Gebeliğe Hazırlık 2023 Gebelik isteyen son anne adayları ovülasyon takibi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hanımlar merhaba,ben de ovülasyon testini geçen ay iki gün yaptım sonra bartholin kisti çıktı ameliyattı falan derken kaldı bu ay nasipse tekrar başlayacağım. Doktoruma geçen ay reglken gittim yumurtalıklarında rahimde bir problem yok adet sonrası bir dolu bir boş değerlendir dedi. Bazı arkadaşlar yumurtanın kaç cm olduğu çatlayıp çatlamadığını öğrenmişler bunun için ne zaman kontrole gitmek lazım bilgisi olan paylaşabilir mi

Hanımlar merhaba,ben de ovülasyon testini geçen ay iki gün yaptım sonra bartholin kisti çıktı ameliyattı falan derken kaldı bu ay nasipse tekrar başlayacağım. Doktoruma geçen ay reglken gittim yumurtalıklarında rahimde bir problem yok adet sonrası bir dolu bir boş değerlendir dedi. Bazı arkadaşlar yumurtanın kaç cm olduğu çatlayıp çatlamadığını öğrenmişler bunun için ne zaman kontrole gitmek lazım bilgisi olan paylaşabilir mi
Cok gecmis olsun Doktor kontrlu altinda yumurta tkibi yaptrmadim ama regli zamani gidip doktrdan ogrenebilirsin sanirim 1 kackere muyane ile yumurtana bakiyrlar testler yapiliyor doktr catlayio catlamadihini yada su zamanlarda degerlendrme yapin diye yinlendrirliyor..

2 yontem ise su ovülasyan testi ile takip ediyorum ben pik gördugum gun estradiol hormonuna baktiriyrum deger 180 uzeri ise o ayki yumurta saglikli bir yumurta demektir..

OVülasyon testi ile takip edip pik yakaladin catlamayi gordun.. catladiktan yani yumurtlamanin 7.8.9 gunlerinde birinde progesteron hormonuna bakiyorum bu degerde 3ün uzeri veya 10 gibi bir rakam olmali saglikli bir çatlama olmusmu diye burdan anliyorum..

Gecen ay baktrdim malesef saglikli bir catlama olmadigi icin yumurtlamadan 10.gunu regli oldum umarim mucizelermize kavusmak dileğiyle

Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Rabbim bizim gibi evlat isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Ben 6 ay önce 4.5 aylık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kalmıştım. Gebe kalmak zor gibi geliyor şu an ama doğum olana kadar bile yüreği ağzında bekliyor anne adayları. Rabbim yardımcımız olsun.

Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Rabbim bizim gibi evlat isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Ben 6 ay önce 4.5 aylık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kalmıştım. Gebe kalmak zor gibi geliyor şu an ama doğum olana kadar bile yüreği ağzında bekliyor anne adayları. Rabbim yardımcımız olsun.
Rica edrrim yolumuz ayni acın icin çok uzgunum cok zor rabbim insallh sana bu avini unutturcak saglikli bir evlat daha gondersin.. aci ama birde sole dusun gebe kalabiliyorsun belki cok beklemden olur yine inaniyorum umarim mucizeler bizimle olur dualarda bulusalim insallh rabbim bizi artik çocuk özlemi ile sınamasin 🤲🏻
Kızlar merhaba son durumlar ne sizde nasılsıniz nasil gidiyor @Blue_girll sehribann16 sehribann16
Vallhi şehriban kayip sanirim bayadir göremedim hic yazisida yok müge anlıya mi çiksak ne yapsak 😜

Bana gelince cok guzel pik yakaladim ama yumurtlamanin 10.gunu rrgli oldum olmadi zaten yumurtlamin 7.gunu progesteron hormonuda bana saglikli catlamadihini soledi 1.15 cikti degerim 3gun sonrada regli oldum hani o 14. Gun olayi bende tutmadi anliyacağin buay omega 3 aldim takviyelere devam yarin ovü testine baslarim sanirim akinti takibi yapiyorum suan.. basladi akintim bu ayda erken yumi gelcek gibi yarin 7.gun pik gorur gormez estradiol baktircam yumurtam sagliklimi kalitelimi diye yumurtlamadan 7.gun yine progesterin hormonuna baktrcam saglikli catladimi diye bende durumlar böle sen nasilsin ?

