Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzu morfoloji 0 da doğal yolla gebelik oluşmuyor. Ben baya araştırdım. Benim eşiminde ileri 0, doğrusal %70 civarı ama morfoloji 0.
Baya doktor ile görüştüm hepsi direk tüp bebek dedi. Burada da morfoloji 0 olanları baya okudum. Hepsi sayı sorunu olanlar sayı sorununu düzeltip tüp bebeğe geçmiş..
1 aşılama yapmışsın diğerini yapıp rapor al tabiki birşey diyemem ama daha fazla kendini yıpratma.

Ben 4. ay (ekimde) klomen aldım. Doktor hemen sperm testi de yapın dedi. morfoloji 0 gördük. Doktor bunun ile tutma ihtimali 0. Ben hiç seni takip etmeyeylim. Yumurtaları da kendi haline bırakalım zaten çatlar. Siz şansınıza deneyin dedi. Olmazsa da gel tüp bebek görüşelim dedi.
Biz eşimle şok olduk. Ama baya araştırıp tek yol oldugunu öğrenince.. 5. ay tüp bebek görüşmeleri yaptık ve tedaviye başladık. Bende sorun yoktu. O yüzden bana çok odaklanmadı doktor. 22 yumurta toplandı. 16 tanesi kaliteli çıktı.
Morfoloji 0 oldugu için döllenme de sorun oluyormuş. Piezo diye bir yöntem varmış. Onu denedi doktor. Herkese yapılmıyormuş. Başarı şansı da tamamen embryolog bağlıymış... Neyse bizim 16 da 16 döllenme oldu. 5.güne 7 tane 1.kalite, 5 tane 2.kalite embryo kaldı.
Normalde sorunu olmayanlarda bile bu oran %50 civarı bizde %75 başarı oldu...
Şimdiye kadar iyi geldim. Ocak sonu inş transfer olucam..
Biraz araştır istersen ama zaman kaybetme.. tüp bebek bile çok suprizler dolu... Onda da hemen oldum. Pozitif oldu olmuyor... Benim çok şükür ilk aşama sorunsuz geçti..
Ya ne güzel detaylı anlatmışsın 🌸 benim rahmimde yapışıklı ve darlık var o yüzden direk tüp bebek yapmıyolar 2 aşılama rahim ameliyatı sonra tüp bebek dedi doktor.
Aşılamada oran çok çok düşük biliyorum ama şuan tüp bebek yaptıramayız en azından aşılama deneyelim dedik.
Süreç uzun yorucu ve yıpratıcı . İnşallah bi gün kavuşuruz bebeğimize🙏🏻
Senin için çok sevindim umarım hakkındaki en hayırlısı olur 🙏🏻🙏🏻 Devlette mi yaptırdın özel demi

Ya ne güzel detaylı anlatmışsın 🌸 benim rahmimde yapışıklı ve darlık var o yüzden direk tüp bebek yapmıyolar 2 aşılama rahim ameliyatı sonra tüp bebek dedi doktor.
Aşılamada oran çok çok düşük biliyorum ama şuan tüp bebek yaptıramayız en azından aşılama deneyelim dedik.
Süreç uzun yorucu ve yıpratıcı . İnşallah bi gün kavuşuruz bebeğimize🙏🏻
Senin için çok sevindim umarım hakkındaki en hayırlısı olur 🙏🏻🙏🏻 Devlette mi yaptırdın özel demi
Hayırlısı olsun inş.. Aynen rahimde sorun varsa süreç daha da uzuyor.. İnş en kısa sürede tüp bebeğe geçebilrisiniz... Genelde tüp bebekte yumurta toplandıktan sonra rahim ameliyatları yapıyrolar.
Rahim ameliyatlarında da 2-3 ay spiral takılarak rahim dinlendiriliyor.. Önce ameliyat sonra tüp bebek yaparsan 2-3 ay kaybın oluyor...
Ben özelde yaptırdı. Devlette bana hak çıkmıyordu. Bana da üroloji doktoru aşılama için rapor yazarım dedi. Başlatacaktım işlemleri ama bir tahlil listesi verdiler toparlamam 2-3 ayı alır. Sırada beklerken hastalarla konuştum 2 aşılama arası 1.5 sene... Gün vermiyorlar hemen..
Yani niye vakit kaybedicem. Zaman ve para arasında seçim yaptım bende... Çalışırız kazanırız dedik... Bakalım inş aceleci davrandığımıza değer :)
İnş sende daha fazla beklemezsin...
Ama rahim için araştır en iyi doktora gitmeye çalış... Sonuçta mudahale yapılacak..

