- 8 Ekim 2018
- 1.385
- 2.762
- 38
-
- Konu Sahibi Ruyaaam123
Merhaba sizi temmuz tüp bebek grubundan hatırlıyorum benimde düşük oldu baştan tutmasa bukadar üzülmezdim benimde 3 doğal gebelik bir tüp benek maalesef olmuyor sebep yokTüp bebek yönetmeliğinde sınırlama var. Aslında yasal olarak en fazla iki embriyo nakli mümkün. 35 yaşın üzerindekilerde direk iki embriyo transferi yapılabiliyor. 35 yaşın altındakilerde ise, iki kez başarısız tüp bebek denemesi sonrası iki embriyo transferi mümkün. Benim doktorum bana bırakmıştı kararı. Sen istersen iki tane koyabilirim demişti açıkçası. Ama ben biraz korktum ikisi de birden tutarsa diye. Şimdi pişman oldum mesela. Çünkü bu süreç maddi ve manevi olarak çok yorucu. İşinden alıkoyuyor sürekli iğne ilaç ve haklı bir beklentiye giriyorsun. Nitekim baştan negatif çıksa bu kadar üzülmezdim belki de. Ama hamile kalıp düşükle sonuçlanınca daha bir üzüldüm. İki tane transfer yaptırmadığıma o yüzden biraz pişman oldum. Belki o tutunup devam edecekti.
Allah en kısa zamanda hayırlısıysa nasip etsin bize de.. var mı dondurulmuş embriyon?Merhaba sizi temmuz tüp bebek grubundan hatırlıyorum benimde düşük oldu baştan tutmasa bukadar üzülmezdim benimde 3 doğal gebelik bir tüp benek maalesef olmuyor sebep yok
1 tane 10 yumurtadan 2 tane kalmıştı 1 i gitti bi tane eylülde adet olunca başlayacağım tedaviyeAllah en kısa zamanda hayırlısıysa nasip etsin bize de.. var mı dondurulmuş embriyon?
Merhaba canım evet 35 yaş altı olmuyor 2 yumurta konuyor fakat ben 5 yıldır tedavi gördüğüm için ilk kez tüp bebeğe başladık ilaçlara bu hafta başlıcam doktorum 2 yumurta koyabilirim dedi polikistlik over ve multikist over görünümü olduğu için özel kliniklerde tek yumurta zorunluluğu yokmuş kuzum bende senin gibi biliyordum devlet kesinlikle 2 yumurta koymuyormuş 35 yaş altına35 yaşına kadar ikiz yapılmıyor diye biliyorum her hangi sağlık probleminiz yoksa benim doktorum asla izin vermedi 2. Transfer oldu bu tutmazsa bundan sonrakilerde ikiz yapılacakmış yasakmış sağlık bakanlığı onay vermiyormuş
Aminn canım benim allah herkese bu en güzel duyguyu yaşatsınMerhabalar,
Benim 2020 yılından dondurulmus 1 tane blastokis embriyom var. Bu ay onun transferine başladık. 19 ağustos regl oldum ve 20 ağustosda günde 3 tane estrofemle süreci başlattık. 2 eylülde ultrason randevum var. Bu tarihe kadar estrofem kullanıcam ve 2 eylülde de transfer günü belirlenecek.
Benim 2 embriyom dondurulmuştu. 1 tanesi 2020 haziranda transfer edildi ve çok şükür bir kızım oldu. Şimdi de diğeri için düğmeye bastık. Gözümde çok büyüyordu ama artık 34 yaşındayım ve kızımda 2.5 yaşında. Daha da uzatmayalım dedik. Süreç zor malum. Allah hepimizin gönlünden geçeni nasip etsin.
Merhaba bende inşallah bir aksilik olmazsa Eylülde başlıyorum. Bende 3 yıllık evliyim sadece üç ay korunduk sonra bıraktık ama hiç gebelik olmadı. Bu süreçte üç ay klonun + çatlatma iğnesi tedavisi oldum , bir kez de aşılama oldum tutmadı. Rahimde 2 cm miyom dışında bir sıkıntım yok eşim de kan testi verecek sorun çıkmazsa tedavimize başlayacağız inşallah. Benim yumurta toplanacak sonra embriyolar dondurulup 2 ay rahim dinlendirilecek daha sonra Histereskopi çekilecek ve sıkıntı olmazsa transfer tapılacak. Miyom olduğu için taze transfer yapmak istemedi doktorum.Merhaba canlar ben 5 yıllık evliğim hatta 6 yıl diyebilirim 5 yıldırda çocuk istiyoruz fakat olmadı bende pcos var geçen kasım ayında aşılama yaptırmıştım maalesef negatifle sonuçlandı 1-2 ay ara verelim desik tüp bebeğe geçelim dedik eşimle tabi 2 ay ara verdik derken aksilikler oldu malum tüp bebek parası derken çok şükür artık başlamaya karar verdik 2 hafta önce doktoruma gittik genel kontrol kan değerlerim falan derken güncel fiyat bilgisi aldık daha sonra haftaya tekrar gelin yumurtalara bakalım dedi bizde 2 gün önce gittik herşey nomal tüp bebek için aıkıntı yok artık başlayabiliriz dedi bi kaç ilaç verdi 15 gün sonra adet olduğunda başla dedi eylül ayındaki adetinle gel iğnelere başlarız o ay yumurtaları toplarız dedi aksilik olmassa güzel sonuçlar alırsak ekimde transferi gerçekleştirelim dedi :) benim gibi olanlar eylül ekimde tüp bebek yaptırcak olanlar gelin burda birbirimize destek olalım
