-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
Benim enfeksiyon ile ilgili bir bilgim yok canım ama doktora gitmeden karalar bağlama hemen, bak bir üstteki yorumda sen yazmışsın umudu kaybetmek yok diye, yokKızlar bugün doktor kontrolüne gittim 18 mm yumurta var cuma iğne vurucaz dedi. Bir de kan verdim enfeksiyon değerlerim ne durumda diye, sonuçlar kötü maalesef crp 75 çıkmış yine. Benim ağrılar yumurtlama değil enfeksiyon ağrısındanmış. Bakalım ne olacak, bu ay muhtemelen iğne yapmaktan vazgeçer doktor.
Hiç baktırmadıım kuzu progesteronnaber kuzu yaSeni gördüm mutlu oldum, bazen bilmez olaydım görmez olaydım diye söyleniyorum
M-Mavera2048 ile konuşmuştuk progesteron bakılması gerekli mutlaka hem de min2-3 döngü için eğer açıklanmayan deniyorsa..
Ama çatlatma olmuşsun bana kalırsa yüksek oranda çatlama olmuştur da ölçüm yapılması iyi olurdu.
M-Mavera2048 canım sen kan pıhtılaşma ve genetik testleri yaptırdın mı? Tüpe bebek sürecine girersen diye sordum düşük yapmadığın için doğal da belki gerek yoktur ama aklında kalmasın istersen ne durumdasın şimdi bu ay regl ne zaman?
Konustuk hep sonu çıkmaza varıyor..Hadi bakalım hayırlı olsun inşallah çok beklemeszsin umarm
Kuzum bu karşılıklı istenecek bir şey. Hemen gözyaşlarını silip toparlan bakayım, oturup konuşun güzelce. Herkes neden istediğini ve neden istemediğimi söylesin bir tartın bakalım
Biliyorum temmuz ayında buna birlikte karar vermiştik, oyke guzel ve keyifliydi ki .. sonucu pozitif çıkmıştı ama zor günler geçti bu yüzden istemiyor artık
Saol kuzuCanım çatlama olayını görünce yazmak istedim.
Ben Mayıs ayında bi kürtaj oldum ondan sonra kontrollere gittiğimde bazı aylar yumurta boyutum olması gerekenden çok büyüktü. Bazı aylar yumurta çatlamıyor ama bu usg dışında tespit edilemiyor yani normal düzeninde regl oluyorsun.
Mesela çatlatma iğnesine rağmen geçen ay benim 1 yumurtam 25 mm kiste döndü; doktor çatlayıp kistleşmiş de olabilir dedi ama tutmadı mesela.
Bu ay inşallah olumlu sonucu alırsın ama olmazsa muhakkak git iğneden sonra çatlayıp çatlamadığını görmek için.
MaviSasa234 transfer ne zaman şimdi? Bir kaç zamandır giremedim kopmuşum
Ya var gibiKızlar günaydın 11 ocakta adet olmam lazım gecen sefer hamileliğimi çok erken öğrenmiştim ama yumurtam pik olduğu gün çatlama olmuştu bu sefer 2 gün sonra çatladı yine dedim erkenden test yapayım 2 gündür artı med testte baya belirgin kuruma çizigisi var hadi dedim bir tanede var 2.de neden var bu sabah bebetime test yaptım ne kadr güvenilir yada ben mi gözlerimden sallayarak çizgi görüyorum sizce çizgi var mı ben evde ışığa tuttuğumda pembeliğini gördüm ama korkuyorumda bir sağlıksız gebelik oluncasizde görüyor musunuz çok silik olarakEki Görüntüle 2982089
Doktora gitmek ayrı stres gitmesek bu Sefer acaba üstüme düşeni yapmıyorum tasası ayrı bir stresSaol kuzu
Biliyorum senin durumları, senide takip ediyorum
Bende merak ediyorum bakalım çatlıyor mu ne oluyor
Hiç öyle kaygım olmamıstı daha önce, aklıma gelmemişti daha doğrusu o ihtimal
Yarın bakalım ne dicek ne yapıcak doktorum
Umarım yeterli büyüklüğe ulasmıs yumurtam vardır da kulllanırım iğne, sonrasında kontroller olur
Yok kuzum öyle düşünme.. antibiyotik verir.. zaten vereceği antibiyotik gebelik üzerinde etkisi olmuyor. Devam edersin.. Sen bu aydan ümidini kesmeKızlar bugün doktor kontrolüne gittim 18 mm yumurta var cuma iğne vurucaz dedi. Bir de kan verdim enfeksiyon değerlerim ne durumda diye, sonuçlar kötü maalesef crp 75 çıkmış yine. Benim ağrılar yumurtlama değil enfeksiyon ağrısındanmış. Bakalım ne olacak, bu ay muhtemelen iğne yapmaktan vazgeçer doktor.
