Maşallah sizeMerhaba arkadaşlar
24+4 den bildiriyorum22. Haftadan beri artık daha çok hissetmeye başladım.Karnım bayağı büyümüş durumda Ben hormon ilaçlarını 12.haftada bıraktım. Kadın doğum uzmanı yerine sürekli perinatogla devam ediyorum. 11. Haftada nipty testi yaptırdım. İkiside erkek çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece 9. Hafta da az da olsa kanamam oldu ve dupot iğne vuruldum haftada bir.Perinatolog ikiz olması nedeniyle 150 mg ecospin içmemi önerdi. Ayrıca ocean mumy kullanıyorum. 16. Haftadan itibaren demir magnezyum ve d vitamini takviyesi de alıyorum. Vücudumda ki değşikliğe gelince ödem ister istemez oluyor. Ve bu ellerimde uyuşukluk yapıyor. Bunun için el bilek ateli kullanıyorum iyi geliyor. Ayrıca 3. Aydan itibaren burnum çok tıkanıyor gece ağzım açık ve kendi horlama sesimle uyanıyorum 73 kilo ile h.kaldım şimdi 81 kiloyum. Öyle aşermem bulantım olmadı sadece burnum tıkalı olmasına rağmen iyi koku alıyor ve kızartma balık kokusuna karşı hassas.
Karnım iyice gerildi gece yastık desteği iyi geliyor. Bunun dışında çok şükür diyelim. İkiz gebelik olunca bakalım önümüzdeki 3 ay nasıl geçer bilmiyorum ama doğum sonrası bebek bakımından çok da korkuyorum açıkçası. Hele diğer doğum yapmış ikiz grubunu takip edince daha da çok tırsıyorum.
Sonra da doğan büyür diye teselli veriyorum.
Bizden şimdilik bu kadar .birçoğunuzdan önde gittiğim için detaylı yazdım.
Herkese mutlu hamilelik dilerim
Yediklerinize dikkat ettiniz mi? Ben ilk iki ay çok dikkat etmiştim bi de tüp bebek olunca ayrı bir önem verdim. Fakat şuanda canım aşırı derecede doritos peynirli cips çekiyor bu ay üç defa büyük boy yedim ve yerken aldığım hazzı daha önce hiç almamıştım anlatamam.. çok mu zararlı olur ki ya.Merhaba arkadaşlar
24+4 den bildiriyorum22. Haftadan beri artık daha çok hissetmeye başladım.Karnım bayağı büyümüş durumda Ben hormon ilaçlarını 12.haftada bıraktım. Kadın doğum uzmanı yerine sürekli perinatogla devam ediyorum. 11. Haftada nipty testi yaptırdım. İkiside erkek çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece 9. Hafta da az da olsa kanamam oldu ve dupot iğne vuruldum haftada bir.Perinatolog ikiz olması nedeniyle 150 mg ecospin içmemi önerdi. Ayrıca ocean mumy kullanıyorum. 16. Haftadan itibaren demir magnezyum ve d vitamini takviyesi de alıyorum. Vücudumda ki değşikliğe gelince ödem ister istemez oluyor. Ve bu ellerimde uyuşukluk yapıyor. Bunun için el bilek ateli kullanıyorum iyi geliyor. Ayrıca 3. Aydan itibaren burnum çok tıkanıyor gece ağzım açık ve kendi horlama sesimle uyanıyorum 73 kilo ile h.kaldım şimdi 81 kiloyum. Öyle aşermem bulantım olmadı sadece burnum tıkalı olmasına rağmen iyi koku alıyor ve kızartma balık kokusuna karşı hassas.
Karnım iyice gerildi gece yastık desteği iyi geliyor. Bunun dışında çok şükür diyelim. İkiz gebelik olunca bakalım önümüzdeki 3 ay nasıl geçer bilmiyorum ama doğum sonrası bebek bakımından çok da korkuyorum açıkçası. Hele diğer doğum yapmış ikiz grubunu takip edince daha da çok tırsıyorum.
Sonra da doğan büyür diye teselli veriyorum.
Bizden şimdilik bu kadar .birçoğunuzdan önde gittiğim için detaylı yazdım.
