- 14 Ocak 2020
- 1.489
- 1.627
-
- Konu Sahibi Ruyaaam123
İnşallah hayırlı sonuçlar alırsınızMerhaba,
Ben de Eylül ayında transfer olacağım. Temmuzda olduğum transfer pozitif sonuçlandı ancak düşük yaptım. 8 yaşında bir oğlum var bu arada. Şimdi dondurulmuş embriyolarımdan iki tane transfer edeceğiz
Evet o kendiliğinden olmuştuİnşallah hayırlı sonuçlar alırsınızbende ilk kez tüp bebek yaptıracağım süreç nasıl ilerlicek bilmiyorum oğlunun doğal yolla mı oldu kuzum?
Anladım canım inşallah eylül ayında 2.bebişin olur yumurta kaç tane toplanmıştı kusura bakma çok soru soruyorumEvet o kendiliğinden olmuştu
Yok canım ne demek. 14 tane yumurtam toplanmıştı bunun 12si o gün döllendi. 3. Güne 7 tane embriyom kaldı. 1 tanesi transfer edildi. 4 tane 3. Gün embriyosu donduruldu. 2 tanesi beşinci güne bırakılıp 5. Gün donduruldu. Yani şu an 6 tane embriyom var. İki tane transfer edeceğiz Eylül ayında. Düşükten sonra 2 kez regl olmam gerekiyormuş ilkini oldum.Anladım canım inşallah eylül ayında 2.bebişin olur yumurta kaç tane toplanmıştı kusura bakma çok soru soruyorum
Anladım canım geçen neden 1 tane transfer edildi siz mi istediniz doktor mu yani sayısını kim karar veriyorYok canım ne demek. 14 tane yumurtam toplanmıştı bunun 12si o gün döllendi. 3. Güne 7 tane embriyom kaldı. 1 tanesi transfer edildi. 4 tane 3. Gün embriyosu donduruldu. 2 tanesi beşinci güne bırakılıp 5. Gün donduruldu. Yani şu an 6 tane embriyom var. İki tane transfer edeceğiz Eylül ayında. Düşükten sonra 2 kez regl olmam gerekiyormuş ilkini oldum.
Tüp bebek yönetmeliğinde sınırlama var. Aslında yasal olarak en fazla iki embriyo nakli mümkün. 35 yaşın üzerindekilerde direk iki embriyo transferi yapılabiliyor. 35 yaşın altındakilerde ise, iki kez başarısız tüp bebek denemesi sonrası iki embriyo transferi mümkün. Benim doktorum bana bırakmıştı kararı. Sen istersen iki tane koyabilirim demişti açıkçası. Ama ben biraz korktum ikisi de birden tutarsa diye. Şimdi pişman oldum mesela. Çünkü bu süreç maddi ve manevi olarak çok yorucu. İşinden alıkoyuyor sürekli iğne ilaç ve haklı bir beklentiye giriyorsun. Nitekim baştan negatif çıksa bu kadar üzülmezdim belki de. Ama hamile kalıp düşükle sonuçlanınca daha bir üzüldüm. İki tane transfer yaptırmadığıma o yüzden biraz pişman oldum. Belki o tutunup devam edecekti.Anladım canım geçen neden 1 tane transfer edildi siz mi istediniz doktor mu yani sayısını kim karar veriyor
Hayırlısı buymuş inşallah bu sefer tutunup sağlıkla kucağına alırsınTüp bebek yönetmeliğinde sınırlama var. Aslında yasal olarak en fazla iki embriyo nakli mümkün. 35 yaşın üzerindekilerde direk iki embriyo transferi yapılabiliyor. 35 yaşın altındakilerde ise, iki kez başarısız tüp bebek denemesi sonrası iki embriyo transferi mümkün. Benim doktorum bana bırakmıştı kararı. Sen istersen iki tane koyabilirim demişti açıkçası. Ama ben biraz korktum ikisi de birden tutarsa diye. Şimdi pişman oldum mesela. Çünkü bu süreç maddi ve manevi olarak çok yorucu. İşinden alıkoyuyor sürekli iğne ilaç ve haklı bir beklentiye giriyorsun. Nitekim baştan negatif çıksa bu kadar üzülmezdim belki de. Ama hamile kalıp düşükle sonuçlanınca daha bir üzüldüm. İki tane transfer yaptırmadığıma o yüzden biraz pişman oldum. Belki o tutunup devam edecekti.