Kuzum sen hiç kendini yıpratıp çaresiz hissetme.. Biz elimizden geldiğinxe doğal olsun diye çabalarken yıpranıyoruz.. Emin ol tüp bebek şu 1.5 sene kadar yıpratıcı olmayacaktır.. Zaten çözüm olduğunu gördükçe sen öyle hissetmeyeceksin…Çevremde herkes 100 bin lerden bahsediyo hatta ev parası verdik diyenler bile var beynimiz çorba oldu iyice
İnş cnm vardır da koyulaşır yarınaYa var gibi
Insallah insallah vardir
Ben 2 bucuk senede 3 4 ay bi kendi haline bırakmısımdır, yani hesapsız plansız ilişkiler bişey kullanmadan falan zaman takip etmeden yumurtlama düşünmeden =)Doktora gitmek ayrı stres gitmesek bu Sefer acaba üstüme düşeni yapmıyorum tasası ayrı bir stres
Bu konuyu görünceA R Y A aklıma geldi. Aryacım bildiğim kadarıyla senin de iğne denemelerin oldu, sonrasında çatlayıp çatlamadığını kontrol İçin doktora gitmiş miydin?
Sperm ile yumurta buluşuyor.. Morfoloji sıkıntılı olabilir.. Bakılması gereken sadece morfoloji olabilir… O da sizdeki yüzücüler fazla olduğu için morfoloji bozuk olan gidip döllüyordur… Ama bu çok zayıf bi ihtimal.. Zaten morfoloji bozuk ise yumurta delip geçmesi çok zor olur..MaviSasa234 cım aklıma takılan bir şey var sana danışayım.
Benim kadın doğum doktorum da başta olmak üzere üroloji doktoru da dahil eşim için yapılacak sperm testini pek önemsemediler.
Bu geçirdiğim 2 sağlıksız gebelik nedeniyle bir fikir veriyor ondan mı? Yani sperm ve yumurta buluşuyor o nedenle spermden kaynaklı - en azından sayı ve hız - bir sorun yok diyebilir miyiz? Yoksa böyle bir genelleme yanlışlar düşünce mi?
Çoook hafif bir şey görüyorum benKızlar günaydın 11 ocakta adet olmam lazım gecen sefer hamileliğimi çok erken öğrenmiştim ama yumurtam pik olduğu gün çatlama olmuştu bu sefer 2 gün sonra çatladı yine dedim erkenden test yapayım 2 gündür artı med testte baya belirgin kuruma çizigisi var hadi dedim bir tanede var 2.de neden var bu sabah bebetime test yaptım ne kadr güvenilir yada ben mi gözlerimden sallayarak çizgi görüyorum sizce çizgi var mı ben evde ışığa tuttuğumda pembeliğini gördüm ama korkuyorumda bir sağlıksız gebelik oluncasizde görüyor musunuz çok silik olarakEki Görüntüle 2982089
Zaten antibiyotik kullanıyordumYok kuzum öyle düşünme.. antibiyotik verir.. zaten vereceği antibiyotik gebelik üzerinde etkisi olmuyor. Devam edersin.. Sen bu aydan ümidini kesme
Çok güzel anlattın kuzum çok sağolSperm ile yumurta buluşuyor.. Morfoloji sıkıntılı olabilir.. Bakılması gereken sadece morfoloji olabilir… O da sizdeki yüzücüler fazla olduğu için morfoloji bozuk olan gidip döllüyordur… Ama bu çok zayıf bi ihtimal.. Zaten morfoloji bozuk ise yumurta delip geçmesi çok zor olur..
