💛💜🧡 2023 Mart Ayı Gebelik Planlayanlar 💛💜🧡

Ama ben burda görüyorum bu yenimi?
Dün bat günümdü varsa zaten çıkar diye test yaptım markası Artımed direk pozitif çıkardı idraro damlatır damlatmaz 3 dk içinde falan çok mutlu oldum bu sabah kan vermeye gidecektim gitmeden önce bir test daha yapayım dedim koca bir negatif o moral bozukluğu ile kan vermeye gitmedim

Bismillahirrahmanirrahim, diyip okuyup üfleyerek sağ ayakla geliyorum canım, hayırlı uğurlu olsun topiğin 🤲ilk listeye beni ekle, adet bekliyorum martta buradayım ama önce şubatı kapatırız. Henüz Sat bat be
Aminnnn bebişim 😘
Korunmasız ilişkinin üzerinden 10 gün geçti beta 3.97 sınırda dedi doktor bilginiz varmı acaba bunu konuda kızlar yardım edin nolur🙄🙄🙄

merhaba, nedense bunun bildirimi bana gelmiş ben de yazmak istedim. 5. aydayım Allaha şükür ve inşallah isteyen herkese Allah nasip eder. ilk gebeliği olacaklar için kısacık tecrübelerimi paylaşmak istedim;
▪︎ilk 3 ay evet ama özellikle ilk bir ay gelişim için çok önemli içmeyen varsa hemen folik aside başlayın. solgar folik asidi doktor önermişti ben onu kullandım.
▪︎bulantı ve kusma durumlarına karşı imkanı olan ilk aylarda özellikle de kokan şeyler pişirmesin. ben 3 ay annemde kaldım ve hiç bulantım olmadı yemek pişirmediğim için.
▪︎devlet hastanesi ve sağlık ocakları inanılmaz ilgisizler ve ultrason cihazları çok kötü. bu yüzden ilk öğrendiğinizde imkanınız varsa bir kere de olsa özele gidin ve beslenme için bilgiler alın. yemeniz ve yememeniz gereken çok şey var çünkü.
,▪︎belirtileriniz her zaman aynı kalmıyor bir gün göğsünüz kopacak gibi ağrırken sonra geçiyo ve tekrar başlıyo, her belirti kişiye özel ve bunlar bebeğin sağlığı hakkında bilgi vermiyor. belirtiniz geçti ya da bir şeyler değişti diye bebeğinize bir şey oldu sanmayın.
▪︎ilk gebeliği öğrendiğinizde ve sonra 2 ayda bir kan, idrar tahlili yaptırın üniversite hastaneleri bu konuda oldukça iyi.
▪︎ikili tarama testi eğer 30 yaş ve üstündeyseniz yalancı pozitiflik veriyor. yaptırmayın demiyorum ama down sendromu riski yüksek çıkarsa sakın korkmayın çünkü çoğunlukla yanlış bir ihtimal bu. ayrıntılı taramayı asla atlamayın en önemli olanı bu.
▪︎her kontrole giderken evde bebeğiniz ve kendinizle ilgili sorular hazırlayın, bunları sorarak bilgilenin çünkü internet çöp.
▪︎ilk 3 ay bebeğin tutunması için çok önemli. ani hareketler, yukarı uzanma, karna darbeler ve bazı yiyeceklerden kaçının. (mayonez, sosis, sucuk, salam, maydonoz, çiğ ya da az pişmiş et ve yumurta, ciğer ve diğer sakatatlar gibi)
▪︎bebeğinize alışveriş yapmak için çevredekilerin zaman geçsin son aylarda yap saçmalığını dinlemeyin. Allah nasip etmişse bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacaksınız. alışveriş için 3 ayı beklemenize gerek yok.
▪︎ilk haftalardan itibaren tamamen pamuklu tayt ve hamile çamaşırları alın. bebeğinizi öğrendiğiniz andan itibaren karnınızı sıkan kıyafetler giymeyin.
▪︎kan akışının iyi olması sebebiyle sol yan yatış 3 aydan sonra öneriliyor. ben yüz üstü yatardım ama öğrendikten sonra hep sol yana yattım. bu oldukça önemliymiş.
▪︎kan pıhtılaşmanıza ilk kontrolünizde baktırın. bu durum bebeği kaybetmeye sebep olabiliyor. eğer varsa kan sulandırıcı başlatıyor doktor.
▪︎kan değerlerinize göre doktor üç ay sonunda herhangi bir vitamin vermediyse başka doktora da gidin. durumunuza göre içinde balık yağı, b12, kalsiyum, magnezyum, demir vs. olan vitaminler içmelisiniz.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. ben başlarda devlete ve sağlık ocağınıza gittiğim için bunların çoğunu gece gündüz araştırarak kendim öğrenmek zorunda kaldım. umarım bir kişiye bile olsa faydam olur. Allah isteyen herkese tosun gibi bebişler nasip etsin 💜

