💛💜🧡 2023 Mart Ayı Gebelik Planlayanlar 💛💜🧡

Nasıl daha rahat hissedeceksen öyle yap canım. Ben ilk hamile kalmaya karar verdiğim ay ne araştırdım ne ovülasyon takibi hiçbirşey yapmadım.
Sadece adetim bitti, birgün arayla ilişki yaptım. Saatlerce de yatmadım 20 dk sonra kalktım.
Duş falan aldım ve ilk aydan hamile kaldım.
Sonra 1,5 aylık düşük yaptım.
Düşük sonrası doktor beklemeye gerek yok dedi. Ben yinede 1 ay bekledim zaten duygu olarak hazır değildim.
Haziranda düşük yaptım Temmuzdan beri hala hamile kalamadım.
Kafa rahatlığı da çok etkiliyor şimdi çok olsun istiyorum farkında olmadan kendime zarar veriyorum demekki.
Olacağı varsa uzun lafın kısası bir ilişkide bile kalınır, vakti varsa yıllar geçer gelmez. ❤
Allahım kimseleri çok aratmadan kucağını doldursun inşallah. ❤🙏
Valla cok haklisiniz bnde gecen mart ayinda dusuk yaptim 3 ay korundum .ozmndan beri nasip olmadi nasipte varsa gelir bulur Allahin izniyle yoktan var eden Rabbim ol dedigi zaman olucaktir insaAllah artik strs yapmayalim bence

merhaba, nedense bunun bildirimi bana gelmiş ben de yazmak istedim. 5. aydayım Allaha şükür ve inşallah isteyen herkese Allah nasip eder. ilk gebeliği olacaklar için kısacık tecrübelerimi paylaşmak istedim;
▪︎ilk 3 ay evet ama özellikle ilk bir ay gelişim için çok önemli içmeyen varsa hemen folik aside başlayın. solgar folik asidi doktor önermişti ben onu kullandım.
▪︎bulantı ve kusma durumlarına karşı imkanı olan ilk aylarda özellikle de kokan şeyler pişirmesin. ben 3 ay annemde kaldım ve hiç bulantım olmadı yemek pişirmediğim için.
▪︎devlet hastanesi ve sağlık ocakları inanılmaz ilgisizler ve ultrason cihazları çok kötü. bu yüzden ilk öğrendiğinizde imkanınız varsa bir kere de olsa özele gidin ve beslenme için bilgiler alın. yemeniz ve yememeniz gereken çok şey var çünkü.
,▪︎belirtileriniz her zaman aynı kalmıyor bir gün göğsünüz kopacak gibi ağrırken sonra geçiyo ve tekrar başlıyo, her belirti kişiye özel ve bunlar bebeğin sağlığı hakkında bilgi vermiyor. belirtiniz geçti ya da bir şeyler değişti diye bebeğinize bir şey oldu sanmayın.
▪︎ilk gebeliği öğrendiğinizde ve sonra 2 ayda bir kan, idrar tahlili yaptırın üniversite hastaneleri bu konuda oldukça iyi.
▪︎ikili tarama testi eğer 30 yaş ve üstündeyseniz yalancı pozitiflik veriyor. yaptırmayın demiyorum ama down sendromu riski yüksek çıkarsa sakın korkmayın çünkü çoğunlukla yanlış bir ihtimal bu. ayrıntılı taramayı asla atlamayın en önemli olanı bu.
▪︎her kontrole giderken evde bebeğiniz ve kendinizle ilgili sorular hazırlayın, bunları sorarak bilgilenin çünkü internet çöp.
▪︎ilk 3 ay bebeğin tutunması için çok önemli. ani hareketler, yukarı uzanma, karna darbeler ve bazı yiyeceklerden kaçının. (mayonez, sosis, sucuk, salam, maydonoz, çiğ ya da az pişmiş et ve yumurta, ciğer ve diğer sakatatlar gibi)
▪︎bebeğinize alışveriş yapmak için çevredekilerin zaman geçsin son aylarda yap saçmalığını dinlemeyin. Allah nasip etmişse bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacaksınız. alışveriş için 3 ayı beklemenize gerek yok.
▪︎ilk haftalardan itibaren tamamen pamuklu tayt ve hamile çamaşırları alın. bebeğinizi öğrendiğiniz andan itibaren karnınızı sıkan kıyafetler giymeyin.
▪︎kan akışının iyi olması sebebiyle sol yan yatış 3 aydan sonra öneriliyor. ben yüz üstü yatardım ama öğrendikten sonra hep sol yana yattım. bu oldukça önemliymiş.
▪︎kan pıhtılaşmanıza ilk kontrolünizde baktırın. bu durum bebeği kaybetmeye sebep olabiliyor. eğer varsa kan sulandırıcı başlatıyor doktor.
▪︎kan değerlerinize göre doktor üç ay sonunda herhangi bir vitamin vermediyse başka doktora da gidin. durumunuza göre içinde balık yağı, b12, kalsiyum, magnezyum, demir vs. olan vitaminler içmelisiniz.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. ben başlarda devlete ve sağlık ocağınıza gittiğim için bunların çoğunu gece gündüz araştırarak kendim öğrenmek zorunda kaldım. umarım bir kişiye bile olsa faydam olur. Allah isteyen herkese tosun gibi bebişler nasip etsin 💜
Amin canım inşallah bilgilendirme çok güzel olmuş fakat yumurtayı öneriyordu doktorlar🙄 ben bu şeylerin çoğunu yiyorum o ayrı konu da😁 olacağı varsa her şekil olur zaten

