2022’nin yeni ikiz gebeleri

İlk gittiğimde 5 haftalık tek kesydi 7. Haftada ikiz olduğunu öğrendim 🤗 bulantılarınız varmı benim birde aralarda kanamam oluyo prunol iğne oluyorum rabbim korusun böle bişi yaşayan oldumu

İlk gittiğimde 5 haftalık tek kesydi 7. Haftada ikiz olduğunu öğrendim 🤗 bulantılarınız varmı benim birde aralarda kanamam oluyo prunol iğne oluyorum rabbim korusun böle bişi yaşayan oldumu
Benle benzer durumunuz biz de kalp atışında gördük ikinci keseyi :) Bulantım pek olmadı ama kahverengi lekelenmelerim oldu 2-3 kez birkaç gün süren. Hala pruluton depot vuruluyorum haftada bir

tüp bebek ile hamile kalan kaderdaşlarım , estrofem , progestan vs ne zaman bıraktınız ?

pruluton bende vuruluyorum ve bu ilaçlaırn bebeğe etkisinden korkuyorum
Estrofemi de progestanı da 9. haftada bıraktırdı doktorum. Oksapar ve pruluton (haftada bir) doğuma kadar dedi. En son gittiğimde multivitamin ve demir takviyesine başladık. Ama demir ilacı gün aşırı olmasına rağmen fena kabız yapıyor beni :KK43: Günden minimum 3 lt su içiyorum ve posalı besleniyorum ona rağmen. Doktoruma gidince söylicem belki ilacı değiştirir

Benle benzer durumunuz biz de kalp atışında gördük ikinci keseyi :) Bulantım pek olmadı ama kahverengi lekelenmelerim oldu 2-3 kez birkaç gün süren. Hala pruluton depot vuruluyorum haftada bir
Benim lekelenmeydi sonra pıhtılı kan yaşadım iki kere çok şükür bebeklermin kalp atışı iyiydi insan düşük yaptığını sanıyo korkuyo çpk zor süreç kaç aylıksınız

hamileyken agrı kesici bile içmekten çekinir hamileler. Sizce bu ilaçların bebege etkisi var mıdır ? eras0201 eras0201
Duphaston la progestan kullanıyorum bebeklermin tutunması için başladım 8 haftalık gebeyim hala kullanıyorum ara kanamalarım oluyo kullanmasakta allah korusun bişi olur diye korkuyo insan mecbur kullanıyoruz

ben zaten gün aşırı oksapar vuruluyorum. Coraspirin de içiyorum gerek var mı bilemedim.

Tüp bebekte kullanılan ilaçlar sizide tedirgin ediyor mu ? Bende tüp bebek ile hamileyim.

Halada ilaçlarıma devam ediyorum. Sanırım 3 ay sonunda artık ilaçlar ile vedalaşıcaz.
İlaçlar sizi tedirgin etmesin hepsi gebeliğin devamı ve bebeklerin sağlığı için
12.haftadasln sonra estrofem genelde biraktiriliyor ama benim kullandığım ilaçlar doğuma kadar artarak devam etti
Oksaparı doğuma gitmeden önceki gece bile kulland progestan fitil de aynı şekilde
İlk 14 hafta gunde ikişer doz progestan iğne vurduruyordum 14.haftadan sonra haftada bir prolutona döndü onu da 28.haftada bıraktım

Benim 5.haftadan itibaren her hafta kanamam oldu malesef düşük tehlikesi dediler rapor aldım çalışmıyorum 2aydır. iki haftadır hiç kanamam olmadı maşallah diyeyim 🧿 inşallah bir daha da yaşamam çok endişe verici oluyor. İkizlerde kanama durumlarıyla daha sık karşılaşıyoruz diyorlar doktorlar ekstra dikkat gerekiyor gerçekten.

tüp bebek ile hamile kalan kaderdaşlarım , estrofem , progestan vs ne zaman bıraktınız ?