Zaten ikintane kaldi bitsin daha almam da yapmicamda bugun yine yaptm hala silik anlamadim ama bni strse koyuyor oyuzden almicam zaten rizki nasibi varsa bebisler gelicek insaAllah Allahin izniyle
Nasıl daha rahat hissedeceksen öyle yap canım. Ben ilk hamile kalmaya karar verdiğim ay ne araştırdım ne ovülasyon takibi hiçbirşey yapmadım.
Sadece adetim bitti, birgün arayla ilişki yaptım. Saatlerce de yatmadım 20 dk sonra kalktım.
Duş falan aldım ve ilk aydan hamile kaldım.
Sonra 1,5 aylık düşük yaptım.
Düşük sonrası doktor beklemeye gerek yok dedi. Ben yinede 1 ay bekledim zaten duygu olarak hazır değildim.
Haziranda düşük yaptım Temmuzdan beri hala hamile kalamadım.
Kafa rahatlığı da çok etkiliyor şimdi çok olsun istiyorum farkında olmadan kendime zarar veriyorum demekki.
Olacağı varsa uzun lafın kısası bir ilişkide bile kalınır, vakti varsa yıllar geçer gelmez. ❤
Allahım kimseleri çok aratmadan kucağını doldursun inşallah. ❤🙏

Gerçekten öyle bu ay salmıştım kaç günüm kaldı onu bile bilmiyordum baktıktan sonra strese girdim sanırım beynim otomatik odaklandı oraya🤦🏼‍♀️ ama bu ağrıyı hissetmeyen olmazdı çok şiddetli ağrılarım oldu şuanda regli ağrısı gibi hafiften sızlamalarım oluyor büyük ihtimal beynimin oyunu boşuna heves işte😔
Çok iyi anlıyorum bende adet günü yaklaştıkça belirtilerim başladı. Ateşte düşmedi onunda arkasına sığınıyorum ama olmazsa yine üzülecez adet bitecek yeni umutlar. 🤷🏼‍♀️

Kızlar sabahtan beri sağ kasığımda ve belimin sağ tarafında çok ağrı var hele kasığım çok zorluyor beni, öğlen de peçete süt beyazı bi akıntı geldi adetime 1 hafta var sizce hamile olabilir miyim ? Bu kadar erken belirti olur mu ki ?

Dün bat günümdü varsa zaten çıkar diye test yaptım markası Artımed direk pozitif çıkardı idraro damlatır damlatmaz 3 dk içinde falan çok mutlu oldum bu sabah kan vermeye gidecektim gitmeden önce bir test daha yapayım dedim koca bir negatif o moral bozukluğu ile kan vermeye gitmedim
Ay kuzum bilemedimki hangisi bozuk diye..ama mesela gecikmen var..belki vardır bekle sen

Sanmıyorum :KK43: ama allahtan ümit kesilmez.

Evet Artımed canım
Bende bu ay yaptım 10 dk arayla iki testimde pozitif çıktı koşa koşa hastaneye gittim kan verdim ve negatif bir daha tövbe ettim artımed e 2 testimde böyleydi. Bence başka bi testle tekrarla

Eklentiler

• 3F878BDE-105B-45C6-98DC-E83691BB7200.jpeg
    3F878BDE-105B-45C6-98DC-E83691BB7200.jpeg
    130,4 KB · Görüntüleme: 49
Kızlar hesap yaptım hahhahhah
:))))) çok iyi ya... valla çoğu kişi yazma stres sebebi falan demiş ama ben de böyleyim. kafam çok dolduğu zaman yazıp ancak kafamdan atabiliyorum düşünceleri. ayrıca tüm hesap sanki elimden gelen her şeyi yaptım mı yapmadım mı üzerine ki bence bunun da insanı rahatlatan ve umutla dolmasına vesile olan bir yönü var. umut da her şey zaten.. umutsuz olmaktan iyidir diye düşünüyorum. ha olmazsa nasip değilmiş der geçersin canım. son sabah 5te değerlendirme planının olmamış olmasına da takılma bence çünkü nerdeyse saat bazında aralıklı olması zaten verimli olmayacaktı belki de

Canım kasıklarda ağrı oluyor genelde. Bel bölgesinde ağrı. Bazen ateş yapar. En sık belirtisi idrarda yanma. İleri derece olursa idrarında lan bile görebiliyorsun. Sende nasıl belirtiler var
Kasık ağrım çok az geceleri oluyor belim ağrıyor afedersin hep akıntı gelmiş gibi ıslak hissediyorum şuan idrarımda bir sıkıntı yok acıda hissetmiyorum ama bu kadar erken hamilelik belirtisi olamayacağı için ona korktum yada üşüttüm bilmiyorum ilişkiden sonra genellikle yarım saat bekleyip duş alıyorum ama bir gün uyuyakalmışım o sebeble olmuşmudur diye düşünüp duruyorum

X