• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Canlar gebelik dönemlerinizi hatırlıyor musunuz kız ve erkekte farklı aşermeler oldu mı ben kızımda aşırı turşu ve limon yemiştim şimdi başta yine ister gibi oldum ama canım aşırı yoğurt ayran vs çekiyor cinsiyetin bir ilgisi var mı yoksa farklı aşermelerin alakası yok mu
Cinsiyet belirttiğini düşünmüyorum bu aşermelerin o an vücut ihtiyacı ile alakalı bence. Oğlanda limon döküyodum boğazımdan aşağıya kızımda şeftali komasına girdim tek ortak nokta sarı olmaları 😅

Kızlar yer yatağına montessori yatağa geçen var mı aranızda? Bugün kontrolümüz vardı doktor artık beşikten çıkart yatağa geçsin dedi ama yatabilir mi kendi başına çıkar mı yataktan yanımıza gelmeye kestiremiyorum deneyimi olanlar bi anlatıversin
Biz gectik 3 hafta kadar oldu. Gecenin bi vakti çat diye çıkıp geliyo ödüm kopuyo 😱

Ay tam insanı yazdı nasıl yapıyosun peki kızı bazen yanıma yatırıyorum mecbur korkuyorum üstüne çıkar diye
Benim korktuğum şey bi anda belirmesi 😁 anlık noluyo yaa diyorum. Güvenlik acisindan sıkıntı yok anne yanı beşik var bebeğin yanına ulaşamaz. Etrafı yüksek. Alçak olan tarafta ben varım zaten. Bi de iyice kapıya uzağız.

Ama yatak alırsanız büyük ve rahat alın. Sabaha karşı oğlanın sesine uyanıyo mecbur tekrar uyutmak için yanına yatıyoruz.

Bu arada büyüğün atağı bitti küçüğün ki başladı ahahaha uyumuyo el kadar bebe unutmuşum ataklarında sil baştan geleceğini 😁
Ben büyüğün ataklarını hiç fark etmemiştim hep es geçmiştik ama dün gece biraz zorladı beni. Sırt üstü yatırdığım an ağlamaya başlıyo yüz üstü yatmak istiyo napcaz bilmiyorum

Benim korktuğum şey bi anda belirmesi 😁 anlık noluyo yaa diyorum. Güvenlik acisindan sıkıntı yok anne yanı beşik var bebeğin yanına ulaşamaz. Etrafı yüksek. Alçak olan tarafta ben varım zaten. Bi de iyice kapıya uzağız.

Ama yatak alırsanız büyük ve rahat alın. Sabaha karşı oğlanın sesine uyanıyo mecbur tekrar uyutmak için yanına yatıyoruz.
Ben şey diye düşündüm standsrt ölçüler alırım sonra zamanı gelince altına sadece baza koyarım yatak olur diye öyle baktım.
Ay korkunç ahahaha evlat tamam ama aklını alma insanın 😄
Valla zor dedin onu yüzüstü gözetimsiz zor uykusuzluk zor 🫤

Ben şey diye düşündüm standsrt ölçüler alırım sonra zamanı gelince altına sadece baza koyarım yatak olur diye öyle baktım.
Ay korkunç ahahaha evlat tamam ama aklını alma insanın 😄
Valla zor dedin onu yüzüstü gözetimsiz zor uykusuzluk zor 🫤
Ben bi tane bazalı yatak alcaktım montessori hantal geliyodu. Dolabı şifonyeri de sonra alırım diyodum. Derken oda şeklinde aldık direkt. Ama çok güzel oldu. Yatağı da montessori. Altında çekmece var. Yanında korumalık var. Yatağın ölçüsü 100x200.

Merhaba kızlar bebeklerinize kullandığınız ve memnun kaldığınız vitaminler neler? Bugün doktora gittik ve vitamin değerleri biraz düşük çıktı. Balık yağı ve imunol kullanıyorduk. Tekrardan vitamin arayışına girdim demek ki yeterli gelmiyor ve iştahı aşırı derecede düşük bir çocuk. Normal bir bebeğin sadece bir öğünde yediğini toplam bir günde yemiyordur belkide..

Merhaba kızlar bebeklerinize kullandığınız ve memnun kaldığınız vitaminler neler? Bugün doktora gittik ve vitamin değerleri biraz düşük çıktı. Balık yağı ve imunol kullanıyorduk. Tekrardan vitamin arayışına girdim demek ki yeterli gelmiyor ve iştahı aşırı derecede düşük bir çocuk. Normal bir bebeğin sadece bir öğünde yediğini toplam bir günde yemiyordur belkide..
Ocean kullanıyorum şu an ben daha önce vitagil kullanıyordum memnunum

Kizlae ben sadece demir ve d vitamini veriyorum ekstra vitamin de mi veriyorsunuz ?
D vitamini ve demiri bıraktık canım biz 1 yaşında multivitamine geçtik. Ayrıca Balık yağı verenler de oluyo ama doktor balık yiyorsa önemli değil dedi haftada bir ben balık veriyorum diye balık yağı yok bizimkinde.

Ben bi tane bazalı yatak alcaktım montessori hantal geliyodu. Dolabı şifonyeri de sonra alırım diyodum. Derken oda şeklinde aldık direkt. Ama çok güzel oldu. Yatağı da montessori. Altında çekmece var. Yanında korumalık var. Yatağın ölçüsü 100x200.
Biz de çekmeceli aldık çekmeceye de yatak aldık orda da ben yatacağım gerektiğinde. Acaba yüksekliği yatağın sorun oldu mu? Çekmeceli olunca yer yatağı gibi olmuyor ya ben biraz tedirgin oluyorum henüz gelmedi yatak ama. Alttaki yatağı ben yatmasam da gece açmak istiyorum düşerse ona düşsün diye. Korkuluk var ama çok deli yatan bir bebek.

