Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim enfeksiyon ile ilgili bir bilgim yok canım ama doktora gitmeden karalar bağlama hemen, bak bir üstteki yorumda sen yazmışsın umudu kaybetmek yok diye, yok

Hiç baktırmadıım kuzu progesteron
Bakalım bu doktoruma yarın sorcam bi ne dicek merak ediyorum
Ben kan pıhtılaşma yaptırmıstım birde dna hasar analizi
Diğer hormonlardan spermiyogram hsg vs hariç ayrıntı olarak yani
Doktorda biz onları bile tekrarlayan düşüklerde sürekli negatif sonuç alınan tüplerde falan yaptırıyoruz sen erken davranmıssın dedi
Genetiği muhtemelen öyle bi sıkıntı yaşarsanim tercih eder heralde
Ben regli oldum bitti işte kuzu, klomen kullandım ikinci gün başlayıp beş gün boyunca
Yarında kontrolüm var

Konustuk hep sonu çıkmaza varıyor..
Bilmiyorum bulacağım bir yolunu..
Toparlanmam lazim biliyorum, Allahim yardim etsin bana size hepimize ..
Hepimizin sınavı farklı ama ayni sonuca varir insallah

Saol kuzu
Biliyorum senin durumları, senide takip ediyorum
Bende merak ediyorum bakalım çatlıyor mu ne oluyor
Hiç öyle kaygım olmamıstı daha önce, aklıma gelmemişti daha doğrusu o ihtimal
Yarın bakalım ne dicek ne yapıcak doktorum
Umarım yeterli büyüklüğe ulasmıs yumurtam vardır da kulllanırım iğne, sonrasında kontroller olur

Ya var gibi
Insallah insallah vardir

Doktora gitmek ayrı stres gitmesek bu Sefer acaba üstüme düşeni yapmıyorum tasası ayrı bir stres

Bu konuyu görünce A R Y A aklıma geldi. Aryacım bildiğim kadarıyla senin de iğne denemelerin oldu, sonrasında çatlayıp çatlamadığını kontrol İçin doktora gitmiş miydin?

Yok kuzum öyle düşünme.. antibiyotik verir.. zaten vereceği antibiyotik gebelik üzerinde etkisi olmuyor. Devam edersin.. Sen bu aydan ümidini kesme

Çevremde herkes 100 bin lerden bahsediyo hatta ev parası verdik diyenler bile var beynimiz çorba oldu iyice
Kuzum sen hiç kendini yıpratıp çaresiz hissetme.. Biz elimizden geldiğinxe doğal olsun diye çabalarken yıpranıyoruz.. Emin ol tüp bebek şu 1.5 sene kadar yıpratıcı olmayacaktır.. Zaten çözüm olduğunu gördükçe sen öyle hissetmeyeceksin…

Yok kuzum onlar ciddi sorunlu olanlar..
Eşinde azospermi oluyor.. Tese rosi falan yapılıyor.. Ekstra ameliyat demek oluyor..
Kadınlarda amh düşük oluyor. Amh düşük olduğu için hem kalite düşük hem üretim az o yüzden havuz sistemi yapılıyor.. Hem ilaçlara hemde yumurta toplama parası veriyor..
Öyle olunxa zaten maliyet artıyor.. Ama benim gördüğüm genelde herkesin 1-2 denemede tuttugu..
Sperm varsa azosperm değilse yani sende de yumurta var sonuçta çok maliyet olmuyor…
Ben baya maliyet analizi yapmıştım. Biz çok ani girdik..
Eşime ve bana önceki aylarda aldıgım takviyeler doktor paraları 4 bin geçmiş.. Yani ben bekledikçe aslında elimdeki paradan da oluyorum.. o yüzden beklemeden girdik..
Sizde 2.aşılamayı yapacaksanız eğer en azından ön görüşmeye gidin…
Tahlil falan isteniyor önden yaptırmış olursunuz…
Eşinden kromozom analizi isteniyor.. Devlette yapılıyormuş galiba..
Senden hormon testleri kromozom analizi ve rahim filmi isteniyor.. Tek doktor ile karar veremiyorsun bi kaç doktor görüşmesi yapman gerekiyor.. Sende rahim ameliyat olacak doktorun el becerisi önemli hale gelecek..

