2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Oda yaptıysan eğer ekstra teferruatlı bir beşiğe gerek yok bence seni 1-1,5 yıl idare edecek bir park beşik alırdım ben olsam. Ama 6 aydan sonra odasına geçiririm diyorsan küçük beşiklerden alabilirsin
Haklısın canım zaten öyle çok masraflı oluyor. Biraz fiyat araştırması yapıp karar vericem ☺️

Günaydın kızlar :KK54:
Güzel bir hafta olsun inşallah 💕

Günaydın kızlar haftaya yıkık ve bitik bi şekilde başladım :kahve: dünkü temizlikten sonra bütün kemiklerim ağrıyor resmen:KK42:
Benim de yavruşumun bugün doğum günü. Dün kutladık. Geçen haftadan beri hummalı çalışmalarla, neler eksik, ne yapılacak, ne alınacak vs en son cumartesi günü temizliği, hazırlığı.. Dün misafirler gelene kadar oturmadım.. Ya da gidene kadar :) Neyse ki arkadaşım, kayınvalide, elti falan da bir kaç şey yapıp getirdiler de, Allah razı olsun.. Mutfağı falan toparladılar en son baya bi saolsunlar. Yoksa bacaklarımı hissetmiyordum yani. Herkes gittikten sonra üstümü bile değişmeden ortalığın dağınıklığı ile oturdum vallahi.. Mutfak toplu ama ev darmadağın şu anda hala.. Bir şeylerin üzerinden atlayıp falan geçerek :KK48: öyle çıktık evden sabah. Çocuklar da gelince baya bir dağıldı.. Akşama işimiz var bakalım. Güzel yorgunluklar elbette.. Allah eksiltmesin çoğaltsın hep 🙏 ama böyle daha da ağır olunca insan, bacaklarım kemiklerim gitti bitti..
Fotoğraflarda duba gibi çıktım elbette :/ Birilerinin arkasına saklanmaya çalıştım hep ama ne çare :) Misafirler biliyordu hamileliği de, fotoları paylaşınca millet anlamasın istedim. Yine de maşallah ne çok kilo almış diyecekler görenler 🙈 Sadece hamilelik kilosu değil bu arada, ben zaten zayıf bir insan değilim. Üzerine bir de 5 kilo falan alıp hamile kalmıştım da, ondan bu kendimle derdim.. Elbise giymiştim bir de.. Ay elbiseyle iyice dombili, göbekli oluyorum. Sanırım bir daha giymeyeceğim :) Evdeki nevaleler bitince de :) karbonhidrata veda edeceğim. Çocuğun aldığından başka kilo almamam lazım artık yaa.. Yoksa baya çatlak patlak toparlak olacağım..

Son düzenleme:
Fotografi var mi nereden almistiniz yukarida da anlatmissiniz kullanim acisindan tecrubeli kisid3n bilgi almak en iyisi. Li nk verdigim gibi mi acaba 🙃
Canım ben de karyola anne yani tarzinda aldim. Yaz-ruzgari Yaz-ruzgari e bebekten almıştım doğal ahşap markası tahteravalli markaydi. Şuanda o boyutta bulamadım çünkü büyük ebatı.ama benzerini ekleyeyim şuan satışı varmış. İçten içe 70×130 boyu. Üst tarafında tül tarzı yeri vardi hepsini söktüm ben ayaklaninca tüle asilmaya başladı çünkü. Tekerlerlekkeriyle birlikte bizim yatakla aynı boydaydi. Resimdeki gibi kanadını indirip kullandım. Sonra 1 yaşından sonra done done bizim yatağa yanıma gelmeye başlayınca birde ne kadar tekerlek sabitleme olsa da itip çekmeye başladı bizde tekerleklerini ve yan kanadını komple çıkarttık.suanda resimdeki gibi kullanıyoruz. Dönerek bizim yatağa geçemiyor.
Montesi kolay. Çünkü biz bir süre annemlerin evinde kalıyoruz, bir iki hafta içinde kendi evime geçeceğim git gel yaparken hep sokup topladık, ben tek başıma kurdum mesela... boy kademeleri de ekledim fikir olsun ben hala en üst konumda kullanıyorum. Eğer ikinci bebek olmasaydı mesela odasını ayırdığımızda yan kanadına marangozda inip çıkabileceği genişlikte kapı gibi kestirip o şekilde kartolaya sabitleyecek ve yükseklik konumunu en aşağı getirecektim. Şimdi kıza oda yapıp oğlana bu beşiği kullanabildigi kadar kullanmayı düşünüyorum.
Sormadan söyleyeyim kızlar muslin örtüyü ben kumascidan metre ile aldım, kenarlarını anneme diktirdim o yüzden geniş ve uzun boyu piyasada yok 😊 minseo minseo vesile ile sana da göstermiş olayım 😊

