- 25 Temmuz 2022
- 965
- 2.375
-
- Konu Sahibi ffestinalente
- #58.661
Biz 14:00/15:00 arası yiyoruz canımm. Doktor öyle önerdi şuanlık.Ya bayılıyorummm.. Bu nedir böylee.. İnci gibi derler ya aynen öyle..Ek gıdalarada başlayınca tam olarak güzel olacak.
Çok güzelmiş annelik..
Bu arada ek gıdaya başlayanlar belirli saat ve düzeniniz var mı? Neler yediriyorsunuz?
Birde tecrübeli anneler üst dişlerimiz ne zaman çıkar?
Emzirdikten 1,5 saat sonra veriyorum ben canım. Öğün olarak veriyorum bende. 1 çay bardağı. Yvaş yavaş artırdık. İsteklide oluncaÖğün dediğinin miktarı ne kadar canım? Emzirmeyle arasobda ne kadar süre var?
Miktarı bebeğime göre cnm biz başlayalı baya oldu doğal olarak alıştı ve miktarı da artı çay bardağına yakınÖğün dediğinin miktarı ne kadar canım? Emzirmeyle arasobda ne kadar süre var?
ay aynı şey oldu çocuğun elinde bi şey vardı aldı dişini kalışıdı niye öyle şeyler veriyosun havuç soyup versene diyor ya bu çocuk her şeyi ağzına götürüyo diyorum havuç ver işte başka şeyi götürmez eli dolu olur diyo aghdjd herkes her şeyi niye bu kadar bilmek zorunda acabaSorma ya birde sanki çok çocuk bakıyorlarmış gibi bu çocuğun diş kaşıyıcısı yokmu ne diye elma zerzevat veriyorsun yok oyuncağı yokmu bu yokmu diye sorup duruyor kolaysa al sen bak kıç gezdireceğine dedim bende sustubıktırdılar artık bnde hiç bişey yapmıyorum dicem ama maalesef iş bitmiyor
Bizim bir hafta oldu çeyrek çay bardağı ile başlayım ben de yavaş yavaş artırırmMiktarı bebeğime göre cnm biz başlayalı baya oldu doğal olarak alıştı ve miktarı da artı çay bardağına yakın
Uykudan uyanıyor emzirmiyorum 10 dk sonra veriyorum
Ben de yavaş yavaş artırayım artık öğün değil de bir iki kaşık verdim bir hafta boyuncaEmzirdikten 1,5 saat sonra veriyorum ben canım. Öğün olarak veriyorum bende. 1 çay bardağı. Yvaş yavaş artırdık. İsteklide oluncadoktor 1 su bardağısa verebilirsin dedi ama bana çok geldi ondan çay bardağo veriyorum sonrada fileye meyve koyuyorm onu veriyoeum
Cnm tadimlar yeni başlıyorsan çay kaşığı ile başla azar azar çoğalt direk verirsen kabız olur bağırsakları alışmalıBizim bir hafta oldu çeyrek çay bardağı ile başlayım ben de yavaş yavaş artırırm
Teşekkür ederim cevabın içinBiz 14:00/15:00 arası yiyoruz canımm. Doktor öyle önerdi şuanlık.
Tarhana
Sebze çorbası ( içeriği değişiyo bazen bal kabağı bazen normal kabak havuc patates falan)
Yoğurt yedik. Muhabbeliye daha var dedi doktorumuz. Bazende cam rendeden meyve rendeliyorum fileye koyup veriyorum .
Bir hafta çay kaşığı, mama kaşığı, yemek kaşığı şeklinde gittim ne zaman artırayım?Cnm tadimlar yeni başlıyorsan çay kaşığı ile başla azar azar çoğalt direk verirsen kabız olur bağırsakları alışmalı
Şu lafa imza. Ben oldu bitti hiiiiç ekstra kendimi yormam. Bir tartışma anında ağzını açıp ne yaptın ki oluyor en son. En azından çok bişe yapmıyorum ki haksız çıkmasın :))))))Yetişen yetişsin valla ben saldım yemek harici elimi dokunmuyorum madalya vermiyolar üstüne de eleştirip aksileşiyolar
Şaka gibi sabah benim de geldi sanki kıskanmışım gibi5 ay canım. Yoğun olmayan gunde gündelik pedler var yha onlardan kullanıyorum lekeli gibi geldi âdetim kahveli kaldı öyle
İlk gün çay kaşığı, 2. gün tatlı kaşığı, 3. gün yemek kaşığı diyorlar canım. Ben direkt mama kaşığıyla veriyorum ama.Bir hafta çay kaşığı, mama kaşığı, yemek kaşığı şeklinde gittim ne zaman artırayım?
