- 23 Mayıs 2023
- 383
- 631
- 23
- 28
Canım artık brixton hicks denen yalancı sancılar baslayabiliyormus. Ben 2 hafta önce gitmiştim doktora arada hafif kasık ağrım ve karnımda sertleşme oluyor dedim. Artık yalancı sancilar baslar, bunlar vücudu doguma hazırlıyor demişti banaSana da çok geçmiş olsun canım. İnşallah az kalan bu süreç de sorunsuz ilerlerAllah yardımcınız olsun. benim de arada ağrı giriyor ama kasılma sancı olduğunu nasıl anlayacağız acaba. Doktor muayene de anlıyor mu biliyor musunuz?
İnşallah saglikla vaktiyle gelsinlerKızlar merhababenimde ikizlerime erken doğum riskim var malesef aynı şeyleri yaşıyorum kasılma sertleşme yatıyorum sürekli evdeyim..sabah akşam progestan ve haftada 1 proluton kullanıyorum rahim ağzı kısalması da var bebekler çok baskı yapıyor. Bu arada @mardin gelini göğüs pompası aldım ben özellikle ikiz bebek bekleyenler için kesinlikle tavsiye ediliyor erken doğum olursa kuvez durumu da olabilir ve süt sağmak gerekecek. Allah yardımcımız olsun çok stresli geçiyor benim elimde değil her ağrım olduğunda korkuyorum
Çalışınca mecbur gittigi yere kadar devamİyimiş senin kiben çalışıyorum ama artık yavaştan zorluyor mecburen çalışmaya devam edicem iznim doğumdan sonraya kalsın diye. Ev işleri de zor geliyor valla yemek bulaşık zor eşime bırakıyorum çoğu zaman
Valla dinlenmeye çalışıyorum canım yatıyorum belim ağrıyor geri kalkıp yürüyorum biraz azaldı sanki artarsa gel demişti 3 hafta sonraya gün verdi bakalım o zaman bakacak sancım varmı diye Allah'tan bebek aşağıda değil rahim Ağzı kapalı artık yatacağım.Ay canım geçmiş olsun yatınca falan düzelir inşallah. Bebişin de zamanında sağlıkla gelir inşallahyorma kendini doktorun dediğine harfiyen uymaya çalış az kaldı inşallah sorunsuz sıkıntısız geçecek ve sağlıkla kucağına alacaksın yavrunu
Evet bende sordum acaba brixton hicks kasilmasimi bunlar diye daha erken dedi banada onun için bende 28-29 da olur diye biliyorum bir daha gittiğimde benimde 33 olacak o zaman nst bağlayacak bakacak sancı varmı diye ama bence bizimki doğuma hazırlık kasılmaları çünkü dinlenince geçiyor benim ben haldir huldur iş yapınca tabi ağrı oluyor oturdum artık valla evde Allaha emanet kızda anneme sadece yemek yapıyorum o kadarCanım artık brixton hicks denen yalancı sancılar baslayabiliyormus. Ben 2 hafta önce gitmiştim doktora arada hafif kasık ağrım ve karnımda sertleşme oluyor dedim. Artık yalancı sancilar baslar, bunlar vücudu doguma hazırlıyor demişti banabelli bir duzende/aralıkla gelmiyorsa ve çok şiddetli ağrılar değilse, dinlenince geçiyorsa normal karşılanıyor yani. Sancı olduğunu nst de anlayabiliyorlar. Sanırım 32.haftadan itibaren nst ye başlanıyor ama tam emin değilim, kişiden kişiye değişiyor olabilir. Ben 2 hafta sonra-32de kontrole gidicem bakalım benden nst isteyecek mi
