2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Oyy kuzum gecmiş olsun. Bnmde 2 numara yakalanmıstı. Oda 8,9 aylıktı. Dokuntu kendılıgınden gecıyır sonra. 2 hafta kadar suruyor. Vıral ılaclar fayda etmıyor. C vıtamını ıcmıstı. Ates içinde fitil ıyı u gelmişti. Bılmıyordum ozmn hastaneye yatırmıslardı.devlette Damar yolu bulamayıp delık desık etmıs lerdi. Halbukı serum gerekmıyırmus. Özelde Fitil ve c vıtamını bıde azro 3 gunluk antıbıyotık alısmıstık. Dokuntu çıktıktan sonra gecmişti. Sonmustu dokuntuyle beraber

Esneklik konusuna bir şey diyemem ancak ben de bebekken emeklememişim dönerek ilerliyormuşum bi yerlerden tutunup kalkmaya başlayınca yürümüşüm.
Aynen bende bebekken öyleymisim hiç emeklemeye niyeti yok
Yani benimki de 7.5 aylik adimlamadigi gibi emeklemeye de çalışmıyor, dik oturmuyor öne dogru yıkılıyor sadece yuvarlaniyor ama telaş etmiyorum gayet normal bence süreç
Kızlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Geçen ay ben de çok takılmamıştım açıkçası aynı sizin gibi. Şimdide çok takılmamaya çalışıyorum geç de olsa yürür gider diyorum ama kol ve bacaklarının esnek olması düşündürdü. Bir de öyle bişeyler yaptırarak değil direk görür görmez söyledi kızım kucağımdayken ayy sen esnek bebek misin yoksa kollara bak nasıl geri geri duruyor dedi. Sonra muayene ederken kalçası da çok esnek yahu bacakları çok fazla açıyor baksana dedi. Sonrada bize bebeği dik tutup adım atıyor mu diye baktı ciddili bir şekilde. Böyle olunca ben de endişelendim

Şey denesen bir yürüteç alsan onda adım atar belki ondan sonra da yürümeyi adım atmayı öğrenir ben öyle yaptım 5 buçuk falandı koydugumda ve yurudu suan önüne engeller çıkmadıkça hem emekleyip hem örümcekte yürüyor. Esnekliği ne güzel Maslah ona da yürüme ile konuşma bir mi onu cideen bilmemem ama bir istersen sen örümceği bu adimlama emekleme diş ek gida bebekte bebege değişiyor canım fazla dert etme geçer olsa konuşur da yürürde

Yavaş yavas biktarinide artırsın canım şuan tadım gibi gidiyon ikerdet doymaya kadar varırsjn

Ayy kıyamam nedir bu yavrunun başına gelenler de ya kıyamam cideen nasıl birşeymis nereden kapmış onu coook cookk geçmiş olsun canım ya

Vallaha bende ilk defa gördüm böyle hastalık eskiden böyle birşeyler yoktu
Döküntünun ikincisi günü bugün hiç durmuyor yerinde çok rahatsiz

Şefikacım emeklemiyor ama döne döne heryere gidiyor. Dönebildiği için emeklemiyor diye düşünüyordum ama işte doktor esnek falan filan yapınca iki gündür emekletmeye çalışıyorum bende

Bizim dr karıştırabilirsin dedi hatta tahıllarada başlamamızı istedi geç verildiğinde ilerde çölyak hastalığı olabilir dedi. Ben iki öğüne çıkardım kahvaltı ve akşam yemeği şeklinde. Sabah yumurta peynir ve meyva.saat 18 gibi çorba, püre yoğurt gibi

Bebeğin başını kaldırmaması ve boyun kaslarını kontrol etmede güçlük çekmesi
Bebek kucağa alındığında gevşeklik hissetme
Bebeğin ağırlığını bacaklarının üzerine verememesi
Bebeğin kollarının, bacaklarının ve dizlerinin düz şekilde sarkması
Bebeğin yutkunmakta veya emmekte zorluk çekmesi
Bebeğin ağlamasının zayıflaması
Bunun yanında hipotoni tanısı olan çocuklarda motor becerilerini etkileyen gelişimsel gecikmeler yaşanabilir:

Dik oturma
Emekleme
Yürüme
İlk sözlerini söylemede güçlük

Esnek bebek yazınca gevsek bebek sendromu cıktı. Bu belırtıler oluyormus ama bnce sızde boyle durum yok.
Genellikle 8 ila 18. aylarda bebekler yürüme yetisini kazanırlar. Bebeklerin yürümeye daha erken ya da geç başlaması büyüme-gelişme açısında belirgin bir fark yaratmaz. Bu durum normal kabul edilir. Bebeklerde yürüme fonksiyonuyla beraber denge durma ve koordinasyon becerileri de gelişmeye devam eder. Daha onumuzde yol var

Şefikacım emeklemiyor ama döne döne heryere gidiyor. Dönebildiği için emeklemiyor diye düşünüyordum ama işte doktor esnek falan filan yapınca iki gündür emekletmeye çalışıyorum bende
Önüne onun cok çok dikkatini çeken seyler koy canım hiç görmediği mesela yada cok sevdiği birşey elinle ayaklarınin alt kısmına engel gibi yap ayaklarını senjn eline dayayıp öne gitmek için yonelsin sen yerde tuttukca o öğrenir benimkide öyle oldu emeklemez daha dedikce birden geldi parçasına takılabilir ilk zaman alışsın diye lastikli varsa onları giydir bir süre benimki şuan da emeklerken donunu başladığı yerde koyup öyle gidiyor gideceği yere. Sen yanında oldukcat hep yerde zaman geçirin apalar canım elbette olmasa bile yaşına doğru yürür bile annesi sen sağlıklı yanında ya şükür bunada

Geç başlama ile çölyak in bağlantısı nasıl olurmuş canım bilgi verdimj drun

Kızlarr 3.dişimiz cıkıyor ama üst ön diş yerine üst yan diş cıkıyor. Gercekten cok cıns bır bebegımız var. Sızde durumlar nasıl

Evet canım ben de okudum bunları aynen kızım böyle değil hepsini yapıyor emekleme dışında onun için de daha zaman var. Sadece kolları bacakları normal bebeğe göre çok esnek. mesela altını değiştirirken açtığı zaman yanlara dümdüz açabiliyor bacaklarını

Aynen öyle çok şükür buna da şükür tabii ki biraz uğraşacağım artık emekleyene kadar dediğin gibi yapıp canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…