2 -3 yemek kaşığı şeklinde yavaş yavaş arttır cnm sonra çay bardağı verirsin tabi bebek ne kadar yemek isterse ille o kadarı bitirecek diye birşey yokBir hafta çay kaşığı, mama kaşığı, yemek kaşığı şeklinde gittim ne zaman artırayım?
Aynen o şekilde ama alerjisi çıkmayan besinleri ne zaman artırmalı ona emin olamadım kendi istekli ama bağırsaklar hazır mı bilememİlk gün çay kaşığı, 2. gün tatlı kaşığı, 3. gün yemek kaşığı diyorlar canım. Ben direkt mama kaşığıyla veriyorum ama.
Aynen o şekilde ama alerjisi çıkmayan besinleri ne zaman artırmalı ona emin olamadım kendi istekli ama bağırsaklar hazır mı bilemem
Bende sebze ile başladım ilk. 2-3 kaşık yedi. 3 gün kuralı ile verdim yeni ne vericeksem. Ama her ne yapıyorsam içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı koydum bebekler için olandan. Kabız olmaması için. Şükür olmadıdaTeşekkür ederim cevabın için
Bende bir kaşık şeklinde sebze gibi başlayayım. 7. Ay başında çoğaltarak öğün şeklinde devam ederim.
Evet kuşum yeni başladıysan yavaş yavaş arttır, zaten bebeğin hareketlerinden anlarsın ne zaman artırman gerektiğini. Alısınca saldırıcak kaşığaBen de yavaş yavaş artırayım artık öğün değil de bir iki kaşık verdim bir hafta boyunca
Uzun sürmez cnaim onlarda çıkar yakındaYa bayılıyorummm.. Bu nedir böylee.. İnci gibi derler ya aynen öyle..Ek gıdalarada başlayınca tam olarak güzel olacak.
Çok güzelmiş annelik..
Bu arada ek gıdaya başlayanlar belirli saat ve düzeniniz var mı? Neler yediriyorsunuz?
Birde tecrübeli anneler üst dişlerimiz ne zaman çıkar?
Tarhana ev yapımı mı yoksa bebek tarhanası mı aldın?Ben şahsen kural şart şurt gözetmemeye anam babam usülüne devam. Günde 1 öğün 1-2 bazen çok beğenirse 3 mama kaşığı yediriyorum. Sadece tadımdayız çünkü biz. Bir ara ferrum yüzünden kabız oldu ara verdim. O yüzden çok ilerleyemedik ama tarhana yoğurt elma armut sebze çorbası havuç patates bal kabağı zeytinyağı ile tanıştı bugün brokoli yapıcam ama şuan kendim yediriyorum. Blw yapmıyorum onu bidahaki ay ne zaman derse ki öğün artık o zaman kendisinin yemesini sağlıcam.
Hangi marka kullanıyorsun zeytinyağı?Bende sebze ile başladım ilk. 2-3 kaşık yedi. 3 gün kuralı ile verdim yeni ne vericeksem. Ama her ne yapıyorsam içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı koydum bebekler için olandan. Kabız olmaması için. Şükür olmadıdadaha sonra kerem daha fazla yemek istedi saldırıyorsu kaşığa, doktor artır dedi bende öyle öyle artırdım. Kahve fincanı, çay bardağı şeklinde. Suam su bardağı kadar yese yer yani alıştı artık. Biz 13 aralıktan beri ek gıda kullanıyoruz, nerdeyse 1 ay olcak o yüzden saat 14:00 15:00 arası öğün gibi veriyoruö bigün dışarıdaydım veremedim, o gece devamlı memeue kalktı. Artl alıstı sanirim vücududa ekmgıdayı istiyor sade sütle doymuyor
Tarhana ev yapımı mı yoksa bebek tarhanası mı aldın?