Magnezyum günde bir tane alıyorum haftada bir proluton depot inşallah hep iyi oluruz çok geçmiş olsun sanaCanım mutlaka git ve aksatma hiçbir şey yoksa bile için rahat eder. Ben şu an magnezyum ve progestan kullanıyorum daha iyi oldum şükür
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Magnezyum günde bir tane alıyorum haftada bir proluton depot inşallah hep iyi oluruz çok geçmiş olsun sanaCanım mutlaka git ve aksatma hiçbir şey yoksa bile için rahat eder. Ben şu an magnezyum ve progestan kullanıyorum daha iyi oldum şükür
Hiç sorma kuzum bol bol yağ sürüyorum göbeğime çatlayan çok arkadaşım olmuş sizde ihmal etmeyin .Biz elimizden geleni yapalım çatlarsa da çatlasın göbeklerBen de neredeyse 3 kiloyu bir ayda aldım valla
Aynen öyle kuzum sağlıklı olsunlarda verilir kilolarE EsrSvm T tupbebekyolculugu
Aslında hepimiz bir ay da almışız o kiloyu.
58 dim ben hamile kaldığım ay.
Şimdi sbh sbh tartıldım 63,4 çıktı. İlk üç ay deli kusmaktan zaten yiyemedim. Sonra da almışım işte. Ama bebekte topluymuş. Sağlık olsun artık napayım
Göbeğim değil de belimden aşağısı çatladı bile kreme rağmenHiç sorma kuzum bol bol yağ sürüyorum göbeğime çatlayan çok arkadaşım olmuş sizde ihmal etmeyin .Biz elimizden geleni yapalım çatlarsa da çatlasın göbekler
Bende belime kalçama kadar sürüyorum kuzum çok kaşınıyorum çatlamaya müsaitim bende ama henüz olmadı.Genelde son aylarda oluyor galiba.Olsun kuzum demek ki bünyesel birşey bazen ne yaparsak yapalım oluyormuş genetik kaynaklı bebişten hatıra diyeceğizGöbeğim değil de belimden aşağısı çatladı bile kreme rağmen
Cok geçmiş olsun canım benim rabbim birdaha yaşatmasın inşallah hepimiz için zaman su gibi akıp gitsin vakti zamanında sağlıkla alalım kucaklarimizaÇok şükür bugün taburcu etti ama ağrın falan olursa hemen gel dedi. 19+2 şu an. Serum ve ilaçla iyi oldum şükür rahim ağzı kısalmadan fark etmen çok iyi oldu dedi doktor. Şu an 36 mm.
Canım çok güzel bir karar almışsınız. bence sıcakta herkes dışarıda hatta tatildeyken böyle bir süreçte olmak daha zorlayıcı oluyor. Biz temmuzda aşılama yapmıştık ve çok zorlanmıştım. İnşallah işlerinizi halledersiniz, madden manen kafa rahatlığıyla bu sürece girersin ve en güzel haberleri alırsınız.T Tsunamyy E EsrSvm ve diger arkadaslarim aksam esimle konustuk eylulde denemeye karar verdik bu ay ve agustosta findik bahce islerimiz var ne kadar dikkat edelim desekte muhtemelen suanki gibi bir dinlenmem olmayacak o yuzden riske atmayalim eylul ayinda hem bedenen hem de beynen daha rahat sekilde deneriz dedik
Canım çok geçmiş olsun. Şuan iyisin anladığım kadarıyla. Ama bu süreçte en küçük bir durum bile bizi strese sokmaya yetiyor maalesef. İnşallah senin de gelmiş geçmiş olsun. Allah tekrarından korusun canım.Kızlar maalesef benim erken sancılarım başlamış. Lütfen bana dua edin. Şu an serumlarla iğnelerle kesmeye çalışıyorlar. Yaklaşık bir haftadır bebeğim sol tarafta toplanıp sertleşiyordu birçok kişi normal dedi ama endişelendim ve doktora geldim. Erken sancılarmış meğer
Doktorum ile henüz doğum konusunu net konuşmadık. Daha vakit var diyor. Bir ay önce konuşmamızda tüp bebek olduğu için illa sezaryen diye bir şart yok ancak oran daha düşük diye belirtti. Normalde doktorum normal doğum yanlısı bir doktor. Tüp bebek olduğu için kaygılysanız ve sezaryen yapmak isterseniz buna saygı duyarım dedi. Şuan ben de bu konuya çok odaklanmıyorum. Süreç devam ettikçe karar veririz diye düşünüyorum.Kizlar selam. Doktorunuzla dogumu konustunuz mu? Sezeryan mi normal dogum mu dusunuyorsunuz ve doktorunuz ne oneriyor?