Herkese mutlu hamilelik dilerim
Beni tedavi döneminde kullandığım hormon ilaçları yaktı. Evlendiğimde 58 kiloydumMaşallah size. Çok kilo da almamıssınız bence. B Bocuklerinanasi
Evet canım hatta bana Genoks bile 10iş günü dedi görüşme yaptığımızda ama çarşamba verdim cuma ellerine ulaştı cumartesi sonuç çıktı çok şaşırmıştım zaten. Ama genelde erken çıkıyormuş genoksta.Benim yarın 1 hafta olcak 10-15 gün dediler bekliyoruz bakalım. Yurtdışına gittiği için sanırım süre uzuyor
Kaçıncı haftada yapılıyor o aşılarBeni tedavi döneminde kullandığım hormon ilaçları yaktı. Evlendiğimde 58 kiloydumTatlı yememeye çalışıyorum. Tuzu da iyice kestim. S.ocağında dün açlık şekerini ölçtürdüm. Dr.um 92 den yukarı çıkarsa yükleme yapmamamı istedi. az çıkarsa yaptırıp Dr a o şekilde bilgi vereceğim ki ona göre tedavi ve kontrol altına alınsın.
Bu arada Dr. Tetanoz aşısı önermedi. Günümüz şartlarında gerekli değil dedi. Onun yerine üçlü karma aşı önerdi ama devlet ödemiyor eczanede bulmakta güç. Biz bir aydır gelmesini bekliyoruz
Ben normalde de abur cubur yiyen biri değilim birde sağolsun eşim çok titiz Dr ne derse onu yapıyor bana da yedirmiyorYediklerinize dikkat ettiniz mi? Ben ilk iki ay çok dikkat etmiştim bi de tüp bebek olunca ayrı bir önem verdim. Fakat şuanda canım aşırı derecede doritos peynirli cips çekiyor bu ay üç defa büyük boy yedim ve yerken aldığım hazzı daha önce hiç almamıştım anlatamam.. çok mu zararlı olur ki ya.
Sağlıkla gelsin bebişler inşallahMaşallah sizebiz de o günleri görelim inşallah doğum yapanların grubunu okuduğumda ben de çok korkuyorum tek bakacağım bebeklerime ama her düşüncenin sonu dünyaya gelen büyür diye bitiyor evet Allah o günleri görmeyi nasip etsin yeter ki sağlıklı olsunlar. Ben 16haftalığım ben de perinatologda takibime devam etme kararı aldım çok daha ayrıntılı bakıyor her organa her damara ve daha güven verici geldi bana. Biz de göbekler yeni çıktı sabırsızlıkla hareketlerini hissetmeyi bekliyorum
24 -30. Haftada yapılıyor. Boğmaca difteri ve tetanoz bir arada . özellikle doğumdan sonra bebeğin boğmaca olmaması veya bulaşmaması çin koruyucu bir aşıymışKaçıncı haftada yapılıyor o aşılar
Ben normalde çok abur cubur yiyen birisiyim pasta börek işlerini de hem yapmayı hem yemeyi çok severdim. tedavi sürecinde bırakmıştım hepsini yemek öğünlerime yine özen gösteriyorum yemem gereken her şeyi yiyorum et yoğurt salata bakliyat ama malesef 4.ay itibariyle özüme döndüm canım hep zararlı şeyleri çekiyor. Umarım iradeli davranabilirimBen normalde de abur cubur yiyen biri değilim birde sağolsun eşim çok titiz Dr ne derse onu yapıyor bana da yedirmiyor
Et ve protein çok tüketyorum bu süreçte. Ete dokunma dedi Dr dokunursanda iyice yıkayın dedi . Çiğ etteki bazı mikroorganizmalar bebeğe zarar verebilirmiş.
Tek doz mu peki?24 -30. Haftada yapılıyor. Boğmaca difteri ve tetanoz bir arada . özellikle doğumdan sonra bebeğin boğmaca olmaması veya bulaşmaması çin koruyucu bir aşıymış
Evet tek dozTek doz mu peki?
Ben çok canım isteyince cipsin içinden 3-4 tane alıp kalanı veriyorum. Öyle bir paket bitirdiğim olmadı. Son dönemde tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum bir de hamur işlerinden. Ki normalde en çok da sevdiğim şeyler onlar ama frenlemeye çalışıyorum. Bugün kurumda arkadaş baklava dağıttı normalde belki 2-3 tane yerdim bi tane alıp bıraktım :) Önümüz yaz aşırı ödem ve aşırı kilodan korktuğum için kendimi kontrol altına almaya çalışıyorumYediklerinize dikkat ettiniz mi? Ben ilk iki ay çok dikkat etmiştim bi de tüp bebek olunca ayrı bir önem verdim. Fakat şuanda canım aşırı derecede doritos peynirli cips çekiyor bu ay üç defa büyük boy yedim ve yerken aldığım hazzı daha önce hiç almamıştım anlatamam.. çok mu zararlı olur ki ya.