Sağol canım aynen bende öyle biliyorum doktorum olacak ufak ufak sancılar demişti. Benim karnım hep sert sanki taş gibiCanım artık brixton hicks denen yalancı sancılar baslayabiliyormus. Ben 2 hafta önce gitmiştim doktora arada hafif kasık ağrım ve karnımda sertleşme oluyor dedim. Artık yalancı sancilar baslar, bunlar vücudu doguma hazırlıyor demişti banabelli bir duzende/aralıkla gelmiyorsa ve çok şiddetli ağrılar değilse, dinlenince geçiyorsa normal karşılanıyor yani. Sancı olduğunu nst de anlayabiliyorlar. Sanırım 32.haftadan itibaren nst ye başlanıyor ama tam emin değilim, kişiden kişiye değişiyor olabilir. Ben 2 hafta sonra-32de kontrole gidicem bakalım benden nst isteyecek mi
Valla zor süreç ya eşin de bir yere kadar destek oluyor adamda elinden gelmiyor ne yapsın. Dün tüm evi temizledim korka korka inşallah bişey olmaz diye. Bazen de diyorum bu kadar nazlı olma annelerimiz hem ev işi yapmış hem kaç tane çocuk doğurmuşÇalışınca mecbur gittigi yere kadar devambırak tabii ki evde dinlenirsin bari ben çalışmadığım halde bırakıyorum arada bazı işleri eşime
canım daha iyi olursun inşaşşahValla dinlenmeye çalışıyorum canım yatıyorum belim ağrıyor geri kalkıp yürüyorum biraz azaldı sanki artarsa gel demişti 3 hafta sonraya gün verdi bakalım o zaman bakacak sancım varmı diye Allah'tan bebek aşağıda değil rahim Ağzı kapalı artık yatacağım.
Aminnn canım sağol Allah'ım hepimizin yardımcısı olsunSana da çok geçmiş olsun canım. İnşallah az kalan bu süreç de sorunsuz ilerlerAllah yardımcınız olsun. benim de arada ağrı giriyor ama kasılma sancı olduğunu nasıl anlayacağız acaba. Doktor muayene de anlıyor mu biliyor musunuz?
Anladım canım teşekkür ederim. Benim olmamış demekki o zaman çünkü benim hep göbek deliği altında ağrılarım oluyor. Bakalım nst ye az kaldı başlarız herhalde.Aminnn canım sağol Allah'ım hepimizin yardımcısı olsunbu sertleşme kasılma durumu farkedilmeyecek gibi değil gerçekten karnın üst kısmından aşağıya doğru taş gibi oluyor o anda ağrı oluyo illaki farkedersin. Muayenede değil ama nst de ufakta olsa ağrı varsa çıkıyor.
Aminnnİnşallah saglikla vaktiyle gelsinlergöğüs pompası ablamdan aldım ben de, lazim olursa kullanırım bakalım. Sakin olmak da önemli ama hem sen hem bebisler için aklındaki her soruyu doktorunla paylaş mutlaka rahatlatır seni. Hiç bilmediğimiz bir sürece doğru ilerliyoruz hem heyecan hem panik artıyor elde olmadan Doğuma kadar seni yormayacak bir hobi ile ugrasabilirsin mesela, hem kafanı dağıtır hem vakit geçirirsin rahatlarsın biraz
Bugün bebeğin kıyafetlerini yıkamaya başladım yarın kendiminkilerini yaparım ütülenecek 3 makina minnak kıyafet varcanım daha iyi olursun inşaşşah. Rahim ağzından ben de çok korkuyorum ya her gittiğimde doktora soruyorum mutlaka. Ayaklarının altına yastık koymayı de dene canım iyi geliyor.
