2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Şöyle tarif edeyim lina normalde başını dik tutuyor ve sağa sola rahatlıkla çeviriyor fakat dik pozisyonda olduğu sürece başını hafif sağa konumlandırıyor yatınca düz kalkınca sağa eğimli
Biraz internette baktım tortikolisden bahsediliyor tecrübenden faydalanmak isterim ne yapmalıyım
Sağa eğimli derken, sağ kulak memesi omza mi yakın yoksa birine bakar gibi sağa mi dönük. Biri sol, biri sağ taraftaki kasların kısa olabilecegini tarif ettiğinden bu ayrım önemli

Sağa eğimli derken, sağ kulak memesi omza mi yakın yoksa birine bakar gibi sağa mi dönük. Biri sol, biri sağ taraftaki kasların kısa olabilecegini tarif ettiğinden bu ayrım önemli
Çocuk doktoruna randevu almıştım rutin kontrol için bu durumada bakarmı yoksa çocuk cerrahı mı lazım

Yani sağ kulak memesi omzuna yakın gibi
Tortikollis te sağa sola dönme hareketleri kısıtlanır, eşit miktarlarda dönüyor mu? Bir omuz yüksekte olabilir, yüzde asimetri gözlenebilir.
Klinik olarak incelenmesi gerekir, belki alışkanlıktan kaynaklıdir.
Siz yine de şüphelenmisseniz başın eğik olduğu taraftaki boyun kaslarına başparmagi yağlayıp boylu boyunca çok hafif masaj yapabilirsiniz. O taraf üzerine yan yatırıp germe yapabilirsiniz.

Tortikollis te sağa sola dönme hareketleri kısıtlanır, eşit miktarlarda dönüyor mu? Bir omuz yüksekte olabilir, yüzde asimetri gözlenebilir.
Klinik olarak incelenmesi gerekir, belki alışkanlıktan kaynaklıdir.
Siz yine de şüphelenmisseniz başın eğik olduğu taraftaki boyun kaslarına başparmagi yağlayıp boylu boyunca çok hafif masaj yapabilirsiniz. O taraf üzerine yan yatırıp germe yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim 🌹
Eşit dönüyor
Omuza yarın bi dikkatli bakim
Yüzde sorun yok

Kızlar ben bebeğimi her uykudan uyandığında emziriyorum yatırmadan evel değil en son akşam yatacağı zaman 8 gibi yatırıyorum 45 50 dk sonra uyanıyo ağlayarak 4.ay girdiğinden beri bu şekilde
Tekrar emziriyorum uyanınca ama asla emmeyi bırakmıyo tekrar uykuya döndürmem en az 1 saat sürüyo sizinde böylemi ya aç olmadığı halde memeden ayrılmak istemiyo alışkanlık yapcak diye korkuyorum
Benim kızım emziği bıraktıktan sonra boyle oldu ben yatagına koyarak hafiflettim hala aynısını yapabiliyor bazen uyandıgında, babası pişpişlerse daha rahat dalıyor meme aramıyor gerçekten acıkmadıysa
Kızlar benim bebiş tummy time hiç sevmiyor o şekilde durmak istemiyor kafasinida tutamiyor hemen yere yapışıyor. Bı oyuncak falan sallarsam 5 sn kadar tutuyor ancak bu normal mi yaa 4 ayı doldurduk .videolarda görüyorum bu aydaki çocuklar çok güzel tutuyor etrafa bakıyor yüz üstü şekilde .kollarını açıyor hemen üstüne yüklenmiyor .
Bu arada yelek soran bı arkadas vardı ben patik ve yeleği yatana kadar hep giydiriyorum
Bu durumda olan bi arkadasım bebegi için fizyoterapist desteği alıyor. Surekli kucakta gezmesinin nedeninin diğer hareketleri yapamıyor olması oldugunu soyluyor. Bence mutlaka doktora söyleyin gerekirse belli hareketlerle calıstırırsınız.
Ben çok gerginim 10 gün daha rapor alıp bakıcıya bırakarak ise başlayacağım yarım çalışma gidip gelmem yol dahil 4.30 saat ama bir türlü kendimi sakinleştiremiyorum
Tamamen bakıcı stresi bence de. Zamanla sen de ona alısırsın daha rahat edersin diye dusunuyorum. 4 bucuk saat cok uzun bi sure değil bunu dusunmeye calıs
Benimki de öyle sürekli başı aşağıda parmak emiyor baksada iki saniye sonra kafayı tekrar indiriyor
Aynı sekilde hem o suphelendiğin durumu hem de genel olarak yakalayamadığı mihenk tası varsa onları iyi gozlemleyip not alıp doktora bildirmelisin

Öğleden sonra 13.30-17.30 isyerim eve yakın ,15 dk yürüme mesafesinde aslında büyük kızımda hep çalıştım ama o zaman annem bakmıştı. Nisan sonunda yarım çalışma bitince ayrılacağım ücretsiz iznetam gün asla bırakamam gibi geliyor bakıcı olayı beni gerdi
Canım devlette mi çalışıyorsun özelde mi? Yarım çalışma neden bitiyor nisan sonunda o kısmı anlayamadım. Bildiğim kadarıyla bebeği olan annelerin (eğer bakacak kimse yoksa ) bebek ilkokul çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışma hakkı var. Bununla ilgili bir genelge de vardı ve bildiğim kadarıyla özel ve devlet yani tüm çalışan anneler için geçerli

Bu durumda olan bi arkadasım bebegi için fizyoterapist desteği alıyor. Surekli kucakta gezmesinin nedeninin diğer hareketleri yapamıyor olması oldugunu soyluyor. Bence mutlaka doktora söyleyin gerekirse belli hareketlerle calıstırırsınız.
Bizim kucakta gezme sevdası 4.vaya yaklaşırken başladı 3.5 aylıkken falan

X