Transfer sonrası ilaçlarla 30 bini geçer bütçeyi ona göre ayarlamak lazım yani 50-60 bini gözden çıkarmamız lazım
Yok kuzum bizim şuana kadar 20 bin tuttu zaten. Piezo herkese yapılmıyor.. Rahim ameliyatları da 5-7 bin civarı..
Gözünde korkutma öyle..

Hayırlısı olsun inş.. Aynen rahimde sorun varsa süreç daha da uzuyor.. İnş en kısa sürede tüp bebeğe geçebilrisiniz... Genelde tüp bebekte yumurta toplandıktan sonra rahim ameliyatları yapıyrolar.
Rahim ameliyatlarında da 2-3 ay spiral takılarak rahim dinlendiriliyor.. Önce ameliyat sonra tüp bebek yaparsan 2-3 ay kaybın oluyor...
Ben özelde yaptırdı. Devlette bana hak çıkmıyordu. Bana da üroloji doktoru aşılama için rapor yazarım dedi. Başlatacaktım işlemleri ama bir tahlil listesi verdiler toparlamam 2-3 ayı alır. Sırada beklerken hastalarla konuştum 2 aşılama arası 1.5 sene... Gün vermiyorlar hemen..
Yani niye vakit kaybedicem. Zaman ve para arasında seçim yaptım bende... Çalışırız kazanırız dedik... Bakalım inş aceleci davrandığımıza değer :)
İnş sende daha fazla beklemezsin...
Ama rahim için araştır en iyi doktora gitmeye çalış... Sonuçta mudahale yapılacak..
Devlet hastanesi bizim aklımızda da hiç yok orada süreç çok uzun dediğin gibi zaman kaybı …
Aşılamadan olumsuz sonuç alınca hazmetmeye çalışıyoruz sonra oturup ne yapacağımıza karar vereceğiz . Ben gün içerisinde sürekli fikir değişiyorum şuan sağlıklı düşünebildiğimi sanmıyorum. Farkında olmadan aşılamaya çok ümit bağlamışım oysa “yoo hiç aklıma bile gelmiyo” modundaydım.
Adetimde başlamadı oda başlasın sonra bakalım önümüzdeki hangi maceralar bizi bekliyo …

Merhaba kızlar ben de inşallah önümüzdeki ay korunmayı bırakacağım geçen hamileliğimde hemen kalmıştım ama geçen nisan ayında 21 haftalıkken kaybettim sonra bir de smear testinde hpv çıkınca iyice çöktüm derken ancak kendimi hazır hissediyorum yarın diş tedavime başlayacağım o biter bitmez bebiş çalışmalarına başlayacağım inşallah🥰 herkes bir an önce güzel haber alsın inşallah 🙏🙏🙏
Hadi bakalım hayırlı olsun inşallah çok beklemeszsin umarm ❤️
Benim esim istemiyor.. gecen ay cok üzüldüm ikna ettim 1 at deneyelim dedik.. Bir var bir yok gittik 28. Gunde regl oldum :KK43:
Simdi istemiyorum diyor yine iki kızımız var yeter Allah korusun diyor.. iki gündür ağlamaktan yuzum gözüm şişti alerjim azdi :KK43:
Ben ne yapacağım ya böyle acı ceke ceke :KK43:
Kuzum bu karşılıklı istenecek bir şey. Hemen gözyaşlarını silip toparlan bakayım, oturup konuşun güzelce. Herkes neden istediğini ve neden istemediğimi söylesin bir tartın bakalım
Merhabalar canım aminnnnn insAllah 🤲 gönlümüze göre olsun seninde benimde 🍋 isteyen bu durumda olan herkesin.

Seninde kayıplarin olmuş insAllah sondur ve birdahaki gebeliğin sağlıkla ilerler canım senin iki gende pıhtılaşma çıkmış ama iğne ilaç kullandığın halde gene olumsuz olmuş üzüldüm çok zor gercekren rabbim düşmanıma bile vermesin derler ya inan kimseye vermesin seninkiler küçükmus canım gerçi herkes kendi acısını bilir yaşar ama inan büyük çok zor oluyor seninkiler birde hep kalp atışları duymadan yada duyarken sanırım gelismiyor patolojik sonuclarin ne çıkıyor peki?