MaviSasa234 cım aklıma takılan bir şey var sana danışayım.

Benim kadın doğum doktorum da başta olmak üzere üroloji doktoru da dahil eşim için yapılacak sperm testini pek önemsemediler.

Bu geçirdiğim 2 sağlıksız gebelik nedeniyle bir fikir veriyor ondan mı? Yani sperm ve yumurta buluşuyor o nedenle spermden kaynaklı - en azından sayı ve hız - bir sorun yok diyebilir miyiz? Yoksa böyle bir genelleme yanlışlar düşünce mi?

Ben 2 bucuk senede 3 4 ay bi kendi haline bırakmısımdır, yani hesapsız plansız ilişkiler bişey kullanmadan falan zaman takip etmeden yumurtlama düşünmeden =)
Onda bile 3 4 ayım boşa gitti ne diye saldım sanki diye kendime kızıyodum
Şimdi artık tam planlı bi yola çıktık, bakalım Allahım çok yormadan nasip eder insallah

Sperm ile yumurta buluşuyor.. Morfoloji sıkıntılı olabilir.. Bakılması gereken sadece morfoloji olabilir… O da sizdeki yüzücüler fazla olduğu için morfoloji bozuk olan gidip döllüyordur… Ama bu çok zayıf bi ihtimal.. Zaten morfoloji bozuk ise yumurta delip geçmesi çok zor olur..
Sperm kromozom analizi yapılabilir orda da 45xxy, 47xxy gibi anormal kromozomlu olanlar var.. Bunlar morfoloji etkilemiyor o yüzden de döllenme oluşturuyor.. Ama onlarda da çocuklar gene doğuyor sonrasında farkediliyor..
yani kısacası sperm bakıp sağlıksız demek çok zor..
Daha çok sana odaklanmak lazım…
Yumurta kalitesi direk etkiliyor… amh fikir verir belki…
Pıhtılaşma faktörleri
Anti tpo
Cd56 ydı galiba
İnsulin direnci
Eşimde alsın içim rahat etsin dersen e vitamin sperm hasarlarını engelliyor..

Çoook hafif bir şey görüyorum ben

Çok güzel anlattın kuzum çok sağol
Usg de yumurta sayım gayet iyiymiş doktor öyle söyledi, her ay 1-2 yumurta da gelişiyor takiplerde gördük ama tabi kalitesi ancak tüp bebek aşamasında anlaşılıyor diye okudum burada.
Pıhtılaşma benim Mthrf homozigot, yüksek dozda folik asit kullanıyorum.
Eşim doktora işte ancak bu sperm testi verme aşamasına kadar gelebildi, doktorum hep bana odaklandığı İçin o da. Yoksa gitmesi gerekiyorsa gider o konuda sorun yok. Bu ayı da bu sperm testi ile geçirelim bakalım.

Aşılama için bütün tahlilleri yaptırdık film çektirdim dna hasarına bile baktılar aşılama için bile 6-7 bin ödedik. Evet çok haklısın beklemek daha çok yıpratıyo bide yaşım 34 zamanda önemli. Doktor araştırmaya başlamak lazım çok teşekkür ederim 2 gündür çok güzel destek oldun bilgi verdin kalbinin iyiliğini hissedebiliyorum

Geçmiş olsun selizcim crp neden yuksej çıkıyor ki canım antibiyotikle iner o merak etme sen canım bak onemli olan önce senin sağlığın senin iyi olman lazım ki vücut bebeğe hazir olsun tamm canin bu ay olmaz önümüzdeki ay olur insAllah üzülme stres yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…