Rica edrrim yolumuz ayni acın icin çok uzgunum cok zor rabbim insallh sana bu avini unutturcak saglikli bir evlat daha gondersin.. aci ama birde sole dusun gebe kalabiliyorsun belki cok beklemden olur yine inaniyorum umarim mucizeler bizimle olur dualarda bulusalim insallh rabbim bizi artik çocuk özlemi ile sınamasin 🤲🏻

Vallhi şehriban kayip sanirim bayadir göremedim hic yazisida yok müge anlıya mi çiksak ne yapsak 😜

Bana gelince cok guzel pik yakaladim ama yumurtlamanin 10.gunu rrgli oldum olmadi zaten yumurtlamin 7.gunu progesteron hormonuda bana saglikli catlamadihini soledi 1.15 cikti degerim 3gun sonrada regli oldum hani o 14. Gun olayi bende tutmadi anliyacağin buay omega 3 aldim takviyelere devam yarin ovü testine baslarim sanirim akinti takibi yapiyorum suan.. basladi akintim bu ayda erken yumi gelcek gibi yarin 7.gun pik gorur gormez estradiol baktircam yumurtam sagliklimi kalitelimi diye yumurtlamadan 7.gun yine progesterin hormonuna baktrcam saglikli catladimi diye bende durumlar böle sen nasilsin ?
Erken yumurtlarsan daha iyi tutar bence canım benimde erken yumurtladigim ay tutmuştu inşallah bu ay hayırlısı ile mucizene kavuşursun isteyen herkes herzaman dualarimda🤲🏻🥰
Şehriban nezamandir yok ben de sürekli yazıp sizi darlamak istemiyorum arada girip takip ediyorum son durumları malum çok zaman da ayıramıyorum buraya
Benim biraz yorucu zorlu geçiyor günlerim canım bugun kontrolüm vardi kalp atışlarını duyduk çok şükür ☺️ 7 haftalık olmuşuz bilee 1 ay sonra yine kontrolüm var allahin izniyle zamanı doldurmaya çalışıyorum anlayacagin🥰

Cok gecmis olsun Doktor kontrlu altinda yumurta tkibi yaptrmadim ama regli zamani gidip doktrdan ogrenebilirsin sanirim 1 kackere muyane ile yumurtana bakiyrlar testler yapiliyor doktr catlayio catlamadihini yada su zamanlarda degerlendrme yapin diye yinlendrirliyor..

2 yontem ise su ovülasyan testi ile takip ediyorum ben pik gördugum gun estradiol hormonuna baktiriyrum deger 180 uzeri ise o ayki yumurta saglikli bir yumurta demektir..

OVülasyon testi ile takip edip pik yakaladin catlamayi gordun.. catladiktan yani yumurtlamanin 7.8.9 gunlerinde birinde progesteron hormonuna bakiyorum bu degerde 3ün uzeri veya 10 gibi bir rakam olmali saglikli bir çatlama olmusmu diye burdan anliyorum..