Benim durum kanda pıhtılaşma bende çok az denecek kadar hatta Dr hani dışarıdan bir insan cagirsam kanını alsam sıradan biri aynısı ondada çıkar dedi ama hamileliklerimde verdi sırf benim içim rahat etsin diye gerçi fayda da etmedi zaten benim sorunum şu canım bende her şey güzel ilerliyor 4 5 aya geliyoruz bebekte hiç bir problem yok bı anda sancım geliyor sonra leke sonrası kanama sancılarım artıyor ve v bebeklerim durmuyor kimyasal da geçirdim bu arada vardır vakit saat inanıyorum ben olacak yani her şeyi denedim gerçi ama bi lenfosit aşısı var onu araştırıyorum sanırım benim vücudum bebeği yabancı madde olarak algılıyor ve atıyor vücuttan
Mutlucum kağan kocatepeye birisi bağlanmıştı, aynı senin yaşadıkların vardı. O da sen doğuracaksın güven bana demişti
Kızlarr napıyosunuz bizim aşılama tutmadı yine sahalara döndüm 🙈 ne zaman hamile olucaz yaaa yıllarca bekleyenlere Allah nasıl sabır vermiş 1.5 yılda çöktüm ben yaa
Hemen sakin oluyorsun ve kendini toparlıyorsun. Olacak inş Hepimiz direk tüpe girelim bence, 😂
Merhaba hanımlar, 2022 hepimizi bebişlerine kavuştursun inşallah 🐥
Bi kaç ay önceye kadar tüp bebeğin bile teknik olarak ne olduğunu bilmezken, son haftalarda kendimi rahim filmi çektirirken, çatlatma iğnesi yaptırırken buldum 😁 yaştan dolayı hızlandırılmış bir tedavi sürecine girdim ve sanırım çok da zamanım yok.. hormon testlerimde prolaktin 32 çıktı, ancak doktor ilaç verilcek kadar yüksek değil dedi.. peki düşürmek için bildiğiniz doğal bir çözüm var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim 🥰🥰
Yaş kaç canım? Hayıt otu iyi geliyor diye biliyorum.
Beni de yazın çok yoruldum beklemekten 😓 2 ocakta adet olmam gerekiyordu henüz olmadım.1 ocakta aşı oldum galiba o geciktirdi.sabah bi ihtimalle olur belki die test yaptım ama negatif kızlar 😭 kuruma çizgisi denen lanet çıktı
Çoook silik bir çizgi görür gibi oldum ama gecikme olduğu için daha net çıkmalıydı. Geç mi döllendi acaba? İki gün sonra tekrar test yap

Kızlar bugün doktor kontrolüne gittim 18 mm yumurta var cuma iğne vurucaz dedi. Bir de kan verdim enfeksiyon değerlerim ne durumda diye, sonuçlar kötü maalesef crp 75 çıkmış yine. Benim ağrılar yumurtlama değil enfeksiyon ağrısındanmış. Bakalım ne olacak, bu ay muhtemelen iğne yapmaktan vazgeçer doktor.

Kızlar bugün doktor kontrolüne gittim 18 mm yumurta var cuma iğne vurucaz dedi. Bir de kan verdim enfeksiyon değerlerim ne durumda diye, sonuçlar kötü maalesef crp 75 çıkmış yine. Benim ağrılar yumurtlama değil enfeksiyon ağrısındanmış. Bakalım ne olacak, bu ay muhtemelen iğne yapmaktan vazgeçer doktor.
Benim de kasim ayinda enfeksiyon vardi. Hic boyle bir bel ve kasik agrisi cekmemistim daha once . anlayamadim da ne oldugunu , heralde hamileyim farketmedim dusuk yapiylrum gene fln sanmistim 🤦🏼‍♀️
Acil sifalar diliyorum🙏🏼🧿

Hadi bakalım hayırlı olsun inşallah çok beklemeszsin umarm ❤️

Kuzum bu karşılıklı istenecek bir şey. Hemen gözyaşlarını silip toparlan bakayım, oturup konuşun güzelce. Herkes neden istediğini ve neden istemediğimi söylesin bir tartın bakalım

Mutlucum kağan kocatepeye birisi bağlanmıştı, aynı senin yaşadıkların vardı. O da sen doğuracaksın güven bana demişti

Hemen sakin oluyorsun ve kendini toparlıyorsun. Olacak inş Hepimiz direk tüpe girelim bence, 😂

Yaş kaç canım? Hayıt otu iyi geliyor diye biliyorum.

Çoook silik bir çizgi görür gibi oldum ama gecikme olduğu için daha net çıkmalıydı. Geç mi döllendi acaba? İki gün sonra tekrar test yap
Canım bende senin gbi düşündüm acaba aşıdan mı yoksa geç döllenmemi die ama aklım ermez oldu bide 22 sinde yumurta akı gbi şeffaf baya yoğun bi akıntım olmuştu acaba geç yumurtlama oldu ondan mı hiç bilmiyorum ilk defa o kadar yoğun bi akıntım olmuştu bi sefer oldu zaten öyle

Merhabalar canım aminnnnn insAllah 🤲 gönlümüze göre olsun seninde benimde 🍋 isteyen bu durumda olan herkesin.

