Durumum iyi çok şükür
ama daha ağırlaşmış sayılmam 14+0 olduk bugün ama hala iyi hissediyorum kendimi
Vallahi benim doktorum bana risk var bile demedi hatta kendisi o kadar olumlu konuştu ki ben ilk devlet hastanesi maceramda şok oldum 1 tanesini aldırman lazım dediklerinde
doktoruma gittim durumu anlattım kendisi dedi ki ben tıbbi bir sorun olmadıkça bebeklerin alınmasına karşıyım bu sebeple bunu öneremem ama sen istersen yapabilirsin sen anne olarak ne yapsam haklisin dedi
sonra bana basit devlet hastanelerine gitme çapaya git orası hepsinden iyi dedi doktor ismi vermedi
Ben 12 haftalıkken gebe polikliniğinde randevu aldım gittim ikinci şok orada yaşadım poliklinik doktoru 2 plesanta birbirine yapisik bir bebek de 1 hafta geriden geliyor gelisimi durmus olabilir acil bakilsin sana perinatolojide dedi bende oraya gittim Allah razi olsun hemen ayarladilar ve baktilar
yanlis gormus o doktor tum bebeklerin keseleri ayri oldugu icin o ayri yumurta sanmis ama benim de 2 bebegim tek yumurtadaymis ama keseleri ayrilmis erken dönemde oluştukları için
diğer bebek de yersizlikten ölçülemez durumdaymış perinatolog alttan bakarak ölçüm yaptı geride değilmiş hatta ileri cıktı tek olduğu için daha iyi gelişmiş
tek yumurta ikizi her zaman risklidir dedi istersen alabiliriz dedi ben istemiyorum dedim tama dedi kibar bir bayandı ama bayandı gittiğim doktor ismi bir türlü aklıma gelmedi ama
ozel olarak gitmedim hic para da odemedim girdigim andan itibaren ama ozel durumumu ogrendikten sonra ozel gibi davrandilar yalan yok
tarama testi tamamen yapılamıyormuş sadece ense ölçümü ve burun kemiği kontrolü yaptı hepsinde olması gereken ölçülerdeymiş bana eğer genetik rahatsızlık var mı öğrenmek istersen amniyosentez yaptırmak gerek dedi bende istemiyorum dedim ben bunları söylemek zorundayım ama karari sen vereceksin dedi kan testlerini gebe polikliniğinde yapmislardi onları istemedi bir daha en son durum bu sekildeydi 12 eylülde yeniden çağırdılar sonrasında her hafta perinatolojide kontrol edeceklermiş süreç bu şekilde devam edécekmis
Umarım soru işaretlerine cevap verebilmisimdir
ben hepsini sağlıkla kucağına alacağına inandım bu psikoloji bana çok iyi geldi ve bir şekilde kendimi iyi hissediyorum her konuda
ama ilk gebeligim değil belki bu sebeple kendimi iyi hissediyor olabilirim
Bu süreçte sen ve hislerin en önemlisi sen nasıl hissediyorsan öyle karar ver kimse sana bir şey diyemez çünkü zor bir durum bunu sadece anne bilir
kimse bosuna bebeginden vazgecmez ama sen nasıl inanıyorsan o gerçektir ben buna inanıyorum çünkü bence öyle bir his oluşuyor annede anlıyor yani nasıl ilerleyeceğini
sen üç mucizenin annesisin eğer istiyorsan hepsini saglikla dogurur sonra da onlara sağlıkla bakabilirsin
kimsenin dediklerini kafana takma sadece kendini dinle
umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeklerini