2022’nin yeni ikiz gebeleri

Teşekkür ederim sağolun amin hepimiz inşallah sağlıkla kavuşuruz Amniosentes işlemi nasıl geçti en kesin sonuç o şekilde alınıyor düşük riski var ben kendi ellerimle Zarar vermek istemiyorum siz neden yaptırdınız peki bu testleri

İnşallah hiç birine gerek kalmaz ama kalırsa da araştırma hastaneleri ya da fakültelerde ücretsiz ya da daha uygun fiyatlara yapılabilir siz moralinizi yüksek tutmaya çalışın bebeklerimiz her şeyi hissediyor sağlıkla gelsin hepsi inşallah

Amnisentez tek iğne ile yapılıyor düşük riski çok çok az. Ben çok daha zorunu yaptırdım kordosentezle bebeklerin göbek kordonundan kan alındı. Ve 10 tane iğne ile giriş yapıldı. Düşük riski sizi korkutmasın güvenilir ellerde risk neredeyse yok denecek kadar az. Benim fetal dna da birinde yüksek risk tespit edilmişti. Çok şükür sonuçlarımız temiz çıktı

Her gün yeni bir şey yükleniyor bana da ya son bi haftadır sürekli bu cümleyi kuruyorum. 30.hafta böyleyse 36ya nasıl varcaz ben bilemedim. Ben de son zamanlarda iştahım bir anda açıldı 5kilo sabitti uzun zamandır, on günde 2kilo almışım 7kg ile devam ediyorum şuanda Göbeğim hala hiç çatlamadı baya çaba harcıyorum ama bacaklarımda çatlaklarım ergenlikten beridir var onlar çoğaldı malesef..

Ben de öyle, eşime diyorum kendimden sıkılıyorum marazlı gibi sürekli oram ağrıyo buram ağrıyoMesela son 1 haftadır artık ayakta fazla kalırsam hemen belim ağrıyor, annem geç bile kaldın 2 bebekle diyo İştah bazen bende gidiyor bazen de fena açılıyor akşam yemeğini dün 6 gibi yemiştim. Dışardan kebap söyledim 9 da Ben de günde en az 2 kez kremleniyorum her duşta da bebe yağ bakalım sonuç ne olacak. Sen yine bacaklarına sür mutlaka doğumdan sonrada bi süre süreriz en az hasarla atlatırız umarım

İnşallah bakalım sürüyorum ama orada zaten var olduğu için büyüdüler heralde göbek kadar da önemsemedim başta tabi var zaten diye. Ama görünce üzülüyor insan ben de devam ederim bi süre.
evet doktorlarda şikayetleri söyleyince iki bebek taşıyorsun normal diye cevap veriyor direk ya.
Ben de bu hafta hep akşam yemeğinden sonra gece yemekleri yedim yeni bir öğün oluştu adeta

fetal dna ile ilgili internette çoğul gebeliklerde iyi sonuç vermez diye okumuştum acaba yeni bir yöntem mi var ki size hiç böyle ikizlere uygulanmaz gibi bi şey söylendi mi ? sonuçlarınız iki bebeğin de ayrı bilgileri şeklinde mi geldi ?
bir de iki bebek için ayrı ayrı mı ücret ödeniyor
ben de yaptırmayı düşünüyorum ama doğru düzgün bilgi bulamadım, doktorum da önümüzdeki kontrolde bahsedeceğim demişti, ben de hazırlıklı gitmek istiyorum.

Herkesin yaptırdığı İkili üçlü tarama testleri ikizlerde doğru sonuç vermiyor o yüzden direk fetal DNA ya yönlendiriyorlar. Benim yaptırdığım Türkiye’dekiydi ayrı bilgi vermiyordu ama yurtdışında olan bi tanesi ayrı bilgi veriyordu sanırım. Benim risksiz çıktı Allah’a şükür o yüzden diğer ayrıntılara gerek kalmadı. Eğer bir risk çıkarsa amniyosentezle hangisinde olduğuna ya da kesin var mı olaylarına geçiliyor.
Hayır tek ücret ödüyoruz. Tek gebelikler daha çok hastalığa ve gene baktırabiliyor biz ikiz olduğu için 5gene baktırabiliyoruz sadece.
Siz merkezleri aradığınızda ayrıntılı bi şekilde anlatıyorlar tüm sorularınızı sorarsınız internetten numara bulup arayın. Doktorlar pek de anlatmamıştı bana direk numaraları vermişti görüşün diye.

