- 12 Nisan 2019
- 24.140
- 38.336
- 598
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #82.381
En son 9.ayda kan tahlili ıcın goturmustum.. Buay bakılacak mı acaba kan degerlerıne.. Menenjit var onumuzdekı ayVarsa ver tabi rahatlatır. Bi dene.
9. Ay kontrolünde hastanenin uygulamasında 3 ay sonra kontrol görünüyordu. Mesaj attım, bu ay özel aşısı yokmuş. Benimki hasta biraz, onun için götürücem ama hasta olmasa götürmezdim. Hiç muayene ettirmedi en son kendini zaten.
Siz en son ne zaman gittiniz?
O zamn gıdılecekBize 12yi doldursun öyle gelirsiniz dedi. Gitmişken aşılarını da yaptırıyorum ben.
Biz ilkel dönemde yaşıyoruz hiç hastaneye gitmedik bir kere sadece sünneti için gitmiştik pişman olmuştukVarsa ver tabi rahatlatır. Bi dene.
9. Ay kontrolünde hastanenin uygulamasında 3 ay sonra kontrol görünüyordu. Mesaj attım, bu ay özel aşısı yokmuş. Benimki hasta biraz, onun için götürücem ama hasta olmasa götürmezdim. Hiç muayene ettirmedi en son kendini zaten.
Siz en son ne zaman gittiniz?
Bir aydır falan burun akıntıdı öksürük bitmedi. Ateşi yok. Tam iyileşiyor, geri hastalanıyor ablası hastalanıyor.En son 9.ayda kan tahlili ıcın goturmustum.. Buay bakılacak mı acaba kan degerlerıne.. Menenjit var onumuzdekı ay
Gecmıs olsun bu arada grip mi burun akıntısı bızde de oldu ben grup olunca evdeki herkes oldu bakıcıya da bulastırdım, sukur gectı bızımkı, sureklı burun actım
Ahh kuzular, bızım de 2 haftadan fazla sürdüBir aydır falan burun akıntıdı öksürük bitmedi. Ateşi yok. Tam iyileşiyor, geri hastalanıyor ablası hastalanıyor.
Ben bayağı oldu geçeli gaz olduğunu nasıl anladın acaba bizimkilerde de yapmış olabilir miSelam kızlar
2 numaradan 3 numara mamaya gecen oldu mu?
Asırı gaz sorun ıle karsılastık, tekrar 2 verdım ama yine gaz oldu, cocugun ayarlarını bozdum, gazlı bebek ne zormus ya, bebekken cekmedıgımız gazı 1 haftadır dibine kadar yasıyorum, uykular haram.. Uyanması da dert deıl ama cocuk acı cekiyor, gaz yuzunden
Pırt yapamıyor canım, yapınca rahatlıyor, onu yapana kadar cıglık atıyor. 1 haftadır perısan haldeyiz, butun uyku duzeni alt ust olduBen bayağı oldu geçeli gaz olduğunu nasıl anladın acaba bizimkilerde de yapmış olabilir mi
Eminim güzel olmuştur ilerde anlatacak daha çok hikayen olmuş. Bak hiç yapmayan annelerde var (bknz: ben )Duvar tarafinda yerim yok ama yine de denedim ordan da dusuyor.kalan balonlari balon zinciriyle kurtarmaya calistim ama iste bence olmadi.kalpli balonlarimizda yerde durcak artik.hayaller hayatlar gibi bir sey oldu,bilseydim iki tane alirdim ayni üründen.
Biz de 9.ay devlet hastanesine cocuk doktoruna sira alip gittik. Orda bebek icin kan alma yeri ayri. Kan alan kiz bayagi tecrubeli o anlamda devlet arti. Biraz agladi ama esimle ben zor tuttuk iki kisi gitmek iyi oluyor. Beslenme listesini mesajdan bana da atar misin bizde hala bir ogun tam yiyim de doyayim yok. Ve kahvalti hazirlarken fikir uretemiyorum tıkandim halbuki su 3lu bebek kitaplari da var evde yuzunu actigim yok .1 yaş kontrolüne gittik. Çok şükür her şey yolunda ama bir kan tahlili vereceğiz. Doktoru 45 dk rehin aldım sorularımla. 2500 tl yi sonuna kadar çıkardım bencekan tahlilini devlette verebiliriz dedi doktor hangi bölümden randevu alayım?
Kendim içinde gittim doktora. Hamile kalmak istiyorsan korunma, sal gitsin dedi. Dedim saldık ama bizim zaten olmuyor. Koca profesör annemin dediklerini aynı cümlelerle söyledi
Kontrolde bebek güzel yemek yiyor dedim geldiğimden beri yemiyor ama ara ara olabilirmiş böyle. 3 günlük yeme programını çıkardım kan tahlilleri ile doktora atacağım. Uzman diyetisyen ile sonuçlara göre düzenleme yapacakmış.