Gecen ay baktrdim malesef saglikli bir catlama olmadigi icin yumurtlamadan 10.gunu regli oldum umarim mucizelermize kavusmak dileğiyle

Canım maşallah ne güzel açıklıyorsun Allah gönlüne göre versin inşallah

@Blue_girll canım ben sana bilgine dayanarak birşey sormak istiyorum şimdi ben pik yakaladım ama sonrasında 2. Çizgi tamamen hiç gitmedi yani hep var gibiydi o sebeple çatladı mı çatlamadı mı anlayamadım doktora gittigimdede olgun yumurtan var dedi reglime 2 gün var doktor söyledigindede 3 gün vardı sence yumurtam çatlamamış mıdır yoksa yeniden yumurtlama mı

Amin inşallah. Takdiri ilahi her nasip vaktine esir en güzel zamanda en güzel şekliyle gelsin meleklerimiz inşallah💞dualarıma sizleri de ekleyeceğim🙏

@Blue_girll canım ben sana bilgine dayanarak birşey sormak istiyorum şimdi ben pik yakaladım ama sonrasında 2. Çizgi tamamen hiç gitmedi yani hep var gibiydi o sebeple çatladı mı çatlamadı mı anlayamadım doktora gittigimdede olgun yumurtan var dedi reglime 2 gün var doktor söyledigindede 3 gün vardı sence yumurtam çatlamamış mıdır yoksa yeniden yumurtlama mı
LH hirmonu dalgalanan bir hormon silik cizgi hep cikabilir hergun ayni saatte baktigindami t cizgisi koyuydu pik gordun catlamayi gordun tekrarmi tcizgisi pik oldu

Eger sen birkere pik gordun bir kac gun snra tekrar pik gorduysen tekrar yumurta olabilir umarim degerlendrmissindr

Testlerini toplu at bende bakayim

Benimde yumurtlamadan 10.gün regli oldum
Yumurtlamadan sonra progesteron hormonuma baktrmistim 1.15 cikti yani saglikli yumirta catlamasi olmadigini anladim o deger regli olcagimida anladim..

Cnku yumurtlamadan hemen sinra progesteron hormonu 3um uzeri veya 10nun uzeri beklenir bende 10gun regli oldum..

Bu ay omega 3e basladim pik gordugumde estradiol hormonuna baktrcam kandan 180 uzeri cikarsa eger saglikli bir yumurtaya sahibim demektir.. yumurtlamadan 7.gunu tekrar progesteron baktrcam yumirta saglikli catlamismi diye eger buseferde 3ün altinda bir deger cikarsa benim progestronumla ilgili bir skntı var belkide ilac takviyesi alabilirim demektir bu

Yumurtlmadan snra progesteron hormonu yukselmeliki rahim kalinlasirsa eger dollenen bir yumurta varsa oraya rahat yapismali rahim belli bir kalinliga ulasmazsa zaten yunurta dollense bile tutunma şansı cok az buyuzden bakip ogrenmek istedim ama malesef bu ay hem 10.gun oldum hemde degerim düsuk cikti..
Tek sevindigim regli olmam oldu cnku kist olur diye korktum kist oldugunda regli uzadikca uzuyor
Canım ben adetin 3. günü hormon vermiştim bilmiyorum hepsi normal çıkmıştı orada.Adetin 3. gnü progestrona da bakmıştı normal hepsi dedi.Bilmiyoum şimdi sen böyle diyince kafam karıştı. Korunmayı bırakalı 4 ay oldu bizim ama 2 aydır yumurtlama tarihlerine falan denk gelsin diye uğraşıyorum Çatlamadan sonra 14. gün genelde regl olunur deniliyor 2 gün öne 2 gün geriye atması normalmiş sanırım. Hava değişimi mevsim vs.

Erken yumurtlarsan daha iyi tutar bence canım benimde erken yumurtladigim ay tutmuştu inşallah bu ay hayırlısı ile mucizene kavuşursun isteyen herkes herzaman dualarimda🤲🏻🥰
Şehriban nezamandir yok ben de sürekli yazıp sizi darlamak istemiyorum arada girip takip ediyorum son durumları malum çok zaman da ayıramıyorum buraya
Benim biraz yorucu zorlu geçiyor günlerim canım bugun kontrolüm vardi kalp atışlarını duyduk çok şükür ☺️ 7 haftalık olmuşuz bilee 1 ay sonra yine kontrolüm var allahin izniyle zamanı doldurmaya çalışıyorum anlayacagin🥰
Yaaa yerim minnağı maşallah rabbimin en guzel mucizesi 🤲🏻aminn canım ne darlamasi olsun sen bebegıne odaklan atlattin hamd olsun darisi bizim başımıza insallh