Eklentiler

• Screenshot_20221003-113609_ebebek.webp
    Screenshot_20221003-113609_ebebek.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 81
  • 20221003_114041.webp
    20221003_114041.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 74
  • 20221003_114026.webp
    20221003_114026.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 79
  • 20221003_114011.webp
    20221003_114011.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
Sizinki baya kullanışlıymış. Ahşap beşik alırsam bende öyle alırım gibi. Park beşikte çok kullanışlı ama görüntümolarak ahşaplar çok hoşuma gitti 🥰
Biz tutunup kalkmaya başlayana kadar, 7-8 aylıktı, park yatak kullandık. Çok rahat etmiştim. Normalde daha uzun süre de kullanılır da, alt kademeye indirince çocuğu almak zorlaşıyor. Zaten odasına da geçirmek istiyordum artık, sonra direk odasına almıştık. Hala duruyor park yatak, yine onu kullanacağız. Gerekirse odadan odaya taşıyorsun, gerekirse bir yerlere götürüyorsun. Katlaması, kurması çok kolaydı. Anneme kalmaya gidince götürüyorduk. Tatillere götürüyorduk :) Baya rahat etmiştik.

Günaydın kızlar :KK54:
Güzel bir hafta olsun inşallah 💕

Benim de yavruşumun bugün doğum günü. Dün kutladık. Geçen haftadan beri hummalı çalışmalarla, neler eksik, ne yapılacak, ne alınacak vs en son cumartesi günü temizliği, hazırlığı.. Dün misafirler gelene kadar oturmadım.. Ya da gidene kadar :) Neyse ki arkadaşım, kayınvelide, elti falan da bir kaç şey yapıp getirdiler de, Allah razı olsun.. Mutfağı falan toparladılar en son baya bi saolsunlar. Yoksa bacaklarımı hissetmiyordum yani. Herkes gittikten sonra üstümü bile değişmeden ortalığın dağınıklığı ile oturdum vallahi.. Mutfak toplu ama ev darmadağın şu anda hala.. Bir şeylerin üzerinden atlayıp falan geçerek :KK48: öyle çıktık evden sabah. Çocuklar da gelince baya bir dağıldı.. Akşama işimiz var bakalım. Güzel yorgunluklar elbette.. Allah eksiltmesin çoğaltsın hep 🙏 ama böyle daha da ağır olunca insan, bacaklarım kemiklerim gitti bitti..
Fotoğraflarda duba gibi çıktım elbette :/ Birilerinin arkasına saklanmaya çalıştım hep ama ne çare :) Misafirler biliyordu hamileliği de, fotoları paylaşınca millet anlamasın istedim. Yine de maşallah ne çok kilo almış diyecekler görenler 🙈 Sadece hamilelik kilosu değil bu arada, ben zaten zayıf bir insan değilim. Üzerine bir de 5 kilo falan alıp hamile kalmıştım da, ondan bu kendimle derdim.. Elbise giymiştim bir de.. Ay elbiseyle iyice dombili, göbekli oluyorum. Sanırım bir daha giymeyeceğim :) Evdeki nevaleler bitince de :) karbonhidrata veda edeceğim. Çocuğun aldığından başka kilo almamam lazım artık yaa.. Yoksa baya çatlak patlak toparlak olacağım..
Doğum günü kutlu olsun minnoşun 🥰 Gerçekten hamileyken daha zormuş insan daha hızlı yoruluyor, dinlenmek istiyor. Normalde her zaman yaptığım temizlik ama sanki artık ekstra yük biniyor gibi hissediyorum. Eşim çamaşıra bulaşığa yardım eder evi silerdi çok faydası vardı bana ayağını kırınca ondan da mahrum kaldım, iş başa düştü 😪 Eşim yapma bırak diyor da nereye bırakacaksın bıraksam ucu yine bana dokunacak 😂 takma kiloya doğumdan sonra verirsin, dediğin gibi dengeli beslenirsen zaten çok kilo almazsın doğuma kadar önemli olan sağlıklı kilolar almak 🥰