Bu arada doktora gittiğim gün adet oldum. Gece eşime yarın bir gidiyormuşuz hamileymişim falan diye konuşmuştum. Keşke konuşmayıp uyusaydım
İstemeden hamilelik olmasaydı bende bu sıralarda düşünmeye başlardım sanırım doğana kadar 2 yaşını geçerdi güzel olurdu1 yaş kontrolüne gittik. Çok şükür her şey yolunda ama bir kan tahlili vereceğiz. Doktoru 45 dk rehin aldım sorularımla. 2500 tl yi sonuna kadar çıkardım bencekan tahlilini devlette verebiliriz dedi doktor hangi bölümden randevu alayım?
Kendim içinde gittim doktora. Hamile kalmak istiyorsan korunma, sal gitsin dedi. Dedim saldık ama bizim zaten olmuyor. Koca profesör annemin dediklerini aynı cümlelerle söyledi
Kontrolde bebek güzel yemek yiyor dedim geldiğimden beri yemiyor ama ara ara olabilirmiş böyle. 3 günlük yeme programını çıkardım kan tahlilleri ile doktora atacağım. Uzman diyetisyen ile sonuçlara göre düzenleme yapacakmış.
Bu arada doktora gittiğim gün adet oldumk. Gece eşime yarın bir gidiyormuşuz hamileymişim falan diye konuşmuştum. Keşke konuşmayıp uyusaydım
Aynı kahvaltıyı yeseler ne olurki çeşit yapmıyorum çünkü yemiyorlar ben bir gün yumurtayı kırıyorum kaşar rendeliyorum sıcakta eriyor diğer yandan bir ceviz iki fındık bir badem rendeliyorum hergün onlarıda labne ile karıştırıyorum bazen tahin pekmezle. Ertesi gün yumurtayı haşlıyorum ceviz fındık badem kaşarı rendeleyip koyuyorum bi kaç damla sütle karıştırıyorum önceden formül süt damlatıyordum yumurtanın sıcaklığında kaşar eriyor hepsini karıştırıyorum pekmez tahin her gün veriyorum başka hiç bi çeşit yapmadım sebzeli omlet sevmediler sevdikleri bunlar bende değiştirmiyorumBiz de 9.ay devlet hastanesine cocuk doktoruna sira alip gittik. Orda bebek icin kan alma yeri ayri. Kan alan kiz bayagi tecrubeli o anlamda devlet arti. Biraz agladi ama esimle ben zor tuttuk iki kisi gitmek iyi oluyor. Beslenme listesini mesajdan bana da atar misin bizde hala bir ogun tam yiyim de doyayim yok. Ve kahvalti hazirlarken fikir uretemiyorum tıkandim halbuki su 3lu bebek kitaplari da var evde yuzunu actigim yok .
ISte kardes benim kiz da krem yaptim yemedi omlet yaptim yemedi migrostan orgsnik labne aliyorum ya onla kuymak yapiyorum ya da tereyaginda yumurta yapiyorum. Tahinle pekmezi artik ben de eklryim sen kasikla mi yediriyorsun yoksa ekmege mi suruyorsun avakado aldim yogurda koyuyorum baska turlu onu da yemedi yani kuymak ve tereyagli yumurta harici yok tahin pekmek ekleyim instada yazilar goruyorum gittikce daha az yiyecekler hatta yemeyecekler diye gecen ay hic kilo almadi bunlari okudukca moralim bozuluyor ve ben asla zorla yemek yediren biri ddgilim yalvaramam iyunla tv telefonla yedirmem nasil olacak bilmiyorum yemedigi an onunden toplamiyorum birakiyorum. yerse yesin diye.Aynı kahvaltıyı yeseler ne olurki çeşit yapmıyorum çünkü yemiyorlar ben bir gün yumurtayı kırıyorum kaşar rendeliyorum sıcakta eriyor diğer yandan bir ceviz iki fındık bir badem rendeliyorum hergün onlarıda labne ile karıştırıyorum bazen tahin pekmezle. Ertesi gün yumurtayı haşlıyorum ceviz fındık badem kaşarı rendeleyip koyuyorum bi kaç damla sütle karıştırıyorum önceden formül süt damlatıyordum yumurtanın sıcaklığında kaşar eriyor hepsini karıştırıyorum pekmez tahin her gün veriyorum başka hiç bi çeşit yapmadım sebzeli omlet sevmediler sevdikleri bunlar bende değiştirmiyorum
Bende çok çeşitli menüler çıkaramıyorum bu şekilde tahin pekmez yumurta yoğurt her kahvaltıda yiyor zeytinyağına ekmek batırıyorum bazen akşam değişikliğe gidiyorum sadece yaptığım yemeklerden ama sevdiği tatları daha iyi yiyor alışkın olduğunu farklı olunca garipsiyorAynı kahvaltıyı yeseler ne olurki çeşit yapmıyorum çünkü yemiyorlar ben bir gün yumurtayı kırıyorum kaşar rendeliyorum sıcakta eriyor diğer yandan bir ceviz iki fındık bir badem rendeliyorum hergün onlarıda labne ile karıştırıyorum bazen tahin pekmezle. Ertesi gün yumurtayı haşlıyorum ceviz fındık badem kaşarı rendeleyip koyuyorum bi kaç damla sütle karıştırıyorum önceden formül süt damlatıyordum yumurtanın sıcaklığında kaşar eriyor hepsini karıştırıyorum pekmez tahin her gün veriyorum başka hiç bi çeşit yapmadım sebzeli omlet sevmediler sevdikleri bunlar bende değiştirmiyorum
Ben köydeyken hiç veremiyorum buraya getiremiyoruz bozulur diye annemlere gidince haftada bir yiyordu ama seviyordu balığı dümdüz bir tadı ve şekli var diye heralde ben pek sevmemdeKizlar siz haftada iki kez balik yedirebiliyor musunuz yiyorlar mi yoksa vitamin seklinde mi veriyorsunuz ben hamsi ve istavrit aliyorum da ne kadar yiyor orasi mechul ?
