Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nasıl yapacağım peki.. Aldım maydanoz suyunu..
Hazır mı aldın?

Bir demet maydanozun üzerine 4-5 bardak su ekleyip kaynamaya başlayınca 5 dakika süre tut.
5 dk kaynadıktan sonra 20-30 dk arası ılımasını bekle. Sabah akşam birer bardak iç tadı da kokusu da kötü, eğer tansiyon problemin yoksa limon sıkarak iç

Aa polip daha önceden olmayabilir.. Bu ilaçlarda yapabiliryormuş.. Tüp bebek sayfalarında okudum bende.. O yüzden genelde bi histeroskopi geçmişi oluyor herkesin..
Valla kuzu doktora sordum onu
Çünkü iki senedir çok kez kadın doğum doktorlarına muayene oldum
Sadece bi göz değil, bikaç doktora da göründüm
Ve şu zamanlarda görülür dediği yumurtlama zamanlarıda takip edildim, gebelik isteğinden dolayı
Bişey görülmedi
Hatta buna baslamadan 3 4 ay önce en son farklı bi doktora gitmiştim oda bişey demedi
Bu doktorda üç dört ayda olusmaz muhtemelen vardır öncesi diyor, görmemiş olabilirler diyor
Rahim filmi çekildim onda görünmez miydi dedim
Mutlaka görünürdü diyor ama bi sene olduğu için onu Çekileli, sonrasında olmus olabilir bi senede az zaman değil dedi
Bakalım artık bu ay olmazsa gebelik, önce onu temizleyip sonra aşılama yada tüpe başlıcak
Temizleme dediği histeroskopi mi onu sorucam pazartesi günü
Senin regl geldi mi bu arada, ilaçlarda bitmişti
Senden baya ümitliyim ben =)

Yok o da devlet canim 2 hastanenin testleri de orda yapılıyormuş lab.lari bozulmuş ondan geç çıkar dediler onuda az önce öğrendim yapacak bise yok 1 ay daha beklicez
Başka bi doktora muayne olsan özelden.. İlaçlara başlasan sonra 5.gün kontrole gitsen olmaz mı? Sorsaydın keşke hemşireye. 2 günlük ilaç alırdın..

Tüp bebekte de öyle diyorlar işte.. Öncesinde muhakkak oluyor. Ama kullanılan ilaçlarda büyütüyormuş. Ondan dolayı önce yumurta toplama yapılıyor sonrasında histeroskopi ile temizleyip öyle transfer yapıyorlar.
Aynen operasyonun adı histereskopi.. Bir de operasyondan sonra spiral takılıyor. Rahim 1-2 ay dinlendiriliyor... Genelde doktorlar histeroskopi yapmışken rahime çizikte atıyorlar. Tutunmayı kolaylaştırıyormuş. Tüp bebek kararı alacaksanız yumurta toplamadan sonra olman daha mantıklı.. aşılamayı denemek istersen fikrim yok :)
İnş hayırlısı olsun. Yolda olmak bile insanın zihnindeki olumsuzluğu alıyor...
Ben klomen tedavisi aldığm ay arkadaşa dananın kuyruğu bu ay kopacak bu ayda oldu olmadı olmazsa sebebi bellidir ve yolumuz tüp bebektir demiştim. Zaten eşimin sperm testleri kötü gelince genede dananın kuyruğu kopmuş oldu dedim

Hayır gelmedi... Gelse ilaçlara başlıycam.. Gelmiyor.. Zaten 30 günlük döngüm. Adetli iken doğum kontrol haplarına başladım. Döngünün ortası gibi bitmiş oluyor.. Bende nasıl regl olucam ki diye şaşırmıştım... Ve sonuç olamadım 5.gün

Ayarlardan kontrol edebilirsin canım tabi açmak istiyorsan. Sana doktor aşılama yı tavsiye etmemişti sanki sebepsiz olduğu için sende vazgeçmiştin diye hatırlıyorum. Ben ne yapayım işte aşılama oldum biliyorsun 3 yumurta ile. Çarşamba teste gidecektim o zamana kadar da test yapmadım. Ne oldu bil pazartesi regl oldum erkenden anlayacağın olumsuz oldu ilk zaman tokat yemiş gibi oluyorsun ama sonra alışıyorsun. Bir kaç ay doktora falan gitmeyi düşünmüyorum. Şu çeşitli otlar toplattım onların buharı a oturucam Bi 4 5 gün onu deniycem bu ay. Nisan mayıs gibi 2. Aşılama yı olucam. Aşılama yı gereksiz buluyorum fakat devlet destekli tüp bebek için aşılama şart iğneli

Başka bi doktora muayne olsan özelden.. İlaçlara başlasan sonra 5.gün kontrole gitsen olmaz mı? Sorsaydın keşke hemşireye. 2 günlük ilaç alırdın..
Sistem farklı canim orda bakalim 1 ay sonra duruma göre aksilik vs devam ederse özele gidicem artık çok yıpranıyor insan ufacık bi iş için tedavi yapmıyorlar

Yaaa inanamıyorum olaya bak. Her işte bir hayır vardır diyorum kuzum ya
Öyle ovulasyon testleri var evde onlara baslim ben tek sevindiğim nokta fsh lh düşmüş zaten adetin çoğalmasından fark etmiştim 1 ay daha takviye vitamin dengeli beslenmeye devam ❤ elbet bi gün müjdeli haberler alıcaz bizde nasip

Sistem farklı canim orda bakalim 1 ay sonra duruma göre aksilik vs devam ederse özele gidicem artık çok yıpranıyor insan ufacık bi iş için tedavi yapmıyorlar
Canım moralini bozma tüp bebekte moral önemli vardır bı hayır sen beslenmene falan dikkat et ama bana bu durum çok saçma geldi ya bı test yüzünden degisikmis

Birde sana tüp bebeğe giderken ananas ve kabak çekirdeği yemeni öneririm bende işe yaramıştı beta baktirina kadar azar azar ye

Alacaksın inşallah bebeğim, kaça düşmüş?

Kesinlikle öyle her adet dönemi bir yıkılış sonra tekrar toparlanış ayağa kalkış yeni umutlar peşinde koşma inanç dua vs vs en sonda mutlu finali bizde görelim artıkkk
Bir arkadaş yazmıştı burda elimde değil her ay diğer ayın planını yapıyorum diye belki de alttan alttan bilinçaltımızı olumlayamıyoruz. Ben de öyle hep önümüzdeki ay da şunu denerim şunu yaparım şu doktora giderim. Bu ay onu pek yapmamaya çalıştım Allah büyük hele bekle sonucu gör sonra napcaksan yap diye baskılamaya çalıştım kemdimi.

Yeme düzeni önemli kuzum her gün en az 1 yumurta yemek lazım mış bol su ve yürüyüş..

Demek ki ilaçlar falan etkisiyle mi büyüdü görünür vaziyete geldi kuzu anlamadım bişey valla
O zaman tüp bebek ile devam edersek zamanlamayı dediğin gibi planlarım doktora danışıp
Çizik atma olayını falan duymustum hem onuda yapar belki
Ben aşılama istemiyorum ama doktorum deneme taraftarı, henüz onda netleşmedim doktoru dinlemeyebilirim=)

Sende adet söktürücü masaj falan var kuzu onu yapsana, o baya etkili oluyor bende=)
Belki faydası olur sanada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…