Mart ayının, bebek isteyen bütün anne adaylarımıza uğurlu gelmesini diliyorum. Hepimizin güzel haberler verdiği rengarenk bir ay olsun.

Adınızı yazdırmak için beni etiketlemeyi unutmayın yorumlarda :)
SAT ve BAT tarihlerinizi bildirin ve güncelleyin lütfen.

e9bdf670-cb75-4605-92a3-76168a92169c-jpeg.3187250

Ateş Takibi Yapanlar ❤️‍🔥

L A L L A L 7918f3 Ovulation charts on FertilityFriend.com
bebekheyecani bebekheyecani 78e298 Ovulation charts on FertilityFriend.com

ANNE ADAYI
SAT
BAT
DURUM
@tubiiloji--
🍀
@Afratafrac--
🍀
@Zuzushh--
🍀
@bluequeen24 Ocak-
🍀
@fnd_5016 Şubat-
🍀
@September Wind1 Şubat1 Mart
🍀
@kahveseverr2 Şubat1 Mart
🍀
@minik serduy5 Şubat1 Mart
🍀
S Suyolu01 31 Ocak1 Mart
🍀
@mutluanne27792 Şubat2 Mart
🍀
@berilettomber2 Şubat2 Mart
🍀
@Angel573 Şubat3 Mart
🍀
@mutlutablo6 Şubat3 Mart
🍀
@Astrologsero5 Şubat4 Mart
🍀
@suyesili16 Şubat4 Mart
🍀
@Hayirlisi1233 Şubat5 Mart
🍀
L A L L A L 3 Şubat5 Mart
🍀
@TASUU5 Şubat5 Mart
🍀
@ezomanya6 Şubat5 Mart
🍀
tweeetyyy tweeetyyy 2 Şubat6 Mart
🍀
@seeymaaa2 Şubat6 Mart
🍀
@1ciftyesilgozz4 Şubat6 Mart
🍀
@True_orange6 Şubat6 Mart
🍀
Anac ana Anac ana 9 Şubat6 Mart
🍀
@zynocann11 Şubat7 Mart
🍀
@Gizem20213 Şubat8 Mart
🍀
@naz19977 Şubat8 Mart
🍀
@onbirmayis10 Şubat8 Mart
🍀
H Hayatbaska 8 Şubat9 Mart
🍀
@destinesiaa9 Şubat9 Mart
🍀
Papatya220 Papatya220 9 Şubat9 Mart
🍀
@Mervenur27710 Şubat9 Mart
🍀
@Mrvpearl12 Şubat9 Mart
🍀
@CEYLANIKOO11 Şubat10 Mart
🍀
@sevayd11 Şubat10 Mart
🍀
@mlh511 Şubat11 Mart
🍀
@berenikaa11 Şubat11 Mart
🍀
@Eyllselmhn11 Şubat11 Mart
🍀
@mlh511 Şubat11 Mart
🍀
@Hasretimm12311Şubat11 Mart
🍀
@Tumay9415 Şubat11 Mart
🍀
Perlitik Perlitik 10 Şubat12 Mart
🍀
@Asli Miraz14 Şubat12 Mart
🍀
@fatsek15 Şubat12 Mart
🍀
@avokadokadin13 Şubat13 Mart
🍀
@mrsdnz10 Şubat14 Mart
🍀
@DILARA15912 Şubat15 Mart