Ya oyun alanıda olır diye düşünüyorum alıcam galiba 😃

Biz de çekmeceli aldık çekmeceye de yatak aldık orda da ben yatacağım gerektiğinde. Acaba yüksekliği yatağın sorun oldu mu? Çekmeceli olunca yer yatağı gibi olmuyor ya ben biraz tedirgin oluyorum henüz gelmedi yatak ama. Alttaki yatağı ben yatmasam da gece açmak istiyorum düşerse ona düşsün diye. Korkuluk var ama çok deli yatan bir bebek.
Bizim yatakta cok dusme ihtimali yok. Ama bizimki mama sandalyesinde akrobatik hareketler yapıyor bir iki düştü çok bi şey olmadı artık güçlendiler. Bizimkinde de çekmece var ama ben yatak almadım eşya koyarım oraya diye düşündüm. Yatak 1x2 olduğu için sığıyoruz baya rahat. Altını temizlemesi de kolay bunun çekmeceyi çektn mi çıkıyo altı boş

Eklentiler

• IMG_2920.jpeg
    IMG_2920.jpeg
    113,1 KB · Görüntüleme: 26
  • 3B7AE1F4-0291-42B3-A1E3-E878336B23DE.jpeg
    3B7AE1F4-0291-42B3-A1E3-E878336B23DE.jpeg
    109,3 KB · Görüntüleme: 23
Ya oyun alanıda olır diye düşünüyorum alıcam galiba 😃
Evet artık odasında daha çok zaman geçiriyor yere bi de minder koydum iyi oldu. Hatta tv koltuğu almayı düşünüyoruz biz de burda otururken rahat ederiz 😁 radyo koydum bi de dıngır dıngır onu dinliyoruz. Babası ekran yasagi getirdi bize 😁

Evet artık odasında daha çok zaman geçiriyor yere bi de minder koydum iyi oldu. Hatta tv koltuğu almayı düşünüyoruz biz de burda otururken rahat ederiz 😁 radyo koydum bi de dıngır dıngır onu dinliyoruz. Babası ekran yasagi getirdi bize 😁
Mantıklı vallahi kendimize alanlar oluşturmamız lazım. Taşınma işim olmasa çok güzel ayar çekicem de du bakalım. İnan ekran olayı çok sıkıntı hamileliğimin sonlarına doğru çok açtım fena saldırganlaşmıştı kızçem doğduğundan beri hiç açmıyorum o konuda bi pürüz yaşamadık sonra. Sanki istediği için değil mecburiyetten izliyomuş çocuk. Çok iyi yapıyosun izletmemekte. Ama belli bir süre belirli içerik için okeyim yinede. Max 15dk oda ms rachel falan veya yardımcı arabalar gibi daha eğitici içerikler.

Mantıklı vallahi kendimize alanlar oluşturmamız lazım. Taşınma işim olmasa çok güzel ayar çekicem de du bakalım. İnan ekran olayı çok sıkıntı hamileliğimin sonlarına doğru çok açtım fena saldırganlaşmıştı kızçem doğduğundan beri hiç açmıyorum o konuda bi pürüz yaşamadık sonra. Sanki istediği için değil mecburiyetten izliyomuş çocuk. Çok iyi yapıyosun izletmemekte. Ama belli bir süre belirli içerik için okeyim yinede. Max 15dk oda ms rachel falan veya yardımcı arabalar gibi daha eğitici içerikler.
Biz dogdugundan beri izliyoduk. Yani biz izliyoduk onun ilgisi yoktu. Bir iki sarki aciyoduk oynuyodu. Ama son zaman surekli ister oldu bir elinde kumanda bir elinde telefon acin acin diye geliyodu. Kapatınca aglıyodu. Uyku sorunlari da eklenince babasi basti yasagi 😁 ben ekran konusunda katı değilim ya öbür türlü sıkıcı geliyo bana bu sefer telefona dalıyorum teknoloji beni ele geçirmiş 😣

Biz dogdugundan beri izliyoduk. Yani biz izliyoduk onun ilgisi yoktu. Bir iki sarki aciyoduk oynuyodu. Ama son zaman surekli ister oldu bir elinde kumanda bir elinde telefon acin acin diye geliyodu. Kapatınca aglıyodu. Uyku sorunlari da eklenince babasi basti yasagi 😁 ben ekran konusunda katı değilim ya öbür türlü sıkıcı geliyo bana bu sefer telefona dalıyorum teknoloji beni ele geçirmiş 😣
Yaa illa ki hele emzirirken çok sıkılıyo insan 😀 müzik bizde de var teknoloji çağındayız mecbur maruz kalıyo zaten hiç değilse görüntüülğ görüşme ile maruz kalıyo

Ben de çok sıkılıyorum ya mümkün olduğunca açmamaya çalışıyorum kendime de. Eskiden çalışıyordum evde de tv pek izlemiyordum ama simdi butun gun evde ses istiyor insan sıkılıyorum.Siyah ekran bebek şarkısı açıyorum sürekli sıkılmamak için. Elimde tel görünce de gelip elimden almaya çalışıyor kendisiyle ilgilenmem için. Babası tv izlemek istiyo bizim evde daha çok, o zaman da pek bakmıyor yine de endişe ediyorum. Ekransız eskiden daha kolaydı ama hareketlenince daha zor olmaya başladı.

Back
X