Sperm kromozom analizi yapılabilir orda da 45xxy, 47xxy gibi anormal kromozomlu olanlar var.. Bunlar morfoloji etkilemiyor o yüzden de döllenme oluşturuyor.. Ama onlarda da çocuklar gene doğuyor sonrasında farkediliyor..
yani kısacası sperm bakıp sağlıksız demek çok zor..
Daha çok sana odaklanmak lazım…
Yumurta kalitesi direk etkiliyor… amh fikir verir belki…
Pıhtılaşma faktörleri
Anti tpo
Cd56 ydı galiba
İnsulin direnci
Eşimde alsın içim rahat etsin dersen e vitamin sperm hasarlarını engelliyor..
2 veya 3. Günü yapılır. Diğer günler yapılmazArkadaşlar benim bir sorum olacaktı. Hormon testleri illaki adetin 3. günü mü yapılıyor. Herhangi bir zamanda yapılmıyormu ?
Banada öyle geldi ama bakalım cnm koyulaşacak mıÇoook hafif bir şey görüyorum ben
Aşılama için bütün tahlilleri yaptırdık film çektirdim dna hasarına bile baktılar aşılama için bile 6-7 bin ödedik. Evet çok haklısın beklemek daha çok yıpratıyo bide yaşım 34 zamanda önemli. Doktor araştırmaya başlamak lazım çok teşekkür ederim 2 gündür çok güzel destek oldun bilgi verdin kalbinin iyiliğini hissedebiliyorumKuzum sen hiç kendini yıpratıp çaresiz hissetme.. Biz elimizden geldiğinxe doğal olsun diye çabalarken yıpranıyoruz.. Emin ol tüp bebek şu 1.5 sene kadar yıpratıcı olmayacaktır.. Zaten çözüm olduğunu gördükçe sen öyle hissetmeyeceksin…
Yok kuzum onlar ciddi sorunlu olanlar..
Eşinde azospermi oluyor.. Tese rosi falan yapılıyor.. Ekstra ameliyat demek oluyor..
Kadınlarda amh düşük oluyor. Amh düşük olduğu için hem kalite düşük hem üretim az o yüzden havuz sistemi yapılıyor.. Hem ilaçlara hemde yumurta toplama parası veriyor..
Öyle olunxa zaten maliyet artıyor.. Ama benim gördüğüm genelde herkesin 1-2 denemede tuttugu..
Sperm varsa azosperm değilse yani sende de yumurta var sonuçta çok maliyet olmuyor…
Ben baya maliyet analizi yapmıştım. Biz çok ani girdik..
Eşime ve bana önceki aylarda aldıgım takviyeler doktor paraları 4 bin geçmiş.. Yani ben bekledikçe aslında elimdeki paradan da oluyorum.. o yüzden beklemeden girdik..
Sizde 2.aşılamayı yapacaksanız eğer en azından ön görüşmeye gidin…
Tahlil falan isteniyor önden yaptırmış olursunuz…
Eşinden kromozom analizi isteniyor.. Devlette yapılıyormuş galiba..
Senden hormon testleri kromozom analizi ve rahim filmi isteniyor.. Tek doktor ile karar veremiyorsun bi kaç doktor görüşmesi yapman gerekiyor.. Sende rahim ameliyat olacak doktorun el becerisi önemli hale gelecek..
Geçmiş olsun selizcim crp neden yuksej çıkıyor ki canım antibiyotikle iner o merak etme sen canım bak onemli olan önce senin sağlığın senin iyi olman lazım ki vücut bebeğe hazir olsun tamm canin bu ay olmaz önümüzdeki ay olur insAllahKızlar bugün doktor kontrolüne gittim 18 mm yumurta var cuma iğne vurucaz dedi. Bir de kan verdim enfeksiyon değerlerim ne durumda diye, sonuçlar kötü maalesef crp 75 çıkmış yine. Benim ağrılar yumurtlama değil enfeksiyon ağrısındanmış. Bakalım ne olacak, bu ay muhtemelen iğne yapmaktan vazgeçer doktor.