından bizim adımızı anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Oyun oynadığında dünyadan kopuyorsun kafan dinleniyor uyuşuyor bu bu kadar hızlı akan dünyamızda gerçek bir gereklilik benimm icin benim işim için vs iyi bir olduğuna inanıyorum Bu yüzden ufak ufak harcamaya devam edeceğim çünkü bu kesmek istediğim bir şey değil, bağımlılık olmadığı sürece bana getirisi götürülsüden çok çok daha fazla oluyor kaçabileceğim bir yer oluyor aşırı strese girdiğimde.oyuna para vermenin mantığını anlayamıyorum. zaten oyunu eğlenmek için oynuyorsunuz, para verdiğinizde daha çok mu eğleniyorsunuz? yanlış anlamayın lütfen, bunları sorgularsanız, bu şekildeki küçük miktarlarla ne kadar büyük bir fark yakalayabileceğinizi analiz etmenizi isterim. 35 liraya 2 gram gümüş alabilirsiniz ve dediğiniz "sepet" kısmına küçük ve etkili bir başlangıç olur. küçük paraları önemsemezseniz, büyük paralar biriktiremezsiniz.
son olarak cihat çiçek ben de tavsiye ederim. 1,5 yıldır takip ediyorum, harika biri.
önerileriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim dediğiniz YouTube kanalını ben hiç duymamıştım artık izleyeceğim o 4000 liraya doldurduğunuz poşet maalesef bir iki hafta içinde 5-6000'e bile dolmayacak ülkemizde böyle bir enflasyon sıkıntısı çekiyoruz siz de zaten takip ediyorsunuzdur Allah sonumuzu hayır etsin diyorum sadeceMerhaba hayırlı olsun konunuz.
birikimler için Youtube da Cihat ÇİÇEK var onu izlemenizi tavsiye ederim. ben yurt dışında kampta yaşadığım için yemek dışında hiç harcamam yok sadece ailem için alışveriş yapıyordum sanal merkatten, o da aylık 4000 tl yi buluyor hatta geçiyordu bile. bu yıl onu da yarı yarıya düşüreceğim. alışveriş gerçekten ihtiyaç dışıdna aşırı rahatsız eden bir durum.
elinize geçen para ile ilk başta yatırım yaparsanız kalanla harcama yaparsınız. keyfi harcamanızı tamamen kesmeniz sizi ileride çok sıkabililir. altın alın koyun kenara, bu sene ikiye katlayacak çünkü. o altını gördükçe dokundukça daha çoğunu isteyecek ve kolay kolay da para harcayamayacaksınız
ben fiziki alıyorum altınları. bankadan alacaksam da altın fonu alıyorum asla hesaptan almam. hatta fondan da çıkacağım.önerileriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim dediğiniz YouTube kanalını ben hiç duymamıştım artık izleyeceğim o 4000 liraya doldurduğunuz poşet maalesef bir iki hafta içinde 5-6000'e bile dolmayacak ülkemizde böyle bir enflasyon sıkıntısı çekiyoruz siz de zaten takip ediyorsunuzdur Allah sonumuzu hayır etsin diyorum sadece
Öte yandan sıfırdan başlayınca işte çok az az olması birden çok böyle umutsuz göründü gözüme ama tabi Bir sene sonra bir buçuk sene sonra belli bir miktar birikmiş olacak diye umuyorum
Sizce altınları bankadan altın hesabından gram almalıyım değil mi genelde fiziki altında öneriliyor da bunun için soruyorum evimin saklamaya uygun olduğuna inanıyorum.
evet baktım sayfasına, kim olduğunu filan araştırdım nasıl hiç duyamamisim hayret ettim.ben fiziki alıyorum altınları. bankadan alacaksam da altın fonu alıyorum asla hesaptan almam. hatta fondan da çıkacağım.
bahsettiğim youtube kanalını izlediniz mi? ordan çok şey öğrenirsiniz lütfen sıkılmadan izleyin. ben çalışırken takıyorum kulaklığı dinliyorum. kise söylediysem bağımlılık yaptı ve yatırım alışkanlıkları değişti. altınınız varsa birdaha sakın bozmayın. borcunuz için nakit avans çekin ve taksitlendirin. benim kredi ve kredi kartı borçlarımı görseniz uykularınız kaçar ama ben borçlu olmayı seviyorum. çünkü birikim yapıyorum. borçlarımın da minimumunu ödüyorum. kredi puanımda 1100lerdeyken 1315e çıktı.
