2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
İlk zamanlae sarılıksarılıktan kendim kaldır dimdi da şimdi ne zaman isterse ozmana geliyor emiyor beni gece yanımda yatıyor duyarsam verıyorum hemen az derinse uykum dipimde zâten yanima gelip üstüme yatıp ağlıyor öyle emiyoruz sabaha birakana kadar emer onun için gece kac. Kere kalktım kac dk emdi hic bilmem sadece emiyor

Bunların üstüne telefonumda bozuldu geçen hafta birde hastane dönüşü gezdik durduk telefoncu sonunda aldım ondan fazlada giremiyordum

Blw yapan var mı kızlar? Bugün pankek yaptım eliyle parça pinçik etti inceledi durdu ama ağzına götürüp yemedi, avokadoyu da aynı şekilde. Sebze emziğine koyup verince kendisi yiyor, elimle kendim yedirince yiyor. Püre çok yedirmiyorum sadece meyveleri ezip veriyorum kaşıkla, sebzeler yumurtası peyniri vs hep parça halinde yiyor. Kendi kendine yemeye nasıl alıştırabilirim acaba

Oyy oy üst üste gelmiş hep geçmiş olsun canım

Mama sandalyesinin önüne koy hiç ilgilenme sencer de başta anlamadı yemesi gerektiğini zamanla yemeye başladı hiçbir şey yapmadım sadece ısrarla önüne koymaya devam ettim. Ama ben tam anlamıyla blw yapmıyorum kendim yediriyorum o da önündekilerle oyalınıyor

Şimdi ağzına götürüp yiyor mu peki yoksa oynuyor mu sadece? Eskiden kaşığı tutmaya çalışıyordu alıp ağzına götürüyordu, ben yedire yedire artık ellerini hiç kullanmaz oldu yedirirken kaşığı tutmaya çalışmıyor. Elindekini parçalıyor kucağına düşürüyor bi daha alamıyor ordan, mecbur müdahale ediyorum ara ara.

yiyor artık ama başta hiç anlamadı rahat 2-3 hafta sürdü anlaması

Kızlar bebekleriniz gelişimsel olarak neler yapabiliyor? Bugun sencerle parka çıktık 8 aylık diğer bebeklere göre çok geri göründü gözüme
Onlar alkış yapıyor, heceliyor, bir yerlere tutunarak ayağa kalkmaya çalışıyorlar . Onlar ileri mi yoksa bu ay yapılabilecek şeyler mi
Bir de yürümeye hevesli ben tutunca ama dik durmuyor çok kambur bir duruşu var nasıl düzelir acaba

Oyy Şefika size ailecek geçmiş olsun, kısa zamanda neler neler olmuş öyle Rabbim beterinden korusun diyelim
Kuzu yat uyu kimseye de ses etme vallaha Allahın seçilmiş kullarındansın sana öyle diyim ilk zamanlar sarılık riskinden dolayı sürekli gece uyandırıyorduk 3.ay gibi sarılık riski tamamen kalkınca o zamandan itibaren özellikle gece uykularını bölmemeye çalış

Burcum benimki bu konular da hep geri oldu biliyorsun ki büyük kızım da aynı idi, şuan hala ileri emekleyemiyor (bende kış günü yerler soğuk diye çık yerde çalıştırımyorum çalıştırsam öğrenir ), alkış falan bizde de yok sadece eli ile elimize vurarak oyun yapınca o da vuruyor, geveleme kız çocuk oldugu için baba dede aba son olarak da anneanne demeye başladı ama bunlara bir başlayınca bozuk plak gibi bababaababa diye tekrar ediyor (kesinlikle kız çocukları doguştan konuşmaya daha eğimli oluyor, yeğenim 2 yaşında idi hala konuşma istediği yoktu, sallıyorum herşeye mama diyordu) ayağa kalkma bizde de yok, ellerinden tutunca ayakta durmaya çalışıyor ama bilinçli kalkma yada durma olayı yok
Demem o ki hepsi normal burcum, hiç merak etme

Cok sağol evet nasıl denk. Geldiyse hepsi üst üste geldi ablamın oglan bizim çocuklar dis derken martı zar zor çıkarttık şükür nisan nasıl geçicek bakalım

Kiz çocukları daha çabuk atağa geçiyor Evet ikisi de öyleydi benim bu ayaga kalkıp yürümeye çalışıyor koltuğa tutunup ama her şeyini hızlandırma si ne bilim

Geri herşeyi yapıyor saydıklarından ama bir alkış yok onun yerine bay bay öğrenmiş denk getirdigi zmana sirf bay bay ediyor tutunmayla kalmayıp koltua tutunup adım da atıyor kiz çocuğu ama öyle düşün

Benim bebeğim de geri gözüküyor gözüme ve küçük duruyor. 6 hafta erken doğmasına bağlıyorum
Arkadşımın kızı da aynı gün doğdu kızımla yürüme arkadaşıyla yürüyor benim kızda tık yok adım zor atıyor

8ay 3 gunluk
Babıldıyo arada canı ısterse, emeklıyor, oturuyo emeklerkem kendı, catalı agzına goturuyo tek, seslerı tanıyo, bol bol aglıyo, huysuzlanıyo, yurumek ıstıyo baska da bı numarası yok bunun

yiyor artık ama başta hiç anlamadı rahat 2-3 hafta sürdü anlaması
Blw bızde sadece saca surmek yere atmak. Agzına goturmesı için catala batırmam lazım. Elıyle yemıyor. Bnde elımle bısey versem yemiyor. Blw tam anlamıyla yapamıyorum. Eskı kafayın heral. Buyuk buyuk atsın agzına ogursun ben duramam. Corba nasıl iççek okadar rahat degılım. Amnnn digerlerıne blw mı yaptım hepsı de kendı yedı sonra dıyom napım ugrasamıyom

Maşallah ya seninki de hızlılardan benim karşılaştıklarım da hep seninki gibi
Seninkinin gelişiminin bizimkilerle aynı olması normal canım
8ay 3 gunluk
Babıldıyo arada canı ısterse, emeklıyor, oturuyo emeklerkem kendı, catalı agzına goturuyo tek, seslerı tanıyo, bol bol aglıyo, huysuzlanıyo, yurumek ıstıyo baska da bı numarası yok bunun
Maşallah daha ne olsın

Maşallah ya seninki de hızlılardan benim karşılaştıklarım da hep seninki gibi

Seninkinin gelişiminin bizimkilerle aynı olması normal canım

Maşallah daha ne olsın
Oğlumda 8 aylık. Emeklemiyor öyle bi çabasıda yok. Ben destekliyorum ağlıyor. Geçtim emeklemeyi yattığı yerde dönmüyor bile.. Oturabiliyor.. Alkış yapıyor.. Gel gel yapıyor ama tam anlamıyla değil çünkü emerkende yapıyor. Bana tutunarak kalkmaya çalışıyor..
Aaaaaaa diye bağırıyor..
Birde uyuyacağı zaman benle beraber ee Eeeee yapıyor başkada bişi yok.. Banada emeklemediği ve dönmediği için geride gibi geliyor. Doktorumuzda danıştım üzerinde bile durmadı.. İstemiyordur dedi. Hemen yürümeyede geçebilir dedi.

Bak bıızmkı de emekliyor ama gel gelı falan yok. Gelısım yeteneği bebege ozel işte. Bızımkı varsa yoksa yaramazlık huysuzluk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…