Seninde kayıplarin olmuş insAllah sondur ve birdahaki gebeliğin sağlıkla ilerler canım senin iki gende pıhtılaşma çıkmış ama iğne ilaç kullandığın halde gene olumsuz olmuş üzüldüm çok zor gercekren rabbim düşmanıma bile vermesin derler ya inan kimseye vermesin seninkiler küçükmus canım gerçi herkes kendi acısını bilir yaşar ama inan büyük çok zor oluyor seninkiler birde hep kalp atışları duymadan yada duyarken sanırım gelismiyor patolojik sonuclarin ne çıkıyor peki?

Benim durum kanda pıhtılaşma bende çok az denecek kadar hatta Dr hani dışarıdan bir insan cagirsam kanını alsam sıradan biri aynısı ondada çıkar dedi ama hamileliklerimde verdi sırf benim içim rahat etsin diye gerçi fayda da etmedi zaten benim sorunum şu canım bende her şey güzel ilerliyor 4 5 aya geliyoruz bebekte hiç bir problem yok bı anda sancım geliyor sonra leke sonrası kanama sancılarım artıyor ve v bebeklerim durmuyor kimyasal da geçirdim bu arada vardır vakit saat inanıyorum ben olacak yani her şeyi denedim gerçi ama bi lenfosit aşısı var onu araştırıyorum sanırım benim vücudum bebeği yabancı madde olarak algılıyor ve atıyor vücuttan
Aynen canm küçüktü elbetteki büyüğü eminim çok daha zor
Ben 3.de kalbini duyup kaybettiğimde çok daha kötü olmuştu
İntralip serumla ilerleyebilir misin acaba cd56 testi var anne bebeği yabancı madde olarak görüyorsa eğer serumlarla destekliyolarmjş
Ya da erken doğum rahim açılmasına da serklaj ile falan müdahale oluyormuş
Nasip işte olmayınca ne yapsan olmuyor da insan vazgeçemiyor

Patoloji boş Bi işlem hiç bişey çıkmıyor
3.yü genetiğe de gönderdik 5 6 kromozom bakılmış diğerlerine bakılamamş ama temizdi

Çok normal kuzum.. Ama eşinde bence istemesine rağmen senin bu halini görüp denemek istemiyor.. Olmazsa daha çok yıpranacak gibisin..
Bizim givi değilsin.. Vücudun alışık.. Bedenen ve zihnen rahatladığında zaten olacak….
Hatırlıyorum gebelik testini bilerek yapmamıştın.. Yıl dönümünü bekliyordun ve sakindin.. Çünkü zaten annesin ve hissedebiliyorsun..
Kızlarınla vakit geçir.. Onlara zaman ayır.. Hikayen yarım kalmayacak ki sen ve eşin olur dediğinizde zaten tamamlanacak🙂
Keske akışına birakalim desw.. oyle kararlı bir reddediski..
Oysa ozaman görmüştüm yüzündeki mutluluğu gözündeki parlamayi..
Insallah tesekkur ederim iyi geldi mesajiniz🙏

Kızlar günaydın 11 ocakta adet olmam lazım gecen sefer hamileliğimi çok erken öğrenmiştim ama yumurtam pik olduğu gün çatlama olmuştu bu sefer 2 gün sonra çatladı yine dedim erkenden test yapayım 2 gündür artı med testte baya belirgin kuruma çizigisi var hadi dedim bir tanede var 2.de neden var bu sabah bebetime test yaptım ne kadr güvenilir yada ben mi gözlerimden sallayarak çizgi görüyorum sizce çizgi var mı ben evde ışığa tuttuğumda pembeliğini gördüm ama korkuyorumda bir sağlıksız gebelik olunca 😔sizde görüyor musunuz çok silik olarak
528CBB74-514A-489C-B3D6-2CB07619B4F4.jpeg

Sen bunları devlette mi yapıyorsun canım?

İnş güzel sonuçlar alırsın.. Boşver araştırmışsın beğenmişsin... Bence kafana takma bu kadar :)
Böyle dip köşe detayları ejce ejce çok iyi biliyor. Takılırsan bence onunla da görüş...
Ben hep oralardayım... Senin tedavi uzun sürecekse bir gün tanışalım :KK70:
Aynen biliyorum biliyorum onu=) soruyorum da aklıma geldikçe =)
Valla ne kadar sürecek bilmiyorum kuzu bakalım uzun sürmemesini tercih ederim tabi😁 tanışalım ama şöyle zaman sıkıntım olmadan geldiğim bigün =)
İnsallahh hepimis güzel sonuçlar alırıs❤️

X