Ben yaptırdım sonra sonuç için amniyosentez vs yaptırınca bana genetik birimindeki hocalar ikizlerde yanılma payı olabileceğini tek gebelik kadar doğru sonuç vermeyebileceğini söylediler. Sonra perinatolog da aynı şeyi söyledi yalancı pozitiflik durumu çokca olabiliyor dedi. Oysa yaptırırken kimse bunlardan bahsetmemişti

İnşallah inşallah bakalım detaylıda beni ne bekliyor yaklaşık iki hafta sonra gideceğim inşallah biliyorum tıp fakültesi yapıyor hatta tedavi aşamasında da yapıldığına şahit oldum beklediğim yerde bi hastayı işleme aldılar kapı falandan açıktı ama bakmaya cesaret edemedim ama bildiğin sitajyer doktorlardi

Adınıza çok sevindim sonunda içiniz rahat rahat davam edersiniz ne kadar güzel peki ultrason da herhangi bir şüpheli durumla karsilasmismydiniz

Kilo 8iz biz de, henüz çatlakta yok fakat ağrılar, sızılar, bir minnak kabızlık, tam ödem gibi olmayan özellikle eklemlerde şişlikler falan sürekli şikayet halindeydim sonra da kızıyorum kendime neyin şikayeti acaba bu diye ama resmen 200 gün olacak birlikteliğimiz ve şimdiden doğunca içimde olmalarını özleyeceğim gibi geliyor çok bir eksik kalmadı bir anakucağı karar veremiyoruz geri kalan tamamız
Bu hafta sonu yıkama, ütüleme, yerleştirme yaptık annem ve kardeşim geldi hallettiler, sağ olsunlar önümüzdeki hafta sonu da çantamızı hazırlarız eşimle, ondan sonrası beklemek mis kokuluları onlarda inşallah üzmez bizi vakitlerinden önce gelmezler sonrada işte gökten üç elma düşer

Tam olarak o eklem yerlerinde ağrım var benim de el parmaklarım acıyor. Ve ben de az kaldığını düşündükçe içimdeki bu depremlerin biteceği hissi üzüyor. Resmen birlikte halay çekiyolar Biz de haftasonu yıkadık, ütüledik, yerleştirdik. Bu haftasonu da beşikleri kurarız, hastane çantası hazırlarız. Geceliğimin biri gelmedi onu bekliyorum. Resmen gelinlikten daha çok uğraştım şu gecelik pijama işiyle Her şey öyle abartılıydı ki onlarca şey geldi gitti iadeye. Bizim de anakucağı duruyor, nevresimlerini almadım. Bir de işte kapı süsü, çikolata vs var karar verilmesi gereken

Gecelikleri buraya da atın lütfenn evet ya benim de hayatımdaki en heyecanlı anlar bebek bezi geldi bugün mutluluktan gözlerim doluyor bezlere bakıp

Bende şimdilik 6 kilo aldım çatlak bu hafta oldu ama ben krem vs hiç bişey kullanmadım malum durumlardan Sürekli yatmam gerekiyor ama gerekmeseydide yatıcakmışım ya da çok bi iş yapamıycakmışım gibi geliyor banada ağırlaştık iyice

Gecelikleri buraya da atın lütfenn evet ya benim de hayatımdaki en heyecanlı anlar bebek bezi geldi bugün mutluluktan gözlerim doluyor bezlere bakıp
Çocuklar doğunca 2 bebeyle o bezlere bakıp giden paralara ağlarız artık Maşallah yaa gruptaki anneler ne kadar fit. Herkes tek bebek bekleyenlerden bile az kilo almış Millet 20-30 kg alıyor bi de biz hareketsiziz

Canım ben dantelli şeyler istemediğim için bu beyaz geceliği aldım. Onun da kenarı fırfırlıydı ama giyince sevdim. Mavili pijamayı ben geçen sene sezon sonu almıştım 1 kez giydim hamile pijaması değil normal pijama doğumdan sonra olur üzerime salaş. İkinci gecelik içinse karar veremedim 2 pembe daha yolda gelmedi lila ve üçü arasından birini daha seçicem. 2 gecelik 1 pijama olacak

Eklentiler

• FB35FC1D-0123-4A4B-8384-D6D6F6C4AF3D.png
    341,4 KB · Görüntüleme: 59
  • 20821313-F0C0-435E-98A7-A997399570AC.jpeg
    69,7 KB · Görüntüleme: 54
  • E99D1B6E-1928-46B7-B450-03DA8428A70A.jpeg
    80,2 KB · Görüntüleme: 58
  • 7BECF078-29F2-4328-8C75-B95A18875AEE.jpeg
    47,7 KB · Görüntüleme: 56
  • ECE6CB1C-CAC7-45F5-AAC7-64D2F260FE3B.jpeg
    55 KB · Görüntüleme: 54
Pembe çizgili olandan aldım ben de gözüme daha spor göründü giyince benim de hoşuma gitti sadece baya uzun ben 1.60ım ama rahat olur sezeryan sonrası dedim. Hepsi çok güzelmiş sağlıklı sağlıklı giyelim inşallah lila olanın markası ne o da çok tatlıymış

Evet uzun görünüyor, ben de 1.65’im çok uzun değilim bana da uzun gelcek muhtemelen. Ama rahat olur. Hepsi suwen canım, suweni normalde de seviyorum Amiiin inşallah bebelerimiz yanımızda sağlıkla kullanırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…