Benim doktorum tetanoz aşısı yapılacak dedi, zaten sağlık ocağında kayıt açtırdığımda ilk doz için 18 hazirana randevu verdiler. Bu kontrolde doktorum daha detaylı konuşuruz demiştiBeni tedavi döneminde kullandığım hormon ilaçları yaktı. Evlendiğimde 58 kiloydumTatlı yememeye çalışıyorum. Tuzu da iyice kestim. S.ocağında dün açlık şekerini ölçtürdüm. Dr.um 92 den yukarı çıkarsa yükleme yapmamamı istedi. az çıkarsa yaptırıp Dr a o şekilde bilgi vereceğim ki ona göre tedavi ve kontrol altına alınsın.
Bu arada Dr. Tetanoz aşısı önermedi. Günümüz şartlarında gerekli değil dedi. Onun yerine üçlü karma aşı önerdi ama devlet ödemiyor eczanede bulmakta güç. Biz bir aydır gelmesini bekliyoruz
Benimki de çıksa bir an önce de rahatlasakEvet canım hatta bana Genoks bile 10iş günü dedi görüşme yaptığımızda ama çarşamba verdim cuma ellerine ulaştı cumartesi sonuç çıktı çok şaşırmıştım zaten. Ama genelde erken çıkıyormuş genoksta.
Daha mantıklıymış bence de o haftalara geldiğimde ben de doktoruma danışırım.Evet tek doz
inşallah sağlıklı sonuçlar alırsınız bir an önceBen çok canım isteyince cipsin içinden 3-4 tane alıp kalanı veriyorum. Öyle bir paket bitirdiğim olmadı. Son dönemde tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum bir de hamur işlerinden. Ki normalde en çok da sevdiğim şeyler onlar ama frenlemeye çalışıyorum. Bugün kurumda arkadaş baklava dağıttı normalde belki 2-3 tane yerdim bi tane alıp bıraktım :) Önümüz yaz aşırı ödem ve aşırı kilodan korktuğum için kendimi kontrol altına almaya çalışıyorum
Benim doktorum tetanoz aşısı yapılacak dedi, zaten sağlık ocağında kayıt açtırdığımda ilk doz için 18 hazirana randevu verdiler. Bu kontrolde doktorum daha detaylı konuşuruz demişti
Benimki de çıksa bir an önce de rahatlasak
320$ ödedik 10 gün önce, bugün sonuçları ulaştırdılar. Yurtdışına gitti bizim test örneğifetal dna 5.000 bın cıvarı dıyolar ama bılgılınz var mı ?
Ya bugün çıktı, risk bulunmamaktadır diye yaş olunca insan tedirgin oluyor bolca sonucu duyunca ağladımBenimki de çıksa bir an önce de rahatlasak
Maşallah inşallah bidaha yaşamayız ya rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahBenim 5.haftadan itibaren her hafta kanamam oldu malesef düşük tehlikesi dediler rapor aldım çalışmıyorum 2aydır. iki haftadır hiç kanamam olmadı maşallah diyeyiminşallah bir daha da yaşamam çok endişe verici oluyor. İkizlerde kanama durumlarıyla daha sık karşılaşıyoruz diyorlar doktorlar ekstra dikkat gerekiyor gerçekten.
Aa hemen bize de yaz çok merak ediyorummmYa bugün çıktı, risk bulunmamaktadır diye yaş olunca insan tedirgin oluyor bolca sonucu duyunca ağladımdaha doktorum aramadı cinsiyet için meraktan fenalıklar geçiriyorum
Ya aradım doktorumu ama telefonda bilgi vermiyormuşlar direk onunla konuşamadım konferanstaydıAa hemen bize de yaz çok merak ediyorummmçok sevindim risksiz çıkmasına canım
Evet yükseldi fiyatlar canım dolar yükseldiği icin ama bence 4000-4500 arası bulabilirsin ararsanfetal dna 5.000 bın cıvarı dıyolar ama bılgılınz var mı ?