Bence fiyatı uygun canım en iyi yerlerde fiyat bi tık yüksek oluyor benim doktor ali kavas muğlada en iyi doktor ve izmirinde iyi doktorlarından birisi izmir irenbe tüp bebek merkezinde olcak 39bintl tüp bebek 25-27 bintl civarı ilaçlar kuzumKızlar merhaba bende 3 yıldır evliyim ve 2,5 yıldır hamilelik için uğraşıyorz ama malesef ki olmuyor bende ve eşimde bir problem yok amh değerim yaşıma göre biraz düşük 27 yaşındayım 50 kiloyum amh 1,33 bu süreçte 2 kez aşılama dedik bir tanesi geçtiğimiz aralık ayında diğeri ise bu ay fakat bugün regl oldum yani pembe şekilde lekelenmem başladı muhtemelen cuma gibi doktora gideriz ve bu ay tüp bebek sürecine başlayacağız heyecanlıyım korkuyorum açıkcası nasıl davranacağımı bilmiyorumbursada yaşıyorum osman develioğluna gidiyorum 5 aydır keşke en başta ona gitseydim diyorum kısmet bu işler ortalama ücret 2000 dolar gibi dedi bakalım net olarak gittiğimizde görüşeceğiz, araştırma yapmadım biraz yüksek geldi ama doktordan memnun olduğum için başka bir merkeze geçmeyi düşünmüyorum
Kist olduğu zaman taze transfer yapmıyorlar canım bende pcos ve multikist over var rahmini 1 ay dinlendircem dediMerhaba bende inşallah bir aksilik olmazsa Eylülde başlıyorum. Bende 3 yıllık evliyim sadece üç ay korunduk sonra bıraktık ama hiç gebelik olmadı. Bu süreçte üç ay klonun + çatlatma iğnesi tedavisi oldum , bir kez de aşılama oldum tutmadı. Rahimde 2 cm miyom dışında bir sıkıntım yok eşim de kan testi verecek sorun çıkmazsa tedavimize başlayacağız inşallah. Benim yumurta toplanacak sonra embriyolar dondurulup 2 ay rahim dinlendirilecek daha sonra Histereskopi çekilecek ve sıkıntı olmazsa transfer tapılacak. Miyom olduğu için taze transfer yapmak istemedi doktorum.
Amin inşallahMerhabalar. Herkesin tedavisi hayırlı olsun inşallah. Ben de Eylül ayında dondurulmuş embriyo transferi olacağım inşallah. Hepimiz sağlıkla çocuklarımıza kavuşalım inşallah
Neden parça alınma gereği duyulmuştu ki? Geçmiş olsun bu arada.kızlar selam histereskopi sonrası rahime çizik atılmıştı ağustosun 3 ünde doktorum o zaman parçada almış patolojiye göndermiş patoloji sonucum çıkmadan tedavime başlamıyor benim transfer diğer aya kaldı
içerde sorun yokmuş sadece çizik atıp çıktım demiş eşime parçayıda sanırım prosüdür böyle eğitim araştırma hastahanesi çünkü o yüzden heralde açıklama yapmadıkızlar selam histereskopi sonrası rahime çizik atılmıştı ağustosun 3 ünde doktorum o zaman parçada almış patolojiye göndermiş patoloji sonucum çıkmadan tedavime başlamıyor benim transfer diğer aya kaldı
Neden parça alınma gereği duyulmuştu ki? Geçmiş olsun bu arada.
Geç olsun güç olmasın ama bende ilk kez duydum parça alındığını. Bunsırada rahmin dinlenmiş olur daha iyi olur belkikızlar selam histereskopi sonrası rahime çizik atılmıştı ağustosun 3 ünde doktorum o zaman parçada almış patolojiye göndermiş patoloji sonucum çıkmadan tedavime başlamıyor benim transfer diğer aya kaldı
Merhaba benimde kızım 2.5 olacak tüp bebek oda bende eylülde transfer olacağım nasipse şuan adet olmam için ilaç kullanıyorum tekrar ayni duyguları yaşamak çok ilginç öyle değil miMerhabalar,
Benim 2020 yılından dondurulmus 1 tane blastokis embriyom var. Bu ay onun transferine başladık. 19 ağustos regl oldum ve 20 ağustosda günde 3 tane estrofemle süreci başlattık. 2 eylülde ultrason randevum var. Bu tarihe kadar estrofem kullanıcam ve 2 eylülde de transfer günü belirlenecek.
Benim 2 embriyom dondurulmuştu. 1 tanesi 2020 haziranda transfer edildi ve çok şükür bir kızım oldu. Şimdi de diğeri için düğmeye bastık. Gözümde çok büyüyordu ama artık 34 yaşındayım ve kızımda 2.5 yaşında. Daha da uzatmayalım dedik. Süreç zor malum. Allah hepimizin gönlünden geçeni nasip etsin.
Kesinlikle çok garip ve çok zor aynı yollardan tekrar geçmek :) hayırlısı olsunMerhaba benimde kızım 2.5 olacak tüp bebek oda bende eylülde transfer olacağım nasipse şuan adet olmam için ilaç kullanıyorum tekrar ayni duyguları yaşamak çok ilginç öyle değil mi