Benim doktorum bugun ivf bebeklerinde sezeryani tercih ediyoruz daha garanti dedi bu ne demek bilen var mi?
Siz ne yapicaksiniz Allah nasip eder secim sansiniz olursa?
Değişebiliyor benim baslarda 1-2 gün gerideydi sonra 2 haftaya yakın öne geçti. Şimdi 1 hafta önde. Bu endişe edilecek bir şey değil ama tansiyonunu dikkat et etki ediyor. Çünkü benim 1-2 gün geride olduğu zaman 14/9 falan çıkıyordu tansiyon çok dikkat ettim. Bol limon tükettim tuzdan uzak durdum şu an 11/7 civarında seyrediyorİyi akşamlar hanımlar bugün kontrole gittim çok şükür o ağrılarım için normal dedi ama bebeğim iki hafta önce gittiğimde bebegim 1hafta ilerideydi bugün gittiğimde ise geride değildi ama haftasıyla uyumuluydu sizinde öyle oluyor mu benim iki üç gün tansiyonum baya yükselmişti o zamandan beri tansiyon ilacı kullanıyorum acaba tansiyon mu geriletti diye korktum
Çok teşekkürler canım içimi rahatlattı n bende o iki üç günlük tansiyona bağlıyorum zaten tansiyon içinde ilaç kullanıyorum artık diğer gebeliğim de gebelik zehirlenmesi yaşamıştım bu yüzden çok tedirginim bu sefer sağlıklı hamilelikler hepimize inşallahDeğişebiliyor benim baslarda 1-2 gün gerideydi sonra 2 haftaya yakın öne geçti. Şimdi 1 hafta önde. Bu endişe edilecek bir şey değil ama tansiyonunu dikkat et etki ediyor. Çünkü benim 1-2 gün geride olduğu zaman 14/9 falan çıkıyordu tansiyon çok dikkat ettim. Bol limon tükettim tuzdan uzak durdum şu an 11/7 civarında seyrediyor
Benim anlamadigim neden ? Hamilelik boyunca hersey yolunda gittiyse doguma da musait se nie sezeryan. Cok kafama takildi. Bir de benim doktor tarih verdi 38+2 die ben bebek hazir olmadan dunyaya gelmesi fikrine asiri karsiyim cok cnm sikildi buyuzdenDoktorum ile henüz doğum konusunu net konuşmadık. Daha vakit var diyor. Bir ay önce konuşmamızda tüp bebek olduğu için illa sezaryen diye bir şart yok ancak oran daha düşük diye belirtti. Normalde doktorum normal doğum yanlısı bir doktor. Tüp bebek olduğu için kaygılysanız ve sezaryen yapmak isterseniz buna saygı duyarım dedi. Şuan ben de bu konuya çok odaklanmıyorum. Süreç devam ettikçe karar veririz diye düşünüyorum.
Nedenini ben de merak ediyorum. Şöyle bir açıklama duymuştum. Sürecin başında aldığımız progestan ilaçları nedeniyle bebeğin yukarıda kalması, aşağıya inmemesi dolayısıyla normal doğum süreci başlamama ihtimali yüksek oluyor denmişti. Ben kendimi normal doğum olarak düşünüyorum şuan kendimi buna hazırlıyorum. Hatta serbest bir ebe ile de anlaşabilirim. Ama süreç içinde sezaryen olmam gerektiği anlaşılırsa buna da uyum sağlarım. Sadece tek isteğim gereksiz yere sezaryen olmamak :) Aslında bu durum bir çoğumuz için de böyledir diye düşünüyorum.Benim anlamadigim neden ? Hamilelik boyunca hersey yolunda gittiyse doguma da musait se nie sezeryan. Cok kafama takildi. Bir de benim doktor tarih verdi 38+2 die ben bebek hazir olmadan dunyaya gelmesi fikrine asiri karsiyim cok cnm sikildi buyuzden
Sanırım doktorlar ani kilo alımında panik yapıyorlar. Gizli şeker, tansiyon vs durumları söz konusu olabileceği için. Tabiki bu durumda tepki verirken bizi de düşünseler ve ona göre bilgilendirseler çok daha yerinde olur. Doktor öyle dese bile sen önemseme canım. Bazen onlar da mekaniğe bağlıyor. Duyguları unutuyor. Sen kendine dert etme...E EsrSvm T tupbebekyolculugu
iyi bari içim rahatladı biraz kızlar
Canımı sıktı zaten bugün dr. Geçen ay 63 tüm bu ay 65 çıktım. Yok albüm olursan bebek yaşasada yaşamasada bakılmaz alırız, önce anne deriz öyle durumda. Çok kilo almışsın zart zurt bi dünya şey.