Canım benim kalkma sakın yat, kızınla konuş anlat ona emin ol anlar o çok akıllı çocuklar..32 haftadan sonra bebek için risk azalır ama gidebildiği kadar gitsin canım..rabbim sağlıcakla versin kucağına bebeğiniKızlar selam hepinize doktorumdan çıktım benim 2 haftadır falan ağrılarım arttı bel kaşık ağrım özellikle yürüyünce yorulunca karnım taş gibi oluyor çocuk top gibi oluyor kasılma oluyor aslında bunun fazlasida doğumu tetikliyor biliyorsunuz şuan riskli bir durum yok ama yatacakmışim artıkbenim asla yapamadığım bişey çünkü kızım var annem yanımda o yardımcı ama hayırlısı herşeyin şuan yatistayim yani 3 hafta sonra hastaneye gün alacağız biz artık doktor her ihtimale karşı alalım diyor sezaryen zaten bu bebekte baş aşağı şuan Ocak sonu doğumum tahmini dua edin artmasin bu kasılmalarım iğneye baslayacam tekrar yoksa
Canım ikiz olunca daha da zorluyor, yat dinlen kuzum, ikizlerde erken doğum daha sık olur..ne kadar giderse o kadar iyi..rbbim sağlıcakla versin kucağına ikizleriniCanım merhaba o ılaçları aıle hekımıme yazdırdım sagolsun senelerdır hep ne desem çevırmıyor benı cuma gunu hastaneye gıttık ama ben çok agırlaştım yuruduk park yerıde yoktu ustune bıde asansoru hastanenın başım donuyor aşagı yukarı gıdıp gelıyor kısacası zor gıttım bıde demezlermı doktor 4randevusu alma dedı ışleme gıttı dıye ben delırdım aınır krızı geçırdım dedım arasaydınız ya hamıle ınsanı ne dıye yoruyorsun dedım ozur dılerız hastanenın suçu dedıler çıktık memorıale gıttık kadın hemen aldı alttan baktı karından baktı bıde hemen nstye baglayalım dedı sancım yok ama artık yat ayakda durma yorulma yurume yok dedı erken dogum olabılır dedı aşırı hareketlıler belım sırtım bacaklarım kıtlenıyor valla otursam kalkamıyorum 15ı gorsen ıyı dedı bu doktor bakalım eşım bı oburune gıdelım dıyor sonra net karar verelım dıyor hayırlısı olsun ınşallah
Canım rabbim sağlıcakla versin kucağına ikizleriniKızlar merhababenimde ikizlerime erken doğum riskim var malesef aynı şeyleri yaşıyorum kasılma sertleşme yatıyorum sürekli evdeyim..sabah akşam progestan ve haftada 1 proluton kullanıyorum rahim ağzı kısalması da var bebekler çok baskı yapıyor. Bu arada @mardin gelini göğüs pompası aldım ben özellikle ikiz bebek bekleyenler için kesinlikle tavsiye ediliyor erken doğum olursa kuvez durumu da olabilir ve süt sağmak gerekecek. Allah yardımcımız olsun çok stresli geçiyor benim elimde değil her ağrım olduğunda korkuyorum
Az kaldı canım sende yorma kendini özellikle sancı falan olursa yat dinlenSağol canım aynen bende öyle biliyorum doktorum olacak ufak ufak sancılar demişti. Benim karnım hep sert sanki taş gibi32. Haftaysa bu perşembe gidicem 32 oluyoruz bakalım doktor nts ye başlamayacak mı. Ay şu süreç bir sağsalim geçseydi. Neyin ne olduğunu bilmiyoruz ne bekliyor bizi bilmiyoruz hergün bişey oluyor vücudumda sanki hemen internete bakıyorum. Bugün de göbek değilim ağrıyor baya
Özellikle doğum sancısı belden başlar, karına doğru yayılır ve kasıklara doğru iner..bu arada karın sertleşir top gibi olur..bunu ayırt edersin canımAnladım canım teşekkür ederim. Benim olmamış demekki o zaman çünkü benim hep göbek deliği altında ağrılarım oluyor. Bakalım nst ye az kaldı başlarız herhalde.
Kuzum yorma kendiniBugün bebeğin kıyafetlerini yıkamaya başladım yarın kendiminkilerini yaparım ütülenecek 3 makina minnak kıyafet varannem yapacak saolsun yoksa bel kalmıyor insanda yahu yatınca ağrıyor oturunc ağrıyor ahh ilk hamilelikte yapılan epiduralden hep bu ağrılar arkadan sürekli belime biri bastırıyor gibi
Amin inşallah canım onada Cok üzülüyorum anne oynayalım anne parka gidelim okulada gidiyorCanım benim kalkma sakın yat, kızınla konuş anlat ona emin ol anlar o çok akıllı çocuklar..32 haftadan sonra bebek için risk azalır ama gidebildiği kadar gitsin canım..rabbim sağlıcakla versin kucağına bebeğini❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?