Ya bu yazdıkların bende 2 kere oldu birebir aynısı hemde 🤦‍♀️ Allah korusun gebelik şekerimi var acaba ya 😔 korktum şimdi
Korkma canım guzel bir diyetle kontrol altına alınıyor hiç bir sorun yaşanmıyor endişe etme hatta o kadar sağlıklı bekleniyorsun ki 🤭🤭 doğumdan sonra da yemek duzenin o şekilde devam ediyor.
Ben bu sabah bu hamileligimde de gebelik şekeri yaşadığımı net şekilde anladım şimdi daha katı bir diyete dönüş yapıyorum aklına takılan sormak istediğin bir şey olursa her zaman sorabilirsin 😊😊 uzak durman gereken gıdalar var onlara dikkat edip günlük rutin saatlik yemek yemeye dikkat edersen hiç bir sorun yaşamazsın canım 😊😊

Korkma canım guzel bir diyetle kontrol altına alınıyor hiç bir sorun yaşanmıyor endişe etme hatta o kadar sağlıklı bekleniyorsun ki 🤭🤭 doğumdan sonra da yemek duzenin o şekilde devam ediyor.
Ben bu sabah bu hamileligimde de gebelik şekeri yaşadığımı net şekilde anladım şimdi daha katı bir diyete dönüş yapıyorum aklına takılan sormak istediğin bir şey olursa her zaman sorabilirsin 😊😊 uzak durman gereken gıdalar var onlara dikkat edip günlük rutin saatlik yemek yemeye dikkat edersen hiç bir sorun yaşamazsın canım 😊😊
Korktum valla kasımda şeker yüklemesi yaptırcam zaten ama endişelendim şimdi sen tecrübeli biri olarak olanları yazdığın için 😊🤦‍♀️ sanki ben çok yiyorum gibi geldi şimdi bana

Kızlar merhaba ben mayıs annesi adayıyım ama sizin tecrübelerine dayanarak danışmak istedigim konu var ben en son 12 agustosda adet oldum buna göre 7 haftalık gebe olmam gerek 4gün önce kahverengi kanama başladı domtora gittim özele 7 haftaya göre kese boş bebek yok kürtajla alalım dedi aldırmadık devlete gittim beta verdim 4400 öıktı 5.5 hafta ile uyumlu dedi düşük tehlikesi için progetan verdi ama özel gibi kürtaj yapalım demedş 15 gün bekle dedi kanaması olup düşük yapmayan kesesi boş oluo dolan oldumu lütfen yardımcı olurmusunuz

Fh2512 Fh2512 bence de korkma eğer öyle bir durum varsa zaten yüklemede de çıkar, dikkat ettiğin takdirde hiç bi sorun yaşamazsın. ama yükleme yaptırmadan farkına varmazsan, ya da kendindeki değişiklikleri görmezden gelip normal karşılarsan o zaman daha büyük sorunlar ile geri dönüşü olabiliyor. şeker riski olan-olmayan herkesin aslında şeker hastası adayı gibi beslenmesi gerekiyor özellikle hamilelik döneminde. o zaman ne kilo problemi ne de şeker problemi olmuyor zaten.