Dedim ki ben sabah 63,9 çıktım. Aç karnına tartılıyorum. E bugün randevu 15:00 te. Kahvaltı yaptım, öğle yemeği yedim 14:30 da süt içtim gitmeden. Normal fazla çıkması kilonun dedm yani. Yok adam sinir etti beni
Biraz araştırdım zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı tavsiyelerini öğrendim. Sen hangi yağı kullanıyorsun acaba?Hiç sorma kuzum bol bol yağ sürüyorum göbeğime çatlayan çok arkadaşım olmuş sizde ihmal etmeyin .Biz elimizden geleni yapalım çatlarsa da çatlasın göbekler
Evet tam anlamiyla ayni fikirdeim. Gereksiz yere ve bebek gelmeye hazir degilken sezeryan olmamak.Nedenini ben de merak ediyorum. Şöyle bir açıklama duymuştum. Sürecin başında aldığımız progestan ilaçları nedeniyle bebeğin yukarıda kalması, aşağıya inmemesi dolayısıyla normal doğum süreci başlamama ihtimali yüksek oluyor denmişti. Ben kendimi normal doğum olarak düşünüyorum şuan kendimi buna hazırlıyorum. Hatta serbest bir ebe ile de anlaşabilirim. Ama süreç içinde sezaryen olmam gerektiği anlaşılırsa buna da uyum sağlarım. Sadece tek isteğim gereksiz yere sezaryen olmamak :) Aslında bu durum bir çoğumuz için de böyledir diye düşünüyorum.
Baya bir arastirdim hem internette hem kendi diyetisyenim kendi doktorum vardiigim sonu. Su Zeytinyaginin hicbir faydasi yokBiraz araştırdım zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı tavsiyelerini öğrendim. Sen hangi yağı kullanıyorsun acaba?
Normal kuzum benim de bazen öyle çıkıyor zaten önemli olan haftasıyla uyumu 1 hafta ileride ya da geride çıkması normalmiş ultrason +/- ölçüm olayından ama 2 hafta ileride ya da geri olması problemmiş.O yüzden hiç kafana takma benimde bazen 4-5 gün önde çıkıyor bazen haftasıyla uyumluİyi akşamlar hanımlar bugün kontrole gittim çok şükür o ağrılarım için normal dedi ama bebeğim iki hafta önce gittiğimde bebegim 1hafta ilerideydi bugün gittiğimde ise geride değildi ama haftasıyla uyumuluydu sizinde öyle oluyor mu benim iki üç gün tansiyonum baya yükselmişti o zamandan beri tansiyon ilacı kullanıyorum acaba tansiyon mu geriletti diye korktum
Bende göbeğe aldım canım birde beş ve popom genişledi 20. Haftadan sonra daha hızlı alınıyormuş elimden geldiğince dikkat etsemde alınıyor ya sağlıklı olalımla kiloya muhakkak çözüm olurSanırım doktorlar ani kilo alımında panik yapıyorlar. Gizli şeker, tansiyon vs durumları söz konusu olabileceği için. Tabiki bu durumda tepki verirken bizi de düşünseler ve ona göre bilgilendirseler çok daha yerinde olur. Doktor öyle dese bile sen önemseme canım. Bazen onlar da mekaniğe bağlıyor. Duyguları unutuyor. Sen kendine dert etme...
Ben de başından beri 3 kilo aldım ama 15 günden beri kilo alımım hızlandı gibi hissediyorum. Bu beni de tedirgin ediyor. Bir de kiloyu karnıma değil de vücudumun her yerine alıyorum. Bu da canımı sıkmıyor değil :/