pruluton bende vuruluyorum ve bu ilaçlaırn bebeğe etkisinden korkuyorum
Estrofemi 10.haftada bıraktım progestan iğnelerini 12.haftada bıraktım fakat fitil olarak devam ediyorum sanırım sonuna kadar kullandırıyorlar çoğu kişide önlem amaçlı. Zarar verme ihtimali yok çünkü progestan hormonu gebelik hormonu senin vücudunda da fazlasıyla salgılanıyor yani. Ek destek alıyoruz sadece erken doğum ya da rahim ağzı açılmaları önlesin diye. Yani aslında kullanırken daha güvende hissettiriyor bence ilaçlar. Fakat 12.haftaya kadar mecbur kullandırıyorlar dondurulmuş transferde embriyo kendisi progestan salgılamaya 10-12 arasında başlıyormuş çünkü. O yüzden düzenli kullanmak lazım başlarda.

ben zaten gün aşırı oksapar vuruluyorum. Coraspirin de içiyorum gerek var mı bilemedim.
Oksapar ve coraspin kan sulandırıcı ilaçlar onları kan pıhtılaşması sorununuz ya da çok yaşınız yoksa kalp atışından sonra kesiyorlarmış sanırım ben kanama yaşadım sürekli o yüzden çok erken kestik bidaha başlamadık. İkisinin bir arada kullanımı sorunu olmayan bir kişi için bence de fazla ama doktorlar be dese onu yapıyoruz mecbur.

Fetal dna kesinlikle öneririm ikiz gebeliklerde tüm doktorlae öteki testler yerine sadece bunu öneriyor fakat Allah korusun birşey çıkarsa birinde hangisi olduğunu bilemiyolar ileriki haftalarda ultrasonla anlıyolarmış hangisi olduğunu
fetal dna 5.000 bın cıvarı dıyolar ama bılgılınz var mı ?

Ben Genoks firmasında 4200 e yaptırdım Türkiye’de yapıyorlar. 2günde de sonuç çıkmıştı. Yurt dışında görüştüklerim 350dolar civarı fiyat vermişti.
Benim yarın 1 hafta olcak 10-15 gün dediler bekliyoruz bakalım. Yurtdışına gittiği için sanırım süre uzuyor :KK43:

Merhaba arkadaşlar
24+4 den bildiriyorum 😋🧿🤪😉 22. Haftadan beri artık daha çok hissetmeye başladım.Karnım bayağı büyümüş durumda 😱 Ben hormon ilaçlarını 12.haftada bıraktım. Kadın doğum uzmanı yerine sürekli perinatogla devam ediyorum. 11. Haftada nipty testi yaptırdım. İkiside erkek çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece 9. Hafta da az da olsa kanamam oldu ve dupot iğne vuruldum haftada bir.Perinatolog ikiz olması nedeniyle 150 mg ecospin içmemi önerdi. Ayrıca ocean mumy kullanıyorum. 16. Haftadan itibaren demir magnezyum ve d vitamini takviyesi de alıyorum. Vücudumda ki değşikliğe gelince ödem ister istemez oluyor. Ve bu ellerimde uyuşukluk yapıyor. Bunun için el bilek ateli kullanıyorum iyi geliyor. Ayrıca 3. Aydan itibaren burnum çok tıkanıyor gece ağzım açık ve kendi horlama sesimle uyanıyorum 😋 73 kilo ile h.kaldım şimdi 81 kiloyum. Öyle aşermem bulantım olmadı sadece burnum tıkalı olmasına rağmen iyi koku alıyor ve kızartma balık kokusuna karşı hassas.
Karnım iyice gerildi gece yastık desteği iyi geliyor. Bunun dışında çok şükür diyelim. İkiz gebelik olunca bakalım önümüzdeki 3 ay nasıl geçer bilmiyorum ama doğum sonrası bebek bakımından çok da korkuyorum açıkçası. Hele diğer doğum yapmış ikiz grubunu takip edince daha da çok tırsıyorum.
Sonra da doğan büyür diye teselli veriyorum.
Bizden şimdilik bu kadar .birçoğunuzdan önde gittiğim için detaylı yazdım.
Herkese mutlu hamilelik dilerim 🥰❤️🧿

X