🍀
@Feyzacim14 Şubat15 Mart
🍀
@aynurland8 Şubat16 Mart
🍀
bebekheyecani bebekheyecani 18 Şubat16 Mart
🍀
@cnlrm18 Şubat16 Mart
🍀
@Gulssen13 Şubat17 Mart
🍀
@Tikabasa16 Şubat17 Mart
🍀
@mevsimofm17 Şubat17 Mart
🍀
@BirMucizeOlsunb18 Şubat17 Mart
🍀
@edirefedirefediref20 Şubat17 Mart
🍀
M marilyn95 14 Şubat18 Mart
🍀
@mucizebekliyorum118 Şubat18 Mart
🍀
@melisaa9317 Şubat18 Mart
🍀
@cicekperisi1219 Şubat18 Mart
🍀
@difembahyaa20 Şubat18 Mart
🍀
@filozofia15 Şubat20 Mart
🍀
@chelin18 Şubat20 Mart
🍀
@birbebekhikayesi20 Şubat20 Mart
🍀
@leblebii1921 Şubat20 Mart
🍀
@patatesliiborek21 Şubat22 Mart
🍀
@Sunshine59721 Şubat23 Mart
🍀
@ayisigi-2818 Şubat25 Mart
🍀
@Nissalovely23 Şubat26 Mart
🍀
@trueliving_-31 Mart
🍀
Merhabaa benide ekler misiniz? Bu ay aşılamam tutmadı ne yazık ki regli oldum. Tekrar aşılama yapmayalım normal devam edeceğim :)

SAT 21 Şubat BAT 21 Mart

Amin canım inşallah bilgilendirme çok güzel olmuş fakat yumurtayı öneriyordu doktorlar🙄 ben bu şeylerin çoğunu yiyorum o ayrı konu da😁 olacağı varsa her şekil olur zaten
az pişmiş yasak canım, tam haşlanmış olacak, bunların çoğu bakteri yüzünden yasak o bakteriler Allah korusun bebeğe sebep olabiliyo

:))))) çok iyi ya... valla çoğu kişi yazma stres sebebi falan demiş ama ben de böyleyim. kafam çok dolduğu zaman yazıp ancak kafamdan atabiliyorum düşünceleri. ayrıca tüm hesap sanki elimden gelen her şeyi yaptım mı yapmadım mı üzerine ki bence bunun da insanı rahatlatan ve umutla dolmasına vesile olan bir yönü var. umut da her şey zaten.. umutsuz olmaktan iyidir diye düşünüyorum. ha olmazsa nasip değilmiş der geçersin canım. son sabah 5te değerlendirme planının olmamış olmasına da takılma bence çünkü nerdeyse saat bazında aralıklı olması zaten verimli olmayacaktı belki de

