- 28 Nisan 2015
- 6.387
- 13.531
- 248
Hayır büyük ihtimalle yorgunluk ve stres etkiledi. Oksitosin hormonu tam da böyle bir şey işte anında etkilerAklıma geldi şimdi, bebişle hastanedeyken sütüm azalmıştı ya benim, hani dört gün falan emememişti hiç, ben de her gün sağım yapmış, dördüncü gün mü ne yapmamıştım ve ertesi gün üç saatte bir sertleşen memelerim boş çuvala dönmüştü, bir oturuşta 100 cc sağarken 10 cc anca çıkarmıştım, ben bir gün sağım yapmadım ondan oldu diyordum ama düşününce ben hastanede kaldığımız o bir haftada üç kilo verdim, hatta ilk iki gün falan moralim de iyiydi, iştahımda yerindeydi, yani o üç kiloyu beş günde falan vermişim demek, sütü o etkilemiş olabilir mi? Aslında aç kalmıyordum, kendimi zorlayıp kahvaltıda yumurta peynir, akşam yemeğinde de 6 gibi getirdikleri yemekten yiyordum, yalnızca ilk günlerde yaptığım gibi karşıdaki kahve dünyasından sandviçler, çikolatalar falan getirtmiyordum yani. resmen bir günde oldu azalma , çarşamba 100 cc çıkıyor bir sağımda, perş sağmadım, cuma 10 cc. Fazla kilo vermiş olmak süte böyle şak diye etki eder mi?
Uzun süre böyle besleniyor olsan azalabilir süt ama bir kaç günde etkilenmez. Bir de o anki ruh halinin bile etkisi çok.
Ben pompada en çok sütü sağıp dökeceğim zaman görmüştüm mesela. Demekki hep ne kadar çıkacak diye bir takıntı varmış.
Seninki de böyle bir şey. Meme yumuşaklığını dert etmen bile azaltır.