Kızlar merhaba ben mayıs annesi adayıyım ama sizin tecrübelerine dayanarak danışmak istedigim konu var ben en son 12 agustosda adet oldum buna göre 7 haftalık gebe olmam gerek 4gün önce kahverengi kanama başladı domtora gittim özele 7 haftaya göre kese boş bebek yok kürtajla alalım dedi aldırmadık devlete gittim beta verdim 4400 öıktı 5.5 hafta ile uyumlu dedi düşük tehlikesi için progetan verdi ama özel gibi kürtaj yapalım demedş 15 gün bekle dedi kanaması olup düşük yapmayan kesesi boş oluo dolan oldumu lütfen yardımcı olurmusunuz
merhaba, kese gelişimi 5,5 haftada durmuşta olabilir geç döllenme de olabilir. Eğer geç döllenme ise daha bebeğin görünmesi için erken olur zaten. Lekelenme ilk trimesterda yaşayan çok var. Siz bir kaç hafta daha ilacı kullanın bence zaten sağlıksız gebelikse ilacı içseniz de kanamaya döner, ama sağlıklı ise tutunmaya yardımcı olur. inşallah olumsuz bir durum yoktur ve her şey yolundadır :dua:

Merhaba alttan mi bakildi yoksa karin ultrasonu. Karin ultrasonu ise bebek gorulmemis olabilir. Ben 6 haftaliktim gittigimde alttan bakalim daha cok kucuk gozukmeyebilir demistiler.Soyle bazen gec dollenme oldugu icin adet tarihiyle uyumlu olmayabiliyor.

Kızlar 16. Haftya gircem nerdeyse ama ne göbek var ne bişey🙈 Tüm kıyafetlerim rahat oluyor. Normal mi bu durum çok az bir alt karın var. Gerçi ben mümkünse 7-8 aylık olunca belli olsun istiyorum ama iyi mi kötü mü bilemiyorum ☺️ Sizde durumlar nasıl?
Ay bende tam tersi hemen ciksin istiyorum 😄 18 e giricem ama cok da belli degil. Disari cikinca tayt bol pantolon giyiyorum l beden. Cok siki da rahatsiz ediyo. Dun pentiden eşofman falan verdim emzirme bolumlu bi tisort ic camasiri aldim baya uyguna geldi. En fazla bi parca 80 tlydi. Denicem bakalim hosuma giderse giyerim olmasa iade ederim.

Korktum valla kasımda şeker yüklemesi yaptırcam zaten ama endişelendim şimdi sen tecrübeli biri olarak olanları yazdığın için 😊🤦‍♀️ sanki ben çok yiyorum gibi geldi şimdi bana
Bir şey söyleyeyim mi benim boğazım hiç durmuyordu yani tıka basa yiyip 1 saat geçmeden yine aciiimmmm diye ağlayacak hale geliyordum. Şeker yuklemesi yaptırdım çıktı işte neyse fakülte takibine geçiş yaptım endokrin aynı anda diyetisyen takibi de istiyor zaten. Diyetisyen bir program verdi ben yiyemedim 🙈 hatta dedim ben bunları yersem yuvarlanırim top gibi, diyetisyene gidene kadar 16, diyetisyenler sonra sadece 4 kilo aldım. Bu ara diyetisyene 6.ayimda başlamıştım...
Şimdiden güzel bir diyet programı yapması öneririm🙃

meraba mart anneleri:) ben nisan annesi olacağım inşallah, size bir sorum var bu bulantılar ne zaman geçiyor acaba:KK43: fenalardayım
Ay gerçekten çözüm bulan varsa banada desin su bile içemiyorum bulantıdan

