Teşekkürler sagolun,epidurali hiç bilmiyorum bana sadece spinal anlatıldı.belden bir iğne yapıldı ve hemen belden aşağısı uyuştu.sadece çekiştirme gibi birseyler hissettim ağrı acı asla yoktu.bebek 10dk içinde çıkarıldı karnımdan.gösterdiler hemen, simsiyah saçları vardı ve kanliydi heryeri.ama dünyanin en güzel bebegi oluyor o.sizin için. iğne yapılması da dahil..sonrası dikilme.toplamda 40-45dk gibi bir zamanda geldiğimi söylediler bana odaya.6saat sonra bisküvi ve cay getirdiler onları yedim sadece. Gaz cikmadan kqtı birsey yedirmediler.tavuk suyu corbası,meyve suyu,bol kahve ve cay,su.spinalde kesinlikle baş ağrısı oluyor,bende ayrıca kulak uğultusu,boyun ve ense ağrısı da çok oldu. 1gün sonras cıktıbunlar hep .bunun icin bol sade kahve içilmesi gerek.ve su tabiiki.benim.gaz sancim oldu baya çıkaramadım gazımi.zaten 6saat sonra sonda çıkarılıp kaldırıyorla.depend takılıyor benim kalkışım kolay oldu.tabiki dikiş yeri acıyor ama öyle öldüm.bittim.diyemem.zaten agrı kesici vuruyorlar onlar rahatlatıyor. Hergün koldan kan sulandırıcı ve damar yolundan antibiyotik verdiler.çıkıştada dr antibiyotik, agrı kesici, kan ilacı ,yara kremi ve kan sulandiricı iğne yazmisti bana. ertesi gün kötüydü esas benim icin.kalkinca gözüm karardı wcde.gaz içimde dolaşıyor ama çıkaramıyorum resmen karnımda bebek hareketi gibi gezdi durdu.lavman yapıldı da biraz rahatladım.sıcak su torbası almistim yanıma dikise denk getirmeden tuttum o da iyi geldi biraz.birde balgam var hissi oldu bogazimda öksürmek acı verdi sanki dikisim aciliyor saniyordum dr birsey olmaz oraya destek olarak öksürebilirsin dedi.elimde hep pecete bogazimı temizlemeye calistim.kalkip yürümek benim gaz sancilarım yuzunden zor geliyordu bana hep ağrı kesici verildi. ama yürümek cok iyi geliyor..su icmekte iyi geliyor bunun icin..sondam cikarilinca çiş olayını hissedemedim yani ıkınma hissim yoktu,wcye gidince anlıyordum. gazda o yüzden çıkaramadım zaten.normalmis olurmus tabi sonra geçti de.eve geçince ne öksürük kaldı ne balgam.ama baş boyun ağrısı devamdı o yüzden kahveyi içmeye ara vermemek gerek.ayak ve bacaklarım şişti hastanede ve eve geçince iki katı sismeye devam etti.anestezi etkisiymis resmen davul gibi oldu yüksekte tutmaya çalışıyorum 1haftaya geçermiş.dikjs yerindeki bant 2kez degistirildi hastanede. eve gidince ikgun sonra cikar dus altiktqn sonra kurula krem sür dedi dr.doğumdan 1hafta sonrada kontrolümvar ultrasonla bakacağim karnına dedi .aklimda kalanlar bunlar şimdilik :))