İnşallah güzel sonuçlar alırızMerhaba canlar ben 5 yıllık evliğim hatta 6 yıl diyebilirim 5 yıldırda çocuk istiyoruz fakat olmadı bende pcos var geçen kasım ayında aşılama yaptırmıştım maalesef negatifle sonuçlandı 1-2 ay ara verelim desik tüp bebeğe geçelim dedik eşimle tabi 2 ay ara verdik derken aksilikler oldu malum tüp bebek parası derken çok şükür artık başlamaya karar verdik 2 hafta önce doktoruma gittik genel kontrol kan değerlerim falan derken güncel fiyat bilgisi aldık daha sonra haftaya tekrar gelin yumurtalara bakalım dedi bizde 2 gün önce gittik herşey nomal tüp bebek için aıkıntı yok artık başlayabiliriz dedi bi kaç ilaç verdi 15 gün sonra adet olduğunda başla dedi eylül ayındaki adetinle gel iğnelere başlarız o ay yumurtaları toplarız dedi aksilik olmassa güzel sonuçlar alırsak ekimde transferi gerçekleştirelim dedi :) benim gibi olanlar eylül ekimde tüp bebek yaptırcak olanlar gelin burda birbirimize destek olalım
İnşallahİnşallah güzel sonuçlar alırız
bende nasipse ağustos 20 si gibi adet olacağım eylülde transfer çift embriyo dondurulmuşMerhaba,
Ben de Eylül ayında transfer olacağım. Temmuzda olduğum transfer pozitif sonuçlandı ancak düşük yaptım. 8 yaşında bir oğlum var bu arada. Şimdi dondurulmuş embriyolarımdan iki tane transfer edeceğiz
hayırlısı olsun korkman çok normal ama sabır önemliBende ekim ayında başlayacağım inşallah çok heyecanlıyım ve çok korkuyorum şimdidentutmazsa diye korkmuyorum ama o süreç o koşuşturma iğnelerrrrr gözümde büyüyor ama inşallah sabrımızın sonu selamet olur :)
evet bende kürtaj oldum 2 adet bekletildimYok canım ne demek. 14 tane yumurtam toplanmıştı bunun 12si o gün döllendi. 3. Güne 7 tane embriyom kaldı. 1 tanesi transfer edildi. 4 tane 3. Gün embriyosu donduruldu. 2 tanesi beşinci güne bırakılıp 5. Gün donduruldu. Yani şu an 6 tane embriyom var. İki tane transfer edeceğiz Eylül ayında. Düşükten sonra 2 kez regl olmam gerekiyormuş ilkini oldum.
öncelikle hayırlısı olsun süreç kişinin ilaçlara verdiği tepkiye göre değişiyor ama aşama aynı adet-kontrol-ilaca başlama-yumurta toplama-transfer benim toplam sürecim hep 14 gün içinde oldu 3. transferimi olacağım nasipse eylülde korkma çok sabır bol duaMerhaba canlar ben 5 yıllık evliğim hatta 6 yıl diyebilirim 5 yıldırda çocuk istiyoruz fakat olmadı bende pcos var geçen kasım ayında aşılama yaptırmıştım maalesef negatifle sonuçlandı 1-2 ay ara verelim desik tüp bebeğe geçelim dedik eşimle tabi 2 ay ara verdik derken aksilikler oldu malum tüp bebek parası derken çok şükür artık başlamaya karar verdik 2 hafta önce doktoruma gittik genel kontrol kan değerlerim falan derken güncel fiyat bilgisi aldık daha sonra haftaya tekrar gelin yumurtalara bakalım dedi bizde 2 gün önce gittik herşey nomal tüp bebek için aıkıntı yok artık başlayabiliriz dedi bi kaç ilaç verdi 15 gün sonra adet olduğunda başla dedi eylül ayındaki adetinle gel iğnelere başlarız o ay yumurtaları toplarız dedi aksilik olmassa güzel sonuçlar alırsak ekimde transferi gerçekleştirelim dedi :) benim gibi olanlar eylül ekimde tüp bebek yaptırcak olanlar gelin burda birbirimize destek olalım
İnşallah canım hepimiz hayırlı sonuçlar alırızöncelikle hayırlısı olsun süreç kişinin ilaçlara verdiği tepkiye göre değişiyor ama aşama aynı adet-kontrol-ilaca başlama-yumurta toplama-transfer benim toplam sürecim hep 14 gün içinde oldu 3. transferimi olacağım nasipse eylülde korkma çok sabır bol dua