Vallahi canım ben ayni gün 12.de pik aksam 8de catlamayi gordum erken catladi ben ordan anlamistim saglikli bir catlama olmadihini hemen söndü gitti cnku saglikli olsaydi aksamada ayni gun pik olurdu hemen catlamasi garip gelmisti hamd olsun biliyrsun 34 gun boyunca yumi pesinde kostum regli oldum sonraki ay 17.gun yumi gordum. Bu ayda dua ediyordum esim yurtdisina cikacak rken gelir insallh dedim hersey iyi gidiyrdu 13.gun pik yakaladim ama saglikli olmadi haliyle tutmadi.. bakalim buhun akintim yine gelmye basladi sanirim yine erkn gorcem bu hafta kesin pik olur 7.gunumdeyim 12de ovü testi yapicam bakalim ne durumdayiz 🤗

Rabbim bekletiyor benm icin zamani var demekki hakkimizda hayrlisini kolay yoldan versin dikkat et kendine 🤰🏼

Canım ben adetin 3. günü hormon vermiştim bilmiyorum hepsi normal çıkmıştı orada.Adetin 3. gnü progestrona da bakmıştı normal hepsi dedi.Bilmiyoum şimdi sen böyle diyince kafam karıştı. Korunmayı bırakalı 4 ay oldu bizim ama 2 aydır yumurtlama tarihlerine falan denk gelsin diye uğraşıyorum Çatlamadan sonra 14. gün genelde regl olunur deniliyor 2 gün öne 2 gün geriye atması normalmiş sanırım. Hava değişimi mevsim vs.
KAfan karismasin canım doktor estradiol,lh,amh,fsh,degerlerine adetin 3.gunu falan bakiyor.. degerlerin regli zamani normalmi diye.. iyi cikmasi guzel..

Ama progesteron hormonuna 21.gun bakiliyor bu normal bir kadin 28gunde bir regli gordugunu varsayarak.. yapiliyir. ama bu kadin 14.gun yumi gormezse zaten progesteron hormonu haliyle dusuk cikar.. senin doktorun neden progesteron h. 3.gun baktirmis onu algilayamadim..

Sen kendin baktirabilirsin bazi s.ocaklari bakiyor ama bzim burdaki baktirmiyor.. bende ozelde gidip baktirdim

Sen bu ay dene bakalim ovü testi ile takip et pik gordün estradiol hirmonuna baktir hemen 180 uzeri saglikli bir yumi elde ettin demek..

Yumurtlamdan sonrada 7.8.9.gunleride hemen progesteron hirmonuna baktir 3un veya 10nun uzerindeyse yumurta saglikli bir sklde catlamis demektir.. bak ben saglikli bir catlama olmadigi icin 10.gun regli oldum ve otomatik regli oldum progesteron hormonu bana regli olcagini soledi cunku. Saglik olsun her ay yni bir umut

Her şeye bakalım diyince gerçekten her şeye baktı heralde :KK70: canım sen kaç aydır deniyorsun bilmiyorum ama ben ilk defa bu ay ovülasyon kullandım çok strese soktu beni olacak mı olmayacak mı çatladı mı çatlamadı mı yok adetin bilmem kaçıncı günü test. İnanılmaz gerildim. Bence stres de etkili üremede. O yüzden bu ay hiçbir şey yapmayacağım saldım açıkçası. Yani zaten bebek düşündüğümüzde kan testlerimi verdim rutin kontrollerime gidiyorum daha ne yapayım :KK70: 32 yaşındayım 8-9 ay süre verdim kendime olmazsa artık dediğin gibi ne gerekiyorsa diğer şeyleri de yapacağım.

X