Bende bugün bi muhlama yapayım hiç denemedim severler belki kaşarı seviyorlar ekmek hiç vermiyorum ben ya Pekmezle tahini kaşıkla ağızlarına koyuyorum. oyunla yediriyorum kıştan önce balkona çıkarıyordum kuş geldi bulut yedi alışkanlık etti oyunla yemek istiyor kız özellikle zor ama sabrediyorum Annem de çok uğraşıyor bakıcı bununla böyle uğraşmaz zayıflardı diyip duruyorISte kardes benim kiz da krem yaptim yemedi omlet yaptim yemedi migrostan orgsnik labne aliyorum ya onla kuymak yapiyorum ya da tereyaginda yumurta yapiyorum. Tahinle pekmezi artik ben de eklryim sen kasikla mi yediriyorsun yoksa ekmege mi suruyorsun avakado aldim yogurda koyuyorum baska turlu onu da yemedi yani kuymak ve tereyagli yumurta harici yok tahin pekmek ekleyim instada yazilar goruyorum gittikce daha az yiyecekler hatta yemeyecekler diye gecen ay hic kilo almadi bunlari okudukca moralim bozuluyor ve ben asla zorla yemek yediren biri ddgilim yalvaramam iyunla tv telefonla yedirmem nasil olacak bilmiyorum yemedigi an onunden toplamiyorum birakiyorum. yerse yesin diye.
İki kere çok değilmi ben bir kere veriyorum oda sadece somon kılçık ayıklamak zor geliyor somonu fileto alıyorum kılçık konusunda azıcık panik oluyorumKizlar siz haftada iki kez balik yedirebiliyor musunuz yiyorlar mi yoksa vitamin seklinde mi veriyorsunuz ben hamsi ve istavrit aliyorum da ne kadar yiyor orasi mechul ?
Benim oğlumda yemiyor maalesef bize doktorumuz möllers 1 çay kaşığı takviye edelim mutlaka dedi. Balık verdiğim günler( ki bu çok çok nadir oluyo) balık yağı vermiyorum. Onun dışında her gün veriyorum. Benim oğlumda iştahsız o yüzden genelde takviyelerle ilerliyorum. D vitamini devam. Balık yağı başladım 12. Aydan sonra. ravla kids mor karışım günde 1 tatlı kaşığı birde atom karışımı yaptım ondan günde 1-2 tatlı kaşığı yoğurda karıştırıp vermeye çalışıyorum. Bizde de kilo alımı çok az oluyo birde her ay hasta olup aldığı o gramlarda gidiyoKizlar siz haftada iki kez balik yedirebiliyor musunuz yiyorlar mi yoksa vitamin seklinde mi veriyorsunuz ben hamsi ve istavrit aliyorum da ne kadar yiyor orasi mechul ?
Benimde oğlum oyunla yiyor yazın balkondaydık şimdide mama sandalyesine bi iki oyuncak koyuyorum onlarla ilgilenirken yiyor. Her kaşıkta bir şey anlatmamı istiyor yoksa yemiyor napim. Elbet sofra adabınada alışacaklsr kızım iştahlı bir bebek olmasına rağmen o da kitap okumamı bir şeyler anlatmamı isterdi sofra adabına alışmadı mı 2 yaştan sonra her şeye alıştı valla kendi yerdi. Oğlumdan bu kadarını beklemiyorum iştahsız çünkü:) ama bir yerde o da alışacak ekran vermiyoruz sonuçta.Bende bugün bi muhlama yapayım hiç denemedim severler belki kaşarı seviyorlar ekmek hiç vermiyorum ben ya Pekmezle tahini kaşıkla ağızlarına koyuyorum. oyunla yediriyorum kıştan önce balkona çıkarıyordum kuş geldi bulut yedi alışkanlık etti oyunla yemek istiyor kız özellikle zor ama sabrediyorum Annem de çok uğraşıyor bakıcı bununla böyle uğraşmaz zayıflardı diyip duruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?