Fh2512 Fh2512 bence de korkma eğer öyle bir durum varsa zaten yüklemede de çıkar, dikkat ettiğin takdirde hiç bi sorun yaşamazsın. ama yükleme yaptırmadan farkına varmazsan, ya da kendindeki değişiklikleri görmezden gelip normal karşılarsan o zaman daha büyük sorunlar ile geri dönüşü olabiliyor. şeker riski olan-olmayan herkesin aslında şeker hastası adayı gibi beslenmesi gerekiyor özellikle hamilelik döneminde. o zaman ne kilo problemi ne de şeker problemi olmuyor zaten.
Çok haklısın canım ama işte bazen edemiyorum ya yiyorum yani 🤦‍♀️ aslında dikkat etsek endişe bile olmazda işte canın ne çekse yiyesin geliyor insanın bu dönemde

Bir şey söyleyeyim mi benim boğazım hiç durmuyordu yani tıka basa yiyip 1 saat geçmeden yine aciiimmmm diye ağlayacak hale geliyordum. Şeker yuklemesi yaptırdım çıktı işte neyse fakülte takibine geçiş yaptım endokrin aynı anda diyetisyen takibi de istiyor zaten. Diyetisyen bir program verdi ben yiyemedim 🙈 hatta dedim ben bunları yersem yuvarlanırim top gibi, diyetisyene gidene kadar 16, diyetisyenler sonra sadece 4 kilo aldım. Bu ara diyetisyene 6.ayimda başlamıştım...
Şimdiden güzel bir diyet programı yapması öneririm🙃
Ya Varmı yokmu şuan bilmediğim için kendimi de o psikolojiye sokmak istemiyorum ama işte insan korkuyor. Üniversite hastanesinde olcak zaten şeker yüklemem iyi bakarlar zaten canım 😌 inşallah çıkmazda mutlu olurum

Canım ben de karyola anne yani tarzinda aldim. Yaz-ruzgari Yaz-ruzgari e bebekten almıştım doğal ahşap markası tahteravalli markaydi. Şuanda o boyutta bulamadım çünkü büyük ebatı.ama benzerini ekleyeyim şuan satışı varmış. İçten içe 70×130 boyu. Üst tarafında tül tarzı yeri vardi hepsini söktüm ben ayaklaninca tüle asilmaya başladı çünkü. Tekerlerlekkeriyle birlikte bizim yatakla aynı boydaydi. Resimdeki gibi kanadını indirip kullandım. Sonra 1 yaşından sonra done done bizim yatağa yanıma gelmeye başlayınca birde ne kadar tekerlek sabitleme olsa da itip çekmeye başladı bizde tekerleklerini ve yan kanadını komple çıkarttık.suanda resimdeki gibi kullanıyoruz. Dönerek bizim yatağa geçemiyor.
Montesi kolay. Çünkü biz bir süre annemlerin evinde kalıyoruz, bir iki hafta içinde kendi evime geçeceğim git gel yaparken hep sokup topladık, ben tek başıma kurdum mesela... boy kademeleri de ekledim fikir olsun ben hala en üst konumda kullanıyorum. Eğer ikinci bebek olmasaydı mesela odasını ayırdığımızda yan kanadına marangozda inip çıkabileceği genişlikte kapı gibi kestirip o şekilde kartolaya sabitleyecek ve yükseklik konumunu en aşağı getirecektim. Şimdi kıza oda yapıp oğlana bu beşiği kullanabildigi kadar kullanmayı düşünüyorum.
Sormadan söyleyeyim kızlar muslin örtüyü ben kumascidan metre ile aldım, kenarlarını anneme diktirdim o yüzden geniş ve uzun boyu piyasada yok 😊 minseo minseo vesile ile sana da göstermiş olayım 😊
Tum yazdiklarindan sonra prensesi gorunce bastan okumam gerekti 🥰 masallah kuzuya 🧿
Tesekkur ederim canim detayli bilgilendirdin. Guzel de duruyo bu ahsaplar. Fikir toplamaya devam ediyorum 😀

Back
X