tekrar ediyorum lütfen bahsettiğim kişinin 10 tane fln videosunu zileyin ama fon videoları da var onları değil, diğerlerini. her gün sabah 9 gibi canlı yayın yapar öyle de takip edebilirsiniz.
geçen sene mayıs ayında başladım takip etmeye ve hayli birikimim oldu.
siz kişisel harcama ile birikim hesabınızı ayrı bankada mi tutuyorsunuz?ben fiziki alıyorum altınları. bankadan alacaksam da altın fonu alıyorum asla hesaptan almam. hatta fondan da çıkacağım.
bahsettiğim youtube kanalını izlediniz mi? ordan çok şey öğrenirsiniz lütfen sıkılmadan izleyin. ben çalışırken takıyorum kulaklığı dinliyorum. kise söylediysem bağımlılık yaptı ve yatırım alışkanlıkları değişti. altınınız varsa birdaha sakın bozmayın. borcunuz için nakit avans çekin ve taksitlendirin. benim kredi ve kredi kartı borçlarımı görseniz uykularınız kaçar ama ben borçlu olmayı seviyorum. çünkü birikim yapıyorum. borçlarımın da minimumunu ödüyorum. kredi puanımda 1100lerdeyken 1315e çıktı.
tekrar ediyorum lütfen bahsettiğim kişinin 10 tane fln videosunu zileyin ama fon videoları da var onları değil, diğerlerini. her gün sabah 9 gibi canlı yayın yapar öyle de takip edebilirsiniz.
geçen sene mayıs ayında başladım takip etmeye ve hayli birikimim oldu.
benim ayrı hesaplarım yok öncelikle bundan bahsedeyim. tek hesabım var dolar kazanıyorum, eşimle maaşımız yattığı ansiz kişisel harcama ile birikim hesabınızı ayrı bankada mi tutuyorsunuz?
mesela birikime x lira ayırdınız
kişisel harcamalara y lira , ay sonunda y liranın yarisi kaldı onu birikimemi atarsınız yoksa orada kalır mı ?
birikim konusunda beğendiğim insanlar kişisel hesapta kalsın tatil vs için diyor
birikime başta at dokunma yeter diyorlar
Borç nasıl sabit ama ya faiz geliyor ben burayı anlamadımbenim ayrı hesaplarım yok öncelikle bundan bahsedeyim. tek hesabım var dolar kazanıyorum, eşimle maaşımız yattığı an
önce kredilerimi (3 kredim var toplamda 9000 tl aylık ödeme) öderim.
sonra kredi kartımın limiti 56 bin tl ve aylık 9000 tl de ona ödemem oluyor onu öderim.
sonra eksi hesabım var 12000 tl kadar. ona girdiysem onu öderim.
maaş yattı ve ödemelerimi yaptım peki sonra ne yapıyorum.
eşimle maaşımızdan kalan doları bozdurur fiziki altın alırım. bu aldığım altın toplam borcumun faizini ödüyor yani şöyle ki. ben zorda kalsam aylık taksit kadar altın bozdururum.
sonra eksi hesap kredi kartının kalan limitinden taksitli nakit avans çeker yatırım yaparım(bu yasak normalde ama benim için borç da ileriye dönük yatırımdır.)sonuçta borç sabit ama diğer her şey yükseliyor.
tüm harcamalarımı kredi kartımdan yaparım. asla nakit bulundurmam hesapta. eksi hesabım ve kredi kartımın kalan limiti benim için güvencedir. bir sonraki ay maaşım yatmadı kredi ve kredi kartı borcumu o hesaplardan öderim.
maalesef borçlu olmadan birikim yapılmıyor. siz borcunuzun asgarisini ödemeye devam ederek kendara biraz altın atın. zamanla harcamalarınızn ve borçlarınızın azaldığını göreceksiniz
Borcunuz sabit gelen faiz cuzi bir miktar ama enflasyon daha fazla artıyor. örneğin kredi kartı borcunuza işleyen faiz 1.29 diyelim. alışveriş yaptığınızda faturanızda peynirin fiyatının %50arttığını görebilirsiniz.Borç nasıl sabit ama ya faiz geliyor ben burayı anlamadım