Valla kuzum bende öyle strese girmiş gibi hissetmedim kendimi rahatladım sanki 🤣🤣💜 aynen canım hayırlısı inşallah 💜 Allah çok yipratmadan nasip etsin inşallah sana da bana da tüm bekleyenlere de 💜

Kasık ağrım çok az geceleri oluyor belim ağrıyor afedersin hep akıntı gelmiş gibi ıslak hissediyorum şuan idrarımda bir sıkıntı yok acıda hissetmiyorum ama bu kadar erken hamilelik belirtisi olamayacağı için ona korktum yada üşüttüm bilmiyorum ilişkiden sonra genellikle yarım saat bekleyip duş alıyorum ama bir gün uyuyakalmışım o sebeble olmuşmudur diye düşünüp duruyorum
Canım valla aynı şeyi bende yumurtalamamdan sonra yaşadım. İlişkiye girdik bir iki gün sonra 1 hafta şiddetli bel ağrısı kasık ağrısı şişkinlik idrar yaparken hafif yanma. Su içe içe geçirdim 🤣🤣🤣 İnşallah bebiş geliyodur sana. 🙏🏻

Bende bu ay yaptım 10 dk arayla iki testimde pozitif çıktı koşa koşa hastaneye gittim kan verdim ve negatif bir daha tövbe ettim artımed e 2 testimde böyleydi. Bence başka bi testle tekrarla
Kaç çıkmıştı hcg değeriniz? Geçen ay yine silik çizgi görmüştüm bir kaç gün bekleyip öyle verdim testi o zaman değerim 3.10du doktor kimyasal yaşamış olabilirsin demişti.

Aaaa ilk defa duyuyorum. Ama bunu sadece ilişki esnasında anlayabiliriz ki 🙈
Şöyle bilgiler var, parmakla kontrol sağlanıyor da tehlikeli tabii mikrop kapilabilir :) ovulasyonda henüz pik göremedim, akıntı desen arada az bişey berrak bir akıntı oluyor yumurtlama gibi değil. İlişki sırasında da çok sıkı hissediyorum demek ki yumurtlama evresine gelememisim daha 3 evetle uğurladık 😅

Eklentiler

• IMG_20230224_160551.jpg
    IMG_20230224_160551.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20230224_160536.jpg
    IMG_20230224_160536.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20230224_160525.jpg
    IMG_20230224_160525.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 46
test yapıyomusun peki pik ne zaman görmüstün akıntıdan sonra sanki hic pik göremeyecek gibiyim bu kadar silikten sonra adetimin 16. Günü bugun
Benmde öyle oldu önce akıntı geldi hala silikti sonra akıntı çoğaldığı gün pik gördüm benmde 19.gün yumurtlama oldu adete beş gün var yani geç yumurtaladım bende sen yapamaya devam et birde emin olmak için bir sabah birde akşam tekrarla testi ama çok su içme

Canım valla aynı şeyi bende yumurtalamamdan sonra yaşadım. İlişkiye girdik bir iki gün sonra 1 hafta şiddetli bel ağrısı kasık ağrısı şişkinlik idrar yaparken hafif yanma. Su içe içe geçirdim 🤣🤣🤣 İnşallah bebiş geliyodur sana.
Benmde yumurtlama dan sonra oldu Rabbim en kısa zamanda hayırlı mübareği ile nasip etsin hepimize kucağımızı boş bırakmasın🤲🏻

Benmde öyle oldu önce akıntı geldi hala silikti sonra akıntı çoğaldığı gün pik gördüm benmde 19.gün yumurtlama oldu adete beş gün var yani geç yumurtaladım bende sen yapamaya devam et birde emin olmak için bir sabah birde akşam tekrarla testi ama çok su içme
Öyle yapcam ya günde iki kere yapmaya karar verdim peki silikten kaç gün sonra pik gördün bi anda yükseliyor mu ki

X